Jagter du en bolig med storkøkken? 3 tips til at forvandle dit nuværende køkken.

Skrevet af: Martin M. Jørgensen

Denne artikel er udarbejdet I samarbejde med virksomhederne Dubuy og Bent Brandt. Derfor kan artiklen indeholde betalte links.

Det har i mange år været yderst populært at indrette køkkenet i stil med de rå og funktionelle storkøkkener, som vi kender dem fra restauranter. Og det er ikke uden grund. Storkøkkener er nemlig designet med fokus på kvalitet og funktionalitet, og her lyder sætningen ”Pas på! Der må ikke komme fugt på bordpladen” aldrig.

Er du måske på udkig efter en bolig med storkøkken? Det kan være rigtig svært at finde, da etableringen af et rigtigt storkøkken i mindre format derhjemme, ikke er helt billigt. Det er ikke umiddelbart noget, alle kaster deres penge efter, men flere vælger til gengæld at bygge køkkener, der minder om. Du kan også renovere dit eget køkken, og uanset hvad dit udgangspunkt måtte være, kan du finde inspiration til at skabe et storkøkken derhjemme eller i en kommende bolig i denne artikel.

Rå og funktionelle overflader er alfa og omega

Noget af det allerførste, du skal kigge nærmere på, hvis du vil implementere storkøkken vibes, er rå og praktiske overflader. I et storkøkken er der ikke tid til at tørre overflader af, når der bliver spildt, og derudover bliver varme og kolde ting også sat, hvor der lige er plads, hvilket naturligvis stiller yderligere krav til bordpladernes kvalitet, slidstyrke og materiale. I rigtigt mange storkøkkener er overfladerne udarbejdet i massivt rustfrit stål, da de er nemme at rengøre og vedligeholde, varmebestandige og ikke mindst praktiske og holdbare. Du kan både indrette hele køkkenet med rustfrit stål eller blot vælge overfladerne i materialet.

Enkle rammer, hvor alt er let tilgængeligt

Storkøkkener er dog også karakteriseret ved deres enkle rammer, hvor alt køkkentilbehør, -udstyr og -service er inden for rækkevidde og let tilgængeligt. I storkøkkener finder du ikke mange låger og skuffer, da der simpelthen ikke er tid til at rode nederst i en skuffe eller inde bagved i et skab. Hvis du gerne vil implementere de enkle rammer, kan du lade gryder, pander, skåle og andet, du benytter til madlavningen hænge eller stå fremme. Du kan med fordel have et gitter over en kogeø, hvorfra gryder og pander hænger, ligesom man kender det fra visse restauranter. Hav alle de ting, du bruger oftest under madlavningen let tilgængeligt og lad resten være i skabe og skuffer.

Sæt dit eget præg på køkkenet

Selvom du er vild med de enkle og rå vibes, som storkøkkener rummer, er det også rart at kunne sætte sit eget personlige præg på køkkenet. Dette kan du blandt andet gøre ved at finde lamper, glas, serveringsskåle eller andet, som du synes tilfører det ekstra unikke og særprægede touch. Du kan eksempelvis lade dig inspirere af Normann Copenhagen, som skaber klassisk dansk design med et moderne twist. Deres enkle og farverige design kan med garanti tilføre liv og personlighed i et ellers råt og funktionelt storkøkken derhjemme i privaten.

Pas på selv den mindste glød: Aalborg ligger lige nu højt på farlig skala

Skrevet af: Redaktionen

De glohede temperaturer får lige nu folk til at valfarte ud i naturen.

Lige nu er der rigtig mange, som nyder at grille og lave bål på offentlige arealer, men man skal være varsom lige for tiden især i Aalborg-området.

Det melder Beredskabsstyrelsen, der har hjemmesiden brandfare.dk. Her kan man løbende følge med i, hvordan ens eget område ligger på det såkalde brandfare-indeks.

Brandfare-indeks mandag d. 10. august

Ligger utrolig højt på skalaen

Her kan man konstatere, at Aalborg-området ligger utrolig højt på skalaen.

Den ligger mellem høj og ekstrem høj, hvilket betyder at antændelse ved glød eller mindre flamme sker meget nemt og i de helt tørre områder ekstremt nemt.

I foråret er det især aske og cigaretskodder, afbrænding af haveaffald og brug af ukrudtsbrænder, der forårsager naturbrandene.

Senere på året er det i højere grad uforsigtighed med grill og bål i naturen, som sender de danske beredskaber på opgaver.

Undgå naturbrand – følg disse enkle råd, når du opholder dig i naturen

 • Brug de dertil indrettede bålpladser, hvis du skal tænde et bål eller grill.
 • Efterlad aldrig et bål, der ikke er slukket helt.
 • Brug ukrudtsbrænderen med forsigtighed, og hvis du har vand i nærheden.
 • Smid ikke cigaretskod og lignende i naturen.
 • Tøm aldrig aske fra grill eller brændeovn i naturen, men i en askespand.
 • Efterlad ikke flasker i naturen, der kan reflektere i solen.
 • Ring hurtigt 1-1-2, hvis uheldet alligevel er ude.

Få lækker kebab i Aalborg til 30 kr. – prøv vores Kebab-festival i denne uge

Flere af Aalborgs gode kebab-steder er med – læs mere og book lige her

Nordjylland går fri i første omgang: Mundbind skal bruges i flere jyske kommuner

Skrevet af: Redaktionen

Skal du ud og rejse i den kommende tid, og går turen mod Midtjylland, så bør du have mundbind med på rejsen.

Sådan lyder udmeldingen fra Sundhedsminister Magnus Heunicke på et pressemøde mandag eftermiddag.

Set med lokale briller går Nordjylland i første omgang fri for krav om mundbind i kollektiv trafik, og som det helt nye anbefaling af mundbind i supermarkeder, shoppingcentre og så videre.

Men det er ikke langt fra Nordjylland, at smitten lige nu breder sig. I Århus er det allerede et krav, at man bruger mundbind, når man benytter kollektiv trafik.

Hav altid mundbind med i tasken

Men det nye er, at man også indfører det krav i Silkeborg samtidig med at myndighederne anbefaler brug af mundbind i indkøb og større forretninger, som man blandt andet ser det i Tyskland.

“Hav altid et mundbind i tasken,” lyder det fra Transportminister Benny Engelbrecht på pressemødet.

Han oplyser desuden, at der udover krav om mundbind i Aarhus, nu også er krav om mundbind i de omkringliggende kommuner: Odder, Faurskov, Skanderborg og Horsens.

På pressemødet kom det frem, at myndighederne har fokus på flere kommuner.

Udover Aarhus, Silkeborg og Ringsted sætter man hårdt ind lokalt i følgende kommuner, hvor der er over 20 personer per 100.000 indbygger smittet med coronavirus.

 • Glostrup
 • Nyborg
 • Solrød
 • Sorø

Medie afslører: AaB henter klubikons søn

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

Du behøver kun at sige navnet Rade Prica, og så vil de fleste AaB-fans få nærmest åndenød af ren begejstring.

Og nu er der nyt Prica-blod på vej til AaB.

B.T. erfarer, at AaB er ved at hente Rade Pricas søn, 18-årige Tim Prica, til klubben.

Tim Prica er lige nu på kontrakt i Malmö FF, hvor danske Jon Dahl Tomasson er cheftræner.

Unge Prica skifter ifølge B.T.s oplysninger allerede nu, og et skifte kan falde endeligt på plads inden for den kommende uge.

OPDATERING KL.16.30:

AaB bekræfter tilgangen af Tim Prica, som får en fireårig kontrakt.