ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Helt nyt: Stigsborg Brygge inviterer til gåtur på ny strækning

Af Nathalia Hentze Nielsen

Arbejdet på den spændende og ambitiøse bydel Stigsborg Havnefront gik for alvor i gang i 2020 med igangsætningen af tre kæmpe byggeprojekter og en kystfremrykning, der skal munde ud i en badestrand.

Sidstnævnte projekt har været i gang siden efteråret 2020, og arbejdet er nu så langt, at man faktisk kan færdes på kysten.

Derfor inviterer Stigsborg P/S alle interesserede til en gåtur på den nye kyst i weekenden den 2.-3. oktober, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Kystfremrykningen er en vigtig del af den blivende infrastruktur på Stigsborg, og det er derfor rigtig glædeligt, at denne del af byggemodningen nu efterhånden er ved at være færdig,” siger Anton Hessellund, der er direktør i byudviklingsselskabet Stigsborg P/S.

Helt konkret starter kystfremrykningen ved kajkantens afslutning ved By- og Landskabsforvaltningen og strækker sig et langt stykke i retning af Limfjordstunnellen længere mod øst.

Fremrykningen består af en ny stensætning cirka 75 meter ude i fjorden, som herefter fyldes op med rent sand på eksisterende strand- og lavvandsområde.

Stigsborg er et tidligere industriområde, der er forureningsklassificeret, og kystfremrykningen skal således bidrage til at inddæmme forureningen.

Gå en tur langs den nye kyststrækning

Det omfattende arbejde med kystfremrykningen er nu så langt, at strækningen langs kysten er færdiganlagt og mulig at færdes på.

Derfor inviterer Stigsborg P/S alle interesserede på gåtur langs kysten den 2. og 3. oktober for at få oplevelsen af, hvordan den fremtidige kyststrækning kommer til at forløbe.

Gangruten starter bag By- og Landskabsforvaltningens kontorbygning. 

Den 3. oktober kl. 11.00-13.00 vil repræsentanter fra Stigsborg P/S, Aalborg Kommune og DGI Nordjylland være til stede og fortælle nærmere om udviklingen på Stigsborg samt svare på spørgsmål om området – og der vil også være lidt godt til ganen. 

“Vi glæder os til at give interesserede borgere et unikt indblik i den omfattende kystfremrykning, hvor der bliver rig mulighed for at stille spørgsmål til planerne for kysten samt Stigsborg-området generelt, så vi håber selvfølgelig, at mange har lyst til at kigge forbi og høre mere,” siger Anton Hessellund. 

Stigsborg kommer over årene til at rumme omkring 7.500 beboere, som kommer til at bo i nær forbindelse med fjorden, grønne områder, skole, daginstitutioner og butiksliv.

Der arbejdes desuden på etablering af en lokal idrætsforening, der skal rumme et rigt aktivitetsliv for børn og familier, som borgere den 3. oktober har mulighed for at høre mere om. 

“Stigsborg har en unik placering tæt på skole, vand og natur, som vil skabe de bedste rammer for en ny idrætsforening i området.

Det er ambitionen, at foreningen skal give børn og familier mulighed for at praktisere idrætsgrene, som ikke nødvendigvis er repræsenteret andre steder i byen.

Generelt er der stor opbakning til en kommende idrætsforening på Stigsborg, så vi håber og tror på, at projektet bliver en realitet i takt med, at området udvikles,” fortæller Tina Espander, forenings- og udviklingskonsulent hos DGI Nordjylland, som vil være til stede til kysteventen den 3. oktober. 

Muligheden for at gå en tur langs den nye kyststrækning forløber over hele weekenden den 2. og 3. oktober, så har man ikke mulighed for at lægge vejen forbi Stigsborg om søndagen, er det også muligt at gå på opdagelse i området på egen hånd dagen før. 

Læs mere om projektet her.

Del artikel