Guide: I fit form med de lokale naturperler

Skrevet af: Michael Qureshi

Aalborgs natur byder på alt mellem himmel og fjord, så hvorfor ikke kombinere motion med friske oplevelser i vand og vind?

Når vi dyrker fitness, går vi alt for ofte fra én skærm til en anden – fra arbejdscomputeren til den lille skærm på løbebåndet, der kan måle alt fra hjerteslag til belastning og tempo!

Det er der ikke meget forfriskende energi eller nye horisonter over, så hvorfor ikke skifte træningscenterets stuepalme-klima ud med de rå aalborgensiske naturelementer?

Kender du for eksempel til Lundby Krat og Lundby Bakker, omtrent 10 km syd for centrum?

Her tilbyder den unikke natur fantastiske løbe muligheder, for det bløde underlag i bakkerne afbøder belastningen af dine led, samtidig med at det ujævne og bakkede terræn giver dig fantastisk træning af balance, udholdenhed og ikke mindst kondition.

Og du kan belønne dig selv med skøn frisk luft og den frihed, der kommer af at komme lidt op i højden!

Hop i fjorden

Er du lidt af en vandhund, hvorfor så ikke kombinere din løbetur med et hop i fjorden?

Indrømmet – Aalborg har af gode grund ikke samme klima som Sydspanien, men det skal ikke afholde dig fra at få en god dukkert året rundt.

Investér derfor i en let og fleksibel frisvømningsdragt, som kan holde din kropstemperatur stabil både under det lange varme løb, den friske svømmetur og turen hjemad.

Vinterhalvårets våde vejr kan forvandle løbeture, cykling og svømmeture til lidt af en kold fornøjelse, hvis ikke man har udstyret i orden.

Til gengæld sparer du jo en del penge på at melde dig ud af træningscentret og i stedet starte i Moder Naturs Fitness Aps!

Så sørg endelig for ikke at gå ned på vand- og vindtæt træningstøj, ørevarmere og løbe-headsets.

Briller skal ikke være en forhindring

Har du briller, så er kontaktlinser guds gave til mennesket, når det kommer til ture i naturen:

Du ser helt klart, i alle vejrlig, og du skal ikke frygte, at de går i stykker, hvis du kommer ud for et mindre fald eller lignende.

Kvalitetslinser behøver du ikke betale en bondegård for, så undersøg hvad du kan få for fx en Lentiamo rabatkode her https://rabatkongen.dk/shop/lentiamo/ – du vil ikke blive skuffet!

Naturoplevelser og motion kan bestemt også være en social ting.

Særligt hvis du brænder for at få nye kilometer brændt af under cykeldækkene, kan det virkelig anbefales med et øhop til Egholm!

Inviter dine cykelmakkere med, smør en lækker madpakke og hop på færgen – inden længe fræser I afsted med en helt enestående udsigt over fjorden og byen!

Den perfekte symfoni: Kaffebar klar med uimodståelige is-sandwich

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sommervejret er for alvor kommet til Aalborg ( … i hvert fald til og med i morgen), og du finder ikke to bedre venner end høj solskin og is.

Det skulle da lige være Behag Din Smags fuldstændige fantastiske bagværk i selskab med hjemmelavet is.

Igen i år har Aalborg bedste kaffebar nemlig tryllet i køkkenet og kreeret hele to fristende is-sandwich – naturligvis lavet helt fra bunden med økologiske råvarer.

Favoritten fra sidste år, Hindbærsnitte-is, kan vi heldigvis byde velkommen igen, men den har fået en særdeles sød og lækker ven.

I år har bageriet tryllet endnu engang og lavet en ny variant i form af en Brownie-is.

“Den smager som … en opgraderet mælkesnitte!”

Behag Din Smag har præsenteret isene som en nyhed i dag, sååååå … Vi stod selvfølgelig klar til at smage på herlighederne her til formiddag.

Hindbærsnitte-udgaven skuffer heller ikke i år.

Det iskolde lag af hindbæris er noget tykkere, end man kender fra den klassiske hindbærsnittes lag af syltetøj, men det er bestemt ikke en negativ ting.

Isen og de syndige mørdejsbunde er den perfekte kombination, og den lette syrlighed fra de friske bær, bringer balancen helt i top. En respektfuld opgradering af en af danskernes yndlingskager!

Men hvad så med den nye dreng i klassen?

Brownie-isen smager (surprise …) fuldstændig forrygende. Der er små stykke af brownie i vaniljeisen, og de to brownie-bunde har fået et ekstra skud kakao, og vi udbrød i kor: “Ej, den smager af mælkesnitte!”, og det er jo aldrig helt dårligt.

Læg dertil, at den uforklarlige mælkecreme fra mælksnitten er erstattet af den vildeste vaniljeis med browniestykker!

Intet besøg på Behag Din Smag uden byens bedste kaffe. Lene Hyldahl, indehaver og barista, anbefaler en Espresso Tonic som et friskt pust til de syndige is-bomber.

“Espresso Tonic er min personlige i sommervarmen, for den er helt vildt læskende,” forklarer Lene.

Behag Din Smag oplyser, at de fristende sommer-is koster 38 kr., og de vil kunne købes hele sommeren .. så længe lager haves!

Find din indre popstjerne frem: Nu kan du komme til X Factor casting i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV2
Foto: TV2

Drømmer du om at blive sanger? Eller kender du én, der har en helt fantastisk sangstemme, som hele Danmark burde høre?

Så er der nu mulighed for at få testet sangtalentet, når X Factor åbner op for pop-up castings rundt omkring i hele landet.

Det skriver TV2 i en pressemeddelelse.

Her i Aalborg foregår det traditionen tro i Folkekirkens Hus på Gammeltorv 4. Det bliver fredag den 12. juni kl. 14.00 – 20.00, at du kan komme til pop-up casting.

Udover muligheden for at komme videre i X Factor, kan du også møde finalisten og nordjyden Mathilde Cafeey, der kommer forbi og hilser på.

Sådan foregår en pop-up casting

Pop-up casting er en uformel casting, hvor du blot skal komme, som du er. Du skal ikke synge for dommertrioen fra TV, men bliver mødt af de flinke X Factor castere.

Og hvis du imponerer dem, har du chancen for at komme videre til auditions, hvor du skal synge foran dommerne.

Foto: Lasse Lagoni

“Man får derfor en stor forlomme i køen, hvis man stiller op d. 12. juni. Og så er det helt lowkey og ufarligt – og faktisk lidt hyggeligt at kigge forbi vores pop-up,” skriver X Factor.

Kommer du forbi en pop-up casting, undgår du en tur til Aarhus eller København til de officielle precastings i august, hvor køen er ufattelig lang.

Hvad: X Factor pop-up casting
Hvor: Folkekirkens Hus
Hvornår: Fredag den 12. juni kl. 10-14

Du kan finde mere info her.

Frisk vand i bassinerne: Vestre Fjordpark genåbner i denne uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Nu er der godt nyt til os, der er ved koge over i den nordjyske sommervarme.

I går kunne vi fortælle, at Rigspolitiet og sundhedsmyndigerne har givet de udendørs friluftsbade lov til at åbne efter længere tids nedlukning. Det kan du læse mere om her.

I dag skulle Magistraten i Aalborg Kommune så mødes, hvor åbningen af Vestre Fjordpark var et af hovedpunkterne på dagsordenen.

De har besluttet, at Vestre Fjordpark genåbner på fredag, den. 5. juni.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Aalborg Kommune har lavet en række foranstaltninger for at kunne håndtere afstandskravet i forbindelse med Covid-19 i Vestre Fjordpark.

Det er kommunens vurdering, at det dermed vil være forsvarligt igen at lukke vand ind i Vestre Fjordparks bassiner.

Nedenstående foranstaltninger er blevet truffet:

 

  • Markeringer på opholdsarealerne der gør det muligt at overholde det nødvendige afstandskrav på 1 meter både på det grønne areal og trædækket.
  • Legepladsen og tårnet vil være afspærret og kan ikke benyttes.
  • Tarzanbanen afspærres og 1 meter vippen, 3 meter vippen samt udspringstårnet vil være lukket for at undgå, at der opstår lange køer og for at undgå kontaktflader, som mange personer rører ved.
  • Vandet udskiftes løbende via pumpen, så der hele tiden er frisk vand i bassinerne.

Aalborg Havnebad og Nibe Fjordbad åbner også fredag 5. juni. Også her vil der blive sørget for, at afstandskravene kan overholdes.

Lækre is hele sommeren

Udover udsigt til frisk vand i bassinet, kan vi også glæde os over, at Café Salt holder åbent ALLE dage resten året. Derfor kan en forfriskende dukkert kombineres med en lækker is; hvad med en Joe Exotic? Læs mere om det skøre tiltag her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her