ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kunsten by night: Nu kan du komme på kunstmuseum om aftenen

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Kunsten
Foto: Kunsten

Snart kan folk med ordinære arbejdstider komme på museum i hverdagene.

Fra 1. marts udvider Kunsten sine åbningstider, så der er åbent helt til klokken 21.00 alle tirsdage, onsdage og torsdage.

Det skriver de i en pressemeddelelse.

De lancerer samtidig en række foredrag, samtalesaloner, værkstedsaktiviteter samt aftenmenu i brasseriet.

Et naturligt skridt for museet

“For os er det et naturligt skridt at tage for at imødekomme en efterspørgsel. I virkeligheden er det jo besynderligt, at vi er mange museer, der kun holder åbent i hverdagene, mens mange mennesker er på job.

Det ville jo være ulogisk for andre kultur- og fritidstilbud som for eksempel biografer, teatre, sportshaller og koncerthuse. Jeg ser frem til, at flere mennesker vil gå på museum om aftenen, uanset om de blot lader op i ro og mag ved at besøge udstillingerne på egen hånd – eller de har lyst til at deltage i de aktiviteter og arrangementer, som vi tilbyder,” siger Lasse Andersson, direktør på Kunsten.

Kunsten by night: Nu kan du komme på kunstmuseum om aftenen
Onsdag aften er der samtaler om aktuelle emner. Billedet er fra Lone Kühlmanns besøg i 2020, hvor emnet var feminisme. Foto: Niels Fabæk

Fra croquis-tegning til maleeksperimenter

Fremover vil der hver tirsdag være værkstedsaktiviteter som croquis-tegning eller maleeksperimenter.

Onsdage er der samtaler med en kendt gæst om en aktuel dagsorden. Torsdage er der foredrag, der går i dybden med de forskellige udstillinger, kunsthistorien og kunstnerne bag.

“Initiativet rulles ud nu, da nedlukningerne har kastet lys over, hvor meget vi har brug for kulturen og det fællesskab, der er omkring den. I 2021 havde vi det højeste antal gæster nogensinde i de perioder, hvor vi ikke var lukket ned.

Dernæst er 2022 det store 50-års jubilæumsår, hvor vi har nogle store, meget ambitiøse udstillinger, der kommer til at trække mange mennesker ind på museet, både fra lokalområdet, fra resten af landet og internationalt.

Den udvidede åbningstid giver meget mere kunst og kultur tilbage til mange flere. Jeg er taknemmelig for, at Ny Carlsbergfondet og Aalborg Kommune støtter initiativet i 50-året for Alvar Aaltos fantastiske bygning.

Vi skal ikke fejre os selv. Vi skal derimod gøre os fortjent til de næste 50 år sammen med alle vores gæster, siger Lasse Andersson.

Se programmet for Kunsten efter 17 her.

Del artikel