Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Løb gennem Limfjordstunnelen: Nu vender Aalborg Halvmarathon endelig tilbage

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: DGI Nordjylland
Foto: DGI Nordjylland

Det er efterhånden en tradition at foråret byder på muligheden for at løbe en tur gennem Limfjordstunnelen til Aalborg Halvmarathon, og efter en ufrivillig pause på to år, er motionsløbet tilbage.

Lørdag den 21. maj kan nordjyderne igen løbe enten 10 km eller halvmaraton på en tur under vandet, over fjorden – og det er der allerede flere tusinde løbere som kan se frem til.

”Vi har holdt en længere pause, først pga. nedlukning og sidste år for at støtte op om foreningslivets egne løb”, fortæller Peter Otto Yde Thomsen, som er formand for DGI Nordjylland og fortsætter:

”Nu er vi tilbage, og tiden er kommet til igen at sætte Nordjylland på landkortet, med en af de helt store motionsevents, så vi sammen kan skabe en motionsoplevelse, der motiverer til mere bevægelse”.

Trafikken

Aalborg Halvmarathon og WALKin Nordjylland præger bybilledet i Aalborg lørdag aften på flere måder.

Der vil være en masse glade løbere i byen, og når omkring 6.000 nordjyder deltager i både Aalborg Halvmarathon og WALKin Nordjylland, vil det naturligvis kunne mærkes – blandt andet på trafikken.

Først og fremmest skal man være opmærksom på at trafikken gennem Limfjordstunnelen er påvirket fra klokken 16, hvor trafikken ledes over i det nordgående spor. Det er dog vigtigt at understrge, at både Limfjordsbroen og Limfjordstunnelen er åbne hele dagen igennem.

Herudover er der enkelte steder i Aalborg, hvor man skal være ekstra opmærksom på trafik – og det er en generel opfordring at køre i god tid, hvis ikke man har mulighed for at lade bilen stå.

De vigtigste steder at kende til ændringerne er:

  • Nyhavnsgade mellem ”Ved stranden” og Rensburggade er afspærret for al trafik i tidsrummet 15.30 til 00.00.
  • Kong Christians Alle er afspærret for al trafik i tidsrummet 17.30 til 21.30 – Der kan dog passeres ved Annebergvej i begrænset omfang – her guider hjemmeværnet og der skal påregnes ventetid.
  • Strandvejen mellem Dannebrogsgade og Limfjordsbroen er påvirket. Det er ikke muligt at køre i østlig retning i tidsrummet 15.30 – 23.00
  • Søndre Skovvej og Faunavej er spærret for trafik i tidsrummet 17.30 til 21.30.

Man kan uhindret køre mellem Vestbyen/Hasseris og centrum via Vestre Allé/Stolpedalsvej hele dagen.

Har man lyst til at opleve motionsfesten i Aalborg, er der rig mulighed for at komme ned og se med. Der er underholdning flere steder på ruterne og havnefronten kommer til at syde af aktivitet. Der er f.eks. mulighed for at få en lille forsmag på Aalborg Karneval næste weekend.

Aalborg Halvmarathon starter klokken 18.30 fra Slotspladsen og WALKin Nordjylland kører hele dagen igennem fra forskellige steder i Nordjylland.

Løb gennem Limfjordstunnelen: Nu vender Aalborg Halvmarathon endelig tilbage
Foto: DGI Nordjylland

Lys og lyd i bunden af Limfjordstunnelen

Deltagerne kan se frem til en masse nye oplevelser på ruten, der skal gøre turen rundt i Aalborg til en oplevelse, der sætter sig på nethinden. Det betyder, blandt andet at løberne kan se frem til lys og lyd i bunden af Limfjordstunnelen, og der er flere cheerzones, hvor løberne bliver båret frem af fed stemning.

Aalborg Karneval har en zone på havnen hvor løbere og tilskuere kan få en smagsprøve på nogle af de mange trupper som er med til årets karneval. Sackit lounge giver mulighed for afslapning for tilskuere mens de hepper, og der er musik flere steder undervejs på turen.

Turen gennem Aalborg Zoo for halvmaraton-løberne er også tilbage, denne gang efter normal lukketid, så her bliver det en ny oplevelse for alle dem, der har været med tidligere.

”De mange nye tiltag, er blandt andet blevet mulige, fordi vi i Sparekassen Danmark og Coolrunner, har fået to partnere med, som aktivt går ind og er med til at udvikle løbet. Det er virkelig en kvalitet, at alle bidrager, og har det ene formål at eventen skal blive så fed en oplevelse som muligt for deltagerne”, siger Peter Otto Yde Thomsen.

Fokus på bæredygtighed

Et andet vigtigt tiltag i årets løb er fokus på bæredygtighed. Det er slut med en obligatorisk t-shirt, som måske bare ender bag i skabet. På dele af ruten er der forsøg med genanvendelige krus på depoterne. Alt affald sorteres i målområdet, og der laves efterfølgende en rapport over genanvendelighed, så der skabes læring af at arbejde med affaldshåndtering til store events.

Et andet nyt tiltag er, at alle de mange deltagere, som har tilmeldt sig før den 1. maj, får tilsendt deres startnummer og tilkøbte t-shirt direkte i postkassen af Coolrunner. På den måde er der ikke flere tusinde ekstra ture ind til Aalborg for at hente en startkuvert.

”Vi har et ansvar som stor idrætsorganisation i at gå forrest, og gøre hvad vi kan. Derfor har vi, sammen med vores partnere, kigget på hvad der kan lade sig gøre i forhold til at skabe et mere bæredygtigt event – og ikke mindst skabe læring til de kommende år”, slutter Peter Otto Yde Thomsen af.

Det er stadigvæk muligt at tilmelde sig Aalborg Halvmarathon og få en motionsoplevelse gennem Limfjordstunnelen. Læs mere her.

Del artikel

Andre læser også