Kæmpe klimapark skal bygges i nyt attraktivt område

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

I Sofiendal Enge bliver der bygget boliger i massevis.

Herunder er et af projekterne et boligbyggeri på 427 boliger, som Aalborg Mægleren står for at sælge.

Aalborg Kommune og Aalborg Forsyning har sammen indgået en aftale om at etablere en 23 hektar stor klimapark i Sofiendal Enge.

Klimaparken etableres på et tidligere landbrugsareal, og det 23 hektar store område skal omdannes til natur med regnvandssøer, vandløb, stier og beplantning.

Rekreative områder i Skalborg

“Med Sofiendal Enge har vi slået flere fluer med ét smæk”, udtaler rådmand for By- og Landskabsforvaltningen, Hans Henrik Henriksen i en pressemeddelse og fortsætter:

“Klimaparken efterkommer et behov for rekreative områder i Skalborg – et behov vi blandt andet kender fra kommuneplanarbejdet i området, hvor manglen på nær-naturområder netop var et af emnerne i den offentlige debat.

Samtidig får vi med klimaparken også skabt et regulært naturområde, hvor det vilde plante- og dyreliv kan vokse på egne præmisser.”

Hos Aalborg Forsyning er der også tilfredshed med, at der nu er kommet en aftale i stand om klimaparken.

“Vi vil gerne være et moderne og visionært vandselskab, der bidrager til gode byløsninger i vores forsyningsområde. Klimaparken i Sofiendal Enge er et godt eksempel på, at vi kan få løst vores tekniske vandhåndteringsopgave samtidig med, at borgerne får et nyt naturområde, uden at det koster hverken forsyningsselskabet eller kommunen flere penge.

Parken er faktisk godt 4 mio. kr. billigere for os, end hvis vi havde valgt mere traditionelle løsninger til vores regnvandshåndtering,” fortæller Lasse Frimand Jensen, som er formand for Aalborg Forsyning, Vand.

Aalborg Forsyning skyder ca. 34 mio. kr. i projektet, der ejes og drives af Aalborg Kommune.

Projektet består af tre delelementer:

  • Svanholmgrøften, der reguleres med dobbeltprofil fra projektområdet ud til fjorden. Hermed forbedres vandløbets kapacitet væsentligt og afhjælper nogle af områdets kendte problemer med oversvømmelser.
  • Et ca. 22 Ha areal, omfattet af lokalplan 3-5-103 (Sofiedal Enge), der indrettes med søanlæg med permanent vandspejl, forsinkelsesbassiner og vandløb, beplantning, stier og rekreative funktioner.
  • Et ca. 1,5 Ha stort areal i Mulighedernes Park, der indrettes med forsinkelsesbassiner forbundet af vandløb, som indpasses parkens rekreative funktion.

Projektets naturaspekt kombineret med reguleringen af Svanholmgrøften vækker også begejstring hos Miljø- og Energiforvaltningens rådmand, Lasse P. N. Olsen, der udtaler:

“Vi arbejder løbende på at give naturen bedre vilkår. Særligt vandløbene kan være udfordrede ved kraftig byvækst – ikke mindst set i lyset af de klimaforandringer vi står overfor.

Klimaparken forener håndteringen af regnvand med bedre vilkår for natur og vandløb, hvilket er med til at øge biodiversiteten. Det er et rigtigt godt eksempel på, at bæredygtige løsninger er mulige, hvis man tænker sig godt om og arbejder sammen på tværs af fagområder.”

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.