Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Mere lækker mad i byen: Disse restaurant-kæder lurer på Aalborg

Af Michael Qureshi

Aalborgs udvikling på den gastronomiske front er aldeles vild.

Men mere vil have mere, ikke?

Vi elsker nye koncepter og lækre spisesteder her i Aalborg, og lige så vel som vi bakker op om de allerede etablerede restauranter og caféer i Aalborg, så er vi også begejstret for, at der arbejdes på mange spændende ting i kulissen.

MigogAalborg har derfor sammensat en liste af voksende kæder i restaurationsbranchen, som enten helt konkret har kigget på lokaler i Aalborg eller har vores by i forretningsplanen.

Om strategien så føres ud i livet eller ej, er til gengæld svært at spå om.

Alle navnene står for vores egen redaktionelle regning, men listen er lavet ud fra snakke med folk i restaurationsbranchen både her i Aalborg samt i Odense og København, hvor vi har Odenses største bymedie i MigogOdense samt Københavns største bymedie i MigOgKbh.

Fælles for alle på listen er, at Aalborg på den ene eller anden måde er relevant i jagten på at nå en størrelse, hvor man kan sige, at man er landsdækkende.

For mange af disse kæder er det vækstmål vigtigt, hvis man en dag skal sælges til en større spiller.

Madklubben

Det er efterhånden vokset sig til et kæmpe restaurant-imperium i Danmark.

Madklubbens koncept har ramt plet i København, og efterfølgende også i Aarhus.

Madklubben har 19 restauranter og koncepter under sig.

Madklubben-restauranterne har især vundet frem på, at de laver god mad til meget skarpe priser, og ejerkredsen har også kigget på lokaler i Aalborg.

Men med SMAEKs ankomst i de gamle Casa Blanca lokaler og deres flyvende start på konceptet med god mad til billige penge, så kan det måske få Madklubben til at afvente indtog i Aalborg.

MASH

Steakhouse kometerne fra MASH har haft en eksplosiv vækst og ligger i København, Århus og Odense.

Allerede i 2017 udsendte man en pressemeddelelse, hvor man bekræftede, at der var kig på Aalborg.

Men siden er man ikke kommet videre. Sandsynligvis fordi det har været dyrt at vokse så hurtigt, og man derfor var nødt til at få kigget på driften.

Særligt selskabets forsøg på at erobre udlandet har kostet dyrt, mens de tjener fornuftigt i Danmark. Det kan dog speede processen op med at komme til Aalborg, at det danske marked stadig giver plus.

I Aalborg har MEAT sat sig solidt på nogenlunde samme koncept, så MASH har en stor udfordrer der.

Frankies

Den nye hotte pizza-kæde under Madklubben-imperiet har fået en vild start på tilværelsen.

Allerede nu har Frankies tre spisesteder i København og et enkelt i Aarhus, mens to yderligere står til at åbne inden for de kommende måneder.

“Hvis man tager et landkort og en passer og laver nogle cirkler for at se, hvad vi kan dække, så kunne vi da godt tænke os at dække det meste af kongeriget,” siger har medejer Lars Bertelsen tidligere sagt til Børsen.

Guldkroen v. Umut

I kender godt Umut, ikke? Men selv om han for alvor er blevet kendt i hele landet på grund af Vild med Dans, så har kendis-kokken i mange år været kendt som Københavns ukronede flæskestegs-konge.

Umut lagde sig i et badekar fyldt med brun sovs, da han sidste år lancerede Guldkroen, der er toppen af poppen på klassisk dansk mad.

Han laver de vildeste flæskestegssandwich. Men Umut i Aalborg? Er det overhovedet realistisk?

Alt er muligt med Umut, som er en god ven af MigOgKbh.

Han har netop åbnet en Pop Up restaurant i Odense, og kommer den til at gå godt, vil han åbne en permanent i byen. Derfra er vejen banet for Aalborg og Århus.

Vapiano

De har luftet planerne tidligere, men alt tyder på, at tingene går lidt langsommere end forventet. Årsagen er formentlig kapitalbehov.

Den tyske restaurantkæde, der serverer italiensk mad, åbnede i 2017 deres første danske restaurant i København og vil åbne i alle de store byer.

Dermed er der lagt en plan om at åbne i Odense, Århus og selvfølgelig Aalborg.

“Vi har meget specifikke krav til placering, og vi åbner kun yderligere restauranter, hvis vi kan finde de rigtige placeringer,” har Vapianos Senior Operational Manager, Poul Cullura, tidligere sagt til Berlingske.

Men de konkrete planer hemmeligholdes lige pt.

Halifax

Aalborg oplevede fra 2016-2018 et sandt boom af burgerkæder.

Siden er markedet fladet mere ud, og burgerjoint-krigen i Dobbelt A står primært mellem Burger Shack, Burger BOOM og Grillen Burgerbar, hvis man ser bort fra McDonalds og Burger King.

Halifax er i høj grad en af de helt store spillere på burger-scenen i København.

De har hele otte steder rundt omkring i hovedstaden. Derudover har de tre øvrige steder på Sjælland, og så åbnede de i Odense i år.

Så kæden i alt har 12 burgerrestauranter.

Planerne om at vokse yderligere er tilstede, og kortet peger i retning af Århus og Aalborg.

Café A

Er en del af Dalle Valle-imperiet, og dermed giver det mening, at de er i byer, hvor Dalle Valle også ligger.

Cafe A tilbyder klassisk cafe-mad til priser, hvor alle kan være med.​

Deres første café åbnede op i 2013, og i dag finder du 12 Café A’er fordelt på Sjælland, Fyn og i Jylland.

De har en del steder i København, de er i Århus og i Odense.

Der er ingen tvivl om, at Aalborg er i planerne, men det er usikkert, hvornår det bliver.

Cocks & Cows

I 2010 fik København en seriøs stormagt i den store københavnske burgerkrig.

Det skete, da Cock’s & Cows meldte sig ind i kampen.

Til at starte med indtog de Gammel Strand med en luksuriøs burgeroplevelse, hvor der både var gjort noget ud af indretningen, cocktails, service og så gjorde det selvfølgelig heller ikke noget, at de serverer en seriøs habil burger.

Eller rettere, burgere.

For de har mange varianter.

Fra den klassiske over saucy babe og helt til The Governator, som kræver et kæbeparti, der kan lukke maks op.

Siden er Cock’s & Cows spredt sig til hele byen med afdelinger i nærmest hver bydel, og nu har de også indtaget Århus.

Hvis tanken er at blive opkøbt af en stor spiller eller kapitalfond, så vil de stå gunstigt, hvis de også har lagt sig i Aalborg.

Gorm’s

Gorm Wisweh startede sin karriere på Bornholm, hvor han i sin mors café udviklede sit naturlige talent for lige netop pizza og i fritiden nørdede smagssammensætninger med de drenge, der senere skulle brage ind i København med Kadeau, der siden har opnået to Michelin-stjerner.

Gorm blev især landskendt, da han blev tv-stjerne i diverse programmer om mad, og på han efterhånden store netværk af restauranter er pizzaerne altid værd at forlyste maven med.

Han eksperimenterer ofte med anderledes råvarer, og var også en af de første på gourmet-pizza-bølgen.

Gorms har planer om at åbne otte nye restauranter, hvor Aalborg er blandt de vigtige på listen. De er i forvejen i København, Århus og Odense.

Pengene til den aggressive ekspansionsplan kommer fra den nye hovedaktionær, den norske fødevarekoncern Orkla, som i 2018 tilførte Gorm’s 30 mio. kr. i frisk kapital.

Har du set de nye fede Aalborg-plakater?

Intro-priser fra 279 kr. – se dem her

Vestre Fjordpark

Aalborg plakaten