Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Hæver Corona-grænser: Nu skal der mere til for at lukke et sogn eller kommune

Af Redaktionen

Incidensgrænserne for den automatiske nedlukningsmodel bliver hævet for at sikre, at der ikke kommer uforholdsmæssige nedlukninger i sogne og kommuner.

Det skriver Sundhedsministeriet i en pressemeddelelse fredag.

Det redder sandsynligvis blandt andet Aarhus Midtby fra at lukke ned, som ellers var i høj fare for nedlukning med de nuværende grænser.

Aalborg er tidligere blevet ramt af grænserne med tre sognenedlukninger.

Hæver grænserne

Epidemikommissionen har på baggrund af vurdering fra sundhedsmyndighederne indstillet at hæve incidensgrænserne for den automatiske nedlukningsmodel som følge af udfordring med, at nogle kommuner og sogne risikerer nedlukning på grund af stigende smitte bredt i Danmark. 

Grænsen for den testjusterede incidens i kommuner hæves til 500 smittede per 100.000 indbyggere, og grænsen for incidens på sogneniveau hæves til 1000 smittede per 100.000 indbyggere.

De øvrige grænser for minimumsantal smittede og positivprocent fastholdes.

Statens Serum Institut har vurderet, at det er forsvarligt at hæve incidensgrænsene, blandt andet som følge af, at vaccinationsindsatsen går hurtig fremad, og at størstedelen af de ældre og svækkede i samfundet, som hidtil har været i risiko for et alvorligt sygdomsforløb, på nuværende tidspunkt er færdigvaccineret. 

Reglerne træder i kraft i dag den 16. juli.