Madanmeldelse af Studie 4: Cocktail-konceptet skiller sig markant ud

Skrevet af: Jan L. Pedersen

Jan L. Pedersen er professionel madanmelder og er stifter af aarhusupdate, som er det 2. største bymedie i Aarhus. MigogAalborg har allieret sig med Jan. L. Pedersen for at sikre de bedste og mest objektive anmeldelser af Aalborgs spisesteder.

Det er set før. Cocktail matchet til mad. Resultatet er yderst svingende.

Ofte ender det med en skuffelse, da cocktail har uhyre svært ved at løfte madoplevelsen generelt.

Der har vin nogle helt andre kort på hånden, når vi taler om at matche maden.

En af de restauranter i Aalborg, som har slået sig op på cocktails til maden, er Studio 4 i Vesterå.

Umiddelbart kan stedet virke fancy og upper class. Men den fordom blev senere punkteret med partisansøm.

Nyt og anderledes

Vi satte os for at teste stedet – både mad, cocktail og vin. Det blev en god oplevelse, selvom jeg generelt går uden om cocktailmenuer, så må jeg blankt indrømme, at det ikke var så tosset endda, hvis man er så omhyggelig og præcis med sine cocktails, som tilfældet er hos Studie 4.

Valget

A la carte er dominerende hos Studio 4, men der var også en trerettersmenu til 398 kroner inklusiv tre snacks. Den tog vi plus fire retter fra a la carte kortet. En cocktailmenu og en vinmenu.

Brød og smør, rørt på tørrede tomater, kom på bordet ret hurtigt efterfulgt af tre skarpe snacks. Det var starten og ikke den store ventetid.

Friteret jomfruhummerhale med chilimayonnaise, kyllingechips med svampe og trøffel og en vaffel med røget makrel, æblepuré og caviar.

Jomfruhummeren var godt saltet. Nogle vil nok mene, at den var for godt saltet. Men tjeneren fortalte, at den var salt, inden vi gik ombord i retten.

A la carte i mellemstørrelse

Laksen var visuel smukt anrettet, grillet og marineret i tequila og rødbedejuice.

En gelé også lavet på rødbede, friske rødbeder plus honning-glaserede rødbeder og drænet cremefraiche.

På toppen var der risotto-chips farvet med blæksprutteblæk. Der var en del elementer på serveringen.

Det var klart et niveau over grundbogen for kokke. Retten smagte fint, men laksen kom ikke til sin ret, men det gjorde rødbederne.

En kompleks servering, som jeg ikke helt forstod hensigten med, da laksen druknede i rødbederne.

Stegt kammusling med frisk blomkål, syltede lilla blomkål, chili og tørret havtorn på en bund af blomkålspuré.

Retten var en vinder. Kammuslingen var blød som smør. Stor, flot ristet og perfekt tilberedt. En servering som altid bør være på menukortet.

Gennemført god smag

Confiteret and på brioche med syltede kumquats (citrusfrugt med spiselig skal) soyamayo, broken gel lavet på appelsin samt en bordelaise-sauce med foie gras.

En tung servering, hvor anden, og den voldsomme bordelaise, tog stikket hjem rent smagsmæssigt.

Retten for oste-elskeren

Gnocchi med kastanje og græskar med ostesauce, snapsesyltet græskar samt rugbrødscrouton var retten lavet af den italienske køkkenchef.

En spændende ret, hvor opskriften er hentet hos køkkenchefens bedstemor i det nordlige Italien.

Et bryst af de mere smukke

Svinebryst med æbler, knoldselleri, røget bacon og en kraftig glace til. I den mere jordnære afdeling var der svin på tallerkenen. Flot mørt og fast kød. En pleaser, hvor der intet var at komme efter.

Moderne version af ris á l’amande

Is lavet som Ris á l’amande, hibiscus-sauce, crumble på tonka-bønner, sprøde ris, skum, syltede kirsebær og mandler var essensen af den ambitiøse servering. En sjov og anderledes form for ris á l’amandet

Hvad skal man drikke her?

Spørgsmålet er ikke entydigt.

De gode folk hos Studio 4 kan godt lide at lege og udfordre. Det ses og smages tydeligt. Vinene var fine og passede udmærket til maden – men de skilte sig ikke ud på samme måde, som de fem cocktails gjorde.

Vinen på Studio 4 var på et niveau, man kunne få på de fleste restauranter, men det kunne vi på ingen måde, med de cocktails vi fik.

Det er her, at Studio 4 er unik, og skiller sig ud.

Som eksempel var en af de cocktails, vi drak, lavet på skovbær, som havde trukket i gin i en times tid, så den fik en frugtsmag, men også et lille hint af bitterhed.

Så blandede de ginnen med en orangelikør, cointreau, lime og brændt og grillet orangeskal, så de fik et hint af karamelliserede appelsin.

Vi fik en cocktail til hver ret. Men ingen af dem havde navne og var på cocktailkortet.

De fortalte, at de godt kunne lave dem igen, hvis vi kom igen og fortalte hvilken ret, vi havde fået en cocktail til. Ellers ikke.

Det er ret cool, og det kan man også kun tillade sig, hvis man kan sit håndværk.

Og det kunne de her drenge. De var nørdede, og havde den vildeste passion for cocktails. Bartenderne formåede, at styre uden om for bitre, for søde og for stærke cocktails – der var en præcision i deres arbejde, der gjorde, at jeg for første gang i mit liv syntes, at cocktailmenuen var bedre end vinmenuen.

Jeg er overbevist, kære Studio 4!

Betjeningen

Nærværende er det mest dækkende ord, jeg kan finde.

Der var næsten fuldt hus. Der var et fire personers bord ledigt. Det var alt. Men betjeningen havde overskud til alle.

Det virkede som et sammenspillet hold. Maden blev serveret af både kokke og tjenere. Umiddelbart var der ikke noget fast system.

Men der var 100 procent styr på, hvem der skulle have hvad, og hvornår. En sand fornøjelse, og en opvartning jeg slet ikke havde spået, jeg ville finde på Studio 4. Helt nede på jorden, nærværende og af den type som sætter en ære i at være vært.

Regningen

Umiddelbart var priserne på maden i den lave ende. Vi betalte 1.600 kroner for en aften af de mere vellykkede.

 

  • Julemenuen til 398 kroner inklusiv snacks
  • Laks til 109 kroner
  • Kammusling til 119 kroner
  • Gnocchi til 129 kroner
  • Juleand til 149 kroner
  • Vinmenu til 348 kroner
  • Cocktailmenuen til 348 kroner

 

Lokaler og klientel

Umiddelbart var klientellet i den yngre ende, med få undtagelser.

Der var eller er noget coolness over Studio 4. Jeg syntes, det fungerede ganske fint med mixet med cocktailbar og restaurant i samme lokale.

Der var ikke noget selvfed hipster og selviscenesættelse over Studie 4. Selvom deres stil godt kunne appellere til det. Tværtimod.

mde

Vurdering

Alt i alt fik vi en oplevelse, som på flere måder var atypisk. Maden var twistet, og bartenderne var for alvor gode.

Jeg ville nok have holdt maden lidt mere enkel. Færre elementer på tallerkenen, men jeg syntes, de slap heldigt afsted med det.

Generelt var der mange elementer på en del af retterne. Enkel kan man ikke kalde den. Fri leg var det heller ikke.

Jeg syntes, der blev banket til vores comfortzone, og det var med en vis spænding, vi gik til retterne.

Tilberedningen fejlede intet. Absolut intet. Portionsstørrelserne var gode. Nok de bedst dimensionerede jeg har oplevet i Aalborg indtil nu.

Vi brugte eller fik nok fem papirservietter hver den aften. Drop dem og få anskaffet nogle stofservietter. Det passer bedre til niveauet og stilen hos Studie 4.

Studio 4 har fundet sin plads. De skiller sig ud og formår at lave cocktails i den allerbedste liga. Men ikke mindst, lave dem så de passede til maden.

Det trækker op, da det er uhyre sjældent det lykkes – i hvert fald for mig. En anbefaling for en fejlfri aften med en betjening som matcher landets bedste restauranter.

Studio 4

Vesterå 4

9000 Aalborg

Telefon: +45 98 16 99 99

Mail: booking@studie4.dk

Website

 

Gå ikke glip af disse: Fem fede tilbud med MigogAalborg lige nu

Skrevet af: Michael Qureshi

Her på MigogAalborg er vi vilde med at fortælle de gode historier i byen og sørge for, at vores læsere har fingeren på pulsen.

Men vi gør også enormt meget ud af at være med til at skabe oplevelser i Aalborg og i resten af Nordjylland.

Jagter du et godt tilbud på noget lækker mad, fest eller hygge i Fårup Sommerland, så har vi her i juni en række rigtig gode tilbud, som man kun kan booke via MigogAalborg.

Kig med herunder.

Tapas og vin ad libitum på hyggelige Restaurant Pascal

Første aften med dette tilbud er veloverstået i torsdags og med glimrende succes. Med udsigt til Aalborgs pulserende byliv kan du booke en aften med lækre tapas-retter samt vin ad libitum på Restaurant Pascal, der ligger i gadeplan på Radisson Blu Limfjord Hotel skråt over for Jomfru Ane Gade.

De næste tre torsdage (20. juni, 27. juni og 4. juli) kan du nyde fransk-inspireret tapas med vin ad libitum på hyggelige Brasserie Pascal til en specialpris på kun 325 kr.

Herlighederne starter kl. 18.30 og varer helt frem til 21.00, hvor du kan nyde lækkert mad og udsøgte vine i den hyggelige restaurant.

Man får serveret tre forretter, tre hovedretter samt to desserter; og derudover kan man nyde både hvidvin, rosévin og rødvin hele aftenen frem til kl. 21.00.

Man skal skynde sig, for lige pt er langt over pladserne alle tre aftener booket.

Tilmeld dig Tapas og vin ad libitum her – klik på den dato du ønsker at booke bord til:

Torsdag den 20. juni her

Torsdag den 27. juni her

Torsdag den 4. juli her

Burgeraften på Grillen Burgerbar

Vi inviterer til en anderledes aften onsdag d. 26. juni kl. 18.30, hvor du kan glæde dig til at opleve en af Aalborgs bedste burgerrestauranter.

Hos Grillen Burgerbar er de specialister i saftige burgere med gode råvarer.  Denne aften får du rigtig meget mad for 135 kr. per person. En stor burger, og så mange sideorders og fries du kan spise.

Derudover en øl eller sodavand samt en lækker dessert.

Menuen for aftenen er:

– En lækker burger. Vælg mellem:

  • En bacon & cheese burger m. salat og tomat.
  • En ‘Fully Loaded’ burger.
  • En fried chicken burger m. syltede rødløg.
  • En ‘Bearnaise Bastard’ burger.

– FRI sides & fries + mayo:

  • Helt specielt til denne aften vil Grillen komme rundt og servere fri sides & fries + mayo, så der er mulighed for at sætte tænderne i noget for enhver smag.

– En lækker softice til dessert. Vælg mellem:

  • Center Caramel
  • Strawberry Mush
  • Choco Oreo

Til maden får du serveret en kølig 0,5L Tuborg fadøl. Her kan du dog i stedet vælge en sodavand.

OBS; tilbuddet har tidligere kun være til ClubAalborg-medlemmer – men nu er tilmelding åbent for alle.

Book til Grillen Burgerbar her

Mandeaften: Casino – fadøl og burger

Hver fredag i juni ( 14. juni, 21. juni og 28. juni) kan du kombinere det bedste fra casino og mad, når der afholdes Players Night på hotel Radisson Blu Limfjord Hotel.

Her starter aftenen på hyggelige Brasserie Pascal med en hjemmelavet burger med pommes frites og hjemmerørt mayo.

Dertil får man naturligvis en kold og velskænket fadøl, så stemningen kan komme helt i top til, hvad der venter én efterfølgende.

For udover et lækkert måltid, får du nemlig også gratis entré og 100 kr. jetoner til Casino Aalborg. Så man får fri entré samt for 100 kr. jetoner oveni burger og øl til 249 kr.

Du kan vælge mellem to tidspunkter:

18.00 – 20.00

20.00 – 22.00

Du skal være 18 år for at komme ind på Casino Aalborg.

Tilmeld dig Players Night

Fredag d. 14. juni her

Fredag d. 21. juni her

Fredag d. 28. juni her

MigogAalborg Dag i Fårup Sommerland – spar 100 kr. på entré

Vi har sikret os et antal billetter, som vi helt eksklusivt tilbyder til en særpris.

Lørdag d. 29. juni kan du komme i Fårup Sommerland med MigogAalborg for en entrépris på kun 195 kr. – du sparer knap 100 kr.  med vores særtilbud, som kun gælder denne dag.

Og hvad sker der så lige denne dag?

Der vil være en grilldyst, hvor vi lige nu tilbyder fem familier at dyste mod hinanden i at være grillmestre i Webers Grillområde ved Eventpladsen.

I samarbejde med Weber samt Fårup Sommerland laver vi “Grilldysten”, hvor der er en fed førstepræmie.

På selve dagen kigger Youtube-stjernerne Mika og Tobias forbi på scenen på Eventpladsen. Børnene kender dem helt sikkert for giga-hittet Ikke mere Mælk, som har fået mere end 9 millioner views på Youtube.

Vi ønsker at tilbyde så mange af vores læsere som muligt en god og hyggelig dag i Nordjyllands skønne forlystelsespark, hvor vi helt eksklusivt kan tilbyde en billigere pris.

Hvad: MigogAalborg Dag
Hvor: Fårup Sommerland
Hvornår: Lørdag d. 29. juni – billetten gælder hele dagen
Pris: 195 kr. per person fra 3 år og opefter

Køb billetter her

Der vil være mulighed for at opgradere sin billet på dagen til sæsonkort for en merpris på 455 kr. per person.

 

Årets vildeste sommerfest – spar penge på Vi Elsker 90’erne billetten

Vi Elsker 90’erne bliver årets største sommerfest i Aalborg, og MigogAalborg er mediepartner på 13 timers total fest.

Forleden lagde den store 90’er karavane Rødovre ned med over 17.000 publikummer, hvor især Scooter, Vengaboys, Eiffel 65 og Boyzlife var helt forrygende.

Der har aldrig været et større line up på samme plakat af 90’er stjerner, og det har man i den grad også mærket i forsalget.

I Aalborg buldrer billetsalget også afsted, og der er ingen tvivl om, at aalborgenserne glæder sig til det store show, hvor navne som Scooter, Cascada, Eiffel 65, Right Said Fred, Vengaboys og Boyzlife (sammenkobling af Westlife og Boyzone) er blandt hovednavnene.

I et forsøg på at melde udsolgt allerede før august har MigogAalborg sikret sig et antal billetter, som vi nu de næste 14 dage kører som et helt særligt juni-tilbud.

Du sparer nemlig 100 kr. på Vi Elsker 90’er billetten, hvis du helt eksklusivt køber den igennem MigogAalborgs særlige link lige her. 

Billetterne bliver dyrere hver måned frem til 31. august, så det er bare om at få fingrene i dem nu.

Boyzlife

Her er plakaten for årets Line Up til Vi Elsker 90’erne

  • Daze
  • Scooter
  • Cascada
  • Eiffel 65
  • Right said Fred
  • Londonbeat
  • N-trance
  • Snap
  • Boyzlife
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat
  • DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Vengaboys
  • HIT N’HIDE
  • Vengaboys
  • Real McCoy
  • DJ Quicksilver
  • Rob’n Raz feat. DJ Flex
  • DJ Giorgio Prezioso
  • Voice of KLF
  • Danny Kool
  • Alice Deejay
  • Dario von Slutty
  • Da Buzz
  • D-Devils

Hvad: Vi Elsker 90’erne
Hvornår: Lørdag d. 31. august 2019
Hvor: Mølleparken
Billetterne koster med MigogAalborg link lige nu frem til 24. juni
524 kr. for en festbillet med 13 timers GIGA-fest
1174 kr. for Drink & Dance (fri bar) med 13 timers GIGA-fest
Køb billetter her

Fejr Sankt Hans i Blokhus: Strandhotellet byder på særlig midsommermenu

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Hvis der er noget, udover solskin, der kan trække folk til Vestkystens strande, så er det årets sankthansfest.

Især Blokhus er et ekstremt trækplaster, når midsommeraftenen nærmer sig.

Og i år bliver ingen undtagelse.

Den 23. juni omdannes hele byen til et stemningsfuldt paradis, og programmet er spækket med aktiviteter for både store og små.

Et specielt sted i byen har valgt at hoppe med på bølgen, og har sammensat en helt særlig menu, der skal sætte den gastronomiske prik over i’et på aftenen.

Der er selvfølgelig tale om Strandhotellet Blokhus.

Inspireret af Vesterhavet

Bålet tændes officielt kl. 21 på stranden, og derfor kan du både kl. 17.30 og 19.30 hoppe ombord i en to-retters Sankt Hans-menu, der er sammensat ud fra sæsonens allerbedste råvarer.

Menuen er som følger:

Forret:
Saltet fisk med hybenrose, asparges og svampesauce

Hovedret:
Svinenakke, løgskaller og persillesifon

Prisen er 345 kr. pr. person og er inklusive et glas velkomstbobler.

Efterspørgslen på Sankt Hans i Blokhus er stor, og derfor skal du være opmærksom på, at man kun kan reservere sit bord enten kl. 17.30 eller 19.30 og 1,5 time frem.

Du reserverer ved at skrive til info@strandhotellet-blokhus eller ringe på 70 26 00 15.

Som sagt bliver der også et væld af andre aktiviteter i byen denne aften: blandt andet snobrødsbagning på stranden, musikalske indslag og mulighed for at opleve den Internationale Faldskærmskonkurrence.

Det kan du læse mere om lige her.

Film under åben himmel: ZULU Sommerbio starter sæsonen i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

Hvert år tager tv-kanalen TV2 Zulu på sommer-turné, hvor de viser gode film under åben himmel.

I år er ingen undtagelse, og traditionen tro åbner sommerbioen sæsonen lige her i Aalborg.

Og vi kan igen se frem til at se film i nogle af de smukkeste rammer, som byen har at byde på.

Det bliver nemlig i Skovdalen, at ZULU sommerbio viser A Star is Born tirsdag den 23. juli kl. 21.45.

Stjernespækket drama

A Star Is Born produceret og instrueret af Bradley Cooper, som også spiller hovedrollen sammen med Lady Gaga.

Filmen er blevet en kæmpe succes over hele verden, og den var nomineret til intet mindre end 8 Oscars, hvor sangen Shallow vandt for bedste originale sang.

Filmen handler om den berømte rockstjerne Jackson Maine spillet af Bradley Cooper.

Han opdager stortalentet Ally, spillet af Lady Gaga, som spiller på en bar for dragartister.

De indleder et forhold, og Ally kommer med på Jacksons turné, hvor hun opdages af et berømt pladeselskab som vil gøre hende til en stjerne.

Jackson bliver jaloux, samtidig med at hans egen karriere er i fare på grund af store mængder alkohol og narkotika. I tillæg er Jackson på vaklende grund med sin storebror og turnémanager Bobby.

Gratis for alle

Traditionen tro er ZULU Sommerbio gratis for alle, så det er bare med at møde op med godt humør, en behagelig stol og måske en pakke kleenex til filmen.

Der kan købes snacks og drikkevarer, men du må også gerne medbringe det hele selv.

Hvad: Zulu Sommerbio (A Star Is Born)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Tirsdag d. 23. juli kl. 21.45
Pris: Gratis

Du kan læse mere her.