Mere lækker mad i byen: Disse restaurant-kæder lurer på Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborgs udvikling på den gastronomiske front er aldeles vild.

Men mere vil have mere, ikke?

Vi elsker nye koncepter og lækre spisesteder her i Aalborg, og lige så vel som vi bakker op om de allerede etablerede restauranter og caféer i Aalborg, så er vi også begejstret for, at der arbejdes på mange spændende ting i kulissen.

MigogAalborg har derfor sammensat en liste af voksende kæder i restaurationsbranchen, som enten helt konkret har kigget på lokaler i Aalborg eller har vores by i forretningsplanen.

Om strategien så føres ud i livet eller ej, er til gengæld svært at spå om.

Alle navnene står for vores egen redaktionelle regning, men listen er lavet ud fra snakke med folk i restaurationsbranchen både her i Aalborg samt i Odense og København, hvor vi har Odenses største bymedie i MigogOdense samt Københavns største bymedie i MigOgKbh.

Fælles for alle på listen er, at Aalborg på den ene eller anden måde er relevant i jagten på at nå en størrelse, hvor man kan sige, at man er landsdækkende.

For mange af disse kæder er det vækstmål vigtigt, hvis man en dag skal sælges til en større spiller.

Madklubben

Det er efterhånden vokset sig til et kæmpe restaurant-imperium i Danmark.

Madklubbens koncept har ramt plet i København, og efterfølgende også i Aarhus.

Madklubben har 19 restauranter og koncepter under sig.

Madklubben-restauranterne har især vundet frem på, at de laver god mad til meget skarpe priser, og ejerkredsen har også kigget på lokaler i Aalborg.

Men med SMAEKs ankomst i de gamle Casa Blanca lokaler og deres flyvende start på konceptet med god mad til billige penge, så kan det måske få Madklubben til at afvente indtog i Aalborg.

MASH

Steakhouse kometerne fra MASH har haft en eksplosiv vækst og ligger i København, Århus og Odense.

Allerede i 2017 udsendte man en pressemeddelelse, hvor man bekræftede, at der var kig på Aalborg.

Men siden er man ikke kommet videre. Sandsynligvis fordi det har været dyrt at vokse så hurtigt, og man derfor var nødt til at få kigget på driften.

Særligt selskabets forsøg på at erobre udlandet har kostet dyrt, mens de tjener fornuftigt i Danmark. Det kan dog speede processen op med at komme til Aalborg, at det danske marked stadig giver plus.

I Aalborg har MEAT sat sig solidt på nogenlunde samme koncept, så MASH har en stor udfordrer der.

Frankies

Den nye hotte pizza-kæde under Madklubben-imperiet har fået en vild start på tilværelsen.

Allerede nu har Frankies tre spisesteder i København og et enkelt i Aarhus, mens to yderligere står til at åbne inden for de kommende måneder.

“Hvis man tager et landkort og en passer og laver nogle cirkler for at se, hvad vi kan dække, så kunne vi da godt tænke os at dække det meste af kongeriget,” siger har medejer Lars Bertelsen tidligere sagt til Børsen.

Guldkroen v. Umut

I kender godt Umut, ikke? Men selv om han for alvor er blevet kendt i hele landet på grund af Vild med Dans, så har kendis-kokken i mange år været kendt som Københavns ukronede flæskestegs-konge.

Umut lagde sig i et badekar fyldt med brun sovs, da han sidste år lancerede Guldkroen, der er toppen af poppen på klassisk dansk mad.

Han laver de vildeste flæskestegssandwich. Men Umut i Aalborg? Er det overhovedet realistisk?

Alt er muligt med Umut, som er en god ven af MigOgKbh.

Han har netop åbnet en Pop Up restaurant i Odense, og kommer den til at gå godt, vil han åbne en permanent i byen. Derfra er vejen banet for Aalborg og Århus.

Vapiano

De har luftet planerne tidligere, men alt tyder på, at tingene går lidt langsommere end forventet. Årsagen er formentlig kapitalbehov.

Den tyske restaurantkæde, der serverer italiensk mad, åbnede i 2017 deres første danske restaurant i København og vil åbne i alle de store byer.

Dermed er der lagt en plan om at åbne i Odense, Århus og selvfølgelig Aalborg.

“Vi har meget specifikke krav til placering, og vi åbner kun yderligere restauranter, hvis vi kan finde de rigtige placeringer,” har Vapianos Senior Operational Manager, Poul Cullura, tidligere sagt til Berlingske.

Men de konkrete planer hemmeligholdes lige pt.

Halifax

Aalborg oplevede fra 2016-2018 et sandt boom af burgerkæder.

Siden er markedet fladet mere ud, og burgerjoint-krigen i Dobbelt A står primært mellem Burger Shack, Burger BOOM og Grillen Burgerbar, hvis man ser bort fra McDonalds og Burger King.

Halifax er i høj grad en af de helt store spillere på burger-scenen i København.

De har hele otte steder rundt omkring i hovedstaden. Derudover har de tre øvrige steder på Sjælland, og så åbnede de i Odense i år.

Så kæden i alt har 12 burgerrestauranter.

Planerne om at vokse yderligere er tilstede, og kortet peger i retning af Århus og Aalborg.

Café A

Er en del af Dalle Valle-imperiet, og dermed giver det mening, at de er i byer, hvor Dalle Valle også ligger.

Cafe A tilbyder klassisk cafe-mad til priser, hvor alle kan være med.​

Deres første café åbnede op i 2013, og i dag finder du 12 Café A’er fordelt på Sjælland, Fyn og i Jylland.

De har en del steder i København, de er i Århus og i Odense.

Der er ingen tvivl om, at Aalborg er i planerne, men det er usikkert, hvornår det bliver.

Cocks & Cows

I 2010 fik København en seriøs stormagt i den store københavnske burgerkrig.

Det skete, da Cock’s & Cows meldte sig ind i kampen.

Til at starte med indtog de Gammel Strand med en luksuriøs burgeroplevelse, hvor der både var gjort noget ud af indretningen, cocktails, service og så gjorde det selvfølgelig heller ikke noget, at de serverer en seriøs habil burger.

Eller rettere, burgere.

For de har mange varianter.

Fra den klassiske over saucy babe og helt til The Governator, som kræver et kæbeparti, der kan lukke maks op.

Siden er Cock’s & Cows spredt sig til hele byen med afdelinger i nærmest hver bydel, og nu har de også indtaget Århus.

Hvis tanken er at blive opkøbt af en stor spiller eller kapitalfond, så vil de stå gunstigt, hvis de også har lagt sig i Aalborg.

Gorm’s

Gorm Wisweh startede sin karriere på Bornholm, hvor han i sin mors café udviklede sit naturlige talent for lige netop pizza og i fritiden nørdede smagssammensætninger med de drenge, der senere skulle brage ind i København med Kadeau, der siden har opnået to Michelin-stjerner.

Gorm blev især landskendt, da han blev tv-stjerne i diverse programmer om mad, og på han efterhånden store netværk af restauranter er pizzaerne altid værd at forlyste maven med.

Han eksperimenterer ofte med anderledes råvarer, og var også en af de første på gourmet-pizza-bølgen.

Gorms har planer om at åbne otte nye restauranter, hvor Aalborg er blandt de vigtige på listen. De er i forvejen i København, Århus og Odense.

Pengene til den aggressive ekspansionsplan kommer fra den nye hovedaktionær, den norske fødevarekoncern Orkla, som i 2018 tilførte Gorm’s 30 mio. kr. i frisk kapital.

Har du set de nye fede Aalborg-plakater?

Intro-priser fra 279 kr. – se dem her

Vestre Fjordpark

Aalborg plakaten

Lysshow og gratis æbleskiver: Budolfi Plads åbner med fuldt program

Skrevet af: Michael Qureshi

Engang var det en parkeringsplads og et stort gråt betonelement lige midt i Aalborg.

På lørdag skrives der historie i Aalborg, når Budolfi Plads åbner med et grønt område omgivet af butikslokaler, boliger og den nye hotte café Aktuel.

Nysgerrigheden og interessen omkring åbningen af Budolfi Plads i hjertet af Aalborg er gigantisk. 2,5 tusind har allerede markeret sig som interesseret eller deltager, og det er absolut værd at kigge forbi fra klokken 13.00.

Gratis nissehuer, æbleskiver og musik

Gratis nissehuer og balloner til de mindste og barnlige sjæle, musik fra den lokale kunstner Gregers Løvendahl Mogstad og Aalborg Garden, samt lidt lækkert til ganen.

Kom ned og få gratis æbleskiver og gløgg/varm kakao til dig og din familie.

I forbindelse med åbningen har Budolfi Plads indgået et samarbejde med den nye REMA 1000 Budolfi Plads, som sponsorerer 2000 gratis æbleskiver med tilbehør, samt Sparkassen Vendsyssel Aalborg står klar med gløgg og varm kakao.

Når det bliver mørkere i løbet af lørdagen vil der også være et helt særligt lysshow. Det er virksomheden Profox, der har speciale i at lave lysshow på bygninger, og det kommer de til at demonstrere på lørdag.

Efterfølgende når mørket i hverdagen sænker sig over den smukke nye plads, så vil den være oplyst af et helt særligt farverigt lys – dog ikke med et lysshow af samme kaliber.

Man har ønsket at det smukke lys skal kendetegne Budolfi Plads, og det falder godt i tråd med, at mange byrum i Aalborg skal defineres af noget særligt aftenlys.

Allerede på fredag d. 15. november åbner Lars Helmuth sin nye café og take away sted, så man kan få et sneak peek på Budolfi Plads allerede der.

Aktuel som stedet kommer til at hedde har nu afsløret menukortet, hvor man bl.a. kan få frokost- og aftensmad for 150 kr. og så starter de et nyt koncept som ikke er set før i restaurationsbranchen i Aalborg. Læs mere om det her.

 

Julefrokost-menu til 99 kr.: Meny i Kennedy gentager sidste års store succes

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen

Om et splitsekund er julen over os – med alt, den indebærer.

Julepynt, julesange, julegaver, julekalender, julestemning og ikke mindst julefrokost!

Det bliver mindst lige så travl en tid, som det altid har været, så hvorfor ikke lade andre tage sig af årets julefrokost, så du for en stund kan smække benene op?

MENY i Kennedy har den lette løsning til dig, der sætter pris på god mad, men ikke kan finde tiden i al juleræset til at kokkerere selv.

Og det er, hvad enten det gælder 4, 10 eller 30 personer, og ligegyldigt om I ønsker et mindre, større, stort eller kæmpestort julebord.

Du kan bestille julefrokosten fra nu og frem til fem dage før, gæsterne kommer.

Julefrokost for enhver smag

MENY Kennedy har lanceret fire forskellige julemenuer igen i år. Tre af dem er fra kædens side, men for at omfavne flest muligt, har MENY Kennedy valgt at tilføje en ekstra menu til kun 99 kr. pr. kuvert.

”Vi havde stor succes med menuen til 99 kr. sidste år, så selvfølgelig kan den bestilles igen i år.

Især de unge mennesker sætter pris på et billigere alternativ, hvor det hele er meget mere simpelt, men stadig uden fare for ikke at blive mæt,” fortæller købmand, Michael Andersen, til MigogAalborg.

Ligeledes er denne menu ideel for de mindre selskaber, da man kan nøjes med at bestille kun fire kuverter, hvor man ved de andre menuer skal bestille minimum 10.

Menu til kun 99 kr. pr. kuvert kan ses herunder.

Marineret sild med karrysalat

Fiskefilet med citron og remoulade

Ribbenssteg med rødkål

Leverpostej med bacon og champignon

Risalamande med kirsebærsauce og mandler

Tilkøb pr. person:

Hjemmelavet sylte med sennep og rødbeder + 20,-

Grønlangkål med kogt medister + 20,-

Brød og smør + 15,-

Til forskel ses herunder den luksuriøse menu, som MENY tilbyder til 199,95 kr. pr. kuvert:

2 slags marineret sild med karrysalat

Gravad laks med rævesauce

Æg pyntet med rejer og mayonnaise

Fiskefilet med citron og remoulade

Ribbensteg med rødkål

Bacon postej med champignon og bacon

Glaseret hamburgerryg med grønlangkål

Tarteletter med høns i asparges

Sylte med sennep og rødbeder

Brie med druer

Risalamande med kirsebær og mandler

Brød og smør

Udover disse to menuer, ligger derimellem en menu til 129,95 kr. pr. kuvert og en til 159,95 kr pr. kuvert.

MENY Kennedy har altså løsningen, uanset hvilken type julefrokost du skal holde.

”Vi tilpasser os altid kundens ønsker bedst muligt, så alle er glade og kan slappe af og nyde julen” lyder det fra Michael.

En delikatesse på højt niveau

I delikatessen møder vi Thomas Søndergaard, som ser frem til at lave julemad i lange baner.

Thomas har mange års erfaring inden for branchen og har baggrund inden for både delikatesse og slagter.

Der er derfor gode råd at hente, hvad end det gælder risalamande eller kød.

På MigogAalborgs facebookside kan du lige nu deltage i konkurrencen om en julefrokost til seks personer inklusiv snaps, øl, shots og snacks.

Du deltager ved at:

  • Like opslaget (udgivet mandag 11. november kl. 19.45)
  • Skriv i Facebook-opslaget hvad Meny Kennedys specielle julefrokost-menu koster
  • Skriv mindst en du gerne vil holde en hyggelig julefrokost sammen med

Er du ikke den heldige vinder, kan du bestille din julefrokost fra 99 kr. pr. kuvert ved henvendelse i delikatessen i MENY Kennedy, via besked på MENY Kennedys facebookside eller på telefon 99 34 04 32.

250.000 julelys tændes på fredag: Jul i Aalborg Zoo er en kæmpe satsning

Skrevet af: Michael Qureshi

De gør det med stor succes i København ZOO og Odense Zoo.

Nu er turen kommet til Aalborg Zoo. 250.000 julelys kommer til at lyse hele Zoo-området op fra på fredag d. 15. november og frem til januar.

For første gang nogensinde fejrer Aalborg Zoo julen med en gigantisk lysfest, hvor publikum føres på en eventyrlig julerejse gennem magiske lyslandskaber og møder juletraditioner fra Grønland i nord til Afrika i syd.

 

Julemanden ankommer med sit rensdyr

Kl. 16 åbner man dørene  til Jul i Zoo, og kl. 17 ankommer Julemanden med sit rensdyr og tænder det store juletræ. Børn og barnlige sjæle kan bagefter besøge ham i hans hytte og hviske deres ønsker i hans øre.

Et spektakulært, levende nordlys kan opleves i teltet ved Zoofari-scenen, hvor man kan blive klogere på, hvad nordlys egentlig er, mens man ligger og nyder det smukke syn.

I Den afrikanske landsby venter et festfyrværkeri af farver og lys.

Her har kreativiteten fået frit løb og julepynten består blandt andet af juletræer, som elefanterne har været med til at lave.

Hvis man nu tror, at strømforbruget går helt amok på grund af julelys, så er Aalborg Zoo gået efter en grøn løsning. Så strømforbruget i alt bliver på ca. 8.000 kr.

Byder på en lang række juleaktiviteter

Fra 15. til 30. november holder Jul i Zoo åbent hver fredag, lørdag og søndag kl. 16-21, og fra 1. – 30. december kan julestemningen opleves hver dag kl. 16-21 (24. december undtaget)

I hele perioden vil Aalborg Zoo byde på en lang række hyggelige juleaktiviteter, blandt andet workshops, korsang og luciaoptog.

Derudover kan man nyde klassiske julegodter som gløgg, æbleskiver og vafler i Aalborg Zoos helt nye orangeri eller specialiteter fra bl.a. Grønland og Afrika i de mange hyggelige boder.