Grill-mester for en aften: Weber har stor succes med deres Grill Academy

Skrevet af: Michael Qureshi

Grillsæsonen er over os, og så snart solen bare skinner lidt, så elsker vi danskere at tænde op for grillen.

Weber dominerer det danske grillmarked, og det har de også udnyttet til at lære os lidt mere om, hvordan man i det hele taget griller.

Så er du nysgerrig på at lære lidt mere om den ædle grillkunst, så er en aften på Weber Grill Academy i Nørresundby måske lige noget for dig.

Det seneste årti har åbnet op for en helt ny grill-verden for danskerne. En verden hvor den rigtige duft, smag og det helt rigtige stykke kød har været altafgørende på en lun sommeraften i baghaven.

Kun det bedste er godt nok. Og derfor åbnede Weber i 2007 op for deres første Grill Academy – Danmarks første rendyrkede grillskole.

Succes og gode oplevelser

Der er ikke mange, som ved det, men faktisk er der ikke langt til Weber Grill Academy, hvis man er aalborgenser.

Teamet bag Grill Academy

Weber Grill Academy oplyser stolt den ellers ret anonyme vej i Nørresundby og byder flere gange ugentligt på en grillskole i særklasse med topprofessionelle grillhelte, som kan råde og vejlede dig i jagten på det perfekt tilberedte stykke kød.

Grillskolens vision er at skabe glæde for landets grillentusiaster og at give dem succesoplevelser med deres grilloplevelse.

Andri Bergmann Eyvindsson er Manager for Weber, og har med sine 10 års grillerfaring et godt fundament for at kunne videregive sin brændende kærlighed for mad over åben ild.

Gik i ekstase over et stykke kød

Han fortæller, at dét at se gæsterne få en succesoplevelse med grillen er det bedste ved hans job.

”Vi havde en gæst på et kursus, som endte med at gå fuldstændig i ekstase over et stykke kød. Han havde aldrig før tilberedt kylling, som var blevet så saftigt og – perfekt. Det var en sjov oplevelse, fordi det netop drejede sig om noget så simpelt som et stykke kylling.

Men det viser jo bare, at alle hver især har et forskelligt udgangspunkt for at grille, og at deres succes på grillskolen ikke er mindre af den grund.” fortæller Andri.

Livretter og det gode selskab

MigogAalborg fik selv lov til at komme ud en aften på Grill Academy, hvor vi kunne lære lidt om den gode grilloplevelse.

Indledningsvist bliver vi vist rundt på Webers Grillskole – hvilket er en oplevelse i sig selv. Allerede ved foyeren er det svært ikke at blive betaget af den glitrende disco-grill, som byder gæsterne velkommen til en festlig aften.

Der er virkelig kræset for detaljerne, og en rundvisning kan bestemt ikke overstås på fem minutter.

Weber Grill Academy har arrangementer for alle. Mange kommer som en del af et firmarrangement, teambuilding eller lignende – men grillskolen er også åben for privatpersoner.

Er kommet helt fra Aarhus

På en ganske almindelig mandag møder vi parret Elisabeth Hartler og Peter Jørgensen, som har taget turen helt fra Aarhus for at deltage i deres allerførste grillaften hos Weber.

 

”Vi griller meget derhjemme, så det er både for at blive klogere på dét at grille og så selvfølgelig at få en god oplevelse sammen og med andre grillentusiaster.” fortæller Elisabeth.

”BBP – Bøf, Bearnaise og Pommes” er aftenens tema, og der er virkelig lagt i kakkelovnen (eller grillen…) til en aften fyldt med livretter for den brede befolkning.

Selvom det umiddelbart kan lyde overvældende for en amatør at skulle tage ansvaret for så meget god kød, så sørger de engagerede instruktører for hele tiden at vejlede i udskæring, tilberedning og ikke mindst – grill.

Der er altså ingen grund til at være nervøs, uanset dit niveau. Når aftenen er omme, vil du højst sandsynligt føle dig som en ægte grill master! Det gjorde vi i hvert fald. Vi lærte meget om selve processen lige fra at pensle kødet til selve grilningen og så ikke mindst udskæringen.

Hele tiden med fokus på at blive klogere samtidig med at der var plads til en masse grin i godt selskab. Vi kan i hvert fald godt anbefale, at man tager firmaet eller partneren/vennerne med til en eksklusiv grillaften i grillkongernes hovedkvarter.

Vi lovede i øvrigt at sige videre, at i begyndelsen af juli er der en Ladies Grill’ Night og en Gentlemens Evening hvor der er åbent for tilmeldinger.

Er du blevet fristet eller har lyst til at vide mere? Læs mere om Weber Grill Academy og deres mange forskellige kurser på deres hjemmeside.

Let’s taco’ bout this: Menendez præsenterer ny sæsonmenu

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er sket meget, siden Restaurant Menendez for første gang sagde Hola! til aalborgenserne i slutningen af marts.

Kim Jeppesen og Anne Menendez, der også står bag Restaurant Nam og det nye SMAEK, har arbejdet intensivt på at skabe den helt rigtige mexi-stemning i Nordjyllands hovedstad – og det må sige at være lykkes.

Hver weekend bugner restauranten af sultne og nysgerrige gæster, der med fornøjelse går på opdagelse i alt, hvad den latinamerikanske gastronomi kan bære.

Anne, der selv har rødder i El Salvador og Bolivia, har haft et ønske om at skabe mad, der ikke er bundet til lande eller traditioner. Maden skabes ud fra hvad der inspirerer køkkenet fra de forskellige lande i Latin Amerika – og naturligvis hvilke råvarer, der er i sæson.

I anledning af, at sommersæsonen er ved at gå på hæld, sker der derfor også omrokeringer på Menendez’ menukort.

Helt ny sæsonmenu klar

I sidste uge bød de velkommen til en helt ny sæsonmenu, men den helt store nyhed er en splinterny veggie-version.

Den nye vegetariske touch er kommet både kommet på a la carte, den populære taco tasting, som takeaway og ikke mindst som en del af Menendez’ 9 serveringer.

I sidstnævnte tryller kokken efter køkkenets bedste kundskaber – og det har vi naturligvis været forbi og prøvesmage.

Hvis man tror, at dét at gøre en latinamerikansk menu vegetarisk, kommer til at efterlade huller og mangler, kan man godt tro om igen.

Hvis man ikke fik det at vide på forhånd, vil vi godt påstå, at du gennem aftenen vil glemme alt om, at dine tallerkener bliver serveret helt uden kød.

Aftenens 9 serveringer var som følger:

  • Patacones m. trøffelcreme, havgus og saltet lime
  • Veggie Anticucho grillspyd m. svampe & æggeblomme
  • Tostada m. røget kartoffel, ærter & salsa verde
  • Ceviche af tomat m. æble leche de tigre & chulpe majs
  • Taco m. butternut squash m. chipotle creme & cortido
  • Taco m. grillede løg, Ananas & salsa amarillo
  • Humitas m. svampe, gammelknas & creme fraiche
  • Stegt blomkål m. pimientos de padron & hasselnødder
  • “Bayas con crema” Bær m. karamelis, hvid chokoladefløde & makroner

Som tidligere nævnt, så var det ikke svært at “abstrahere” fra det faktum, at menuen var sammensat helt uden indblanding fra dyreriget – på trods af, at aftenens to udsendte begge er kødædere.

For at fremhæve nogle serveringer – selvom det måske ikke er nødvendigt, da du jo får dem alle – kan vi eksempelvis snakke lidt om “svampespydet”, der nærmest smeltede på tungen – tostada‘en, en form for sprødstegt tortilla, der knasede og fedtede på den helt perfekte måde – den sikre taco-vinder, der lå en perfekt bund for det spændende og velvalgte fyld … ja, vi kunne blive ved.

En særlig oplevelse var det også at møde humitas, der under sin majsindpakning gemte på en blød blanding af svampe, ost og creme fraiche.

Og det er det Menendez kan: Overraske og udvide ens madhorisont … hele vejen over Atlanten.

Bedste dessert nogensinde

Hvis vi absolut skal kåre en livret (det skal vi jo ikke … men det fortjener den altså), så bliver det uden tøven aftenens sidste.

Desserten, Bayas con crema med karamel-is, hvid chokoladefløde og makroner, var tæt på den bedste dessert, vi nogensinde har fået og alle ingredienser faldt ind i så smuk en synergi, at de mexicanske engle gav sig til at danse salsa på vores tunger.

En abolut must-try uanset om du er vegetar, kødæder, faldskærmsudspringer eller bare en ganske almindelig sofakartoffel.

Menendez har i hvert fald gjort sit ypperste for at bevise, at vegetarisk mad overhovedet ikke behøver at være et fravalg af noget – nærmere bare en helt ny smagsvej at gå, hvis du trænger til at blive forkælet og inspireret på ny.

Du kan booke dit næste besøg på Menendez lige her.

Buenas tardes!

Stor weekend i Fårup Sommerland: Koncert og sidste chance for en badetur

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto: Fårup Sommerland
PR-foto: Fårup Sommerland

Man kan roligt finde badetøjet frem igen.

I weekenden vender sommeren retur til Nordjylland med temperaturer over 25 grader, og endelig kan vi blive fri for regnbyger og vekslende skydække.

Fårup Sommerland forventer også, at deres store Aquapark bliver et trækplaster, når sensommeren viser sig fra sin allerbedste side.

Faktisk bliver det sidste chance for en badetur i Aquaparken. Vandkanonen, Vandslangen og alle de andre sjove vandrutschebaner i deres vandland lukker nemlig ned efter weekenden.

Store koncerter i vente

Det gør resten af Fårup Sommerland heldigvis ikke. Der er stadig noget tid tilbage af årets sæson, og på lørdag er der stor koncert med hitmageren Skinz.

I sidste weekend var det Joey Moe, der charmerede gæsterne i Danmarks sjoveste skov, og i den kommende weekend er det altså Skinz med flere af sine store hits.

Weekenden efter er der atter koncert, når Wafande og Shaka Loveless holder dobbelt-koncert.

Nomineret til en pris

Men det er ikke de eneste gode nyheder fra Fårup Sommerland.

De er nemlig blevet nomineret til en ret særlig pris. De er nemlig blevet nomineret til en Børn i byen Pris 2019 som Bedste Forlystelse.

Børn i Byen er et medie henvendt til børnefamilier, og de har mange kendte navne med i nomineringerne. Fårup Sommerland er i duel med Tivoli, Legoland, Djurs Sommerland og Bakken.

Den anerkendelse vækker glæde i Fårup Sommerland.

“Det er jo en af de største portaler for børnefamilier i Danmark, så vi er super glade for at blive nomineret til Danmarks bedste forlystelse af Børn i Byen.

Det her er jo en nominering som gæsterne giver os, så jeg håber meget at en masse nordjyder vil stemme på os, så vi kan trække prisen hjem til Nordjylland,” siger Rasmus Mortensen, Marketingchef i Fårup, til MigogAalborg.

Du kan se de nominerede og stemme her

14.000 gæster i sommerferien: Udstilling skaber stor fremgang for Utzon Center

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Bier, røg, lys, gys i maven, grin, skalahuse, himmelhytter og fed teknologi.

Det er opskriften på at engagere børn og legeglade voksne i arkitektur.

I skolernes sommerferie har ikke færre end 14.000 gæster, heraf 4.000 børn, lagt vejen forbi Utzon Center for at lege og lære i udstillingen Rumtosset.

Det er en fremgang på 50 procent i forhold til samme periode sidste år, der på grund af den store Utzon100-fejring indtil videre er rekordåret.

“Vi brænder for at vise børn og voksne, hvad arkitektur kan – og for at give dem oplevelser for alle sanserne, forstanden og fantasien. Samtidig arbejder vi for, at kultur ikke skal være en lukket byfest.

Det skal trække folk fra hele verden og resten af landet til og give dem noget, de ikke får andre steder. Det er i høj grad lykkedes med Rumtosset, siger Lasse Andersson, kreativ direktør på Utzon Center.

Ud af de 14.000 gæster er 36% nordjyder, 30% er fra det øvrige Danmark, og 34% udlændinge.

“Og de har alle forladt os glade og rumtossede, “tilføjer Lasse Andersson.

Pressefoto

Arkitektur er en leg

Rumtosset er en del af “Arkitektur er en leg”-projektet, som er støttet af Nordea-fonden. Et projekt, som både kommer gæster i Utzon Center og skolebørn over hele landet til glæde gennem inspirerende undervisning.

Hos Nordea-fonden er der stor tilfredshed med projektet.

“Børn og unge skal opleve arkitektur som en kreativ, visuel leg, hvor de selv kan skabe med hoved og hænder. Det tror vi giver en håndgribelig indgang til og forståelse af arkitekturens verden, siger Henrik Lehmann Andersen, direktør i Nordea-fonden.

Følgende arkitektfirmaer bidrager til udstillingen: YOKE (CPH), COBE (CBH), ADEPT (CPH), JaJa (CPH), Reiulf Ramstad Arkitekter (Oslo) og Studio Poesis (Aalborg).

Rumtosset er en del af Arkitektur er en leg-projektet, som er støttet af Nordea-fonden, mens udstillingen også er støttet af Statens Kunstfond og Keflico.

Udstillingen løber fra 27. juni 2019 til 23. februar 2020. Du kan finde mere info om Rumtosset her.