Hjernegymnastik, rap og hængekøje-yoga: Det sker til Kunsten Summer Lounge

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Regel nr. 1 for Kunsten Summer Lounge: Der er altid godt vejr.

Det bliver selvfølgelig ingen undtagelse i morgen, når kalenderen igen siger onsdag, og den grønne skulpturpark forvandler sig til et vaskeægte kulturmekka, hvor livemusik og interviews med kunstnere, musikere og artister er med til at skabe de perfekte sommerminder.

Vejrudsigten lover fuld sol og 27 grader – og imens du tanner løs, kan du glæde dig til besøg fra Pede B, DJ Noize og psykolog Mads Korsgaard.

En trio, der uden tvivl vil kunne give dig én på opleveren.

En særlig oplevelse

Pede B & Dj Noize har en stribe udsolgte koncerter og anmelderroste album på CV’et. Derudover har de en imponerende evne til at forny sig og til at udfordre genren.

I morgen kan du opleve dem folde sig ud på Kunsten, når de vil improvisere og lege sig gennem aftenen.

I sommeren 2015 spillede Pede B & Dj Noize for 20.000 mennesker på Roskilde Festival med band, strygere, børnekor og venner på scenen i form af L.O.C., Per Vers, Ankerstjerne, Alberte Winding og mange flere.

Gaffa’s anmelder gav dengang koncerten 6/6 stjerner og skrev bl.a.: “…. leverede den bedste danske rap-koncert på Roskilde, jeg nogensinde har oplevet”.

På opdagelse i hjernen

Foruden det fornemme besøg fra de to musikere, kan du også møde psykolog Mads Korsgaard.

Og nej, han holder ikke live psykolog-sessions – men i stedet en spændende opvisning i det imponerende, kreative maskineri, din hjerne rummer.

Mads Korsgaard og Pede B vil sammen inspirere og underholde med en cocktail af psykologi og freestylerap – og hjælpe dig med at finde genvejen til den del af din hjerne, hvor alle de gode idéer ligger og slumrer.

I mellem de mange aktiviteter kan du også deltage i hængekøje-yoga, gå på opdagelse i Kunstsatelitten eller udforske din egen skaberkraft i Kunst-Labs teltet.

Derudover vil der som altid være lækker mad fra Café Aalto (glaseret nakkefilet med salsa, sprød fladbrød, tzatziki, salater (85 kr.), bulgursalat med feta, persille, tomater, mynte og perleløg (55 kr.).

Dagens program:

Kl. 16.00: Baren åbner. DJ Noize sætter lyd til sommere
Pop-up: Kunsthal NORD med Kunstsatellitten
Café Aalto åbner for servering af mad

 Kl. 17.00: Talk: Pede B + psykolog Mads Korsgaard om kreativitet og improvisation
Workshop: Kreativitariums familieværksted

Kl. 17.30: Pop-up: Hængekøje-yoga med Charlotte Pape fra Yoga Huset

Kl. 18.00: DJ Noize sætter lyd til din aftensmad
Pop-up: Guidet tur i Skulpturparken med Kunstens Kreativitarium

Kl. 19.00: Musik: Pede B + DJ Noize

Kl. 20.30: Tak for i aften. Vi ses i næste uge!

Praktisk information:

Du har fri adgang, når museumsentreen er betalt – derfor er det gratis for medlemmer af Klub Kunsten + Utzon.

Grønt lys fra regeringen: Studenterkørsel bliver tilladt i år

Skrevet af: Redaktionen

Så blev det officielt.

Årets studenter landet over får lov til at køre studenterkørsel. Det bekræfter Børne- og Undervisningsministeriet i en pressemeddelelse.

“For de unge er studenterkørslen helt uden sammenligning den vigtigste begivenhed, og derfor er det glædeligt at de unge får lov til at sætte et festligt punktum for deres uddannelse og i øvrigt for et svært forår i coronaens tegn.

Det er så velfortjent. Vognkørsel er en stor oplevelse, man kun har én gang i livet,” siger børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil i en pressemeddelelse.

Studenterkørslen er kun tilladt, hvis det foregår klassevist for at undgå større forsamlinger.

Ifølge DR er beslutningen truffet med bred opbakning på tværs af Folketinget.

Begrænsning på afslutningsceremoni

De kommende studenter kan altså godt begynde at leje køretøjer.

Som følge af beslutningen bliver der dog sat begrænsning på studenternes afslutningsceremonier på uddannelsesstederne, hvor de får overdraget deres afgangsbeviser.

Translokationerne skal afholdes klassevis og ikke som vanligt med samtlige afgangselever samlet til et stort arrangement.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her

Lars Seier med vild konkurrence: Udlover 26 Michelin-middage for to personer

Skrevet af: Redaktionen

Milliardæren og restaurantindehaveren af intet mindre end to danske Michelin-restauranter, Lars Seier, er i sit gavmilde hjørne.

Han udlodder nemlig 26 middage for to personer med vin på en dansk Michelin-restaurant.

Alt du skal gøre er at fortælle ham om dit bedste måltid – uanset om det er svigermors frikadeller eller et af dine utallige besøg på det lokale pizzaria gerne her i Aalborg – eller noget helt tredje.

Støtter en presset branche

Lars Seier er medejer af Danmarks eneste tre-stjernede Michelin-restaurant Geranium samt den vilde Alchemist som kaldes for verdens vildeste restaurant.

Nu udlodder Seier 26 gratis middage for 2 personer med menu og vine på Michelin restaurant.

Én middag på hver af de danske Michelin restauranter – alle på hans regning.

Lars Seier ved, det er en vanskelig tid for de danske restauranter, og denne konkurrence er derfor hans “beskedne” bidrag til en presset branche.

Der er dog også en anden tanke med konkurrencen:

“Samtidig vil jeg gerne give nogle af de folk, der måske ikke så tit kommer på de prisbelønnede steder, en chance for et sublimt måltid. Det der nok nogen der trænger til efter de sidste par måneder,” fortæller Lars Seier på Facebook.

Er du så heldig at vinde kan du b.la. komme på besøg hos Noma i København, Kadeau på Bornholm, Ti Trin Ned i Fredericia eller måske hans egen restaurant, Alchemist, i København.

Der er jo desværre ingen i Aalborg eller i hele Nordjylland, men der er ikke langt til eventuelt Aarhus eller en sviptur til København med SAS eller DAT fra Aalborg Lufthavn.

Den fulde liste kan ses lige her.

Michelinstjerner 2019

Sådan deltager du i lodtrækningen

“Her skal du fortælle om det bedste måltid, du har fået i dit liv. Det kan være på restaurant herhjemme eller i udlandet, men det må også gerne være på det lokale pizzaria eller hjemme hos din bedstemor,” forklarer Lars Seier.

Deadline for deltagelse er onsdag d. 24/06 kl 24.00.

Du kan deltage på Seiers Facebook-profil lige her

Ikke mange fly ud af landet: Rejsevejledninger rammer Aalborg Lufthavn hårdt

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Lufthavn
Foto: Aalborg Lufthavn

Endnu en usædvanlig stille måned i Aalborg Lufthavn er afsluttet, og konsekvensen af Europas nedlukning ses stadig tydeligt i udenrigs- og chartertrafikken.

I maj 2020 var der således en tilbagegang på 100 procent i antallet af charterpassagerer til og fra Aalborg Lufthavn – med 0 charterpassagerer i år mod 14.472 passagerer i maj 2019.

Udenrigstrafikken går også 100 procent tilbage i maj 2020, da 0 passagerer er registeret i maj 2020 mod 45.830 passagerer i maj 2019. 103 passagerer udgør det, der kaldes andet trafik.

Det skriver Aalborg Lufthavn i en pressemeddelelse.

Fraråder rejser til mange lande

Myndighedernes forlængede rejsevejledninger, hvor de fraråder rejser til alle øvrige lande end Norge, Island og Tyskland får også store konsekvenser for trafikken i Aalborg Lufthavn.

KLM har dog meddelt, at de genoptager ruten Aalborg-Amsterdam med en daglig afgang fra den 15. juni, og meget mere bliver det nok ikke til med fly ud af landet fra Aalborg Lufthavn.

“En sommersæson uden chartertrafik, og kun marginalt udenrigstrafik kommer til at gøre ondt på os og hele branchen,” siger Søren Svendsen, direktør for Aalborg Lufthavn.

Indenrigstrafik øges

Til trods for dét synes en lille optimisme at spire, idet indenrigstrafikken begynder at røre på sig.

Indenrigstrafikken går således ’kun’ tilbage med 95,0 procent, således rejste 3.722 passagerer til og fra København i maj 2020 mod 74.300 passagerer i 2019.

“Fra 8. juni får SAS selskab på Aalborg – København ruten af DAT, der starter med at flyve 3 daglige afgange.

Samtidig flyver DAT allerede til Bornholm fra Aalborg, og her har flyene særdeles pæne belægningsprocenter, så efterspørgslen på dansk indenrigs er stigende,” siger Søren Svendsen.

I august starter Great Dane Airlines også op med fire daglige afgange til København, så på den rute er der lagt op til skarpe priser.