Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Michelin-kok i dommerpanel: Fem Aalborg-restauranter dyster i Hirtshals

Af Michael Qureshi
Mads Hyllested fra Applaus
Mads Hyllested fra Applaus

Opdateret fredag kl. 9.30: Restaurant Fusion fra Aalborg har meldt afbud, og erstattes af Strandingskroen i Blokhus

På lørdag den 5. august deltager fire prominente Aalborg-restauranter i den store Local Cooking-konkurrence i Hirtshals.

De deltagende Aalborg-restauranter er Applaus, Nam, Brdr. Price og Tabu. De dyster mod stærke nordjyske navne som Ruths i Skagen, Franks i Sæby, Strandhotellet i Blokhus, Bryghuset Vendia, Strandingskroen i Blokhus og Svanelunden i Hjørring.

Dommerpanelet er fyldt med kendte navne i branchen.

Local Cooking-konkurrencen afholdes lørdag, den 5. august 2017 fra kl. 10-14.30 på havnen i Hirtshals.

To-stjernet Michelin-kok

Det er lykkedes at få et imponerende skarpt og rutineret dommerpanel Paul Cunningham fra to-stjernede Henne Kirkeby Kro, madanmelder ved Berlingske og kulturjournalist ved TV2 Svend Rasmussen, Jesper Koch, kendt TV-ansigt og rutineret dommer og kok, Thorsten Schmidt, kok i universet og nybagt restauratør på Barr i Nomas lokaler, Francis Cardenau, Danmarks første to-stjernede kok og Mikael Kopp Christensen restaurantchef på Musikkens Spisehus i Aalborg og med rutine fra en mangeårig dommerfunktion.

Det er i forbindelse med det velbesøgte Hirtshals Fiskefestival, der varer fra torsdag til lørdag.

Foreningen Hirtshals Fiskefestival har siden 2009 i stået i spidsen for en af Nordjyllands største og mest populære festivaler med et besøgstal på op mod 15.000.

Sker en masse i Hirtshals

Hvis man kunne tænke sig at tage op og se konkurrencen på tæt hold, så sker der også en masse andet i Hirtshals på lørdag.

Lørdag er omdrejningspunktet de 15.000 smagsprøver, der sælges og udleveres fra boder i handelsgaderne i Hirtshals by og på havnen

Disse kan nydes med en liflig øl og til muntre Jazz-toner. Lørdag er der kåring af Årets Bjesk 2018, hvor lokale bjesk entusiaster og kendte restauratører Rasmus bo Bojesen fra Tårnet og den lokale kok og mangeårig vinder af Årets Sild, Ejvind Kjeldsen Jensen fra Restaurant Lilleheden deltager.

Sidste år vandt Svinkløv Badehotel med sejren. Det var Kim Jeppesen fra Nam i Aalborg, der løb med en flot sølvmedalje. Han var i øvrigt hentet ind på et afbud, så han havde 24 timer til at forberede sig, hvilket ikke gjorde præstationen mindre imponerende.

Du kan læse mere om Hirtshals Fiskefestival her

Del artikel

Andre læser også