Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kåret til byens bedste: Nu præsenterer Spiret nyt brunchkort

Af Emil Kjær Jørgensen
Fotograf: Simone Kjølby Christensen
Fotograf: Simone Kjølby Christensen

Danskerne er et brunch-hungrende folkefærd, og her i Aalborg er der heldigvis masser af steder, man kan tage hen, for at få stillet lysten.

Men er der ét sted, som er obligatorisk at besøge, så må det være Café Spiret på Boulevarden.

Hele tre år i træk er Café Spiret blevet kåret til “Byens Bedste Brunch” af MigogAalborgs læsere, og det skyldes ikke mindst at Mads Brix og co. hele tiden opdaterer menukortet, så det både indeholder de gode, gamle klassikere – og nye, spændende retter.

Kåret til byens bedste: Nu præsenterer Spiret nyt brunchkort

Og nu er der endnu engang nyt fra en af byens mest populære caféer.

“Vi lancerede nyt brunchkort mandag (den 3. oktober red.), hvor vi har opdateret nogle af de gamle kendinge og fundet plads til flere nye, der passer til årstiden,” fortæller Mads.

Comfort Food og pankopanerede fristelser

Mads og teamet har som altid brugt rigtig meget tid på at tilpasse og udvikle de nye retter, så smagen er lige som, de vil have den.

Kåret til byens bedste: Nu præsenterer Spiret nyt brunchkort

Vi har – naturligvis – været forbi Spiret for at smage de nye retter på kortet.

Og der er nok at glæde sig til.

Blomkål med chilihummus lyder jo ikke sådan specielt spændende. Men tilføj så lige “pankopaneret”, og du har en gudespise. Panko er raspens overmand i form af ekstrastore stykker brødkrummer, der gør det hele ekstrasprødt.

En kæmpe vinderret, som vi spår til at blive en ny favorit på kortet.

Efterår er bare lig med comfort food, og det må man sige, at de nye retter symboliserer på bedste vis. Du kan bl.a sætte tænderne i en klassisk broccolisalat med et twist i form af syltede rødløg og ristede hasselnøddeflager.

Kåret til byens bedste: Nu præsenterer Spiret nyt brunchkort

På menuen finder du også Spirets version af en klassisk hønsesalat, og så ikke mindst en helt ny chokoladevaffel – der lige har fået et ekstra skud chokolade i form af en farlig chokolademousse.

Du SKAL også prøve Spirets nye forårsrulle, som du får med confiteret and, vinterkål og peberfrugtchutney, pyntet med ristet sort sesam – og en ordentlig røvfuld chilimayo. En sprød mundfuld, der nok skal give dig varmen!

Udover de nye retter er brunchkortet naturligvis stadig spækket med gode, gamle brunchklassikere og bestsellers.

Nyhederne på kortet er som følger:

  • Pæreskyr serveret med frisk banan og hjemmelavet mysli, pyntet med hindbær
  • Spirets hønsesalat med bacon, ristede champignoner og edamamebønner pyntet med friske tomater og purløg
  • Spirets forårsrulle med confiteret and, vinterkål og peberfrugtchutney, pyntet med ristet sort sesam. Serveres med chilimayo
  • Broccolisalat med soltørrede tranebær, bacon, rødløg, friske æbler, pyntet med syltede rødløg og ristede hasselnøddeflager
  • Pankopaneret blomkål med chilihummus
  • Chokoladevaffel med chokolademousse og friske hindbær, pyntet med frysetørret hindbær
Kåret til byens bedste: Nu præsenterer Spiret nyt brunchkort

Gå all in med den komplette brunch

Ellers er alt som det plejer på Spirets populære brunch – for hvorfor “change a winning … brunch?

Du kan som altid vælge enten 3, 4, 5 eller 6 retter, der alle inkluderer fri saft – alt andet skal tilkøbes.

Du kan dog også gå all in med den nye “Komplet brunch”, hvor du for 275 kr. får fem retter og brød, valgfri kaffe, juice og et shot.

Spirets Komplet Brunch er for dig, der vil have den ultimative brunchoplevelse, hvor du samtidig ikke behøver at bekymre dig om, at regningen løber løbsk, fordi du lige skal have den der, den og også lidt af den der …

Du finder Café Spiret på Boulevarden 24, og brunchen serveres i tidsrummet 9.00 – 13.00 HVER dag.

Dyk ned i menukortet her

Del artikel

Andre læser også