Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Middagen, der tager dig med ud i verden

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret 

Der er intet som en gennemført middag, som tager dig på en fantastisk smagsrejse. Middagen skal både indeholde god og veltilberedt mad, vin af høj kvalitet, som passer til retterne og selvfølgelig et godt selskab. 

Vineventyr i Frankrig

Skal du sætte en fransk stemning, er det oplagt, at tage på eventyr i nogle af de fantastiske vine. En af verdens fineste vine, kommer fra vingården Romanee Conti, som ligger i Bourgogne, som er hjem for mange vingårde. Her får du ikke blot en vin, men en oplevelse, der skal nydes og mærkes til fulde. De har både hvide og røde vine, og en flaske hvidvin kan eventuelt nydes med moules frites, hvor en flaske rødvin kan nydes med et godt stykke rødt kød og en risotto for eksempel. En ting er sikker,  en flaske fra Romanee Conti skal nydes med noget mad, som ikke dominerer, for det er en vin, der skal have lov til at være aftenens hovedperson. 

Gryderet i Norditalien

Når man tænker Italien, tænker man ofte på alt godt med gluten, som pizza og pastaretter i massevis. Selvom det er nogle helt fantastiske typer mad, italienerne har budt verdenen på, er det ikke det eneste. Italienerne kan nemlig meget mere, herunder den fantastiske dejlige ret, osso buco, med en utrolig dyb og rig smag. 

En tur til mellemøsten

Mellemøsten er lig med varme, farve og dybde. Der er et hav af spændende retter at dykke ned i med alverdens forskellige slags tilberedninger og sammensætninger, som bare smager af mere. Tænker man på klassisk mad fra mellemøsten, tænker man helt sikker på hummus, falafel og måske baba ganoush,og meget mere. Når man laver mellemøstlig mad er det vigtigt, at have de retter krydderi, som er fulde af smag, og det er vigtigt, ikke at holde igen med dem. Man skal samtidig have gode råvarer, herunder friske grøntsager, så man kan nærme sig de samme smagsindtryk, man blive mødt med i området. Man kan eventuelt søge på forskellige landes retter, og lave en kombination af alle retterne, så man kommer hele mellemøsten rundt på en aften. Og bare rolig, der er nok forskellige retter til mange gode madaftener. 

Globetrotter 

Hvis man ikke vil begrænse sig til én region, og man vil have det bedste fra alle verdener, kan man altid kombinere fx en italiensk ret med en flaske vin fra Romanee Conti. Så kommer man hele verden rundt på én aften, og man er sikret en succes.