Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kendt fra tv: Jul på Slottet er årets juleforestilling i AKKC

Af Emil Kjær Jørgensen

”Det’ sørme, det’ sandt, december”.

Sådan lyder en af de mest kendte julesange fra Jul på Slottet. Julekalenderen fra 1986 har siden da været genudsendt utallige gange, og den er elsket af både børn og voksne.

Fra lørdag den 24. november har du mulighed for at opleve den i helt nye rammer, når Morskabs-Theatret har premiere på årets juleforestilling i Det Lille Teater i AKKC.

I disse dage er de i gang med de sidste detaljer, så de står klar til at trække tæppet fra for juleforestillingen, som rummer trængsler, humor, spirende romantik, nissedrillerier og meget mere.

Glade amatører i en professionel ramme

Morskabs-Theatret havde sidste år 20 års jubilæum, og i løbet af årene har de spillet for mere end 125.000 publikummer. Og selvom det er amatørteater, fejler ambitionerne bestemt ikke noget.

”Vores tidligere formand og stifter af teatret, Jens Blom, plejede at sige, at vi er Aalborg ambitiøse amatørscene. Vi har allerede læseprøve i slutningen af august, og derefter øver vi både tirsdag og torsdag, og nogle af weekenderne,” fortæller PR-ansvarlig og skuespiller Maja Jensen, til MigogAalborg.

Hun fortsætter:

”Vi har både professionel lyd, lys og instruktør, så det er egentlig kun os på scenen, som er glade amatører.”

Selvom skuespillerne ikke får penge for at være med, har Morskabs-Theatret år for år høstet store roser for deres forestillinger, der altid rummer sang, humor og masser af indlevelse.

”Derudover har vi altid børn med i forestillingen, og vi fungerer også som en slags rugekasse for unge talenter, der gerne vil prøve deres talent af, ” uddyber Maja.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Der er drillenisser på spil.

Et opslag delt af Morskabs-Theatret Aalborg (@morskabstheatret) den

Kan ses af folk i alle aldre

De seneste par år har Morskabs-Theatret spillet klassikere som Jul i Gammelby, Dyrene i Hakkebakkeskoven, Skatteøen, Peters Jul, Folk og Røvere i Kardemommeby og Emil fra Lønneberg.

”Der er intet uhyggeligt i forestillingerne, så de kan ses af alle aldre. Den store styrke ved vores forestillinger er også, at de kan forstås på flere planer. De voksne kan lægge en dybere mening i replikkerne, mens de små børn lever sig helt ind i figurerne.”

Jul på Slottet har premiere d. 24. november og spiller derefter hver weekend frem til den 16. december i Det Lille Teater.

Billetter købes i AKKC’s billetkontor tlf. 99 35 55 66 mandag til torsdag kl. 10 – 16 og fredag til kl. 15. Eller køb online på akkc.dk eller Ticketmaster.dk.

Billetprisen er for voksne 165 kr., børn under 15 år og pensionister 85 kr. og familiepakke for 2 voksne og 2 børn koster 440 kr.

Del artikel

Andre læser også