Historisk beliggenhed ved Aalborg Havnefront: Luksuslejligheder er snart indflytningsklar

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
grafiske illustrationer: Dimension Design
grafiske illustrationer: Dimension Design

”Vi har noget på beddingen”.

Sådan siger ejendomsmægler Morten Dahl fra home, når han skal præsentere de eksklusive lejligheder i kvalitetsbyggeriet på Beddingen 7, Østre Havn i Aalborg.

Det var her, det tidligere Aalborg Værft lå, og som beskæftigede mere end 3.000 mennesker i byen. Her hvor de store skibe blev bygget og sendt  ud på de syv verdenshave.

Lokationen for Aalborg Værft er nu blevet til en ny bydel, hvor flere bygninger skyder til vejrs i et rekreativt- og yderst aktivt område.

Aktivt og rekreativt område trækker borgerne til

Beddingen er placeret nær Limfjorden, og der er udsigt ud til hele det rekreative område omkring Østre Havnebassin på Havnefronten i Aalborg.

Desuden er der ikke mange minutters gåtur ind til midtbyen og Aalborgs pulserende byliv, hvor man kan begive sig hen ved at følge Aalborgs skønne havnefront.

grafiske illustrationer: Dimension Design

Foruden at være nabo til Limfjorden ligger byggeriet også ud til det mere vindstille Østre Havnebassin, som i sommerhalvåret er fuld af liv – her er der både er mulighed for at stå på wakeboard og paddleboard.

På indkøbsfronten kommer de nye beboere ikke til at skulle gå langt, da det for nylig er blevet afsløret, at der kommer et Meny supermarked i området.

Vi har noget på Beddingen from Dimension Design on Vimeo.

Lejligheder til 50+ eller de ambitiøse unge

Hvis du vil bo på en historisk beliggenhed med masser af plads, lys, luft og leverum omkring dig, så skal du skynde dig – ud af  43 luksuslejligheder til salg, er der nu kun syv tilbage. Lejlighederne er sat til salg hos home, se her.

Lejlighederne er blevet bygget med sans for kvalitet og detaljer til et segment, som har godt med råderum i økonomien. Her sigtes der efter at skabe et dynamisk miljø blandt 50+ og ambitiøse unge og singler, som par.

Da lejlighederne endnu ikke står helt færdige, har bygherre fået lavet lækre grafiske visualiseringer fra Dimension Design.

grafiske illustrationer: Dimension Design

De tegner fotorealistiske billeder, så kommende boligejere kan forestille sig hvordan, deres hjem kommer til at se ud.

Et luksus-element, som bygningen bringer er, at man som ejer kan parkere sin bil i kælderen, og fra p-kælderen kan tage elevatoren op til sin egen lejlighed.

Arkitekt Kim Skovhus fortæller om Beddingen from Dimension Design on Vimeo.

Lejlighederne ligger genialt i forhold til solindfaldet, da alle altanerne er mod vest, og der er rig mulighed for at nyde himlens mange farver, når solen går ned i vest.

grafiske illustrationer: Dimension Design

Desuden er alle altanerne vindafskærmet, og der er mulighed for at åbne – og lukke afskærmningerne efter årstidernes vejr.

”På havnefronten er der allerede bygget mange boliger, og området er et meget attraktivt sted at bo,” fortæller Morten Dahl fra home, og fortsætter;

”Helt atypisk for havnefronten så ligger Beddingen med masser af luft til naboerne – dvs. masser af sol og ingen indbliksgener – det er helt unikt for havnefronten, og er med til gøre disse lejligheder til en god investering.”

Alle lejlighederne er indflytningsklare d. 31 december 2018.

Se og læs meget mere på her.

Byprojekt får stor opmærksomhed: Aalborg nomineret til national byplanspris

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Dansk Byplan Laboratorium har netop offentliggjort, at Himmerland Boligforening og Aalborg Kommune er blandt de tre nominerede til Byplanprisen 2019.

”Vi er i fællesskab blevet nomineret for den gennemgribende omdannelse af Kildeparken i det østlige Aalborg.

Juryen har hæftet sig ved, at vi på forholdsvis kort tid er lykkedes med at skabe en positiv udvikling i et udsat boligområder.

Det er sket med afsæt i den helhedsplan for Kildeparken, som blev godkendt for kun syv år siden, og som har effektivt har koblet det store boligområde på de massive investeringer i bydelen”, fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Tjener som inspiration

Juryen fremhæver i nomineringen ”den klare fortælling og vision, innovationskraften, samarbejdet mellem aktørerne og den konsekvente kobling mellem investeringerne på tværs af parter og kommunale sektorer.

Modellen kan tjene som inspiration for andre kommuner og boligorganisationer, der skal i gang med den svære opgave det er at vende en negativ spiral i et udsat boligområde”.

Byplanprisen bliver givet til en kommune, region eller organisation for en særlig indsats for at fremme gode, smukke eller innovative bymiljøer. Ole Nielsen siger videre:

”Hidtil har det været kommuner alene, der er blevet nomineret til prisen, så vi kan godt tillade os at være stolte over, at vi er kommet med i dette selskab.

Og hos Aalborg Kommune er man ikke uvant med at være med i opløbet, for så sent som i 2016 vandt kommunen prisen.”

Flere store skridt mod et attraktivt område

Det første skridt til forandringen af Kildeparken blev taget med opførelsen af Sundheds- og Kvartershuset på Blåkildevej, der i dag rummer læger, apotek, fysioterapeuter, politi, fitness, cafe og socialøkonomiske virksomheder – og tjener som et centralt mødested.

Efterfølgende er flere end 1.000 boliger fra 1970’erne blevet gennemgribende renoveret og der er skabt stor variation i udbuddet af boligtyper.

”Området har fået et generelt arkitektonisk løft ved udvikling af nye rækkehuse og tagboliger, mens seks privatopførte punkthuse har medvirket til fortætning midt blandt de almene boliger. En omskabelse, som vi er glade for, at også Dansk Byplan Laboratorium har fået øje på”, siger Ole Nielsen.

De tre nominerede til Byplanprisen 2019 er Aabenraa Kommune, Partnerskab for Vestkystturisme (11 kommuner og tre regioner) samt Himmerland Boligforening og Aalborg Kommune. Vinderen bliver afsløret i forbindelse med Byplanmødet i oktober 2019.

Gode nyheder til Aalborgs midtby: Her kommer der snart 105 nye p-pladser

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Visualisering: Dimension Design
Visualisering: Dimension Design

Længe har manglen på parkeringspladser i midtbyen været et omdiskuteret emne.

I forbindelse med åbningen af Budolfi Plads i starten af november, er der også godt nyt til Aalborgs billister.

105 offentlige parkeringspladser i hjertet af Aalborg

Vi kan se frem til et storartet smukt område, når Budolfi Plads en dag står helt klar, og det forventes at blive et særdeles attraktivt område.

En anden god nyhed i forbindelse med det nye områder er, at der står hele 105 nye P-pladser klar i den nye parkeringskælder under Budolfi Plads.

Parkeringen bliver i kælderen under pladsen, hvor bilerne har adgang til parkeringskælderen fra Vingårdsgade.

“Parkeringskælderen er i niveau med Vingårdsgade, så bilisterne skal ikke køre ned af en stejl og smal rampe for at komme ind i kælderen.

Kælderen har faktisk mere karakter af overdækket parkering” fortæller Mikkel Højsleth fra Budolfi Plads A/S.

Her bliver der god mulighed for at parkere, imens der blandt andet kan handles dagligvarer i den nye Rema 1000 forretning.

Visualisering: Dimension Design

Allerede nu kan Mikkel Højsleth fortælle, hvad taksten bliver:

“Bilisterne kan holde i parkeringskælderen for 16 kr. i timen.”

Det forventes at parkeringspladserne kan tages i brug i starten af november, når Budolfi Plads åbner igen.

Flere trafikale ændringer i midtbyen

En stor del af området omkring Budolfi Plads, er blevet omdannet for fremover at blive til en attraktiv, grøn plads, der skriver sig ind i byens karakteristiske netværk af byrum, og medvirker til at sammenbinde gågaderne omkring Plads.

Vingårdsgade vil fortsat være åbent for bilister, men dele af Algade er blevet lukket ned for den tunge – og parkerings-søgende trafik.

Algade vil fremover tilgodese fodgængere og cyklister med undtagelse af nødvendig varekørsel med forbindelse til gadens butikker samt renovation.

Det forhenværende lyskryds er nu lavet til en skøn gå-plads med parkering til cykler.

Midtbyen får endnu flere trafikale ændringer, hvor Nytorv snart skal omdannes til et grønnere område uden busser og med en supercykelsti.

Rejsegilde på Teatergården: 52 lejligheder lige midt i Aalborg står klar i maj

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Den gamle byvold, også kaldet Aalborgs vugge, er snart forvandlet fra gamle bygninger og en parkeringsplads til en ny attraktiv boligejendom.

Forleden var der rejsegilde på det ambitiøse projekt Teatergården ved Sankelsmarksgade i Aalborgs midtby.

Himmerland Boligforening og Ejendomsmæglerens Fond er gået sammen om Teatergården, der står klar i maj og kommer til at består af en samlet bebyggelse hvor leje- og ejerboliger samles.

48 almene boliger og 4 penthouselejligheder

Teatergården bliver et mix af 4 dyre private penthouselejligheder og 48 billigere almene boliger, så der er boliger til alle indkomster.

De 48 almene boliger kommer til at være i størrelser fra 2- til 4-værelses lejligheder med en gennemsnitlig kvadratmeterstørrelse på 90 kvadratmeter.

Ejendommen vil visuelt blive opdelt i byhusfacader med forskellige farvet tegl med trappeopgange og portåbninger for at bevare samme stil, som der allerede er i det nuværende Sankelmarksgade.

Himmerland Boligforening ejede i forvejen de gamle bygninger, og de var så sandelig saneringsmodne:

“I 2012-2013,  snakker Ole og jeg sammen. Man ejer på det tidspunkt Sankelmarksgade 2-4, som var de ringest-stillede bygninger inden byfornyelsen,” starter Steen Royberg, der er formand ved Ejendomsmæglerens Fond.

Projektet viser sig at være tegnet om flere gange:

“Vi startede med at tegne en Superbrugs med lejligheder ovenpå. Men det viste sig at Budolfi Plads skulle i spil og så kunne vi godt glemme mulighed for en dagligvareforretning. Så vi tegnede om.

Vi ville gerne have parkering i kælderen og fik det tegnet færdig, indtil vi kiggede vi i jorden og fandt nogle gamle elementer fra gamle dage, da vi undersøgte jorden.

Det gjorde, at vi ikke skulle i jorden og bygge en parkeringskælder.

Vi har tegnet om og rettet til, så byggeriet blev på terræn. Der blev tegnet lidt flere lejligheder, fordi man fra kommunens side gerne ville have et sammenspil mellem private og de almene boliger,” fortæller Steen Royberg.

Penthouselejlighederne bliver fra 146-230 kvadratmeter med store altaner eller tagterrasse.

Visualiseringer: Visometic
Visualiseringer: Visometic

Nybolig Palle Ørtoft står for salget af lejlighederne. Ved interesse kan ejendomsmægler Kathrine Ørtoft kontaktes på 20196521.

Solen skinner over Teatergården

Byggeriet forventes klar til Maj 2020, hvor mange aalborgensere kan se frem til at flytte ind i en attraktiv ejendom.

“Dagen i dag er helt specielt. En stor tak skal der lyde til håndværkerne. I dag skinner solen, og da vi tog første spadestik skinnede solen, så solen skal nok skinne over dette byggeri,” slutter Steen Royberg, der er formand ved Ejendomsmæglerens Fond.

Himmerland annoncerer med at det allerede nu er muligt at blive skrevet op til de almene boliger.