Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Prøv en helt særlig oplevelse til Nordjysk Madfestival: Spis i buldermørke

Af Nana Sofia Hansen

I ét af byens mest charmerende restaurantlokaler – i Duus’ Vinkælder – kan du to aftener under Nordjysk Madfestival få en helt særlig – mørk – oplevelse.

I det smukke gamle Jens Bangs Stenhus fra år 1624 træder du ind i smukke middelalderlokaler og kan nu få en madoplevelse ud over det sædvanlige.

“Det er en vild og sanselig oplevelse, vildere end man forestiller sig,” fortæller Sarah Kruse, arrangør af Nordjysk Madfestival.

Prøv en helt særlig oplevelse til Nordjysk Madfestival: Spis i buldermørke

Oplevelsen er buldermørke, ikke bare tusmørke, men bælgmørke – kulsort. Du kan intet se, ikke engang din hånd, hvis du holder den op foran dit ansigt.

Denne skribent kan bekræfte, at det er en meget vild oplevelse. Konceptet findes også i Berlin, hvor tjenerne er blinde – og elegant og ubesværet bevæger sig rundt i lokalet, mens gæsterne på én gang grinende og dybt koncentreret forsøger at spise deres mad og drikke af deres glas.

Middag i mørke finder steder to aftener under Nordjysk Madfestival, nemlig lørdag den 27. august og fredag den 2. september, begge aftener kl. 18.00-21.30.

Og du skal ikke bekymre om valg af menuen, for menuen er en overraskelse for alle, men arrangørerne lover en 3-retters menu, lavet af lokale fødevarer.

Et sansebombardement i mørket

Det er overraskende svært at spise, smage og i det hele taget gætte, hvad man spiser, når man ikke kan se sin mad. Utroligt nok kan man stort set ikke regne ud, hvad man spiser.

Sidst Duus’ Vinkælder holdt Middag i mørket – for det har de gjort i 10 år – skrev en gæst bagefter en humoristisk anmeldelse:

“Det første, vi fik, var en brødkurv og smør, og der gik ikke længe, inde John kom med et ikke-tilfreds udbrud, ‘Øv det er umuligt at smøre det brød, og nu har jeg smør mellem lillefinger og ringfinger’.

Forretten blev serveret – det måtte være en rejesalat … Gaflen fandt hurtig en ‘reje’, som var stor og tung og nåede at snitte mit ene næsebor, da det gik op for mig, at det ikke var en rejesalat, men noget der nok mindede om andebryst.”

En forunderlig oplevelse

Din smagssans, lugtesans og følesans kommer på arbejde, når synssansen pludselig ikke kan bruges. Og hvad du normalt ved er peberfrugt, rødbede eller kylling, kan i mørket pludselig være umuligt at gennemskue. Det er sjovt og udfordrende.

Dine smagsløg intensiveres, og du oplever nye sider ved maden og drikkevarerne.

Prøv en helt særlig oplevelse til Nordjysk Madfestival: Spis i buldermørke

I Duus’ Vinkælder er tjenerne disse aftener ikke blinde, men bærer nogle særlige briller med natsyn ved hjælp af infrarødt lys.

I starter med en velkomstdrink, efterfulgt af jeres 3-retters menu og et underholdningsindslag undevejs.

Og når middagen er slut, træder I ud af Duus’ Vinkælder, trætte og fulde af grin – og måske smurt ind i rødebedesaft eller andet godt – som resultat af jeres forunderlige middag i mørket.

Prisen for Middag i mørket er 625 kr. per person.

Har du brug for særlige hensyn i forhold til fødevareallergier eller andet, kan du sende en e-mail til duus@stofanet.dk, når du har købt billet. Det er dog ikke muligt at få en vegansk menu.

Du kan købe billet til Middag i Mørket her.

Der er fuld gang i billetsalget til Nordjysk Madfestival. Et overblik over alle ledige billetter får du her.

Hvad: Middag i mørket, en del af Nordjysk Madfestival
Hvor: Duus’ Vinkælder
Hvornår: To aftener, fredag den 27. august og lørdag den 2. september, begge aftener kl. 18.00-21.30

Del artikel

Andre læser også