Halv time fra Aalborg: Prøv en Nat på Slottet med natteater

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: www.voergaardslot.dk
Foto: www.voergaardslot.dk

Smukke Voergaard Slot summer normalt af liv i sommerperioden med masser af aktiviteter. Men med Covid-19 situationen er det småt med arrangementer og events.

Det skal der heldigvis nu laves om på. For første gang i Danmark afholdes natteater, og det sker på slottets område.

Når midsommersolen er gået ned i mosen mod vest samles alle omkring den smukke voldgrav ved et af Danmarks smukkeste slotte.

Her kan man så kigge ind på de flittige artister fra Rødder og Vinger som sammen med Voergaard Slot skaber en ny smuk sommerbegivenhed.

Levende teater i de sene nattetimer

Bag voldgraven – på slotsøen – skabes rammerne for gennemførelse af et levende teater, som gæsterne på den anden side af voldgraven kan kigge ind på og nyde.

På den anden side af slotsøen får det inviterede publikum mulighed for at benytte telte, som Voergaard Slot har fået stillet til rådighed eller opsætte egne telte.

Fra teltene og området omkring voldgraven kan gæsterne i løbet af de sene aftentimer opleve et levende teater og historiefortællinger.

Teateret og fortællingerne vil bestå i en række korte indslag , der beskriver det liv der er og har været omkring Voergaard. Der vil være historiefortælling og ildshow.

Aftensmad og rundvisning

Gæsterne skal købe en samlet pakke, der består af let aftensmad, fortælling omkring Voergaard Slot, rundvisning på Voergaard Slot (stueetagen), efterfølgende ophold i egne eller lejede telte langs voldgraven, hvorfra man vil kunne se teaterlivet udspille sig på slotsøen, der udgør scenen.

Historiefortællingerne og teaterstykkerne vil strække sig over halvanden-2 timer i løbet af aftenen, så der vil også være stor mulighed for at nyde de smukke omgivelser omkring Voergaard.

Arrangementet afvikles i tidsrummet fra kl. 16.00 – kl. 10.00, og efter en stemningsfuld nat slutter arrangementet med en doggybag med rundstykker.

Nat på slottet

Voergaard Slot og arrangørerne, der hjælper Voergaard Slot med at gennemføre arrangementet, understreger, at der vil være tale om et arrangement på feltfodsprincipper.

“Covid-19 har skabt en unik mulighed for et samarbejde mellem Voergaard Slot og en forening med næsten 200 medlemmer, der ikke kunne få kompensation eller anden økonomisk støtte.

Den fælles idé er en oplevelse for nordjyder – konceptet er Nat på Slottet. Vi tror på, at vi har skabt et koncept, der kan skabe magi i sommernatten,” siger bestyrelsesformand Anker Laden-Andersen.

Han anfører yderligere;

“Covid-19 medfører, at det maksimale gæsteantal pr. aften er 100 personer. Vi forventer ikke en stor indtjening på dette, men betragter det som Voergaard Slots bidrag til, at slottet kan danne rammerne om turismeoplevelser for unge og gamle.”

Hjælper med nyt koncept

Bestyrelsesformand for Rødder & Vinger, der har accepteret Voergaard Slots invitation til at hjælpe med arrangementet, Michael Kristensen udtaler;

“Det er en god måde for vores forening at gennemføre et arrangement. Vi vil være stolte af at kunne hjælpe Brønderslev Kommune, ja hele landsdelen med at præsentere et nyt turistkoncept.”

Han fortsætter;

“Gejst, begejstring og forventning er det, der præger vores medlemmer. Vi er ved at lave et natteater med de ord der forsvandt ud af det danske sprog, som f.eks. færgemanden, lygtemanden, elverpigen og mosekonen, der brygger.

Det er kun i år arrangementet vil blive afviklet i uge 29.

Du kan læse mere om det her