Manden bag Herrens Veje: Adam Price holder foredrag i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

James og Adam Price er et par velkendte ansigter i Aalborg. Sammen ejer de restauranten “Brødrene Price”, og hvert år er storebror James i byen, når Cirkusrevyen lægger vejen forbi Aalborg.

Tirsdag den 25. september kl. 19.30 er det så lillebror Adam Price, som byen kan byde velkommen.

I anledning af, at sæson 2 af den anmelderroste TV-serie “Herrens Veje” har premiere på DR1 den 14. oktober, vil han nemlig holde foredrag i Folkekirkens Hus i Aalborg.

Mød manden bag “Herrens Veje”

Adam Price vil blandt andet fortælle om skabelsen af “Herrens Veje”. Om hvordan det er at skabe en fortælling, der inkluderer og normaliserer fantastiske og uforklarlige hændelser i hverdagen. Alle der så den første sæson af serien, vil kunne nikke genkendende til, at det til tider var en mørk og dunkel virkelighed, serien viste.

“Døden fyldte meget i slutningen af første sæson, men den store fortælling i kristendommen er jo også at overkomme døden. Og det kan måske også give en pejling på, hvad det er for en fortælling, vi er i gang med i anden sæson,” fortæller Adam Price om serien.

Adam Price er ikke kun kun kendt som manden bag “Herrens Veje”. Han har også stået bag TV-succeser såsom “Borgen” og “Anna Pihl” samt været idémand til “Nikolaj og Julie”.

De fleste kender ham dog sandsynligvis bedst som den ene halvdel af de to Price-brødres populære madprogram “Spise med Price”, hvori han sammen med sin storebror, James, turnerer Danmark og Europa rundt, for at tilberede de bedste retter fra den region eller det land, de befinder sig i. Altid med “rigeligt smør”.

Brødrene Price i Aalborg
Brødrene Adam og James Price ved åbning af en af deres restauranter i København.
Foto: Gastromand.dk

En del af en foredrags-trilogi

Foredraget er en del af en “Herrens Veje”-trilogi, hvor der vil være tre foredrag henover efterået.

Den 23. oktober kommer komponisten Kristian Leth og fortæller om, hvordan musikken til sådan en stor serie bliver til og 27. november vil journalist og teolog Birgitte Stoklund Larsen komme og fortælle om symbolikken i nogle af de mange spændende scener, som tv-serien rummer.

Men først gælder det altså foredraget med Adam Price om seriens tilblivelse. Arrangementet vil løbe af stablen i Folkekirkens Hus’ Aalborgsal på Gammeltorv 4, hvor dørene vil blive åbnet kl. 18.30.

Prisen for billetter er 250 kr (175 kr. for studerende), og de kan tilkøbes på Folkekirkens Hus’ hjemmeside.

Stor redningsaktion her til morgen: Rådyr reddet op af Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Nordjyllands Beredskab
Foto: Nordjyllands Beredskab

I går aften kunne vi berette, at Nordjyllands Politi var nødt til at rykke ud i Limfjordstunnelen, da en mand simpelthen kom gående med sin cykel i sydgående retning. Den historie kan du læse lige her.

Her til morgen var det så et andet sted i Limfjorden, at der var kommet en på afveje.

Tidligt tirsdag morgen, kl. 06.30, blev Nordjylland Beredskab nemlig kaldt ud til en noget speciel redningsaktion. Det bekræfter de over for MigogAalborg.

Klokken cirka 06.30 blev der observeret et svømmende rådyr i området mellem Musikkens Hus og Stigsborg Brygge, som faktisk er ret tæt på selvsamme område, hvor der lige nu plasker en delfin rundt.

Men som en vaskeægte Disney-historie endte det hele lykkeligt.

Foto: Nordjyllands Beredskab

Da MigogAalborg kontaktede Nordjylland Beredskab var beredskabsmester René Jensen netop færdig med dagens vagt, men til TV2 Nord siger han:

“Så snart vi kommer i land, sætter vi rådyret fri på det grønne græs ved bådlauget. Vi kan ikke køre det længere op i skoven, for det var aggressivt og bare gerne ville afsted.

Det rystede også og var skræmt oven på oplevelsen, men det så ud til at have det godt og havde ikke taget skade.”

Flyv til København for 299 kr.: DAT sætter “Først til Mølle” billetter til salg i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Som vi kunne fortælle forleden, så starter det danske regionale flyselskab DAT med at flyve på den populære indenrigsrute Aalborg-København fra mandag d. 8. juni.

Flyselskabet tilbyder allerede billige billetter på ruten fra 399 kr. hver vej, og i dag tirsdag d. 2. juni starter de så med et helt vildt tilbud.

Den første tirsdag i hver måned kører man nemlig med kampagnen -´Først til mølle´, og klokken 12.00 i dag sætter man altså et antal billetter til salg for en særdeles skarp pris.

Gælder både København og Bornholm

Det gælder faktisk både til København og Bornholm fra Aalborg, og i anledning af åbningen af København-ruten sættes ekstra mange billige billetter i salg.

“Alle vores billetter på alle vores ruter i Danmark bliver sat til salg for kun 299,- DKK per vej.

Idet juni er første måned på vores nye rute mellem Aalborg og København, sætter vi ekstra mange billetter til salg i dag til ’Først til mølle.’” udtaler DAT’s direktør Jesper Rungholm til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Men du skal være hurtig, da vi normalt har udsolgt, allerede en time efter de bliver sat til salg klokken 12 middag samme dag.”

Køb nu – og flyv næste måned

DAT’s Først til mølle billetter gælder for den efterfølgende måned. – Dvs. billetter du køber i juni, er gældende for juli måned.

Da det ser ud til at de danske grænser er lukket henover sommeren, er det en oplagt mulighed at få fingre i ekstremt billige billetter til København, eller Danmarks ferieø nummer 1, Bornholm!

Her flyver DAT nemlig også til direkte til fra Aalborg hele sommeren.

Sid klar ved tasterne klokken 12.00 i dag og klik ind her på dat.dk for de helt særlige billige billetter.

Kom på afveje: Mand kom gående med sin cykel i Limfjordstunnelen

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Kim Matthai Leland
Foto: Kim Matthai Leland

Det er ikke hver dag, at politiet må kaldes ud til en person, der går midt i Limfjordstunnelen.

Men det skete her 2. pinsedag til aften. Først blev det meldt ud på Vejdirektoratets side, at bilister skulle være opmærksomme på en person, der gik i tunnelen.

Nu bekræfter Nordjyllands Politi overfor Nordjyske, at man rykkede ud til en gående person i Limfjordstunnelen. Manden kom simpelthen gående med sin cykel i sydgående retning.

Var ikke beruset

Politiet måtte først dirigere trafikken over i det andet tunnelrør, før de kunne sende betjente afsted ind for at standse manden.

“Hvordan dælen han er endt dernede, kunne vi godt tænke os at vide, for det kunne jo være endt i noget værre noget,” siger vagtchef Per Jørgensen til Nordjyske.

Politiet fortæller desuden, at manden ikke var beruset.

Generelt har det ellers været en stille 2. pinsedag for Nordjyllands Politi. På Twitter har de lagt adskillige opslag lige fra Aalborg, Frederikshavn og Skagen.

Mange har været ude og nyde det gode vejr, men folk har været gode til at holde afstand og udvise hensyn, oplyser Nordjyllands Politi.