Madanmeldelse af Studie 4: Cocktail-konceptet skiller sig markant ud

Skrevet af: Jan L. Pedersen

Jan L. Pedersen er professionel madanmelder og er stifter af aarhusupdate, som er det 2. største bymedie i Aarhus. MigogAalborg har allieret sig med Jan. L. Pedersen for at sikre de bedste og mest objektive anmeldelser af Aalborgs spisesteder.

Det er set før. Cocktail matchet til mad. Resultatet er yderst svingende.

Ofte ender det med en skuffelse, da cocktail har uhyre svært ved at løfte madoplevelsen generelt.

Der har vin nogle helt andre kort på hånden, når vi taler om at matche maden.

En af de restauranter i Aalborg, som har slået sig op på cocktails til maden, er Studio 4 i Vesterå.

Umiddelbart kan stedet virke fancy og upper class. Men den fordom blev senere punkteret med partisansøm.

Nyt og anderledes

Vi satte os for at teste stedet – både mad, cocktail og vin. Det blev en god oplevelse, selvom jeg generelt går uden om cocktailmenuer, så må jeg blankt indrømme, at det ikke var så tosset endda, hvis man er så omhyggelig og præcis med sine cocktails, som tilfældet er hos Studie 4.

Valget

A la carte er dominerende hos Studio 4, men der var også en trerettersmenu til 398 kroner inklusiv tre snacks. Den tog vi plus fire retter fra a la carte kortet. En cocktailmenu og en vinmenu.

Brød og smør, rørt på tørrede tomater, kom på bordet ret hurtigt efterfulgt af tre skarpe snacks. Det var starten og ikke den store ventetid.

Friteret jomfruhummerhale med chilimayonnaise, kyllingechips med svampe og trøffel og en vaffel med røget makrel, æblepuré og caviar.

Jomfruhummeren var godt saltet. Nogle vil nok mene, at den var for godt saltet. Men tjeneren fortalte, at den var salt, inden vi gik ombord i retten.

A la carte i mellemstørrelse

Laksen var visuel smukt anrettet, grillet og marineret i tequila og rødbedejuice.

En gelé også lavet på rødbede, friske rødbeder plus honning-glaserede rødbeder og drænet cremefraiche.

På toppen var der risotto-chips farvet med blæksprutteblæk. Der var en del elementer på serveringen.

Det var klart et niveau over grundbogen for kokke. Retten smagte fint, men laksen kom ikke til sin ret, men det gjorde rødbederne.

En kompleks servering, som jeg ikke helt forstod hensigten med, da laksen druknede i rødbederne.

Stegt kammusling med frisk blomkål, syltede lilla blomkål, chili og tørret havtorn på en bund af blomkålspuré.

Retten var en vinder. Kammuslingen var blød som smør. Stor, flot ristet og perfekt tilberedt. En servering som altid bør være på menukortet.

Gennemført god smag

Confiteret and på brioche med syltede kumquats (citrusfrugt med spiselig skal) soyamayo, broken gel lavet på appelsin samt en bordelaise-sauce med foie gras.

En tung servering, hvor anden, og den voldsomme bordelaise, tog stikket hjem rent smagsmæssigt.

Retten for oste-elskeren

Gnocchi med kastanje og græskar med ostesauce, snapsesyltet græskar samt rugbrødscrouton var retten lavet af den italienske køkkenchef.

En spændende ret, hvor opskriften er hentet hos køkkenchefens bedstemor i det nordlige Italien.

Et bryst af de mere smukke

Svinebryst med æbler, knoldselleri, røget bacon og en kraftig glace til. I den mere jordnære afdeling var der svin på tallerkenen. Flot mørt og fast kød. En pleaser, hvor der intet var at komme efter.

Moderne version af ris á l’amande

Is lavet som Ris á l’amande, hibiscus-sauce, crumble på tonka-bønner, sprøde ris, skum, syltede kirsebær og mandler var essensen af den ambitiøse servering. En sjov og anderledes form for ris á l’amandet

Hvad skal man drikke her?

Spørgsmålet er ikke entydigt.

De gode folk hos Studio 4 kan godt lide at lege og udfordre. Det ses og smages tydeligt. Vinene var fine og passede udmærket til maden – men de skilte sig ikke ud på samme måde, som de fem cocktails gjorde.

Vinen på Studio 4 var på et niveau, man kunne få på de fleste restauranter, men det kunne vi på ingen måde, med de cocktails vi fik.

Det er her, at Studio 4 er unik, og skiller sig ud.

Som eksempel var en af de cocktails, vi drak, lavet på skovbær, som havde trukket i gin i en times tid, så den fik en frugtsmag, men også et lille hint af bitterhed.

Så blandede de ginnen med en orangelikør, cointreau, lime og brændt og grillet orangeskal, så de fik et hint af karamelliserede appelsin.

Vi fik en cocktail til hver ret. Men ingen af dem havde navne og var på cocktailkortet.

De fortalte, at de godt kunne lave dem igen, hvis vi kom igen og fortalte hvilken ret, vi havde fået en cocktail til. Ellers ikke.

Det er ret cool, og det kan man også kun tillade sig, hvis man kan sit håndværk.

Og det kunne de her drenge. De var nørdede, og havde den vildeste passion for cocktails. Bartenderne formåede, at styre uden om for bitre, for søde og for stærke cocktails – der var en præcision i deres arbejde, der gjorde, at jeg for første gang i mit liv syntes, at cocktailmenuen var bedre end vinmenuen.

Jeg er overbevist, kære Studio 4!

Betjeningen

Nærværende er det mest dækkende ord, jeg kan finde.

Der var næsten fuldt hus. Der var et fire personers bord ledigt. Det var alt. Men betjeningen havde overskud til alle.

Det virkede som et sammenspillet hold. Maden blev serveret af både kokke og tjenere. Umiddelbart var der ikke noget fast system.

Men der var 100 procent styr på, hvem der skulle have hvad, og hvornår. En sand fornøjelse, og en opvartning jeg slet ikke havde spået, jeg ville finde på Studio 4. Helt nede på jorden, nærværende og af den type som sætter en ære i at være vært.

Regningen

Umiddelbart var priserne på maden i den lave ende. Vi betalte 1.600 kroner for en aften af de mere vellykkede.

 

  • Julemenuen til 398 kroner inklusiv snacks
  • Laks til 109 kroner
  • Kammusling til 119 kroner
  • Gnocchi til 129 kroner
  • Juleand til 149 kroner
  • Vinmenu til 348 kroner
  • Cocktailmenuen til 348 kroner

 

Lokaler og klientel

Umiddelbart var klientellet i den yngre ende, med få undtagelser.

Der var eller er noget coolness over Studio 4. Jeg syntes, det fungerede ganske fint med mixet med cocktailbar og restaurant i samme lokale.

Der var ikke noget selvfed hipster og selviscenesættelse over Studie 4. Selvom deres stil godt kunne appellere til det. Tværtimod.

mde

Vurdering

Alt i alt fik vi en oplevelse, som på flere måder var atypisk. Maden var twistet, og bartenderne var for alvor gode.

Jeg ville nok have holdt maden lidt mere enkel. Færre elementer på tallerkenen, men jeg syntes, de slap heldigt afsted med det.

Generelt var der mange elementer på en del af retterne. Enkel kan man ikke kalde den. Fri leg var det heller ikke.

Jeg syntes, der blev banket til vores comfortzone, og det var med en vis spænding, vi gik til retterne.

Tilberedningen fejlede intet. Absolut intet. Portionsstørrelserne var gode. Nok de bedst dimensionerede jeg har oplevet i Aalborg indtil nu.

Vi brugte eller fik nok fem papirservietter hver den aften. Drop dem og få anskaffet nogle stofservietter. Det passer bedre til niveauet og stilen hos Studie 4.

Studio 4 har fundet sin plads. De skiller sig ud og formår at lave cocktails i den allerbedste liga. Men ikke mindst, lave dem så de passede til maden.

Det trækker op, da det er uhyre sjældent det lykkes – i hvert fald for mig. En anbefaling for en fejlfri aften med en betjening som matcher landets bedste restauranter.

Studio 4

Vesterå 4

9000 Aalborg

Telefon: +45 98 16 99 99

Mail: booking@studie4.dk

Website

 

Aalborg-firma med rekordregnskab: Nu satser Luksusbaby på flere butikker og udlandet

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er god grund til at lette på hatten for den fremadstormende Aalborg-virksomhed Luksusbaby.

Det startede med en webshop med eksklusivt børnetøj hjemme i stuen hos Ann-Louise Christine Aasted og Morten Grabowski Kjær i 2014.

Nu står de så med en af landets mest succesfulde webshops og ikke mindst en fysisk butik inde i hjertet af Aalborg. Tallene i det seneste regnskab taler også sit tydelige sprog.

Bruttofortjenesten steg i 2019 til 15,8 mio. kr. mod 11,9 mio. kr. året før. Samtidig voksede overskuddet til 5,8 mio. kr. efter skat.

Morten Grabowski Kjær og Ann Louise står bag Luksusbaby

Kursen sat mod nye mål

Luksusbaby har formået at skabe en perfekt balance mellem deres succesfulde webshop og så den fysiske butik i Aalborg, hvor man sidste år rykkede i endnu større butikslokaler i Møllegade, hvor Høgh Interieur tidligere lå.

Nu er kursen så sat mod en ny stor butik i Aarhus og ikke mindst satses der endnu hårdere på det udenlandske marked. Det skriver Finans som har talt med Aalborg-parret.

“Indtil videre har vi ikke haft særlig fokus på udlandet, men vi har store ordrer fra lande som Kina og USA hver eneste dag. Nu har vi stærk vækst i Danmark, så udlandet er næste skridt,” siger Ann-Louise Christine Aasted til Finans.

Hun tilføjer også om flere fysiske butikker rundt omkring i Danmark.

“Det har hele tiden været en drøm at åbne nye butikker, og vi synes, det skaber en god synergi. Vores butik har desuden haft åbent under corona, og det tabte salg er allerede indhentet,” forklarer Ann-Louise Christine Aasted til Finans.

Åbner i næste uge: Se det helt nye Mabel Kafferi midt i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Kaffe og kram. 

Det bliver de to hovedelementer hos Mabel Kafferi, der åbner på Boulevarden i den kommende uge.

En charmerende mor/datter-duo står bag, og målet om en fælles kaffebar ser nu – efter mange års drømmeri – ud til at blive til virkelighed.

Den officielle åbning bliver lørdag d. 18. juli, men allerede i dag var vi forbi til et lille sneak peek. 

Trods sine små kvadratmeter lover Camilla og Carla, at Mabel kommer til at levere store smagsoplevelser, god atmosfære og hyggelig stemning.

Derudover er (næsten) alt i kaffebaren til salg, og foruden kaffe kan du få alt fra smukke kopper,  unikke vægdekorationer, plakater, tæpper til vaser, smykker og te.

Kaffe, kage og interiør

De rustikke træmøbler skaber en legende kontrast til væggene, der er blevet malet i en sart rosa. Over bordene er newyorkervæggen dekoreret med et stativ af hylder, der glædelig fremviser en masse af de ting, som Mabel forhandler.

“Vi vil gerne lave et hyggeligt sted, der kan fungere som halv butik, halvt kafferi, hvor den gode, langsomme kaffe er i fokus.

Idéen er, at man kommer ind og får en veltilberedt kop kaffe, en lækker kage og bare har det hyggeligt.” fortæller Camilla Okkels.

Kagerne, der skal sælges hos Mabel Kafferi, leveres af en konditor fra bagerlandsholdet, mens kaffen også bliver lokal.

“Det bliver med et lille, men lækkert menukort, hvor intet er bake-off eller kommer fra frost. Samtidigt kommer vi til at supplere med forskellige salgsvarer, der heller ikke findes i Aalborg i forvejen.” fortæller Camilla.

Selvom der er en god uge til åbningen, så emmer de små lokaler allerede af kærlighed, hvor der er kælet for selv den mindste detalje.

Kafferiet får seks siddepladser og derudover udendørspladser, hvor dagens bedste solskinstimer kan nydes – med en god kop kaffe.

Alt dette sker fra næste lørdag kl. 10, hvor aalborgenserne officielt kan besøge Aalborgs helt nye kaffe-darling.

Du kan indtil da holde dig opdateret på deres Facebook og Instagram.

Mere end 60 aktiviteter: Mange gratis sommer-fornøjelser til børn og unge i Aalborg

Skrevet af: Aske Bisgaard Pedersen

Esport-camp hos AaB, atletikskole i Skovdalen eller hulebygning for hele familien på Utzon Centret?

Det er blot et lille udpluk af de mange aktiviteter, som Aalborgs børn og unge er inviteret til hen over sommeren.

For selvom årets sommerferie for mange ikke byder på galopperende hedeslag i 40 grader og kolde drinks ved hotellets pool, er der alligevel lagt i kakkelovnen til en sommer, hvor oplevelser for børn og unge står i kø.

Staten har nemlig bevilget Aalborg Kommune en stor pose penge øremærket til sjove sommeraktiviteter.

Få vind og vand i håret med sportsaktiviteter

Er fysisk udfoldelse en sikker vinder? Og måske med fart på? Så er der også mulighed for dét.

Skal der vind i håret, eller bare prøves kræfter med en masse nye sportsgrene, er Atletikskole på Skovdalen Atletikstadion et oplagt bud.

Atletikskolen afholdes fra mandag til torsdag i uge 31 og 32 og arrangeres af Aalborg Atletik & Motion – og byder på en lang række udfordringer:

“Det er fire dage med helt op til 30 forskellige discipliner inden for atletik – alt lige fra kuglestød til spydkast, trespring, langdistanceløb, sprint, hækkeløb og en masse andet.

Torsdag slutter vi af med en lille konkurrence, hvor atletikudøverne får lov at prøve sig af i nogle udvalgte discipliner mod de andre deltagere,” fortæller sportschef for Aalborg Atletik & Motion, Thomas Nolan Hansen.

… Men man skal være hurtigere med tilmeldingen end Usain Bolt på en 100-meter-sprint, for sidste frist er allerede i dag! Alle børn fra 9-13 kan tilmeldes her.

Er vandsportsaktiviteter i stedet sagen, inviterer UngAalborg på en masse sjove og udfordrende aktiviteter i Vestre Fjordpark.

Her kan man blandt andet prøve kræfter med SUP (Stand Up Paddleboard), hvor man kan lære at gå på vandet. Det kan du læse mere om her.

Styrk de virtuelle færdigheder med esport

Er en ny gaming PC, grafikkort og gamergrej altid øverst på ønskesedlen derhjemme?

Så er det en oplagt en chance for dit barn at komme ud og få undervisning af erfarne coaches sammen med en masse ligesindede esport-interesserede.

Her kan børn og unge blandt andet få professionel coaching i CS:GO, hvor træningen vil fokusere på alle de væsentligste aspekter for at blive den nye Astralis-stjerne. Det inkluder både vigtigheden af den korrekte opsætning, god kommunikation, taktik, aim – men også hygge og frit spil.

Der er også mulighed for at få læring i Fifa, League of Legends og andre af de mest populære esport-spil.

Det sker, når AaB esport inviterer på sommercamps i uge 29, 30 og 31. Her kan man fokusere udelukkende på for eksempel CS:GO, Fifa eller League of Legends, mens der også er mulighed for en allround esport-sommercamp.

Få udfyldt tilmeldingsblanketten med det samme her.

Arkivfoto fra Asetek Esports Academy

Kreative aktiviteter for hele familien

Er dit barn fingernem og elsker at bruge hænderne og udfolde sin kreativitet? Så er det med at slå til, når Utzon Center i sommerferien inviterer hele familien indenfor til kreative aktiviteter.

En af aktiviteterne er hulebyggeri for både børn og forældre. Her får de måske kommende huleboere udleveret alle de fornødne materialer for at bygge den perfekte hule:

“Med det udleverede hulebygger-kit er det familiens opgave først at bygge hulen i størrelsesforhold 1:10 for at finde ud af, hvordan den designmæssigt skal være.

Herefter kommer man så hen i udstillingen, hvor hulen bygges 1:1 og designet skal stå sin endelige prøve”, forklarer Malene Abildgaard, konstitueret leder hos Utzon Center.

Skal der spænding på menuen, er det med at finde sin indre detektiv frem. Der er nemlig forsvundne indbyggere i centrets udstilling, der tager form som en lille landsby.

“I vores hyggelige landsby med beboere som lille blomsterglade Bitten og arkitekt-Torben er der noget galt. Nogle af byens karakterer har det med at blive væk.

Derfor inviterer vi både børn og forældre indenfor som by-detektiver, der ud fra efterladte spor og ledetråde kan hjælpe med at opklare sagen”, fortæller Malene Abildgaard.

Hos Utzon Center er der også mulighed for at bygge sit helt eget bofællesskab i LEGO. Når sidste legoklods er lagt, bliver bygningen lagt ind i Minecraft, hvor man kan bevæge sig virtuelt rundt og nyde sit mesterværk indefra og bygge videre på det.

Læs mere om Utzon Centers sommersjove aktiviteter her.

Fyld feriekalenderen op med spændende aktiviteter

Esport, atletik, paddleboard og kreativitet er blot et lille udpluk af alle de sommeraktiviteter for børn fra 6-17 år, som Aalborg Kommune har stablet på benene med årets særlige sommerpakke.

Det har de arbejdet benhårdt på i samarbejde med erhvervslivet og kommunens mange institutioner og foreninger.

I anledningen er der desuden oprettet en hjemmeside for at skabe et samlet overblik, der samler samtlige sommerferieaktiviteter for børn mellem 6-17 i Aalborg Kommune ét sted.

Se alle 2020-sommeraktiviteterne her.