Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Til kamp mod Corona: Mette Frederiksen hylder Aalborg Universitet

Af Stine Kjølby Christensen

I månedsvis har et team på Aalborg Universitet – i samarbejde med SSI – arbejdet med at analysere coronaprøver og plotte virusgenomer ind på et Danmarkskort. Det er på den måde, at vi i Danmark finder frem til de muterede varianter af coronavirus.

“På AAU er vi stolte over på nuværende tidspunkt at sekventere alle COVID-19 prøver i Danmark, og at SSI benytter sig af både den data og de værktøjer, som vi aktivt har udviklet undervejs i arbejdet,” sagde Mads Albertsen, leder af coronaforskerteamet og professor på Kemi og Biovidenskab, Aalborg Universitet tilbage i december.

Forskerteamets analyse- og sekventeringsberedskab gjorde blandt andet, at myndighederne inden for 1 time kunne undersøge forekomsten af den nye ”engelske” variant blandt de danske prøver.

Takker AAU for indsatsen

Denne store indsats har fået Danmarks statsminister til at hylde AAU på sin Facebook-side. Mette Frederiksen er selv tidligere studerende på Aalborg Universitet og udtrykker stor stolthed over projektet:

“På Aalborg Universitet har de sat deres projekter på pause for at hjælpe Danmark under corona. De sekventerer op mod 5.000 positive coronaprøver om ugen. Det betyder, at vi kan overvåge, hvordan mutationerne spreder sig. Det er helt uundværligt i kampen mod corona. Tak for indsatsen,” skriver hun blandt andet.

Mette Frederiksen slår fast, at det netop er dette, der er medvirkende til, at vi kan holde styr på epidemien i Danmark. Derudover kommer hun også ind på den økonomiske gevinst ved at kunne kontrollere virussen.

“Og tingene hænger sammen: Det tyder på, at de lande, som har styr på smitten, de klarer sig også bedre økonomisk.

Regeringens prognoser viser, at dansk økonomi er rigtig godt på vej. Allerede næste år kan Danmark have udsigt til den højeste vækst i 15 år. Det er imponerende. Det skyldes ikke mindst, at vi i fællesskab har holdt hånden under danske lønmodtagere og virksomheder.

Der er lys forude – ikke mindst på grund af den store indsats, vi sammen yder.” slutter hun.

Del artikel

Andre læser også