Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ugens sommertip: Denne gårdhave SKAL du besøge

Af Emil Kjær Jørgensen

De medvirkende i Ugens tip er udelukkende udvalgt af redaktionen, og ingen af stederne har betalt for at være med. 

Aalborg er en by fuld af muligheder, hvis man vil nyde det (gode) danske sommervejr – om det så er i en park, på havnefronten, ved Vestre Fjordpark eller udenfor på en restaurant eller café.

Her på redaktionen vil vi alligevel slå et ekstra slag for et helt særligt sted i byen: Atriumgården i Utzon Centers smørhul.

Her kan du nyde en helt fantastisk frokost, drikke et kold glas rosé eller bare nyde roen og solens stråler, mens du suger sanseindtryk til dig i den hyggelige gårdhave.

Ugens sommertip: Denne gårdhave SKAL du besøge

Skandinavisk design og knasende fjordliv

Det var tilbage i 2018, at en af byens helt store arkitektoniske stoltheder, Utzon Center, kunne offentliggøre, at den stemningsfulde Atriumgård stod færdig.

Utzon Center ligger (bogstaveligt talt) kun et stenkast fra fjorden, og gården ligger smukt omkranset af den ikoniske bygning.

Her inviteres gæsterne indenfor til en tiltrængt pause – kun få skridt fra Aalborgs pulserende byliv.

Det helt særlige ved atriumgården er, at den ligger som en lille lomme inde i midten af bygningen, så selv på kølige sommerdage er der sydlandsk stemning og dejlig varme i de hyggelige omgivelser.

Ja, faktisk blev vi enige om, at Atriumgården uden problemer kunne markedsføre sig med altid have det 10 grader varmere end resten af byen.

Ugens sommertip: Denne gårdhave SKAL du besøge

Når du træder ind i gården, vil lyden af strandskaller og muslinger knase under dine fødder, mens strandstole og smukke træbænke indbyder til en plads i solen – og skulle du allerede have fået nok D-vitamin, så kan de danskdesignede parasoller i stedet kaste lidt skygge på tilværelsen.

Atriumgården er indrettet således, at man ganske uformelt kan sætte sig og nyde godt af det fredfyldte åndehul, uanset om man bare trænger til et lille hvil, en is eller en bid mad fra Restaurant JØRN.

Ugens sommertip: Denne gårdhave SKAL du besøge
Arkivfoto 2018

Selvom atriumgården er et roligt åndehul i midtbyen, er der også plads til masser af liv – både blandt gæster, de (fredelige) bier og i de mange blomsterbede, der er fyldt med farver, dufte og spiselige blomster, der i øvrigt også bruges som pynt på maden.

Og apropos mad.

Ugens sommertip: Denne gårdhave SKAL du besøge

Et helt særligt sted – med en sublim frokostoplevelse

Imens den smukke bygning danner rammerne for gården, er det Utzon Centers egen restaurant JØRN, der står for den gastronomiske oplevelse.

JØRN er mest af alt en brunch- og frokostrestaurant med sæsonbetonede råvarer i højeste kvalitet – og hvor menuen er kraftigt inspireret af det vand, som man har udsigt til.

Da vi besøgte atriumgården en dejlig sommerdag i juni lod vi os bl.a. friste af en omgang brunch, som er anerkendt som en af byens bedste.

Ugens sommertip: Denne gårdhave SKAL du besøge
Arkivfoto 2018

Her får man lokale råvarer i form af charcuteri fra Slaget Munch i Skagen, frisk fisk, lækre oste, fløjsbløde økologiske røræg, sønderjysk brunchpølse, kage, frugt, og græsk yoghurt med kompot og müsli – til bare 150 kr.

Den kan bestilles helt frem til kl. 14.00 på alle dage, men vi kunne ikke dy os for også lige at smage lidt på frokostretterne.

Det blev ved dette besøg til to stykker uspecificeret smørrebrød til 150 kr., som denne dag bestod af det lækreste laks med spiselige blomster fra gårdhaven og en overdådig mad med spidsbryst – pyntet sirligt med peberrodssne.

Ugens sommertip: Denne gårdhave SKAL du besøge

Derudover satte vi også tænderne i en om fish’n chips, som var med pankopaneret lange, sprøde fritter, saucte tartare og aioli. Prisen er 160 kr.

Dertil anbefalede den venlige betjening et køligt glas hvidvin (Riesling), mens smørrebrødet fik selskab af en Fur Classic fadøl.

Madoplevelsen var helt sublim til denne frokost, og Restaurant JØRN har bare styr på håndværket. Smagene er meget rene, og man kan tydeligt smage, at man kun bruger de bedste og mest friske råvarer.

Derudover er hver enkelt ret pyntet efter alle forskrifterne, og det er en fryd for både øje og mund at spise en frokost i atriumgården.

Er du mere til en indendørs sanselig oplevelse, kan maden naturligvis også nydes i Restaurant JØRN, der vel nok har byens bedste frokostudsigt.

Du finder Restaurant JØRNs menukort her.

OBS: For at besøge gårdhaven skal du enten købe billet til Utzon Center eller være gæst i restauranten.

Atriumgården følger Utzon Centers åbningstider (åbent alle dage i skolernes sommerferie (uge 26-32) fra kl. 10-17 samt torsdag 10-21)

Del artikel

Andre læser også