Nibe Festival har jagtet The Script i mange år: Så store stjerner er de

Skrevet af: Michael Qureshi
The Script spiller om onsdagen til Nibe Festival
The Script spiller om onsdagen til Nibe Festival

Det var en vaskeægte musikdrøm, der gik i opfyldelse, da Nibe Festival kunne afsløre, at irske The Script bliver årets hovednavn i den hyggelige Skalskoven.

”Vi har forhandlet med dem gennem flere år, og imens er de bare blevet større og større. Nu er det så endelig lykkedes at lande dem som hovednavn – og det med en koncert, der bliver den eneste danske sommerkoncert i 2018”, fortalte en begejstret festivalleder, Peter Møller Madsen, da bookingen var officiel.

De har i gennemsnit over 10 millioner månedlige lyttere på Spotify, og de har vundet masser af priser for deres unikke liveoptrædener og store hits.

Har lige slået verdensrekord

Men selvom The Script i dag har leveret det ene globale giga-hit efter det andet, så har de irske hitmagere ikke glemt, hvor de kommer fra.

Det gjorde de klart, da de i anledning af den irske nationaldag, Saint Patrick’s Day, besluttede sig for at give en drink til hver af de 8000 publikummer, som var mødt op til deres seneste koncert i Brussels – og dermed slå verdensrekorden med “biggest rounds of drinks in history”.

En gimmick som også viser, at The Script er klar til at skabe en fest, ligemeget hvor de optræder. Noget vi forhåbentlig kan se frem til, når de indtager den store scene på årets Nibefestival.

Fra Britney Spears til egne kæmpe hits

Det irske band består af den karismatiske forsanger Danny O’Donoghue, guitaristen Mark Sheehan og trommeslageren Glen Power.

Danny O’Donoghue og Mark Sheehan har været bedste venner, siden de var 12 år gamle, hvor de voksede op i den irske hovedstad, Dublin. De fandt hurtigt ud af, at de havde en fælles kærlighed for musikken, og branchefolk fik efterhånden øjnene op for deres store talent.

De fleste kunstnere har en drøm om at slå igennem i USA, og de to venner besluttede derfor at flytte til Los Angeles. Der arbejdede de med store kunstnere som Boyz II Men og Britney Spears, inden de igen flyttede tilbage til Dublin.

Det var nu slut med kun at arbejde for andre. De slog sig sammen med trommeslageren Glen Power, og så var The Script en realitet.

De udgav deres første album tilbage i 2008, hvor store hits som ”The Man Who Can’t Be Moved” og ”Breakeven” blev store ørehængere overalt i verden – således også i Danmark, hvor man næsten ikke kunne undgå at høre de store hits, hvis man tændte for radioen.

Et af The Scripts største hits er Superheroes

De vandt store priser, blandt andet en World Music Award som de bedst-sælgende irske artist, og de fik lov til at optræde med store navne som Take That og U2.

Det bliver en kæmpe fest til sommer

Siden dengang er populariteten bare vokset og vokset, og de har etableret sig til at blive et liveorkester i den absolutte superliga. Tilbage i 2010 blev syv koncerter udsolgt på bare 40 minutter, og samme år udkom deres andet album også. I 2012 udkom det tredje album, hvor deres største hit til dato ”Hall of Fame” blev nummer et i store dele af Europa.

Med massive ørehængere som ”The Man Who Can’t Be Moved”, ”Hall of Fame” og ”Superheroes” er der sikret et overflødighedshorn af hits, når The Script indtager Nibe Festival onsdag d. 4. juli 2018. Bandet hitter lige nu med sangen “Rain”, og festivallederen mener, at publikum har en masse af se frem til i Skalskovene til sommer:

”The Script er et optimalt hovednavn på vores festival, med masser af hits og en drønudadvendt attitude. The Script vil altid levere den fest, som passer så godt ind i festivalens DNA og publikums ønsker.”

 

Konkurrence – vind to onsdagsbilletter hvor du kan opleve The Script

I samarbejde med Nibe Festival udlodder vi to onsdagsbilletter, hvor The Script bl.a. går på scenen 21.30.

For at vinde skal du
Like opslaget Facebook-opslaget med konkurrencen
I kommentarsporet nævne dine to yndlingssange fra The Script, som du glæder dig til at synge med på.
Skriv hvem du vil tage med til Nibe Festival, hvis du vinder.