Konceptet er globalt: Trendy café udfordrer Aalborgs bedste

Skrevet af: Michael Qureshi
Restaurantchef Tinna Bøgeskov Schultz Foto: Veronika Popova
Restaurantchef Tinna Bøgeskov Schultz Foto: Veronika Popova

Der er fuld smæk på café-livet i Aalborg. Byen byder på rigtig mange gode steder, og flere der i mange år har formået at bevare et højt niveau.

Men café-hygge forbinder mange i Aalborg ofte med at være inde i centrum. Ude på Eternitten i kort gå- og cykelafstand fra midtbyen finder man en café, som mange måske ikke kender endnu.

Men Delimarché er en café, der med sin størrelse og indretning uden problemer kan matche mange af de bedste i Aalborg, Aarhus og København.

Det er den globale food virksomhed Compass Group, der har skabt konceptet Delimarché – et internationalt cafébrand, der kan opleves i mange af verdens storbyer og lufthavne.

Compass Group er blandt verdens største inden for food og catering, og har specialiseret sig i at skabe madoplevelser, der giver ekstra energi i løbet af en arbejdsdag, hvad enten det er på kontoret eller i studiemiljøet.

Delimarché konceptet er netop kendetegnet ved, at man godt ved, at der er fart på i hverdagen. Men selvom man har travlt, kan man jo godt spise sundt og lækkert – og måske endda få et velfortjent pusterum i Delimarchés hyggelige omgivelser.

Og så er Aalborgs Delimarché den første i Danmark, der ikke begrænser sig til kun at have åbent for virksomheders ansatte eller studerende.

Veronicca
Foto: Veronika Popova

Delimarché Café i Aalborg har flere forskellige ingredienser til den store succes. Heriblandt lækker mad – lavet helt fra bunden, gode priser og en stor rummelig café.

Som overbo til caféen nyder vi på MigogAalborg.dk-redaktionen godt af deres bagels, sandwich, burgere og salater. Og prismæssigt ligger de i den helt billige ende, uden det kan smages på kvaliteten.

Men der er udfordringer for den rummelige café. Lokationen på Eternitten begrænser kundestrømmen.

Lige nu er Eternitten stadig midt i en rivende boligudvikling, og derfor har man ikke den strøgtrafik, som caféerne inde i byen nyder godt af.

Veronicca
Foto: Veronika Popova

Og så har man heller ikke været gode nok til at brande sig selv, erkender restaurantchef Tinna Bøgeskov Schultz. Hun overtog driften for fire måneder siden, og knokler for at øge kendskabsgraden til Delimarché.

”Siden jeg kom til, har vi haft øget fokus på at få flere til at komme herud på Eternitten og prøve at spise hos Delimarché. Vores erfaring er, at har man først været her, så kommer man igen”, forklarer Tinna.

”Havde vi ligget inde i byen, så havde vi haft fuldt hus hver eneste dag. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Jeg kan bare se, hvordan vi med få ændringer har fået mange flere gæster, og vi kan se det enorme potentiale på den lange bane,” siger Tinna.

Restaurantchefen peger blandt andet på, at der stadig mangler at blive opført flere hundrede boliger, hvoraf mange er studieboliger. Så det kommer til at vrimle med unge caféglade mennesker.

Veronicca
Foto: Veronika Popova

Delimarché Café har nogle ret billige priser, hvor man blandt andet kan få en sandwich for 39 kr. Det skyldes udelukkende konceptet, at det kan gøres så billigt.

”Man bestiller oppe ved baren, og man henter selv sit bestik og så videre. Så kompenserer vi på priserne, og det får vi ingen klager for”, smågriner Tinna.

”Jeg plejer at sige, at vi har byens laveste priser på byens bedste sandwich. Man må godt prale, når man har noget at have det i, og vi har byens bedste sandwich. Så håber jeg, at folk tør tage os på ordet og komme ud og prøve selv”, forklarer restaurantchefen.

Et af de helt store hits er lørdagsbrunch den første lørdag hver måned og så deres fredagsburger.

Veronicca
Sådan så det ud, da vores blogger Veronicca var forbi Delimarché til lækker morgenmad. Foto: Veronika Popova

”Det er virkelig et trækplaster, at man kan få lækker brunchbuffet for 165 kr. inklusiv kaffe og friskpresset juice. Og så laver vi snildt omkring de 100 burgere hver eneste fredag, så det er noget, som mange har opdaget”, fremhæver Tinna.

Delimarché har også den store fordel i forhold til mange andre caféer, at de har et solidt og veletableret fundament under forretningen.

Compasss Group har i mange år været blandt de førende leverandører af mad, og med over 170 restauranter i virksomheder og på studier rundt omkring i Danmark, så skinner deres store erfaring og viden om mad altså igennem hos Delimarché.

”Hver eneste hverdag laver vi mad til 50 gæster i huset og til 200 ud af huset som catering. Og så har vi vores store flotte lokaler ovenpå, som kan lejes ud til bryllupper, fester, barnedåb og meget mere. Her i december har der selvfølgelig været rigtig mange julefrokoster”, uddyber Tinna.

Veronicca
Foto: Veronika Popova

Tinna har arbejdet i restaurationsbranchen siden hun var 16 år. Hun var blandt andet med til at starte Pingvin op i 00’erne i de lokaler, hvor Restaurant Rusk ligger i dag.

”Det var en sjov og lærerig tid. Der var fyldt konstant, og så snart vi havde sendt gæsterne ud af døren, så havde vi fyldt bordet igen med nye. Jeg elsker den her branche, hvor man møder gæsterne i øjenhøjde og mærker pulsen i byen,” forklarer Tinna.

Hvis hun selv skal pege på en kollega inde i byen, som gør det godt, så er hun imponeret af Café Peace.

”Jeg kan godt lide det, Café Peace gjorde, da Anne (Kønig) åbnede. De laver megalækker mad, og så er der noget personlighed i deres tjenere, ligesom vi bestræber os på herude. Vi går meget op i et personale, der har smil på læben og er serviceminded. Det samme gælder på Peace.”

Veronicca
Foto: Veronika Popova

Til trods for at Tinna har den erfarne virksomhed Compass Group i ryggen, så har hun fået meget frirum rent ledelsesmæssigt.

”Jeg har skruet på flere forskellige knapper, og det har jeg fået lov til fra start. Vi har for eksempel fået menukort. Det var slet ikke en del af det oprindelige koncept”, forklarer Tinna.

”Så alt i alt er det bare et fedt job og en fed café – så tingene går ligesom op i en højere enhed. Og så har jeg hjertet med i caféen, fordi jeg bare ved, at den kan blive et kæmpe hit i Aalborg”, slutter Tinna.

 

30 år i byen fejres: Azzurra genåbner med nyt menukort og nyrenoverede lokaler

Skrevet af: Frederikke Hougaard Hansen
Maurizio Quattromani
Maurizio Quattromani

Langt om længe er det igen muligt at forkæle sig selv med en tur på restaurant, og én af de restauranter, der i den grad har været savnet, er Azzurra.

Maurizio Quattromani var en af de første i Aalborg til at åbne en restaurant med et rustikt italiensk landkøkken, da han i 1990 for første gang slog dørene op til Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade.

Dét skal selvfølgelig fejres!

I hele juni måned bliver det 30-års jubilæum fejret med en masse godt til ganen, når restaurantdelen Pizza e Vino af Azzurra slår dørene op til en restaurant med både nyt udseende og nyt menukort.

Faktisk har restauranten også fået det lokale navn “Pizza e Vino” ligesom selskabslokalet “L’antipasto” samt en ny og mere iøjnefaldende indgang på hjørnet.

Tanken er, at stedet også skal kunne benyttes som vinbar, hvor man smage forskellige vine, som man efterfølgende kan købe med hjem.

Byder velkommen med Aperol Spritz

Maurizio vil gerne markere de 30 år i Jens Bangs gade, og det gør han ved at tilbyde velkomstdrinks til alle spisende gæster i restauranten hele juni måned.

”Vi tilbyder Aperol Spritz til alle vores aftengæster i restauranten hele juni måned. En italiensk klassiker, der er et hit i sommermånederne,” fortæller Maurizio.

Derudover vil der også gratis to-go-kaffe til de 300 første gæster hele juni måned.

Nye italienske specialiteter på menukortet

Azzurra fejrer ikke kun jubilæum, men også post-corona-genåbning med et helt nyt menukort i restauranten Pizza e Vino i Jens Bangs Gade.

Maurizo Quattromani åbnede Azzurra med en vision om at servere rustikke, italienske retter inspireret af de lokale landkøkkener i det sydlige Italien.

Den vision har han nu udlevet i 30 år, og han har gennem årene også udviklet Azzurra til et decideret madværksted, der kan levere alt fra dine-in, take away og catering.

Mest af alt er de dog nok kendt for deres autentiske pizzaer, der både gør det godt i restauranten såvel som på spisebordet derhjemme.

”Vores nye menukort byder på endnu flere autentiske retter fra min hjemby, Napoli. Blandt andet kan vi tilbyde pizza fritta, som er en italiensk specialitet.

Faktisk er det, som navnet antyder, stegt pizza – det skal helt sikkert prøves!” fortæller Maurizio og tilføjer:

”Derudover har vi også optimeret vores kaffeudstyr i Azzurra, Jens Bangs Gade. Vi serverer friskbryggede italienskristede bønner – virkelig kvalitetskaffe.”

Den friskbryggede kaffe, der sender italienske noter hele vejen hen langs Reberbansgade kan nydes både i restauranten og to-go.

Det nye menukort er gældende i restauranten Pizza e Vino i Azzurra, Jens Bangs Gade, mens jubilæumstilbuddene gælder i Restaurant Azzurra i Jens Bangs Gade og Azzurra Nordkraft.

På grund af de afstandspåbuddene, har Azzurra Nordkraft valgt kun at åbne for restaurantbesøg i Kedelhallen og på den udendørs Terrasse, således take away-kunder stadig kan betjenes.

Perfekt til sommervarmen: Café Peace er klar med drinks to-go

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Solen har skinnet ufortrødent fra en skyfri himmel de sidste mange dage, og det ser ikke ud til, at resten af pinsevejret skuffer.

Det har fået mange til at krybe ud af corona-hulerne og nyde byen under åben himmel – naturligvis med behørig afstand, som skrevet står.

Af samme årsag kunne det næsten heller ikke være mere belejligt, at Café Peace på Boulevarden nu er klar med lanceringen af deres nye sommerkoncept: Drinks to-go.

Café Peace er i forvejen kendt og elsket for deres drinksmenu, men nu kan du altså også tage dem med på farten.

For vores kære læseres skyld, testede vi naturligvis konceptet i dag, pinsesøndag, hvor vejret var fuldstændig perfekt til en drink (eller to, eller tre) ved havnen.

Drinksene bliver leveret i to-go krus, men der er ikke sparet på hverken pynt, finesse, friske råvarer … og heller ikke alkoholen; alle drinks er med 4 cl alkohol.

Vi bestilte klassikeren Strawberry Daiquiri med Absolut vodka, frosne jordbær, limesirup, rørsukker og friske jordbær, en Gin Hass med Beefeater London dry gin, mango sirup, Lemon sodavand, frisk lime, en Københavner Stang med Absolut vodka, friskpresset appelsinjuice, vanilje, ananassirup og flødeskum og en Mojito med Havana club 3 års, mynte, frisk lime, rørsukker, danskvand.

To for éns pris torsdag – lørdag

Fire drinks var nok til, at mindst én af os blev godt bedugget, og alle drinksene var perfekt afstemt – hverken for søde eller for stærke i smagen. Københavnerstangen var især helt genial, og smagte FARLIGT godt.

Derudover kan du vælge mellem alt fra Dark ‘N Stormy, White Russian, Espresso Martini, Pina Colada, Tom Collins og bloggerdrinken over dem alle: Aperol Spritz.

Prisen for drinksene starter på 85 kr.

Drinksene kan bestilles to-go hele dagen, og kigger du forbi efter kl. 21 (torsdag-lørdag), så får du endda 2 for éns pris.

Nyt menukort betyder også nye cocktails på vores drinkskort🥂✨ Bl.a har vi fået Lillet – den tidsløse aperitif, som er…

Slået op af Cafe PeaceOnsdag den 4. marts 2020

 

Hvad: Drinks to-go
Hvor: Café Peace, Boulevarden
Hvornår: Hele sommeren

Du kan selv dykke ned i drinkskortet her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Masser af lækkerier: Fem ting du skal smage på Aalborg Streetfood

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

18. maj genåbnede Aalborg Streetfood med masser af nyheder – både i form af nye madboder, men også nye tiltag med fokus på oplevelser som eksempelvis en arkadehal, brætspilslounge og meget mere.

På madfronten kan vi nu nyde gensynet med flere af de populære “gamle” street food-boder. Eksempelvis Desserten og Duck It …men der er også plads til flere nyheder.

Der er blandt andet kommet en bod med srilankansk street food med navnet The Dosa Spot, en ny pasta-bod, jamaikansk street food i boden On Fyah og så ikke mindst Stegt Flæsk-boden.

Pinsevejret har været fuldstændig forrygende i Nordjylland, og det kunne også ses hos Aalborg Streetfood, da vi besluttede at lægge vejen forbi i dag, søndag eftermiddag.

Der var masser af mennesker, masser af højt humør, og selvfølgelig masser af håndsprit.

Det her SKAL du smage

Der er hele 16 boder at vælge imellem, og det geniale ved streetfood-konceptet er jo netop, at man kan vælge lige den ret, man ønsker og dele den med familie og venner – både inde og ude i det gode vejr.

De mange valgmuligheder gør det naturligvis også meget (MEGET!) svært at udpege yndlingsretter.

Vi valgte helt simpelt at gå et par omgange blandt boderne, og udvalgte de fem retter, som vi blev mest fristet af i dag.

Vi startede naturligvis med en omgang fisk (vi er vel tæt på vandet) i to varianter. Første ret var en klassisk omgang Fish & Chips fra The Fish Project til 95 kr.

Noget andet, som vi elsker ved streetfood-køkkenerne er, at man kan observere de dygtige kokke lave maden. Her var det for eksempel betryggende at se, at fisken var helt frisk og blev paneret og friteret til bestilling.

Det kunne bestemt også smages, og den obligatoriske tartarsauce løftede den op til én af vores absolutte favoritter i dag.

Og apropos fisk …

Sushi er jo altid et sikkert hit, og det kan du også stadig få på Streetfood i boden Street Sushi – Sushi & Wagyu burger.

Til 125 kr. fik vi 8 stk. Sushi Salmon Teriyaki med Gyoz.

Det tog cirka 10 minutter fra bestiling til de frisklavede stykker stod foran os. Smagen sad lige i øjet, og risene var dejligt luftige og tilpas sur/søde. Gyozen var helt suveræn!

Fra frisk fisk til fed and

Duck it er stadig en af de mest populære boder på Streetfood, og det forstår man godt, når man smager deres Duck And Chips, hvor fritter (friteret i andefedt!) møder det møreste andekød og en lækker sauce.

Prisen er høj (80 kr.), men smagen er stadig fuldstændig forrygende.

Vi elsker gris i det her land, og du kan så sandelig få tilfredsstillet din trang på det nye Streetfood. Vi kunne simpelthen ikke lade være med at bestille en Flæskestegsburger fra boden Flæskesteg til 75 kr.

Du bestiller naturligvis brun sauce til din burger (+ 10 kr.), som du kan hælde ud over din burger ved bordet (husk at optage det til Instagram!).

Kan du ikke få gris nok, kan du lægge vejen forbi den helt nye bod Stegt Flæsk, hvor du kan bestille helt tre slags forskellige slags stegt flæsk (almindelig, BBQ eller chili).

Vi bestilte en omgang BBQ flæsk med rødbeder til 95 kr.  – som naturligvis også bestod af masser af kartofler og tyk persillesovs.

BBQ-smagen kunne godt have været lidt mere powerfuld til vores smag, og persillesovsen var lidt for tyk, men det stegte flæsk var til gengæld stegt til perfektion.

Alt i alt et positivt gensyn med Aalborg Streetfood, hvor der igen er fuld af liv og mad fra alle verdenshjørner.

Følgende madboder står klar på det nye Aalborg Streetfood

Fish & Chips

Pizzeria de Amicis

Stegt flæsk

Spyd & Pita

Burgers & Shakes

Pulled Duck

Flæskesteg

On Fyah – Jamaican Street food

Bangkok Thai Kitchen

Indisk

Street Sushi – Sushi & Wagyu burger

The Dosa Spot

Dim Sum

Confusion Street Food – Sandwich & Wrap

Marrakech Street Food

Desserten

Arkadehal, brætspil og stort lounge-område

Ud over nye madboder i Aalborg Streetfood – Køkkenfabrikken er der også sket en helt masse med de omkringliggende arealer.

Som vi skrev tilbage i marts, har de nye ejere store planer med Street Food-området, hvor fokus er på oplevelsesøkonomi.

Der er blandt andet blevet plads til et loungeområde med fokus på brætspil, hvor man kan mødes med familie og venner .

Derudover er der også det populære Shuffleboard, som allerede er populært i andre storbyer som København og Oslo.

Vi kan også se frem til et stort koncertomåde, to karaoke-rum og en arkade-hal, hvor væggene allerede er blevet udsmykket med diverse spilfigurer som Mario og Sonic.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her