John Mogensen tribute og landets bedste liveband: To store koncerter i byen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Ingen sommer i Aalborg uden Fredagsfesterne i Karolinelund og Skovrock i Skovdalen, og i morgen kan vi se frem til to store musikalske oplevelser i byen.

I Karolinelund kan du opleve Rasmus Bjerg i en hyldest til John Mogensen, og det er en populær herre, der kommer til Aalborg.

I starten af året spillede han således hele tre udsolgte koncerter i Musikkens Hus, så der kan godt forventes en stor kø, når den karismatiske entertainer lægger vejen forbi med entré-billet på en flad halvtredser.

I Skovdalen kan vi se frem til The Minds of 99, som er blevet kendt som et af landets allerbedste livebands, og der er heller ingen tvivl om deres popularitet her i Nordjylland, for koncerten i morgen aften er nemlig udsolgt.

Det virker næsten som om vejrguderne er klar over, at fredag er en stor koncert-dag i Aalborg, for modsat både torsdag og lørdag, holder det ifølge DMI fuldstændig tørt til de store udendørskoncerter, og vi kan endda se frem til over 20 grader fredag aften.

VI har samlet alt, hvad du skal vide om koncerterne her:

Karolinelund: JOHN – Rasmus Bjerg (Support: En Mand Stærk)

Selvom John Mogensen døde i 1977, lever han i bedste velgående – ikke mindst i de danske hjerter.

Mere end 400.000 publikummer så den biografiske film ”Så længe jeg lever”, med Rasmus Bjerg i rollen som Danmarks muligvis mest folkekære musiker, der gik bort alt for tidligt i en alder af 48.

Og nu mere end 40 år efter sin død, går John Mogensen atter live på scenen.

Rasmus Bjerg er på danmarksturné i rollen som dansktoppens ukronede konge i selskab med filmkomponist og kapelmester Jeppe Kaas og hans fantastiske 8-mands orkester.

Aftenen spilles i gang af lokale Én Mand Stærk, der først i maj løb med titlen som Årets Nordjyske Band 2019 ved årets Band Battle Skråen på Skråen 👏

Når Rasmus Bjerg forlader scenen i Karolinelund, fortsætter festen til Afterparty på Skråen i selskab med Soulkompagniet, hvor du vil blive draget tilbage til 1960ernes soul, funk og motown.

Her er musikken intens, storslået og fyldt med sjæl.

Det bliver svært at stå stille, når bandet først er gået i gang, og de garanterer en oplevelse, du aldrig glemmer. Kira Svit leverer med sin store stemme en autentisk gengivelse af 60ernes tidsløse hits.

Du får det bedste fra bl.a. James Brown, Aretha Franklin, Ray Charles og Stevie Wonder. Soulkompagniet består af en flok nordjyske musikere, som alle har en stor kærlighed til soulmusikken, og alle leverer et show på scenen med stort overskud og masser af glæde.

Praktisk info om Fredagsfest i Karolinelund
Billetter koster 50 kr.
Billetter købes i indgangen på Østerbro fra kl. 18.00
Skråen anbefaler, at man kommer i god tid.
Drikkevarer må ikke medbringes.
Der kan købes mad og drikke i boderne i Karolinelund.
Der kan tilkøbes grillbuffet – læs mere her.

Efterfølgende afterparty på Skråen, hvor dørene åbner kl 22.00 (Musik starter 23.00).

Der er som altid fri entré for alle med armbånd fra aftenens Fredagsfest. Billetter kan også købes i døren fra kl. 22.00 til 50 kr.

Hvad: Fredagsfest i Karolinelund (Rasmus Walter)
Hvor: Karolinelund, Aalborg
Hvornår: Rasmus Bjerg går på kl. 20.00 (Dørene åbner kl. 18.00)
Pris. 50 kr.

Skovdalen: The Minds of 99 & Barselona (Lokal opvarmning: Angående Mig)

Siden dannelsen i 2012, har The Minds of 99 udviklet sig til at være et af landets allerbedste liveband, og de har høstet den ene gode anmeldelse efter den anden for både albums og koncerter.

De væltede Skråen Royal Stage i november til en helt igennem fantastisk koncert, hvor band og publikum nærmest smeltede sammen.

Der venter helt sikkert en helt speciel oplevelse under trækronerne i Skovdalen.

Inden The Minds of 99 går på scenen, vil fremadstormende Barselona indtage scenen.

Barselona, der består af Rud Aslak og Rasmus Theodor er historien om et ungt DIY-band, som på rekordtid blev et af de mest lovende navne på den danske musikscene i løbet af 2017, bl.a. på baggrund af tre mixtapes, en række udsolgte koncerter rundt i hele landet, samt den skelsættende optræden på Roskilde Festival.

Siden er det kun gået fremad og deres energiske men inderlige livekoncerter er blevet et trademark. Og de har fuld fart på i 2019, hvor de er albumaktuelle med dobbeltudgivelsen “Hjertebank” og “Legebørn” som blandt andet indeholder hittet “Fra Wien Til Rom”.

Som lokal opvarming kan publikum også se frem til talentfulde Angående Mig, som i går løb med sejren i Karrierekanonen, der er et samarbejde mellem DR, Bandakademiet og Smukfest.

Hvad: The Minds of 99 & Barselona (Lokal opvarmning: Angående Mig)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Koncert kl 20.00 (Dørene åbner 18.30)
Pris: 250 kr (UDSOLGT)

Du finder mere info om koncerten her.

Stor redningsaktion her til morgen: Rådyr reddet op af Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Nordjyllands Beredskab
Foto: Nordjyllands Beredskab

I går aften kunne vi berette, at Nordjyllands Politi var nødt til at rykke ud i Limfjordstunnelen, da en mand simpelthen kom gående med sin cykel i sydgående retning. Den historie kan du læse lige her.

Her til morgen var det så et andet sted i Limfjorden, at der var kommet en på afveje.

Tidligt tirsdag morgen, kl. 06.30, blev Nordjylland Beredskab nemlig kaldt ud til en noget speciel redningsaktion. Det bekræfter de over for MigogAalborg.

Klokken cirka 06.30 blev der observeret et svømmende rådyr i området mellem Musikkens Hus og Stigsborg Brygge, som faktisk er ret tæt på selvsamme område, hvor der lige nu plasker en delfin rundt.

Men som en vaskeægte Disney-historie endte det hele lykkeligt.

Foto: Nordjyllands Beredskab

Da MigogAalborg kontaktede Nordjylland Beredskab var beredskabsmester René Jensen netop færdig med dagens vagt, men til TV2 Nord siger han:

“Så snart vi kommer i land, sætter vi rådyret fri på det grønne græs ved bådlauget. Vi kan ikke køre det længere op i skoven, for det var aggressivt og bare gerne ville afsted.

Det rystede også og var skræmt oven på oplevelsen, men det så ud til at have det godt og havde ikke taget skade.”

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Flyv til København for 299 kr.: DAT sætter “Først til Mølle” billetter til salg i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Som vi kunne fortælle forleden, så starter det danske regionale flyselskab DAT med at flyve på den populære indenrigsrute Aalborg-København fra mandag d. 8. juni.

Flyselskabet tilbyder allerede billige billetter på ruten fra 399 kr. hver vej, og i dag tirsdag d. 2. juni starter de så med et helt vildt tilbud.

Den første tirsdag i hver måned kører man nemlig med kampagnen -´Først til mølle´, og klokken 12.00 i dag sætter man altså et antal billetter til salg for en særdeles skarp pris.

Gælder både København og Bornholm

Det gælder faktisk både til København og Bornholm fra Aalborg, og i anledning af åbningen af København-ruten sættes ekstra mange billige billetter i salg.

“Alle vores billetter på alle vores ruter i Danmark bliver sat til salg for kun 299,- DKK per vej.

Idet juni er første måned på vores nye rute mellem Aalborg og København, sætter vi ekstra mange billetter til salg i dag til ’Først til mølle.’” udtaler DAT’s direktør Jesper Rungholm til MigogAalborg.

Han tilføjer;

“Men du skal være hurtig, da vi normalt har udsolgt, allerede en time efter de bliver sat til salg klokken 12 middag samme dag.”

Køb nu – og flyv næste måned

DAT’s Først til mølle billetter gælder for den efterfølgende måned. – Dvs. billetter du køber i juni, er gældende for juli måned.

Da det ser ud til at de danske grænser er lukket henover sommeren, er det en oplagt mulighed at få fingre i ekstremt billige billetter til København, eller Danmarks ferieø nummer 1, Bornholm!

Her flyver DAT nemlig også til direkte til fra Aalborg hele sommeren.

Sid klar ved tasterne klokken 12.00 i dag og klik ind her på dat.dk for de helt særlige billige billetter.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Kom på afveje: Mand kom gående med sin cykel i Limfjordstunnelen

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Kim Matthai Leland
Foto: Kim Matthai Leland

Det er ikke hver dag, at politiet må kaldes ud til en person, der går midt i Limfjordstunnelen.

Men det skete her 2. pinsedag til aften. Først blev det meldt ud på Vejdirektoratets side, at bilister skulle være opmærksomme på en person, der gik i tunnelen.

Nu bekræfter Nordjyllands Politi overfor Nordjyske, at man rykkede ud til en gående person i Limfjordstunnelen. Manden kom simpelthen gående med sin cykel i sydgående retning.

Var ikke beruset

Politiet måtte først dirigere trafikken over i det andet tunnelrør, før de kunne sende betjente afsted ind for at standse manden.

“Hvordan dælen han er endt dernede, kunne vi godt tænke os at vide, for det kunne jo være endt i noget værre noget,” siger vagtchef Per Jørgensen til Nordjyske.

Politiet fortæller desuden, at manden ikke var beruset.

Generelt har det ellers været en stille 2. pinsedag for Nordjyllands Politi. På Twitter har de lagt adskillige opslag lige fra Aalborg, Frederikshavn og Skagen.

Mange har været ude og nyde det gode vejr, men folk har været gode til at holde afstand og udvise hensyn, oplyser Nordjyllands Politi.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her