Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kun få i Nordjylland har det: Aalborg-hotel lander økologisk bronzemærke

Af Simone Vestergaard
Danni Bühlmann (venstre) er en drivende kraft i Bühlmann Gruppen
Danni Bühlmann (venstre) er en drivende kraft i Bühlmann Gruppen

Aalborg Airport Hotel og ejerne, familien Bühlmann, kan godt være stolte af sig selv.

De har i den grad noget at fejre, for de har netop sikret sig bronze-mærket i økologi. Det er det tredje nordjyske hotel, der har modtaget mærket. Hotellet har stor fokus på økologi, og følger den stigende efterspørgsel på øko mad-og drikkevarer.

For at modtage et bronze-mærke i økologi, skal 30-60% af hotellets råvarer være økologiske. Et krav som køkkenchef Claus Svendsen indfrier, og derved giver lufthavnens gæster mulighed for, og nemmere adgang til fødevarer uden tilsætningsstoffer, samt bedre dyrevelfærd.

I hele uge 16 sker der lidt ekstra på lufthavnshotellet i anledning af øko-mærket. Fx deler hotellet økologiske rundstykker ud til forbipasserende foran hotellet, onsdag den 18. april.

Ét af tre hoteller i Nordjylland med øko-mærke

Med sin satsning på økologi bliver Aalborg Airport Hotel det blot tredje hotel i Nordjylland, der kan sætte det bronzefarvede Ø op ved indgangen til lobbyen.

“Der er en god grund til, at mærket nu hænger der. Vi skal følge med vores gæsters behov. Foretrækker de økologisk brød og æg til morgenmad, vil vi gerne give dem muligheden på buffeten.

Vi tror jo på, at øko-trenden er kommet for at blive, og heldigvis kommer der flere og flere økologiske varer på hylderne, så udvalget af råvarer matcher efterspørgslen. Det giver vores køkkenchefer flere strenge at spille på, så de kan indfri gæsternes nye forventninger,” fortæller direktøren for ’Familien Bühlmann – Hoteller og Gastronomi’, Danni Bühlmann.

Økologi i køleskabet er ikke længere nok

Ifølge Økologisk Landsforening steg salget af økologiske råvarer til virksomheder med over 20% fra 2015 til 2016. Det vidner om, at økologien ikke kun forefindes i privaten, men i langt større grad også indtager hotel-og restaurationsbranchen.

Gæsternes efterspørgsel på økologi vokser.

“’Vi oplever en klart stigende interesse hos gæsterne og vil gerne være på forkant, så vi kan omstille os til mere og mere økologi løbende. Nu starter vi her på Aalborg Airport Hotel, og vi er allerede i gang med at se på mulighederne i andre dele af vores hoteller og forretninger,” siger Danni Bühlmann.

Branchen rykker – men endnu ikke i Nordjylland

Der findes stadig kun ti adresser på www.oekologisk-spisemaerke.dk’s landkort over øko-mærker i Nordjylland, hvor der drives hotel, restaurant eller café. Branchen står stadig lidt i venteposition, i modsætning til Aalborg Airport Hotel, der har taget fat på sin økologiske omstilling – og de stopper ikke her; ’’Får vi god respons fra vores gæster, sigter vi gerne efter sølv-mærket’’.

Et sølvmærke kræver at 60-90% af råvarerne skal være økologiske, hvilket betyder, at flere varegrupper skal i spil. Blandt andet vil Danni Bühlmann introducere en ren økologisk variant af familiens kaffe, fra deres egen kaffefarm i Guatemala.

Aalborg Airport Hotel er Aalborgs eneste lufthavnshotel. Hotellet er en del af Bühlmann-koncernen, der er en familiedrevet hotelkæde, der omfatter Hotel Scheelsminde, Hotel Nørre Vosborg, Victors Madhus, AaB Konference samt Victors Køkken & Catering.

Del artikel

Andre læser også