Juleaften nærmer sig: Her ydes førstehjælp til de svære julegaveindkøb

Skrevet af: Michael Qureshi
Line er Personal Shopper i Magasin i Aalborg
Line er Personal Shopper i Magasin i Aalborg

December er dejlig, men også måneden hvor opfindsomheden ind imellem bliver sat på en hård prøve.

For hvad køber man til manden, der aldrig ønsker sig noget, og hvor finder man værtindegaven, der ikke må sprænge budgettet?

Hjælpen er nær. Magasins personlige shopper er professionel ”gave-finder” og deler gerne ud af sine mange idéer til de svære julegaver.

Line Gundersen, som er personlig shopper hos Magasin Aalborg, bruger en stor del af sin december måned på at hjælpe rådløse aalborgensere med at finde de svære julegaver.

Gode tips til fed gave til manden

Og i et hus som Magasin er det ikke svært for Line at pege mulige gaver ud, som enhver mand vil blive glad for:

“I dag er der jo rigtig mange mænd, som er glade for at lave mad, og når manden går i køkkenet, går han ikke ned på udstyr.

I mange hjem er det faktisk manden, der står for julemiddagen, og bl.a. derfor er bolig-afdelingen et godt sted at gå på jagt efter gaven til manden.

Der findes i dag et væld af grej, gadgets og grill-udstyr, der er gode som gave-idéer, og samtidig er der også mange mulige gaver til vin-elskeren eller til at lave spændende drinks og cocktails, foreslår hun.

Det kan fx være et cocktail-shaker-sæt fra Bastian eller et lækkert forklæde i ægte læder fra Dutch Deluxe.

Elektronik og gadgets er også populære mandegaver, fx de lækre ting fra B&O.

Cocktailsæt
Et cocktailsæt gør jul og nytår ekstra festlig

Er man helt i tvivl, går man aldrig galt i byen med et par lune handsker eller et pænt halstørklæde.

“Det kan fx være fra Magasins egen kollektion, hvor man får sættet til 500 kr., hvis man køber de to dele sammen,” foreslår Line.

Hun fortsætter;

“Eller hvad med de sjove sokker fra Happy Socks, fx i gaveæske med fire par? Det er også en sød gave, der ligger i et særdeles fornuftigt prisleje,” siger hun.

Den budget-venlige gave

Hvis pengepungen var af ubegrænset størrelse, var det vel nemt nok at købe gaver – men når gaven både skal være fin og samtidig ikke må være alt for dyr – fx en værtindegave til julens mange fester eller en julegave til en veninde – bliver det sværere.

Heldigvis har Line mange gode bud på gaver til under 300 kr.

“Fra Magasins egen boligkollektion har vi fx et smukt sæt med duftlys og duftpinde til badeværelset, der passer til de fine velour-toilettasker i flotte farver.

Begge dele er en lækker luksus til hverdagen, toilettasken fx til kvinden, der rejser ofte.

Som værts- eller værtindegave er lidt spiselig forkælelse også altid en god idé, fx de lækre lakridser fra Johan Bülow, chokolade fra Summerbird eller gourmet-vingummi fra Wally & Whiz,” siger Line.

Toilettasker
Luksus til gode priser – Magasins egne duftsæt og toilettasker i moderigtig velour

Spoiler alert: julehittet over dem alle

Spørger man Line, hvad der kommer til at ligge under allerflest juletræer i Aalborg i år, falder svaret prompte:

Kubus-stagerne fra By Lassen er en evig klassiker, men særligt aktuel i år.

Vi kan se på vores salgstal både i butikken og online, at de firkantede æsker kommer til at ligge under rigtig mange juletræer i Aalborg den 24. december,” siger Magasins Personal Shopper.

En anden meget populær – og også klassisk – gave er de kendte og elskede stel fra Royal Copenhagen. Det er både det musselmalede og det hvidriflede, men især også Mega Mussel-stellet, der er meget populære.

Stel fra Royal Copenhagen
Stel fra Royal Copenhagen er en mega-sællert op mod jul

Gaveæsker med kosmetik og hudpleje er også steget i popularitet de seneste år, og der er gode odds for, at de fleste kvinder nok både finder ét og to under juletræet.

“Vi har et kæmpe udvalg, og jeg kan kun sige, at det er en gave-idé, som virkelig mange synes godt om.

Ofte er der tale om god value for money med disse sæt, og det kan også være en sød måde at introducere fx sin veninde eller sin søster til et mærke eller et produkt, som man selv er glad for at bruge,” lyder det fra Line.

Gaveæsker
Gaveæsker med kosmetik og hudpleje er et sikkert hit

Magasin i Aalborg har åbent helt indtil kl. 22 den 23. december – men Line råder alligevel til at komme ud af busken lidt før.

“Hvem har lyst til at styrte forvildet rundt i byen i sidste øjeblik?

Vores personlig shopper-service er gratis og kan forhåndsbookes i en time eller to – og ønskesedlerne kan sendes i forvejen, så jeg står klar til at tage imod med flere forslag til gode gave-idéer.

På den måde bliver der bedre ro til at nyde julegaveindkøbene og tænke sig ordentligt om,” slutter hun.

Personlig shopper-servicen er gratis og kan bookes via dette link

Magasins shoppere er også specialiseret i at hjælpe med at klæde kunderne på, hvad enten det er til festlige begivenheder som fx julefrokosten eller nytårsfesten, eller garderoben bare skal fornys lidt.

Et godt tip

Hvis du ikke allerede har gjort det, så husk at hente Magasins ”Goodie card”-app.

Her får du løbende besked om gode tilbud, shoppeweekender med 20 % rabat, events og gratis gaver.

Final Four i Aalborg bliver kæmpestort: Vind 4 billetter til semifinale

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Bluelinemedia.dk
Foto: Bluelinemedia.dk

En af årets helt store begivenheder i dansk ishockey finder sted næste weekend lige her i Aalborg.

Final Four er pokalturneringens finalestævne, hvor semifinaler og finale spilles i samme weekend i samme arena, som vælges helt officielt som værtsby.

I år er det Aalborg, som er værter for den store begivenhed, der kommer til at trække tusindvis af ishockey-fans til byen.

Det hele går løs fredag d. 25. januar, når de to semifinaler spilles. I modsætning til DM-turneringen, hvor eksempelvis finalen spilles over syv kampe, så er det altså knald eller fald i alle kampene.

Lørdag d. 26. januar spilles den afgørende finale så.

MigogAalborg er mediepartnere på Final Four

MigogAalborg er stolte over at kunne annoncere, at vi er mediepartnere på Final Four. Derfor vil vi blandt andet lave Live-studie i Gigantium i løbet af fredagen til begge semifinaler.

Aalborg Pirates spiller deres semifinale mod Rungsted Seier Capitals klokken 20.00 i Gigantium, og siddeplads-billetterne er stort set revet væk.

Den første semifinale om fredagen spilles 16.30 mellem Sønderjyske og Frederikshavn, så der kommer helt sikkert mange fra Frederikshavn til Aalborg.

Derefter kommer piraterne i gang mod Rungsted kl. 20.00.

Finalen spilles lørdag eftermiddag

Selve finalen spilles lørdag d. 26. januar kl. 14.30. Drømmen er nok, at det bliver rent nordjysk brag mellem Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks.

I det hele taget bliver der knald på i Gigantium i den weekend. For der afvikles samtidig Nordjyllands største esportevent, hvor der blandt andet er kæmpe pengepræmier på spil. Det kan du læse om her.

I den forbindelse afholdes uofficielt DM i NHL ’19, hvor de bedste danske ishockeyklubber sender en repræsentant hver for at se, hvem der er bedst på computeren.

Hvad: Final Four i Bentax Arena
Hvor: Gigantium, Aalborg
Hvornår: 25 – 26. januar 2019
Billetinfo: Køb billetter til kampene her

KONKURRENCE

Vind 4 billetter til Aalborg Pirates’ semifinale fredag d. 25. januar kl. 20.00

Vi udlodder i samarbejde med Final Four 6 x 4 billetter til semifinalen. Så der er gode vinderchancer.

Sådan vinder du;
Like opslaget på MigogAalborgs Facebook-side
Skriv hvem du vil tage med, hvis du vinder

Vi trækker vinderne på tirsdag d. 22. januar.

Eksklusiv aften på San Giovanni: Ure, lækre bøffer og udsøgt vin

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Er du til eksklusive ure, lækre bøffer og udsøgt vin, afholder San Giovanni det helt perfekte arrangement tirsdag den. 5 februar fra klokken 17.30.

De inviterer nemlig til en helt speciel aften med Danmarks førende ur-ekspert, Kristian Haagen.

Han udgiver bla. magasinet Timegeeks og er valuar for auktionshuset Bruun Rasmussen.

“Hvis man interesserer sig for ure, kan han vel nærmest betegnes som en rockstjerne,” siger indehaver af San Giovanni, Mikele Volpi, til MigogAalborg og fortsætter:

“Folk var helt oppe at ringe over arrangementet sidst, så derfor skal succesen selvfølgelig gentages i år.”

En aften med nørderi, lækker mad og udsøgt vin

Dørene åbner klokken 17.30, og fra klokken 18.00-18.45 vil der være foredrag med Kristian Haagen, samtidig med der serveres lækre bobler fra Marsuret “San Boldo Prosecco di Valdobbiadene” og snacks under fordraget.

Under foredraget vil Kristian Haagen tage publikum igennem de tre mest populære urmærker i luksusklassen; Patek Philippe, Rolex og Audemars Piguet.

Han vil forklare, hvorfor netop de tre urmærker er så populære og hvad der ligger bag – ikke mindst det mekaniske værk. Desuden vil der være tid til at stille spørgsmål.

Klokken 19.00 er det så tid til at nyde en lækker bøf skåret fra oksemørbraden af Irsk græsfodret kødkvæg med passende garniture. Hertil skænkes Rosso Piceno “Gotico” i topårgangen 2015.

Kristian Haagen

Herefter serveres lækker dessertkage med Italiensk craftbeer fra Brewfist Italian Ales.

Kl. ca. 19.30 og frem vil der være mulighed for at få vurderet sit ur ved Kristian Haagen (dog max 1 ur pr. gæst)

“Sidste gang havde folk vidt forskellige ure med, og det behøver bestemt ikke at være Rolex eller Patek Philippe. Vi havde endda et par gæster, som havde nogle vilde Casio-ure fra 1970’erne med,” siger Mikele.

Prisen for foredrag, mad, vin, øl og en signeret bog fra Kristian Haagen; “Hashtags  Watches II”, er 695 kroner.

“Når det handler om livsstil, er der ofte mange events til kvinder her i byen. Derfor henvender den her aften sig primært til mænd, men kvinder er selvfølgelig velkommen,” afslutter Mikele.

Du kan finde mere info om arrangementet her.

Aftenen er arrangeret i samarbejde med Klitgård Ure og Richard. Kristian Haagen vil derfor også være til stede i de to butikker i følgende tidsrum:

kl. 10.00-11.00 hos Richard
kl. 11.30-12.30 hos Klitgård
kl. 14.30-15.30 hos Richard
kl. 16.00-17.00 hos Klitgård

Hvad: Ure, bøffer og vino
Hvor: San Giovanni, Vesterbro 46, 9000 Aalborg
Hvornår: Tirsdag den. 5 februar fra klokken 17.30.
Pris: 695 kr.

Spil er blevet en milliardindustri: Aalborg-virksomhed satser på gennembrud

Skrevet af: Simone Vestergaard
Foto fra spillet
Foto fra spillet

I vores nye portrætserie i 2019 går MigogAalborg tæt på iværksættere, der enten driver virksomhed i Aalborg eller er fra Aalborg og omegn.

Aalborg er en spirende iværksætterby, hvor ideer udvikles og nye firmaer skyder op.

Alene i første halvår i 2018 blev der i gennemsnit oprettet mere end 191 nye virksomheder hver eneste dag i Danmark.

Én af Aalborg nye virksomheder er Tunnel Vision Games, som udvikler computerspil til PC og konsoller.

Firmaet startede ud for fem et halvt år siden som et studieprojekt, og nu er de fire studiekammerater officielt blevet kollegaer, og dermed klar til at nå nye højder med deres firma.

Meget snart lancerer de deres første spil ’’Lightmatter’’.

”Firmaet havde sin start for fem år siden, som et studieprojekt, hvor vi udviklede en prototype, som vi lagde ud på nettet. Og efter kort tid fik spillet en masse opmærksomhed og downloads.

Til konferencen, Casual Connect i Amsterdam vandt vi en pris for mest innovative spil– og vi var blandt få, som var afsted med et studieprojekt.

Vi blev også nomineret til bedste Show Case ved Spilprisen i Danmark, og bedste Student Game ved Unity Awards. Alt dette var ligesom startskuddet for os,” fortæller CEO, Philip Hundevad Nymann, til MigogAalborg.

Udgiver snart deres første spil

De valgte herefter at vente hele to et halvt år på at videreudvikle spillet på grund af uddannelsen, da de godt vidste, at det ville blive et heltidsprojekt.

I stedet dygtiggjorde de sig og lavede andre småspil i mellemtiden.

På nuværende tidspunkt er de seks i firmaet – fire Founders, og to fuldtidsansatte. Og deres første spil er lige på trapperne.

“Lige nu er vi omkring et halvt år fra release af det færdige produkt, som vi har arbejdet med i mange år efterhånden.

Vi startede med at tro, at det ville tage ét år at færdiggøre, efter endt uddannelse, men det har taget længere tid.

Vi har haft svært ved at tage det fra et studieprojekt til et kommercielt niveau. Og vi har lavet det samme spil tre-fire gange med forskellige vinkler, før vi endte ud i det spil, vi alle var tilfredse med.

Det har været en lang proces, men vi glæder os til snart at sende det ud.” fortæller Philip.

Skyggerne dræber dig

Tunnel Vision Games’ første spil er et first-person puzzle game, hvor skygger dræber dig.

Det er lidt lige som legen ’jorden er giftig’– bare med skygger.

I spillet er man fanget i et laboratorium der er bygget i et bjerg, som eksperimenterer med en ny kilde inden for bæredygtig energi. Og her skal man bruge lateral tænkning til at løse gåder med lys og skygger.

Bosætter sig i det nye iværksætterhus

Da Tunnel Vision Games for to et halvt år startede, var de heldige at blive en del af AAUs start-up miljø, Inkubator. For et år siden lavede de en aftale med NOVI, sammen med to andre virksomheder fra Inkubatoren, om kontorpladser.

Men nu er deres behov ændret, og firmaet mangler ny energi. Derfor er de blandt mange spændende start ups, som flytter ind i Aalborgs nye store iværksætterhus GrowAAL.

“Mange af de virksomheder, der er hos NOVI, har eksisteret i mange år. Og på nuværende tidspunkt har vi brug for at være et sted, hvor vi er mere på niveau med de andre start-up virksomheder.

Vi er stadig grønne, og i løbet af det sidste år har vi fået rigtig meget godt med i bagagen fra NOVI, men vi glæder os til at placere os et sted, hvor vi ser os mere ligeværdige med andre virksomheder. Det bliver rigtig godt til os.” forklarer Philip.

Det nye iværksætterhus i byen

Kæmpe mulighed for at udvikle på firmaet

Tunnel Vision Games ser det nye iværksætterhus GrowALLsom en stor mulighed for at udvikle på firmaet.

“Vi ser frem til at komme tættere på byen og connecte med andre virksomheder, der er i samme båd som os,” afslutter Philip.