Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Noget ganske særligt: Kom på eksklusiv rundvisning i Aalborg Kloster

Af Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg Kloster
Foto: Aalborg Kloster

Aalborg gemmer på en rig og spændende historie, og nu bliver det igen muligt at komme på rundvisning i en af de mest spektakulære bygninger i byen.

Aalborg Klosters er nemlig klar med deres meget populære rundvisninger, der plejer at blive hurtigt udsolgt.

Klostret fungerer primært som et af landets ældste beboede bygningskomplekser, og derfor er der sjældent adgang for offentligheden.

Men nu er det altså igen muligt at komme indenfor og blive klogere på det ældgamle kloster.

“Lyset er vendt tilbage. Det samme er rundvisningerne på Aalborg Helligåndskloster. Benyt lejligheden til at opleve stemningen bag klostrets mure og inviter familien, vennerne eller børnebørnene på en tur, der rummer mange fantastiske fortællinger, og som samtidig giver et indblik i Danmarkshistorien,” skriver Aalborg Guideforening, der står for rundvisningerne.

Klostret byder indenfor fra 6. april og til og med 31. maj. Denne gang er der åbent på forskellige ugedage og på forskellige tidspunkter på dagen.

Noget ganske særligt: Kom på eksklusiv rundvisning i Aalborg Kloster
Foto: Ole Jespersen

Klostret har gennemgået en større restaurering

Klostret har været igennem en større restaurering.

Vægge er blevet malet, gulve har fået nye flisebelægninger, lysekroner har været en tur forbi gørtleren og inventar har været hos konservatoren, men især en bestemt fortælling fra klostrets historie har fået ekstra plads, nemlig historien om Churchill Klubben.

Churchill Klubbens rolle i modstandskampen bliver fortalt i lyd og billeder, fra drengestreger over sabotage til tilfangetagelse. Udstillingen bliver stadig udvidet med nye effekter fra arvingerne til modstandsgruppen,

“Man kan blandt andet se, hvor drengene gemte deres våben. Dog er våbnene i udstillingen kun attrapper,” fortæller konstitueret klosterforstander Morten K. Thygesen.

Aalborg Kloster rummer mange andre spændende fortællinger fra tiden, da det var hjemsted for både munke og nonner. Og om den efterfølgende periode som latinskole og hospital, og klostret er Danmarks ældste sociale institution.

Prisen for rundvisninger er 75 kr. for voksne, mens børn under 12 år er gratis.

Du kan booke billetter via hjemmesiden lige her.