Kendt fra tv: Jul på Slottet er årets juleforestilling i AKKC

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

”Det’ sørme, det’ sandt, december”.

Sådan lyder en af de mest kendte julesange fra Jul på Slottet. Julekalenderen fra 1986 har siden da været genudsendt utallige gange, og den er elsket af både børn og voksne.

Fra lørdag den 24. november har du mulighed for at opleve den i helt nye rammer, når Morskabs-Theatret har premiere på årets juleforestilling i Det Lille Teater i AKKC.

I disse dage er de i gang med de sidste detaljer, så de står klar til at trække tæppet fra for juleforestillingen, som rummer trængsler, humor, spirende romantik, nissedrillerier og meget mere.

Glade amatører i en professionel ramme

Morskabs-Theatret havde sidste år 20 års jubilæum, og i løbet af årene har de spillet for mere end 125.000 publikummer. Og selvom det er amatørteater, fejler ambitionerne bestemt ikke noget.

”Vores tidligere formand og stifter af teatret, Jens Blom, plejede at sige, at vi er Aalborg ambitiøse amatørscene. Vi har allerede læseprøve i slutningen af august, og derefter øver vi både tirsdag og torsdag, og nogle af weekenderne,” fortæller PR-ansvarlig og skuespiller Maja Jensen, til MigogAalborg.

Hun fortsætter:

”Vi har både professionel lyd, lys og instruktør, så det er egentlig kun os på scenen, som er glade amatører.”

Selvom skuespillerne ikke får penge for at være med, har Morskabs-Theatret år for år høstet store roser for deres forestillinger, der altid rummer sang, humor og masser af indlevelse.

”Derudover har vi altid børn med i forestillingen, og vi fungerer også som en slags rugekasse for unge talenter, der gerne vil prøve deres talent af, ” uddyber Maja.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Der er drillenisser på spil.

Et opslag delt af Morskabs-Theatret Aalborg (@morskabstheatret) den

Kan ses af folk i alle aldre

De seneste par år har Morskabs-Theatret spillet klassikere som Jul i Gammelby, Dyrene i Hakkebakkeskoven, Skatteøen, Peters Jul, Folk og Røvere i Kardemommeby og Emil fra Lønneberg.

”Der er intet uhyggeligt i forestillingerne, så de kan ses af alle aldre. Den store styrke ved vores forestillinger er også, at de kan forstås på flere planer. De voksne kan lægge en dybere mening i replikkerne, mens de små børn lever sig helt ind i figurerne.”

Jul på Slottet har premiere d. 24. november og spiller derefter hver weekend frem til den 16. december i Det Lille Teater.

Billetter købes i AKKC’s billetkontor tlf. 99 35 55 66 mandag til torsdag kl. 10 – 16 og fredag til kl. 15. Eller køb online på akkc.dk eller Ticketmaster.dk.

Billetprisen er for voksne 165 kr., børn under 15 år og pensionister 85 kr. og familiepakke for 2 voksne og 2 børn koster 440 kr.

12.000 besøgende sidste år: NORTH Kunstmesse 2020 er aflyst

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Den store, nordjyske kunstmesse, NORTH, der har etableret sig som en stærk tradition første weekend i september, bliver alligevel ikke afholdt i år.

NORTH har vokset sig større år for år, og i 2019 solgte man kunst for over 12 mio. kr. og havde over 12.000 besøgende over hele weekenden.

“Jeg har fulgt med i smittetallene, og da det allerede nu går den forkerte vej, og forsamlingsforbuddet samtidig ikke hæves, som det ellers tidligere var annonceret fra regeringen, vælger vi at tage konsekvensen i tide.

NORTH tiltrækker hvert år tusindvis af kunstinteresserede, gallerister og kunstnere fra ind- og udland over de tre dage, messen varer.

Med udviklingen i smittetrykket mener jeg ikke, det i år er hverken sundhedsmæssigt eller økonomisk forsvarligt at gennemføre,” siger arrangør og galleriejer Kent Wolfsen, i en pressemeddelelse.

NORTH Kunstmesse 2020 skulle have været den femte af slagsen.

Messen tiltrækker hvert år over 50 gallerister fra hele landet, der fylder P-kælderen ved Musikkens Hus med kunst.

Derudover er der madboder og mulighed for at møde landskendte kunstnere.

“NORTH har hvert år haft fremgang i antallet af gæster. I 2019 var der cirka 12.000 mennesker forbi, og jeg mener, NORTH har været med til at fremme den brede interesse for kunst.

Jeg havde personligt glædet mig rigtig meget, og det ved jeg, at mange andre også havde. Det er en tung beslutning, men set i forhold til, at mennesker på grund af denne forbandede virus for alvor er ramt på deres helbred eller levebrød, så er det eneste rigtige at aflyse,” siger galleriejeren.

NORTH Kunstmesse 2021 afholdes indtil videre som planlagt.

Godt nyt til cyklister og fodgængere: Kulturbroen genåbner en uge før tid

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Der er godt nyt til alle jer, der har savnet cykel- eller gåturen over Kulturbroen den sidste måneds tid.

Som en del af det løbende vedligehold på den 82 år gamle jernbanebro har Banedanmark udskiftet de bevægelige brolejer, og det har de gjort på rekordtid.

Aalborg Kommune har netop meldt ud, at Kulturbroen allerede genåbner på mandag den 10. august kl. 10.00.

Det er en uge tidligere end planlagt.

Trist melding: Spilnu.dk Grand Prix 2020 aflyses

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sidste år fejrede Aalborgs største cykelløb, Spilnu.dk Grand Prix, 10 års jubilæum, men i år bliver der ikke mulighed for at se tour-stjerner og danske ryttere i Aalborgs gader.

Årets løb er nemlig aflyst på grund af covid19-situationen i Danmark.

“Der er trist at måtte meddele, at det ikke ikke længere er muligt at afvikle årets gadeløb i Aalborg som traditionen tro har flere kendte Tour de France ryttere til start.

Vi har til det sidste håbet at smitte tallene ville forbedre sig så vi kunne afvikle løbet i oktober, men da det desværre går den forkerte vej med Corona-udviklingen, ser vi ikke andre udveje end at aflyse årets gadeløb i Aalborg,” fortæller løbsdirektør Jonas Winter Mikkelsen, i en pressemeddelelse.

Vender stærkt tilbage i 2021

“Til gengæld kan vi allerede nu meddele, at Spilnu.dk Grand Prix vender tilbage igen i 2021, såfremt Covid-19 situationen til denne tid tillader større arrangementer igen,” afslutter Jonas Winter Mikkelsen.