ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

I morgen starter forberedelserne til Plusbus: Sådan påvirkes den kollektive trafik

Af Stine Kjølby Christensen

Den 2. marts begynder Aalborg Kommune anlægsarbejdet til den kommende Plusbus samt en generel omlægning af den kollektive trafik.

Det medfører trafikale ændringer for biltrafikken og omkørsler i den almindelige busdrift – men busserne kører stadigvæk.

Læs hvad det betyder for din bus her.

Store forandringer på vej

Aalborg by står overfor store forandringer nu og de kommende år.

Budolfi Plads er blevet forvandlet til et nyt åbent byrum med handlemuligheder, nye lejligheder og plads til ophold.

Nytorv bliver fredeliggjort og omdannet for at skabe et attraktivt og oplevelsesrigt byrum, hvor områdets grønne præg og sammenhæng skal styrkes.

Endelig skal Aalborg have en Plusbus-forbindelse, som kommer til at køre fra Væddeløbsbanen i vest til det nye universitetshospital i øst.

Plusbussen vil bidrage med et løft af den kollektive trafik i Aalborg.

Det sker blandt andet ved, at den på strækninger kommer til at køre i sin egen busbane, bliver prioriteret i lyskryds og der bliver en hurtig og niveaufri ind og udstigning af bussen.

Den kollektive trafik påvirkes

De store projekter vil påvirke dagligdagen for mange mennesker.

For det første betyder det, at flere busruter skal ændres, men det betyder også, at vi står overfor et stort anlægsarbejde de kommende år, som for næsten alle bybusser vil betyde omkørsler i større eller mindre grad.

“Det bliver en periode, hvor den kollektive trafik vil blive påvirket, og gravearbejdet vil fylde i gaderne.

Men vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt, for at det skal glide så glat som muligt og give så god information som muligt til vores borgere.

Og så skal vi hjælpe hinanden med at have det lange perspektiv for øje – det bliver rigtigt godt på den anden side”, siger Mads Duedahl, rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen, der har ansvaret for den kollektive trafik.

Her er ændringerne for den kollektive trafik:

Aalborg Kommune er allerede gået i gang med de første vejarbejder bl.a. i Borgergade. De næste etaper, som kommer til at påvirke busdriften, starter op d. 2. marts. Det gælder for:

Boulevarden fra Algade til Kennedy Plads

Jyllandsgade fra Dag Hammarskjölds Gade til Karolinelundsvej

Sohngårdsholmsvej fra Østre Allé til Humlebakken

Nytorv fra Østerågade til Braskensgade/Slotsgade

Anlægsarbejdet på Boulevarden og Nytorv gør, at stoppestederne på Østerågade og Nytorv bliver nedlagt i marts måned, og at de nærmeste stoppesteder i midtbyen derfor bliver i Vingårdsgade, Danmarksgade og på Boulevarden.

I Jyllandsgade vil busserne blive omlagt til at køre ad Østre Allé, og stoppestederne Politistationen og Brandstationen vil være nedlagt.

På Sohngårdsholmsvej vil stoppestederne Sohngårdsholmsparken og Magisterparken blive nedlagt, og der bliver i stedet opsat et midlertidigt stoppested på Enghavevej ved Rughaven.

Ellers vil det nærmeste stoppested være ved Grønlands Torv.

Servicen er vigtig

Desuden vil vejarbejdet på Sohngårdsholmsvej betyde, at stoppestedet Østre Allé (der ligger i Bornholmsgade) vil blive nedlagt, og at flere buslinjer ikke vil betjene stoppestedet Bornholmsgade.

Her vil man i stedet kunne benytte stoppestedet på Østre Allé ved Sohngårdsholmsvej, ved Eternitten på Sønderbro eller et midlertidigt stoppested i Samsøgade.

“NT vil have guider ude i gaderne det første stykke tid for at give den bedst mulige service og henvise borgere til nærmeste stop og alternative buslinjer.

Vi vil selvfølgelig også informere løbende om alle ændringer inde på NT’s hjemmeside, hvor man kan finde informationer om lige præcis den rute, man plejer at køre med”, fortæller Jan Øhlenschlæger, afdelingsleder i Kollektiv Trafik.

Under anlægsarbejdet kan du altid holde dig opdateret på busdriften på rejseplanen.dk, og ellers kan du finde opdateret information om de enkelte omkørsler på Nordjyllandstrafikselskab.dk/trafikinfo.

Ændringer for den øvrige trafik

Det omfattende anlægsarbejde kommer også til at påvirke den øvrige trafikafvikling.

Bilister, cyklister og gåendes mulighed for at komme rundt i byen vil ændre sig i løbet af det omfattende anlægsarbejde.

Det omfatter blandt andet, at Sohngårdsholmsvej og Jyllandsgade (på de oplyste strækninger) vil være spærret for gennemkørsel (for cykler og gående er der fortsat gennemkørselsmulighed).

På Boulevarden vil der i anlægsperioden og fremover ikke være muligt at køre fra Kennedy til Nytorv, men kørsel i den modsatte retning er fortsat mulig (også her er der fortsat gennemkørsel for cykler og gående).

Du kan se en udførlig information om de trafikale ændringer både under og efter anlægsarbejdet på Plusbus hjemmeside.

Aalborg Kommune vil løbende orientere om anlægsarbejdet og om eventuelle ændringer.

Del artikel