Konceptet er globalt: Trendy café udfordrer Aalborgs bedste

Skrevet af: Michael Qureshi
Restaurantchef Tinna Bøgeskov Schultz Foto: Veronika Popova
Restaurantchef Tinna Bøgeskov Schultz Foto: Veronika Popova

Der er fuld smæk på café-livet i Aalborg. Byen byder på rigtig mange gode steder, og flere der i mange år har formået at bevare et højt niveau.

Men café-hygge forbinder mange i Aalborg ofte med at være inde i centrum. Ude på Eternitten i kort gå- og cykelafstand fra midtbyen finder man en café, som mange måske ikke kender endnu.

Men Delimarché er en café, der med sin størrelse og indretning uden problemer kan matche mange af de bedste i Aalborg, Aarhus og København.

Det er den globale food virksomhed Compass Group, der har skabt konceptet Delimarché – et internationalt cafébrand, der kan opleves i mange af verdens storbyer og lufthavne.

Compass Group er blandt verdens største inden for food og catering, og har specialiseret sig i at skabe madoplevelser, der giver ekstra energi i løbet af en arbejdsdag, hvad enten det er på kontoret eller i studiemiljøet.

Delimarché konceptet er netop kendetegnet ved, at man godt ved, at der er fart på i hverdagen. Men selvom man har travlt, kan man jo godt spise sundt og lækkert – og måske endda få et velfortjent pusterum i Delimarchés hyggelige omgivelser.

Og så er Aalborgs Delimarché den første i Danmark, der ikke begrænser sig til kun at have åbent for virksomheders ansatte eller studerende.

Veronicca
Foto: Veronika Popova

Delimarché Café i Aalborg har flere forskellige ingredienser til den store succes. Heriblandt lækker mad – lavet helt fra bunden, gode priser og en stor rummelig café.

Som overbo til caféen nyder vi på MigogAalborg.dk-redaktionen godt af deres bagels, sandwich, burgere og salater. Og prismæssigt ligger de i den helt billige ende, uden det kan smages på kvaliteten.

Men der er udfordringer for den rummelige café. Lokationen på Eternitten begrænser kundestrømmen.

Lige nu er Eternitten stadig midt i en rivende boligudvikling, og derfor har man ikke den strøgtrafik, som caféerne inde i byen nyder godt af.

Veronicca
Foto: Veronika Popova

Og så har man heller ikke været gode nok til at brande sig selv, erkender restaurantchef Tinna Bøgeskov Schultz. Hun overtog driften for fire måneder siden, og knokler for at øge kendskabsgraden til Delimarché.

”Siden jeg kom til, har vi haft øget fokus på at få flere til at komme herud på Eternitten og prøve at spise hos Delimarché. Vores erfaring er, at har man først været her, så kommer man igen”, forklarer Tinna.

”Havde vi ligget inde i byen, så havde vi haft fuldt hus hver eneste dag. Det er jeg slet ikke i tvivl om. Jeg kan bare se, hvordan vi med få ændringer har fået mange flere gæster, og vi kan se det enorme potentiale på den lange bane,” siger Tinna.

Restaurantchefen peger blandt andet på, at der stadig mangler at blive opført flere hundrede boliger, hvoraf mange er studieboliger. Så det kommer til at vrimle med unge caféglade mennesker.

Veronicca
Foto: Veronika Popova

Delimarché Café har nogle ret billige priser, hvor man blandt andet kan få en sandwich for 39 kr. Det skyldes udelukkende konceptet, at det kan gøres så billigt.

”Man bestiller oppe ved baren, og man henter selv sit bestik og så videre. Så kompenserer vi på priserne, og det får vi ingen klager for”, smågriner Tinna.

”Jeg plejer at sige, at vi har byens laveste priser på byens bedste sandwich. Man må godt prale, når man har noget at have det i, og vi har byens bedste sandwich. Så håber jeg, at folk tør tage os på ordet og komme ud og prøve selv”, forklarer restaurantchefen.

Et af de helt store hits er lørdagsbrunch den første lørdag hver måned og så deres fredagsburger.

Veronicca
Sådan så det ud, da vores blogger Veronicca var forbi Delimarché til lækker morgenmad. Foto: Veronika Popova

”Det er virkelig et trækplaster, at man kan få lækker brunchbuffet for 165 kr. inklusiv kaffe og friskpresset juice. Og så laver vi snildt omkring de 100 burgere hver eneste fredag, så det er noget, som mange har opdaget”, fremhæver Tinna.

Delimarché har også den store fordel i forhold til mange andre caféer, at de har et solidt og veletableret fundament under forretningen.

Compasss Group har i mange år været blandt de førende leverandører af mad, og med over 170 restauranter i virksomheder og på studier rundt omkring i Danmark, så skinner deres store erfaring og viden om mad altså igennem hos Delimarché.

”Hver eneste hverdag laver vi mad til 50 gæster i huset og til 200 ud af huset som catering. Og så har vi vores store flotte lokaler ovenpå, som kan lejes ud til bryllupper, fester, barnedåb og meget mere. Her i december har der selvfølgelig været rigtig mange julefrokoster”, uddyber Tinna.

Veronicca
Foto: Veronika Popova

Tinna har arbejdet i restaurationsbranchen siden hun var 16 år. Hun var blandt andet med til at starte Pingvin op i 00’erne i de lokaler, hvor Restaurant Rusk ligger i dag.

”Det var en sjov og lærerig tid. Der var fyldt konstant, og så snart vi havde sendt gæsterne ud af døren, så havde vi fyldt bordet igen med nye. Jeg elsker den her branche, hvor man møder gæsterne i øjenhøjde og mærker pulsen i byen,” forklarer Tinna.

Hvis hun selv skal pege på en kollega inde i byen, som gør det godt, så er hun imponeret af Café Peace.

”Jeg kan godt lide det, Café Peace gjorde, da Anne (Kønig) åbnede. De laver megalækker mad, og så er der noget personlighed i deres tjenere, ligesom vi bestræber os på herude. Vi går meget op i et personale, der har smil på læben og er serviceminded. Det samme gælder på Peace.”

Veronicca
Foto: Veronika Popova

Til trods for at Tinna har den erfarne virksomhed Compass Group i ryggen, så har hun fået meget frirum rent ledelsesmæssigt.

”Jeg har skruet på flere forskellige knapper, og det har jeg fået lov til fra start. Vi har for eksempel fået menukort. Det var slet ikke en del af det oprindelige koncept”, forklarer Tinna.

”Så alt i alt er det bare et fedt job og en fed café – så tingene går ligesom op i en højere enhed. Og så har jeg hjertet med i caféen, fordi jeg bare ved, at den kan blive et kæmpe hit i Aalborg”, slutter Tinna.

 

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

  • Formel 1 simulator
  • Cigarer
  • Rom
  • Hudpleje
  • Herreure
  • Brætspil
  • Biler
  • Motorcykler
  • Fjernstyrede biler
  • Metaldetektor
  • 3D-printere
  • E-sport
  • Droner
  • Custom Bikes
  • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.