En helt særlig restaurant i Aalborg: No76 hjælper unge videre i livet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Torben Hansen
Foto: Torben Hansen

Bag en beskeden gul facade, Ved Stranden i Aalborg midtby, gemmer sig både en populær restaurant og en historie, der i dén grad er værd at få serveret on the side.

No76 Restaurant & Brasserie scorer højt på sine klassiske, franske retter og i kombination med den nordiske, hyggelige stemning er rammerne helt ideelle til den perfekte spiseoplevelse.

Det er nu 5,5 år siden, at Pia Jensen sagde farvel til sin 22 år lange karriere som folkeskolelærer – for i stedet at forfølge drømmen om at blive restauratør.

Planen var klar: Aalborgenserne skulle introduceres for det dansk-franske koncept med blandt andet et stort fokus på økologi og bæredygtighed.

En velovervejet beslutning, der siden har vist sig at blive en stor succes.

Men det er ikke kun restaurantens sultne gæster, som nyder godt af No76’s gæstfrihed og sociale ansvar.

Restaurant med et socialt ansvar

Bag de simrende gryder med franske specialiteter finder man nemlig en gruppe af mennesker, der ikke kun har jobbeskrivelsen tilfælles.

Foruden at være en populær restaurant er No76 nemlig en socialøkonomisk virksomhed, der hver dag hjælper udsatte unge til en bedre og mere meningsfuld fremtid.

”Det er ikke noget, vi går og skilter med udadtil.

Vores kerneydelse er at drive en god restaurant, hvor man kan få noget godt at spise i hyggelige lokaler. Og uden dét kunne vi heller ikke udføre den socialøkonomiske del,” fortæller Pia Jensen til MigogAalborg.

I dag har Pia 14 unge i restauranten foruden de 12 ansatte, der samtidigt skal fungere som rollemodeller for drengene. De bliver sendt ned til Pia gennem kommunen og er under forløbet på kontanthjælp.

Men ofte har de også en tung bagage med sig – og denne bagage tager Pia og resten af hendes ansatte imod med åbne arme. Herfra er målet, at det skal gå fremad.

”Fælles for drengene er, at de kæmper for at få et anderledes og bedre liv. De kommer direkte hjemme fra sofaen med store misbrugsproblemer – og er generelt meget langt fra skole og uddannelse,” fortæller Pia.

”Mange af dem har ikke lavet noget meget længe, de har ikke haft ansvar for noget og heller ikke taget så meget ansvar for sig selv. Og det er så dét, vi skal lave om på.”

En god restaurant frem for alt

Uanset hvad der sker i køkkenet, inden restauranten åbner for gæster kl. 18, så er og bliver No76’s primære fokus stadig på dét at være en velfungerende restaurant.

”Vi åbner dørene klokken 18, og herfra er vi en ganske almindelig restaurant – men optakten til åbningen er nok meget anderledes end andre steder.” siger Pia.

Når de unge starter møder de oftest ind i eftermiddagstimerne og forbereder herefter aftenens råvarer med køkkenpersonalet.

I takt med at de unge mennesker udvikler sig og bliver mere stabile, flyttes ansvaret og opgaverne videre ind i de mere hektiske aftentimer, hvor de skal stå ansigt til ansigt med rigtige gæster og – ikke mindst – forventninger.

Noget som er en stor del af processen i, at de unge skal genvinde deres selvtillid.

”Første gang de unge kom herned, var det måske med et nedslået blik og en tung historie.

Herefter kan man følge med i, hvordan de vokser, når de kommer ind et sted, hvor der er omsorg for dem, og de får lov at udføre et meningsfyldt stykke arbejde.

Når de får kokketøj udleveret, en identitet – et sted at høre til.” siger Pia med et blik, der vidner om tydelig omsorg og kærlighed for drengene.

”Det her er altså bare nogle af de bedste mennesker, man kan tænke sig. Det er virkelig nogle gode drenge – alle sammen! Og det kan de også mærke, at vi synes.

Så når det først lykkes, så er det det hele værd for mig.”

Masser af succeshistorier

I Pias job som folkeskolelærer med speciale i specialpædagogik kunne man umiddelbart tænke, at denne form for virksomhedsstruktur kom helt naturligt til hende; men faktisk var det en ren tilfældighed.

”Kort efter vores åbning kom en ung fyr ind og søgte job som opvasker. Det viste han sig at være rigtig dygtig til, men derudover havde han ikke mange drømme for sin fremtid.

Det endte med, at jeg tog en samtale med ham og hans plejefamilie, hvor vi fik afklaret, at han gerne ville være tjener – herefter startede et forløb på Food College, som endte ud i, at han i dag er blevet uddannet,” fortæller Pia.

”Det var sådan, jeg fandt ud af, at jeg kunne kombinere dét at drive en restaurant med mine pædagogiske evner – og samtidigt tage et menneskeligt ansvar. Det synes jeg er ens pligt, hvis man har mulighed for det.”

Ikke kun deres chef

Udover at agere chef for drengene ligger det ligeså Pia naturligt at tage et moderligt ansvar.

Derfor tager hun også ofte en stor rolle i deres liv uden for restauranten; bl.a. til lægebesøg, økonomisk rådgivning, kommunale møder – og sørger selvfølgelig for, at de får mad med hjem efter arbejde.

Men på trods af det i forvejen store engagement i drengenes liv, så drømmer Pia i fremtiden om at kunne give dem endnu mere.

”Vi gør meget ud af at få dem afklaret: hvad er det, de vil med deres liv? Og hvordan jeg kan hjælpe dem på vej?

Mit ønske er en dag at kunne uddanne dem selv og måske få et sted, hvor de samtidigt kunne bo, så de hele tiden kunne række ud efter hjælp – og undgå de værste tilbagefald.

Jeg vil så gerne gøre en forskel for dem på alle fronter – så det håber jeg, bliver en realitet en dag.” slutter hun.

Rekordhandel: Vild Penthouse-lejlighed er den dyreste nogensinde i Aalborg

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Foto: Thorkild Kristensen
Foto: Thorkild Kristensen

I Siloen ved Østre Havn er en af Aalborgs dyreste solgte penthouselejlighed.

Inden boligen ramte boligmarkedet blev den solgt til et svimlende beløb på 17.300.000 kroner, og er den dyreste lejlighed solgt nogensinde i Aalborg.

Siloen er et nyt ambitiøst byggeri på Østre Havn, hvor den gamle DLG silo tidligere lå der er opført af A. Enggaard, og består af ejerlejligheder, samt familie- og ungdomsboliger.

Penthouselejligheden er et særsyn i byen, og den er i øjeblikket Aalborgs største og dyreste lejlighed, som står færdigbygget.

Udsigt over hele Aalborg

Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen stod for salget af penthouselejligheden. Mæglerfirmaet havde stor succes under The Tall Ships Races, hvor de solgte for et svimlende millionbeløb.

MigogAalborg Bolig er vilde med at følge med i de spændende boliger, der kommer på boligmarkedet –  og denne gang tabte vi næsten kæben i ren begejstring:

Velkommen til Aalborgs måske fedeste penthouselejlighed.

Penthouselejligheden ligger på 12. etage, og har en fantastisk udsigt over hele Aalborg, og den østlige del af Nørresundbys havnefront – endda med forskellige vinkler i hele lejligheden.

Indehaver af Thorkild Kristensen, Jette Gudiksen, fortæller til MigogAalborg, at ejendomsmæglerfirmaet har en håndfuld kunder i deres køberkartotek der leder efter en helt unik bolig som denne.

“Vi løber rundt med en håndfuld kunder, der leder efter en bolig der kan slå benene væk under en,” fortæller Jette Gudiksen og fortsætter;

“Penthouselejligheden blev solgt på første fremvisning, og sagen var enkelt – denne bolig slog benene væk under dem. Købernes egne reaktioner var ligesom min egen, da jeg selv oplevede boligen for første gang; WOW!”

Foto: Thorkild Kristensen
Foto: Thorkild Kristensen

Vi må desværre ikke vise billeder af boligen indefra, men vi kan fortælle lidt om hvad den store penthouselejlighed har at byde på.

Boligens køkken-alrum er uden tvivl boligens hjerterum.

Rummet er hele 150 kvadratmeter, og rummer et kvalitetsbevidst køkken fra HTH i sorte farver med hvid bordplade.

Køkkenet er placeret fantastisk i forhold til at kunne stå og nyde udsigten samtidig med, at der kan trylles kulinariske lækkerier i køkkenet.

Køkken-alrummet har masser af plads til et stort spisebord, og der er også mulighed for at lave en sofa-hygge-krog, så udsigten kan nydes på første parket med et glas lækkert vin i aftentimerne.

Rummet har selvfølgelig også plads til en stor sofagruppe, hvor der for alvor kan slappes af foran fjernsynet.

Herfra er der også udgang til den store tagterrasse.

Penthouselejligheden har en voksenafdeling med et stort soveværelse med walk-in closet og eget lækkert badeværelse. Her har du også en fantastisk udsigt og – selvfølgelig – udgang til terrasse.

Lejligheden har eget bryggers, hvor der er masser af plads til håndtering af vasketøj og opbevaring af rengøringsartikler med mere.

Endvidere rummer lejligheden et gæsteværelse og et ekstra rum, der blandt andet kan anvendes til et lækkert loungeområde.

Penthouselejligheden har en stor ugeneret tagterrasse med eget udendørs spabad, ude-køkken og sauna. Her kan du nyde udsigten fra alle verdenshjørner.

Foto: Thorkild Kristensen
Foto: Thorkild Kristensen

Tilhørende penthouselejligheden er der en parkeringsplads i parkeringskælderen, hvor bilen kan komme ind til via bil-elevator.

Der er stadig lejligheder til salg i projektet Siloen, som der kan findes her.

Airshow i Blokhus: 20 fly lander på stranden

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis du elsker synet og lyden af fly, så bør du tage til Blokhus Fly-In søndag d. 25. august.

I kort køreafstand fra Aalborg kommer man helt tæt på, når 20 fly lander og letter fra stranden i Blokhus.

Det er Erhvervsforeningen Destination Blokhus i samarbejde med VisitJammerbugten, der byder gæster fra nær og fjern velkommen til Blokhus Fly-In.

Blokhus Strand bliver omdrejningspunkt for arrangementet, hvor 20 vidt forskellige fly lander helt tæt på vandkanten.

Blokhus Fly-In får internationalt besøg

På trods af at arrangementet desværre måtte aflyses sidste år, grundet vejrliget forhold er interessen for at deltage ikke aftaget.

“Det er overvældende, så mange henvendelser vi har fået igen i år – og stadig får.

Piloter fra alle dele af Danmark og fra udlandet kontakter os for at få lov at lande på stranden.

Normalt er det en handling, som kræver særlige tilladelser at få lov til at udføre, og derfor er det ekstra spændende at være blandt de udvalgte piloter,” udtaler Jannie Ratke, eventansvarlig for Blokhus Fly-in 2019, som også oplyser, at der kun er plads til 20 fly, som er nøje udvalgt.

Mærk suset

Blokhus Fly-in 2019 indledes, når fem faldskærmsudspringere fra Nordjysk Faldskærmsklub i 4 kilometers højde springer ud for at give publikum et fantastisk show i luften og med stor præcision lander på stranden.

På turen ned udfører springerne blandt andet disciplinerne formation og præcision med en nedfart på 200 km/t.

Ung kvinde indtager luftrummet

Der vil være piloter med vidt forskellige baggrunde og med forskellige profiler, men der er især én pilot som stikker ud.

Det er nemlig 18-årige Rebecca Roos Jensen, som fik dit flyvecertifikat allerede som 17-årig. Hun er dermed den yngste pilot, til dette års Fly-In. Selvom Rebecca Roos Jensen kun har haft certifikat i mindre end et år, er hun stadig en erfaren pilot.

Hun har blandt andet fløjet fra Randers til Flensburg og retur (ca. 380 km) som Pilot in Command og har være med til forskellige flyve-events, deriblandt Sun n’ Fun Airshow i Florida.

Udstillinger på stranden

I tidsrummet mellem 11.00 og 16.30 vil stranden være fyldt af stadeholdere, som har medbragt alt mellem himmel og jord, der har en relation til luften.

Der vil blandt andet være besøg fra Forsvarets Air Transport Wing Aalborg, hvor der er mulighed for at få et indblik i forskellige effekter fra hverdagen i Air Transport Wing Aalborg og desuden er det muligt at vinde en tur i en ægte Herkules.

Når piloterne har landet deres fly på landingsbanen, er der Meet & Greet, hvor publikum kan komme helt tæt på flyene og få en snak med piloterne.

Omkring kl. 16.00 gør piloterne sig klar til takeoff, hvor de én efter én atter vil sætte kursen mod de højere luftlag og sige farvel og tak for denne gang.

Praktisk information

Billister har mulighed for at benytte sig af nedkørslen ved Saltum for at lette trafikken, mens nedkørslen ved Rødhus Strand er spærret af for al gennemkørsel i visse perioder.

Der tages forbehold for vind- og vejrforhold. Følg derfor med på www.facebook.com/Blokhus.dk, inden I kører hjemmefra og se status på hele eventet.

Stjernestøv på KUNSTEN: Nattevagten-instruktør åbner uhyggelig udstilling

Skrevet af: Michael Qureshi

Om tre uger indtager en ret mørk og uhyggelig udstilling Aalborgs kendte kunstmuseum KUNSTEN.

Lørdag meddeler KUNSTEN, at den kendte instruktør Ole Bornedal åbner udstillingen Twillight Zone. Bornedal huskes især for Nattevagten, som er en af de største thrillere i dansk filmhistorie, og som også blevet lavet i Hollywood-version.

Filminstruktør Ole Bornedal giver en talk om rent filmisk at blive draget af det dystre, skræmmende og forvrængede, og efterfølgende er der koncert med Tundra.

Man kan også bestille lækker to-retters menu inklusive to glas vin for 250 kr. på Café Aalto i forbindelse med åbningen.

Mange glæder sig allerede til åbningen af Twillight Zone. Udstillingen er i tusmørke, og det bliver især creepy at opleve et par gigantiske edderkopper som kunstværk.

Aftenens program, 6/9:

Kl. 17.00 Book bord til særlig 2-retters menu i Café Aalto
Kl. 17.30 Velkomstdrink i Kunstens forhal
Kl. 18.00 Velkomst og tale ved kunstfaglig chef for Kunsten, Stinna Toft Hald og åbningstale ved filminstruktør Ole Bornedal
Efter åbningstalen slås dørene op til udstillingen
Kl. 19.30 Book bord til særlig 2-retters menu i Café Aalto
Kl. 19.30 og kl. 20.30 Introduktion til udstillingen i auditoriet ved kunstformidler Anne Bay Noer
Kl. 20.00 Talk med filminstruktør Ole Bornedal på scenen i Skulpturparken
Kl. 21.00 Koncert med Tundra på scenen i Skulpturparken

Læs også: Historiske byvandringer er et kæmpe hit: Nu udvider man med 9 ekstra

Tv-serie har inspireret udstilling

Mange husker måske eller har hørt om den legendariske tv-serie “The Twilight Zone” fra 1959, som er epokegørende science fiction, gys og skæbnefortællinger.

Nu har serien også inspireret til den kommende udstilling på Kunsten med udvalgte værker fra Louisiana.

ClubAalborg har vokseværk: Flere og bedre fordele end nogensinde

Hudløs i skumringstiden

Gæsterne inviteres til at gå en tur i sindets og naturens mørkeste afkroge, iscenesat som en forførende collage af kunstværker, der afløser hinanden i mørket.

Twilight Zone kan man således opleve værker der er så virkningsfulde, at de er på grænsen til det ubehagelige: Cindy Shermans iscenesatte fotografi af et kvindelig, Louise Bourgeois’ gigantiske edderkoppepar, Dennis Oppenheims ikoniske værk Attempt  to Raise Hell samt Nancy og Edward Kienholz’ installation The Middle Islands, hvor menneskedyr er fanget i hvad, der kan give associationer til torturagtige scener.

Åbning af udstillingen med Ole Bornedal 6. september.

Twilight Zone løber fra 7. sep. 2019 til 12. jan. 2020

Du kan booke bord til åbningen her

Louisiana + Kunsten 

Udstillingen er anden del af et treårigt samarbejde mellem Kunsten og Louisiana Museum of Modern Art, hvor Louisianas verdenskendte samling når ud til en større del af Danmark.

I en periode på tre år vises en række udstillinger skabt på baggrund af Louisianas samling i de unikke rammer på Kunsten, som er tegnet af den finske arkitekt Alvar Aalto.

Så er der 14 dage til Vi Elsker 90’erne – festen tordner mod udsolgt. Se her hvor mange fede navne, der kommer til Aalborg 31. august