Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skaldyr og chokoladeboller: Kæmpe madevent til Vestre Fjordpark Open

Af Simone Vestergaard

Hvad har muslinger, skaldyr og chokoladeboller egentlig tilfælles?

Umiddelbart ingenting ud over at de smager godt, når de er lavet ordentligt. Men når Vestre Fjordpark Open afvikles på fredag 31. august og lørdag 1. september, så får alle mulighed for at smage på lidt af hvert.

Ved siden af de mange spændende fysiske aktiviteter og underholdning, så er der også fokus på maden til Vestre Fjordpark Open, der arrangeres af Aalborg Kommune. Eksempelvis arrangerer Aalborg Fjordhaver langbordssmagning sammen med TechCollege, hvor serveringerne består af ingredienser fra havet.

I en lidt anden retning laver KFUM spejderne fra Svenstrup så chokoladeboller og pizza over bål. Derudover laver Naturvejlederne mad fra vildt i naturen.

Fredag fra klokken 13.00 er der åbent for alle, og det gælder også hele lørdagen.

Har strikket ekstraordinært arrangement sammen

Hos Aalborg Fjordhaver har man strikket et ret ekstraordinært arrangement sammen, som skal give aalborgenserne en på opleveren.

“Fredag underviser vi hele formiddagen skolebørn fra Aalborg Kommune i alt omkring muslinger. Hvordan de dyrkes, hvad de indeholder og hvordan de lever.

Samtidig får børnene hands on på, hvordan man bærer sig af med håndteringen af muslinger, koblet med en visuel del der fortæller en mere dybdegående historie omkring de små skaldyr,” fortæller Tine Charlotte Bock, Formand for Aalborg Fjordhaver, til MigogAalborg.

Skaldyr og chokoladeboller: Kæmpe madevent til Vestre Fjordpark Open

Hun fortsætter;

“Lørdag kommer Flemming Rukjær og hans elever på TechCollege Food og kokkererer fire forskellige retter med skaldyr.

Kokkene kommer til at lave 650 serveringer i alt med blandt andet friskfangede og bæredygtige muslinger fra Vildsund Blue på Nykøbing Mors.

Lørdag må de besøgende gæster også få lov til at prøve kræfter med muslinger og dens historie ligesom børnene gjorde om fredagen.

Vi stiller et kæmpe langbord op, så alle gæster kan sætte sig og hygge, mens de spiser lækker mad, der er lavet under konceptet: fra vand til bord,” siger Tine Charlotte Bock.

Sundt at spise skaldyr

Hun understreger, at alle smagsprøverne er ganske gratis, og hun håber, at det kan være med til, at der kommer flere skaldyr på middagsbordet i de private hjem.

“Vi vil gerne lære folk at spise skaldyr. Det er jo hammer sundt. Derudover håber vi, at folk har lyst til at få en spændende – og måske ny smagsoplevelse. Alt det mad vi laver er gratis at smage.

Vi vil gerne give folk en helhedsoplevelse, hvor der både er viden, smagsprøver og noget de kan få med hjem,” forklarer formanden for Aalborg Fjordhaver.

Hos KFUM Spejderne lærer de folk at bage pizza på sten og chokoladeboller i urtepotter. Måske er de ligefrem så gode som Aalborgs berømte Slotsbageren, der jo er kendt for sine legendariske choko-boller.

“Vi fra KFUM Spejderne kommer til at stå derude med bål, hvor vi bager pizza på sten og chokoladeboller i urtepotter over bålet.

Urtepotterne er en sjov detalje. De er jo lavet af ler, så de holder godt på varmen, og sørger for at bollerne ikke bliver brændte. Urtepotterne er fantastiske at bruge ved udendørs madlavning.’’

Der er åbent for alle, så man er mere end velkommen til at komme og prøve kræfter med madlavningen. Vi står klar til at hjælpe,” forklarer spejderleder Jan Voelker til MigogAalborg.

Skaldyr og chokoladeboller: Kæmpe madevent til Vestre Fjordpark Open

Skaldyr og chokoladeboller: Kæmpe madevent til Vestre Fjordpark Open

Madlavning i naturen uden gryder og pander

Han mener, at det er en god måde for aalborgenserne at se, hvordan man laver mad i naturen.

“For os handler det om, at man kan lære at lave interessant, udfordrende og primitiv madlavning over bål i naturen uden brug af gryder eller pander.

Man skal forvente en hyggelig og anderledes dag,” lyder det fra Jan Voelker.

Som nævnt er maddelen blot noget af alt det, der får Vestre Fjordpark til at summe af liv i både fredag og lørdag.

Beachfodbold, beachvolley, jollesejlads, udspringskonkurrencer, kajak, fluefiskeri, livredning, førstehjælp, parkour, madlavning i naturen og MTB.

Det er blot et udpluk af de utallige aktiviteter, aalborgenserne kan prøve i den kommende weekend. Læs vores artikel om alt det der også sker til Vestre Fjordpark Open

Fredag formiddag frem til klokken 13.00 er forebeholdt for kommunens skoler, hvor alle pladser blev booket på få timer.

Fra fredag efter klokken 13.00 samt hele lørdagen er der så åbent hus, hvor alle er velkomne til at komme ud og deltage i de mange fede aktiviteter, som Vestre Fjordpark Open har sat i søen. Eller man kan også bare komme ud og kigge, på alt det der sker.

Der er i den grad også en masse fede oplevelser for de helt yngste derude, så man kan sagtens tage hele familien afsted.

Skaldyr og chokoladeboller: Kæmpe madevent til Vestre Fjordpark Open

Skaldyr og chokoladeboller: Kæmpe madevent til Vestre Fjordpark Open