Juleaften nærmer sig: Her ydes førstehjælp til de svære julegaveindkøb

Skrevet af: Michael Qureshi
Line er Personal Shopper i Magasin i Aalborg
Line er Personal Shopper i Magasin i Aalborg

December er dejlig, men også måneden hvor opfindsomheden ind imellem bliver sat på en hård prøve.

For hvad køber man til manden, der aldrig ønsker sig noget, og hvor finder man værtindegaven, der ikke må sprænge budgettet?

Hjælpen er nær. Magasins personlige shopper er professionel ”gave-finder” og deler gerne ud af sine mange idéer til de svære julegaver.

Line Gundersen, som er personlig shopper hos Magasin Aalborg, bruger en stor del af sin december måned på at hjælpe rådløse aalborgensere med at finde de svære julegaver.

Gode tips til fed gave til manden

Og i et hus som Magasin er det ikke svært for Line at pege mulige gaver ud, som enhver mand vil blive glad for:

“I dag er der jo rigtig mange mænd, som er glade for at lave mad, og når manden går i køkkenet, går han ikke ned på udstyr.

I mange hjem er det faktisk manden, der står for julemiddagen, og bl.a. derfor er bolig-afdelingen et godt sted at gå på jagt efter gaven til manden.

Der findes i dag et væld af grej, gadgets og grill-udstyr, der er gode som gave-idéer, og samtidig er der også mange mulige gaver til vin-elskeren eller til at lave spændende drinks og cocktails, foreslår hun.

Det kan fx være et cocktail-shaker-sæt fra Bastian eller et lækkert forklæde i ægte læder fra Dutch Deluxe.

Elektronik og gadgets er også populære mandegaver, fx de lækre ting fra B&O.

Cocktailsæt
Et cocktailsæt gør jul og nytår ekstra festlig

Er man helt i tvivl, går man aldrig galt i byen med et par lune handsker eller et pænt halstørklæde.

“Det kan fx være fra Magasins egen kollektion, hvor man får sættet til 500 kr., hvis man køber de to dele sammen,” foreslår Line.

Hun fortsætter;

“Eller hvad med de sjove sokker fra Happy Socks, fx i gaveæske med fire par? Det er også en sød gave, der ligger i et særdeles fornuftigt prisleje,” siger hun.

Den budget-venlige gave

Hvis pengepungen var af ubegrænset størrelse, var det vel nemt nok at købe gaver – men når gaven både skal være fin og samtidig ikke må være alt for dyr – fx en værtindegave til julens mange fester eller en julegave til en veninde – bliver det sværere.

Heldigvis har Line mange gode bud på gaver til under 300 kr.

“Fra Magasins egen boligkollektion har vi fx et smukt sæt med duftlys og duftpinde til badeværelset, der passer til de fine velour-toilettasker i flotte farver.

Begge dele er en lækker luksus til hverdagen, toilettasken fx til kvinden, der rejser ofte.

Som værts- eller værtindegave er lidt spiselig forkælelse også altid en god idé, fx de lækre lakridser fra Johan Bülow, chokolade fra Summerbird eller gourmet-vingummi fra Wally & Whiz,” siger Line.

Toilettasker
Luksus til gode priser – Magasins egne duftsæt og toilettasker i moderigtig velour

Spoiler alert: julehittet over dem alle

Spørger man Line, hvad der kommer til at ligge under allerflest juletræer i Aalborg i år, falder svaret prompte:

Kubus-stagerne fra By Lassen er en evig klassiker, men særligt aktuel i år.

Vi kan se på vores salgstal både i butikken og online, at de firkantede æsker kommer til at ligge under rigtig mange juletræer i Aalborg den 24. december,” siger Magasins Personal Shopper.

En anden meget populær – og også klassisk – gave er de kendte og elskede stel fra Royal Copenhagen. Det er både det musselmalede og det hvidriflede, men især også Mega Mussel-stellet, der er meget populære.

Stel fra Royal Copenhagen
Stel fra Royal Copenhagen er en mega-sællert op mod jul

Gaveæsker med kosmetik og hudpleje er også steget i popularitet de seneste år, og der er gode odds for, at de fleste kvinder nok både finder ét og to under juletræet.

“Vi har et kæmpe udvalg, og jeg kan kun sige, at det er en gave-idé, som virkelig mange synes godt om.

Ofte er der tale om god value for money med disse sæt, og det kan også være en sød måde at introducere fx sin veninde eller sin søster til et mærke eller et produkt, som man selv er glad for at bruge,” lyder det fra Line.

Gaveæsker
Gaveæsker med kosmetik og hudpleje er et sikkert hit

Magasin i Aalborg har åbent helt indtil kl. 22 den 23. december – men Line råder alligevel til at komme ud af busken lidt før.

“Hvem har lyst til at styrte forvildet rundt i byen i sidste øjeblik?

Vores personlig shopper-service er gratis og kan forhåndsbookes i en time eller to – og ønskesedlerne kan sendes i forvejen, så jeg står klar til at tage imod med flere forslag til gode gave-idéer.

På den måde bliver der bedre ro til at nyde julegaveindkøbene og tænke sig ordentligt om,” slutter hun.

Personlig shopper-servicen er gratis og kan bookes via dette link

Magasins shoppere er også specialiseret i at hjælpe med at klæde kunderne på, hvad enten det er til festlige begivenheder som fx julefrokosten eller nytårsfesten, eller garderoben bare skal fornys lidt.

Et godt tip

Hvis du ikke allerede har gjort det, så husk at hente Magasins ”Goodie card”-app.

Her får du løbende besked om gode tilbud, shoppeweekender med 20 % rabat, events og gratis gaver.

August slutter vildt: Så meget sker der i Aalborg i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Morten Ryming
Foto: Morten Ryming

Hvor mange arrangementer, events og aktiviteter kan der skubbes ind i samme uge i Aalborg?

Ganske mange hvis man tager et kig på alt det der sker i næste uge i Aalborg.

August slutter i den grad med et brag, hvor over 200.000 mennesker ventes ude i Aalborgs gader til de mange forskellige events.

Her har vi taget et kig på alt det vi glæder os til i næste uge

Vi elsker 90’erne

Var du ung i 90’erne, så SKAL du med her.

Verdens største 90’er fest har været udsolgt i samtlige byer, hvor karavanen har været. Senest i Næstved hvor hovednavnet Scooter lagde hele området ned med et magisk og nostalgisk show.

Billetsalget er brandvarmt til Vi Elsker 90’erne, og det er ved at være sidste chance for at opleve navne som Scooter, Cascada, Eiffel 65, Boyzlife (Brian fra Westlife og Keith fra Boyzone), Vengaboys og mange flere. Se spilleplanen for Aalborg her.

Hvad: Vi Elsker 90’erne
Hvor: Mølleparken
Hvornår: 31. august 2019
Billetter her

Foto: Morten Ryming

Aalborg i Rødt

Aalborg i rødt er en kæmpe sensommer-begivenhed i Aalborgs midtby arrangeret af Aalborg City Forening.

Fredag d. 30. august vil der være Day&Night, hvor alle butikkerne har åbent hele dagen frem til kl. 22.00, og der kommer desuden til at ske en masse.

Aalborg i Rødt vil sørge for, at der er rig mulighed for at gå på opdagelse i byens mange oplevelser både inde og ude.

Det betyder, at du kan shoppe løs i Aalborgs mange butikker, hvor der vil hænge en masse flotte, nye efterårsvarer, og der vil endda være mulighed for at gå på tilbudsjagt hele ugen også.

Der etableres 4 forskellige oplevelseszoner i Aalborg Midtby, hvor der vil være forskellige arrangementer med musik og meget mere. Så der er for alvor lagt op til festlig stemning i hele byen.

Hvad: Aalborg i Rødt
Hvor: Hele Aalborgs midtby
Hvornår: Fredag d. 30. august – søndag d. 1. september

Metropol

Igen i år er Metropol nemlig klar til at invitere hele byen med til to dage med gratis gadefest i hjertet af Aalborg fra fredag den 30. august – lørdag den 31. august.

I år bliver med hele tre scener, der kommer til at danne rammen for fede koncerter, der samler byens festglade og danselystne mennesker.

Hovedscenen på Gammeltorv bliver det helt store samlingspunkt, og her vil der både være fest fredag og lørdag fra klokken 20.30 – 23.00.

Flere store navne optræder både fredag og lørdag. Du kan se mere om navnene og afterparty her

Gadefest On Tour holder kæmpe gadefester i syv forskellige byer, hvor de blandt andet også gæster Odense, Vejle, Randers og Esbjerg, og traditionen tro lægger de vejen forbi Aalborg i samme weekend, som Metropol afholdes.

Det sker lørdag d. 31. august.

Fra Gadefest On Tours ikoniske scene styres musikken af TooManyLeftHands, og under konceptet ”TooManyLeftHands & Friends”, inviterer dj-duoen en række lokalkendte- og udefrakommende artister til at være en del af festen.

Hvad: Metropol + Gadefest on Tour
Hvor: Aalborgs midtby
Hvornår: Fredag d. 30. august – lørdag d. 31. august
Se mere for billetter til afterparty etc. her

Foto: PR

Aalborg Comedy

For første gang er Skråen, Nibe Festival, Aalborg Events og Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) gået sammen om en Comedy Festival, der blandt andet byder på et internationalt topnavn i engelske Michael McIntyre.

Og nu kan kulturinstitutioner præsentere det fulde program for Aalborg Comedy Festival.

Verdensstjernen får nemlig selskab af danske navne som Rune Klan, Torben Chris, Geo, Niels Roos, Per Worm, De Håndplukkede og Nul Stjerner.

Torben Chris er en af dansk komiks halvtunge drenge, og han kan torsdag den 29. august opleves helt gratis i Salling Rooftops spektakulære rammer – tæt på toppen af Aalborg. Den speedsnakkende komiker byder på kaskader af ord, energi, charme og over-stregen humor – right in your face.

Rune Klan & The Powls er fredag den 30. august klar i Støberiet. Nibe Festivals nye ”kulturrum” på Industrivej danner ramme om et helt unikt arrangement. Først 45 minutters intenst comedy show med Rune Klan, og dernæst ”comedykoncert” med kultbandet The Powls, som er blevet en kæmpe institution på Nibe Festival.

De Håndplukkede i Spejlteltet lørdag den 31. august bliver et møde med fem af Danmarks ubetinget dygtigste komikere, Mikkel Klint Thorius, Jonas Mogensen, Morten Wichmann, Natasha Brock og Kasper Gross.

Hvad: Aalborg Comedy Festival
Hvor: Flere steder bl.a. AKKC
Hvornår: Fra 27. august – 2. september
Tjek hele programmet her

IDRÆTSMØDET

Aalborg er vært for IDRÆTSMØDET, der finder sted fra torsdag d. 29. august til søndag d. 1. september.

Byen kommer til at summe af liv, og vi kan se frem til relevante debatter og diskussioner på de mange scener rundt omkring i byen og ikke mindst en masse aktiviteter – du kan blandt andet prøve over 25 sportsgrene rundt omkring i byen.

Det kan du læse meget mere om her.

Og fredag aften 30. august har foreningen IC Aalborg, som står for Friday Night Skate, og folkene bag IDRÆTSMØDET en ambition om at skabe Jyllands største rulleskøjteløb.

Hvad: IDRÆTSMØDET
Hvor: Flere steder bl.a. langs Havnefronten, Vestre Fjordpark og AKKC
Hvornår: Fra 29. august-1. september
Tjek hele programmet her

Waater

Det var en sprøjtende succes, da Waater Festival sidste år fik premiere i Østre Havn.

Derfor vender Waater selvfølgelig også tilbage i år. Denne gang den sidste weekend i august, 31. august – 1. september.

Igen i år kan erfarne og uerfarne vandhunde prøve kræfter med almindelige og ualmindelige vandaktiviteter i både sikre og trygge rammer.

Festivalen byder på alt fra et spring på Danmarks største Waater Blob, leg med SUP boards, mega SUP board, flydende trampolin, dyk på land, ture i kanoer og kajakker, adgang til Kabelparken og GoBoats – og meget, meget mere.

Igen i år er alle aktiviteter helt gratis. 

Over overfladen vil der ose af ægte festivalstemning og kunne købes måde mad, is og kølige drikke.

Hvad: WAATER Festival
Hvor: Østre Havn
Hvornår: Fra 31. august-1. september
Tjek hele programmet her

Fredagsfest med Benal

Den danske hiphop duo Benal bestående af Benjamin og Albert er for alvor på vej mod stjernerne. Sidste år gav de bl.a. en udsolgt koncert på Skråen og to udsolgte koncerte i Store Vega, gav en seksstjernet optræden ved Roskilde Festival og udsendte det roste album Benjamin og Albert.

Det bliver samtidig den sidste Fredagsfest i denne omgang, og som altid har de været totalt udsolgte alle sammen.

Hvad: Fredagsfest
Hvor: Karolinelund
Hvornår: 30. august
Billetter i indgang

Overdådig middag på Fusion til særlig pris

MigogAalborg og ClubAalborg inviterer til en helt fantastisk aften fredag d. 30. august kl. 18.30, hvor du kan glæde dig til en suveræn sushi-tasting menu til en helt speciel pris.

Restaurant Fusion er én af Aalborgs mest nyskabende restauranter, hvor de sætter mad og vin højt, men deres gæster endnu højere.

Aftenens program:

Velkomstcocktail:
Ginger Passion

Snacks:
Rischips og sprødt kyllingeskind

7 retters sushi tasting menu:

1. Havbars sashimi  m/ hvid soja & brombær
2. Laks toro m/ ponzu
3. Grillet yellowtailkæbe m/ seven spices
4. Stegt kammusling m/ ingefær-soja smør
5. Maki m/ softshell crab & laks
6. Duroc svinenakke m/ passion og græskar

7. Citronfromage a la Fusion

2 lækre glas vin serveres hertil

Dessertcocktail:
Espresso Martini

Prisen som ClubAalborg medlem er kun 798 kr. pr. person for hele herligheden og du må helt eksklusivt tage en ven med til samme pris.
Normalprisen for tasting menuen er 1495 kr. pr. person

Der er mulighed for saftmenu i stedet for alkohol

Denne aften er nu åben for alle – hvor ClubAalborg medlemmer fik førsteret til at booke. Få pladser tilbage.

Book lige her

A-landskamp i Aalborg: Nu er billetsalget startet

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Anders Kjærbye
Foto: Anders Kjærbye

I juni kunne vi fortælle nyheden om, at Aalborg bliver vært for en A-landskamp i oktober.

Det bliver en kamp mod Luxembourg d. 15. oktober kl. 19.00, hvor Christian Eriksen, Kasper Schmeichel, Simon Kjær og alle de øvrige stjerner kigger forbi.

Og nu er billetsalget til kampen skudt i gang, som spilles som forberedelse til EM2020-kvalifikationen. Det finder du mere info om her.

Landsholdet gæstede sidst Aalborg i en venskabskamp mod Chile i 2018.

Føler sig hjemme i Aalborg

Aalborg fortsætter med at være hjemmebane for U21-landsholdet, og så er der indgået en aftale om, at byen får en A-landskamp i oktober.

Aftalen med DBU glæder Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

“Aalborg er en by, hvor foreningsliv og elitesport bliver prioriteret meget højt, og derfor er jeg naturligvis meget glad for, at vi fortsætter som hjemmebane for U21-Herrelandsholdet og også er vært for en A-landskamp i 2019.

Det inspirerer en masse små fodboldspillere, det giver nogle fantastiske oplevelser på Aalborg Stadion, og så profilerer vi samtidig Aalborg som en seriøs og ambitiøs idrætsby både nationalt og internationalt,” siger borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Hos Dansk Boldspil-Union er fodbolddirektør Peter Møller (som i øvrigt selv er fra Aalborg) også begejstret.

“Både spillerne og staben rundt om U21-Herrelandsholdet har altid følt sig hjemme i Aalborg og været glade for opbakningen, rammerne og heldigvis de gode resultater.

Derfor er det fantastisk, at Aalborg fortsætter som hjemmebane for Danmarks mest talentfulde spillere og kommende landsholdsstjerner.

Og at Herrelandsholdet også skal spille en kamp i Aalborg er kun glædeligt, så vores spillere får vist sig frem for vores mange fans rundt om i Danmark. Både DBU og spillerne ønsker nemlig, at Herrelandsholdet er hele Danmarks landshold,” siger Peter Møller.

Aalborg får også Idrætsmødet i august, hvor der kommer til at ske en masse fede ting. Læs mere om det her

Hvad: A-landskamp i Aalborg, Danmark – Luxembourg
Hvor: Aalborg Stadion
Hvornår: 15. oktober kl. 19.00

Du finder mere info her.

Overnat i udstilling: Kunsten kommer på Airbnb

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

 Hvad siger du til at have Alvar Aaltos smukke marmormuseum for dig selv og vågne med udsigt til moderne kunst og samtidskunst i international klasse?

Det kan blive en realitet nu i forbindelse med udstillingen Behaviour, hvor ét af de viste værker er navngivet Drehendes Hotelzimmer (Revolving Hotel Room) (2008).

Som titlen afslører, består dette hotelværelse af møbler placeret på roterende glasskiver.

Overnattende gæster får muligheden for komfortabelt at opleve de omgivende kunstværker fra den roterende seng.

Herudover vil resten af museet være til fri afbenyttelse og give gæsten mulighed for at vandre uforstyrret rundt, imens museets samling og arkitektur kan opleves i månens lys.

Værket har tidligere været udstillet på Guggenheim Museum i New York og Boijmanns van Beuningen in Rotterdam.

Et helt særligt ophold

Opholdet inkluderer en privat omvisning, en let morgenmad på museet og brunch på hotel Comwell Hvide Hus, der ligger i kort afstand fra museet. Der er plads til to personer i Revolving Hotel Room.

Der vil være en nattevagt til stede under opholdet.

Opholdet koster 3.500 kr. + gebyr, hvis det bookes gennem Airbnb. Det kan også bookes ved at kontakte museet direkte.

Behaviour løber fra den 26. september 2019 frem til 23. februar 2020

Udstillingen er støttet af Det Obelske Familiefond, Spar Nord Fonden samt Statens Kunstfond.

Læs mere her