Nibe Festival har jagtet The Script i mange år: Så store stjerner er de

Skrevet af: Michael Qureshi
The Script spiller om onsdagen til Nibe Festival
The Script spiller om onsdagen til Nibe Festival

Det var en vaskeægte musikdrøm, der gik i opfyldelse, da Nibe Festival kunne afsløre, at irske The Script bliver årets hovednavn i den hyggelige Skalskoven.

”Vi har forhandlet med dem gennem flere år, og imens er de bare blevet større og større. Nu er det så endelig lykkedes at lande dem som hovednavn – og det med en koncert, der bliver den eneste danske sommerkoncert i 2018”, fortalte en begejstret festivalleder, Peter Møller Madsen, da bookingen var officiel.

De har i gennemsnit over 10 millioner månedlige lyttere på Spotify, og de har vundet masser af priser for deres unikke liveoptrædener og store hits.

Har lige slået verdensrekord

Men selvom The Script i dag har leveret det ene globale giga-hit efter det andet, så har de irske hitmagere ikke glemt, hvor de kommer fra.

Det gjorde de klart, da de i anledning af den irske nationaldag, Saint Patrick’s Day, besluttede sig for at give en drink til hver af de 8000 publikummer, som var mødt op til deres seneste koncert i Brussels – og dermed slå verdensrekorden med “biggest rounds of drinks in history”.

En gimmick som også viser, at The Script er klar til at skabe en fest, ligemeget hvor de optræder. Noget vi forhåbentlig kan se frem til, når de indtager den store scene på årets Nibefestival.

Fra Britney Spears til egne kæmpe hits

Det irske band består af den karismatiske forsanger Danny O’Donoghue, guitaristen Mark Sheehan og trommeslageren Glen Power.

Danny O’Donoghue og Mark Sheehan har været bedste venner, siden de var 12 år gamle, hvor de voksede op i den irske hovedstad, Dublin. De fandt hurtigt ud af, at de havde en fælles kærlighed for musikken, og branchefolk fik efterhånden øjnene op for deres store talent.

De fleste kunstnere har en drøm om at slå igennem i USA, og de to venner besluttede derfor at flytte til Los Angeles. Der arbejdede de med store kunstnere som Boyz II Men og Britney Spears, inden de igen flyttede tilbage til Dublin.

Det var nu slut med kun at arbejde for andre. De slog sig sammen med trommeslageren Glen Power, og så var The Script en realitet.

De udgav deres første album tilbage i 2008, hvor store hits som ”The Man Who Can’t Be Moved” og ”Breakeven” blev store ørehængere overalt i verden – således også i Danmark, hvor man næsten ikke kunne undgå at høre de store hits, hvis man tændte for radioen.

Et af The Scripts største hits er Superheroes

De vandt store priser, blandt andet en World Music Award som de bedst-sælgende irske artist, og de fik lov til at optræde med store navne som Take That og U2.

Det bliver en kæmpe fest til sommer

Siden dengang er populariteten bare vokset og vokset, og de har etableret sig til at blive et liveorkester i den absolutte superliga. Tilbage i 2010 blev syv koncerter udsolgt på bare 40 minutter, og samme år udkom deres andet album også. I 2012 udkom det tredje album, hvor deres største hit til dato ”Hall of Fame” blev nummer et i store dele af Europa.

Med massive ørehængere som ”The Man Who Can’t Be Moved”, ”Hall of Fame” og ”Superheroes” er der sikret et overflødighedshorn af hits, når The Script indtager Nibe Festival onsdag d. 4. juli 2018. Bandet hitter lige nu med sangen “Rain”, og festivallederen mener, at publikum har en masse af se frem til i Skalskovene til sommer:

”The Script er et optimalt hovednavn på vores festival, med masser af hits og en drønudadvendt attitude. The Script vil altid levere den fest, som passer så godt ind i festivalens DNA og publikums ønsker.”

 

Konkurrence – vind to onsdagsbilletter hvor du kan opleve The Script

I samarbejde med Nibe Festival udlodder vi to onsdagsbilletter, hvor The Script bl.a. går på scenen 21.30.

For at vinde skal du
Like opslaget Facebook-opslaget med konkurrencen
I kommentarsporet nævne dine to yndlingssange fra The Script, som du glæder dig til at synge med på.
Skriv hvem du vil tage med til Nibe Festival, hvis du vinder.

Bistro V med nyt menukort: Mange favoritter er tilbage på menuen

Skrevet af: Michael Qureshi

Flere af Aalborgs restauranter skifter menu afhængig af årstiderne.

Der er stor forskel på, om en ret passer til solskin og høje temperaturer og så de blæsende og mørke dage, vi iler hen imod her i efteråret.

På en af Aalborgs bedste spisesteder Bistro V har man også tilpasset menukortet efterårssæsonen.

“Vi har forsøgt at gøre det endnu mere fransk. Vi har flere klassiske franske retter på her i efterårsmenuen. Til frokost har vi eksempelvis en stor tartar og en Flambé som i Alsace.

Til aftenkortet har vi blandt andet fået Bradepanden, som er en dejlig efterårsret,” fortæller Pernille Bertelsen, restaurantchef på Bistro V.

Tartar

Lækker svampe rissoto på kortet

Bradepanden består af braiseret griseskank med puffet svær, peberbacon, rødbeder, kartoffelpuré samt sky & sauce.

Hvis man ikke bliver lækkersulten af at læse om den, så er man svær at imponere.

“Vores vegetar er også blevet mere efterår. Vi har blandt andet en lækker svampe rissoto på kortet.

De første reaktioner fra gæsterne på det nye menukort er rigtig gode, og det bekræfter os i, at vi har truffet nogle gode valg i sammensætningen af både frokost- og aften menukortet,” siger Pernille Bertelsen.

Tre lækre retter på frokost menukortet

  • Kongen – bøfsandwich med bøf, sovs, surt og løg
  • Klassisk fransk rørt Tartar
  • Vegetaren – svampe risotto med trøffel & krydderurter

Tre lækre retter på aften menukortet

  • Bradepanden – se beskrivelse længere oppe i artiklen
  • Fish & Chips – friteret torsk i øldej, fritter og sauce tatare
  • Moules Frites – dampede blåmuslinger i egen suppe med fritter

Se hele menukortet på Bistro V her

Risotto

Stort borgermøde i Gigantium i aften: Giv din mening til kende

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Mads Peter Veiby
Foto: Mads Peter Veiby

31. august kom Magistraten i Aalborg med deres forslag til de næste års budget for kommunen.

Men hvad skal pengene så bruges til? Det er naturligvis altid til stor debat – både i byrådet, men også blandt byens borgere.

Derfor inviterer Aalborg Kommune i aften til en stor og spændende debat i Atletikhallen i Gigantium fra kl. 19-21.

Her kan alle interesserede høre lidt om budgetforslaget og efterfølgende stille spørgsmål og komme med input til budgettet.

Du kan læse det fulde budgetforslag lige her.

I forbindelse med præsentationen af budgetforslaget for 2019-2022, udvalgte vi her på redaktionen tre spændende tiltag fra budgetforslaget:

1: Cykel- og gangbro fra Stigsborg Havnefront til Musikkens Hus

Vi er mange, der ser frem til, at Aalborg inden længe får en helt ny bydel. Udbygningen af Stigsborg går for alvor i gang i 2019. Det kan du læse meget mere om her.

Byrådet har anmodet Stigsborg Arealudviklingsselskab om at udarbejde et beslutningsgrundlag for en mulig etablering af en cykel – og gangbro mellem Musikkens Hus og Stigsborg-området.

Hvis man besøgt Islands Brygge i København, kender man Bryggebroen, hvor flere tusinde cyklister og gående nyder, at man kan krydse vandet uden støjende og osende biler.

Selvom projektet er i sin spæde fase, og der først skal laves forundersøgelse, finansiering mv. lyder det umiddelbart som et tiltag, der vil binde den nye bydel sammen med det helt unikke område omkring Musikkens Hus.

Det er endnu uvist, hvornår broen eventuelt kan stå færdig, men MigogAalborg følger selvfølgelig projektet tæt.

2: Udvidelse af Gigantium

Gigantium er blevet en enorm succes i Aalborg, og bydelen omkring området er i stor vækst, hvor der skyder boliger op overalt. Derfor afsætter man 45 mio. kr. til at udbygge Gigantium med blandt andet to nye idrætshaller.

Kommunen er også i dialog med Universitetet om, at de kan flytte relevante uddannelser ud til Gigantium. Det kræver dog, at universitetet selv finansierer auditorier, laboratorier mv.

Efter planen skal de to nye bevægelseshaller stå færdige i 2021.

Skitse til udvidelsen af Gigantium

3: Udvidelse af +Bus

BRT bliver Aalborgs svar på letbanen i Århus. Det er en miljøvenlig højklasset busforbindelse, som kommer til at øge kvaliteten i den offentlige trafik i Aalborg. Du kan læse meget mere her.

I de kommende fire år forventer man at investere 510 mio. kr. i den kommende +Bus-løsning.

Første etape drejer sig om den tolv km lange strækning fra Væddeløbsbanen gennem midtbyen til det nye Aalborg Universitetshospital.

Men som noget nyt afsætter man nu 1 mio. kr til at undersøgelse af de trafikale, tekniske og økonomiske forudsætninger for etablering af en +BUS 2 mellem Svenstrup og Bouet.

Dermed er der håb for, at endnu flere bydele i Aalborg bliver bundet sammen ved hjælp af en hurtig og miljøvenlig BRT-forbindelse.

Bus i Aalborg
Sådan ser BRT BUSSEN ud i den franske by Metz

Andre hovedpunkter fra budgetforslaget:

Stigsborg Havnefront

Udbygningen af Stigsborg går for alvor i gang i 2019. Derfor anmoder Byrådet Stigsborg Arealudviklingsselskabet om at udarbejde et beslutningsgrundlag for en mulig etablering af en cykel- og gangbro mellem Musikkens Hus og Stigsborg-området.

Der afsættes 26 mio. kr. til etablering af Stigsparken i 2019 til 2021.
Det planlagte skolebyggeri vil blive suppleret af en børnehave med tilhørende vuggestue med plads til ca. 120 børn i alderen 0-5 år.
Desuden planlægges et nyt plejehjem med 75 pladser på Stigsborg – til erstatning for Elmely.

Nye institutioner i centrum
Pasningsgarantien er under pres i Vesterkæret og Sønderbros skoledistrikter. Derfor afsættes der 21 mio. kr. til en ny børnehave med plads til 100 børn og en ny vuggestue til 50 børn.

Udvidelse af Klarup Skole
Elevtallet har været stærkt stigende på Klarup Skole, og tendensen fortsætter. Derfor er der i alt afsat 40 mio. kr. til udvidelse af Klarup Skole og udvikling af læringsmiljøer.

Voksenhandicapområdet
Der er stigende pres på voksenhandicapområdet – de seneste fem år er antallet af sager til eksempelvis bostøtte, botilbud og personlig assistance steget markant. Der er i 2019 tilført betragtelige midler til at håndtere udfordringerne.

Cykelsti til Dall-Ferslev
Etablering af en cykelsti til Dall-Ferslev – der afsættes 7 mio. kr. i 2019.

Ghettoplan og sikring af pasningsgaranti
Højst 30 % af børnene i en institution må komme fra Ghettoplanens udpegede boligområder. Derfor ombygges to institutioner, og der etableres en børnehave i tidligere DUS lokaler i Nørresundby. Der afsættes 22 mio. kr. Kommunen vil søge penge til det fra låne- og ansøgningspuljen, som regeringen har afsat med ghettoplanen.

Læreraftalen
Til aftalen om arbejdstid mellem Aalborg Kommune og Aalborg Lærerforening afsættes der 2,9 mio. kr. i 2019. Derudover afsættes der 7 mio. kr. årligt fra 2020 for at øge fleksibilitet af bl.a. undervisningsforberedelse, og der lægges loft på undervisningstimetal.

Kollektiv trafik
Busdriften tilføres 5,81 mio. kr. for at opretholde det nuværende serviceniveau og 0,59 mio. kr. til etablering af knudepunkter.

Gigantium
Der afsættes 45 mio. kr. til at udbygge Gigantium med blandt andet to nye idrætshaller. Gigantium afholder mangeartede arrangementer, og der er behov for en udvidelse af faciliteterne.​​​​

Vejgaard Bibliotek
Der er afsat 3 mio. kr. til ombygning af Vejgaard Bibliotek. Det skal forud afklares, om der med ekstern bygherre kan skabes et nybyggeri af et multihus, der kan rumme bibliotek, sygeplejeklinik, aktivitetscenter for ældre, seniorboliger, de Frivilliges hus og de frivillige, der allerede bruger huset.

Myndighedsproduktion
Væksten i Aalborg betyder stor aktivitet i byggeri og et behov for planlægning. Det betyder pres på byggesagsbehandlingen og lokalplanlægningen. Der afsættes derfor ekstra 4 mio. kr. årligt.

Binderup Å
Der skal ske en forbedring af Binderup Å, da der findes en kunstig opstemning i vandløbet, der hindrer, at fisk kan bevæge sig frit i vandløbet. Der påtænkes fjernelse af den og restaurering af vandløbsstrækningen. Der afsættes 0,3 mio. kr. i 2019.

Ny Materielgård
Over de næste 4 år er der afsat midler til at realisere planerne om en ny Materielgård.

Sendes live på DR: Kronprinsparret holder stort show i Aalborg i november

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Når ekstraordinære indsatser inden for kunst, kultur og socialt arbejde skal hædres med Kronprinsparrets Priser, kommer det til at foregå i Musikkens Hus i Aalborg.

Showet produceres i samarbejde med DR og sendes live på DR1 lørdag den 24. november kl. 21.

Kronprinsparrets Priser afholdes hvert år i skiftende danske byer, og i år vender prisuddelingen altså tilbage til Aalborg.

Her vil D.K.H Kronprinsen og Kronprinsessen indtage scenen i Musikkens Hus og hædre fremragende præstationer inden for kunst og kultur og sociale indsatser. Sidste gang Kronprinsparrets Priser blev afholdt i Aalborg var åbningsåret for Musikkens Hus 2014.

“Vi havde første gang Kronprinsparrets Priser i åbningsåret 2014, og vi er stolte over, at det nu allerede efter fire år vender tilbage til Musikkens Hus. Det fortæller os, at arrangørerne og Kongehuset er glade for at komme i huset.

Faktisk bliver det 10. gang på de godt fire år, at Kongehuset deltager i et arrangement i Musikkens Hus. Det er en blåstempling af huset og det arbejde, som mine medarbejdere hver dag går dedikerede ind i.

Kronprinsparrets Priser 2018 den 24. november bliver en fantastisk aften, og vi er allerede langt i planlægningen i samarbejde med Bikubenfonden, Kongehuset og naturligvis DR, ” fortæller Lasse Rich Henningsen, direktør i Musikkens Hus.

Nordjyllands kulturelle samlingspunkt

Aalborg er Danmarks tredjestørste kommune og et kulturelt samlingspunkt for hele Region Nordjylland. Her kan du blandt andet opleve moderne kunst i det Alvar Alto-tegnede kunstmuseum Kunsten eller store sports- og kulturevents i Gigantium.

Historisk er byen kendt for sin store havneindustri.

Den eksisterer stadig, men i dag er havnefronten forvandlet til en sammensmeltning af erhverv, boliger, kunst og kultur.

Blandt andet finder man på havnen oplevelseshuset for arkitektur og design Utzon Center, som i år fejrer 100-året for bysbarnet Jørn Utzons fødsel.

Musikkens Hus, der lægger scene til Kronprinsparrets Priser, ligger også på Havnefronten. Området er under stadig udvikling, og i øjeblikket planlægges opførelsen af verdens største kunstværk i glas, Cloud City af argentinske Tomás Saracenos, på en industrigrund, der tidligere husede De Danske Spritfabrikker.

Modtagere af stjernedryspriser afsløres

Kronprinsparrets Priser 2018 bliver som de foregående år en festlig aften med kunstneriske indslag centreret om Kronprinsparrets overrækkelse af fire priser.

Modtagerne af Kronprinsparrets Kulturpris og Kronprinsparret Sociale Pris bliver først afsløret i Musikkens Hus den 24. november, mens de to stjernedryspriser bliver offentliggjort i tiden op til prisuddelingen.

Kronprinsparrets Priser blev stiftet i 2004 som Bikubenfondens bryllupsgave til Kronprinsparret.

Formålet med Kronprinsparrets Priser er at synliggøre og anerkende den ekstraordinære præstation inden for dansk, grønlandsk og færøsk kultur og socialt arbejde. Læs mere om Kronprinsparrets Priser på www.bikubenfonden.dk/kronprinsparrets-priser

Billetsalg til Kronprinsparrets Priser i Musikkens Hus sættes i gang 5. oktober via Ticketmaster.

Du kan se Kronprinsparrets Priser 2018 på DR1 lørdag den 24. november klokken 21.00 og følge prisuddelingen online på:

www.dr.dk/tv/live/dr1
www.facebook.com/dr1