Grill-mester for en aften: Weber har stor succes med deres Grill Academy

Skrevet af: Michael Qureshi

Grillsæsonen er over os, og så snart solen bare skinner lidt, så elsker vi danskere at tænde op for grillen.

Weber dominerer det danske grillmarked, og det har de også udnyttet til at lære os lidt mere om, hvordan man i det hele taget griller.

Så er du nysgerrig på at lære lidt mere om den ædle grillkunst, så er en aften på Weber Grill Academy i Nørresundby måske lige noget for dig.

Det seneste årti har åbnet op for en helt ny grill-verden for danskerne. En verden hvor den rigtige duft, smag og det helt rigtige stykke kød har været altafgørende på en lun sommeraften i baghaven.

Kun det bedste er godt nok. Og derfor åbnede Weber i 2007 op for deres første Grill Academy – Danmarks første rendyrkede grillskole.

Succes og gode oplevelser

Der er ikke mange, som ved det, men faktisk er der ikke langt til Weber Grill Academy, hvis man er aalborgenser.

Teamet bag Grill Academy

Weber Grill Academy oplyser stolt den ellers ret anonyme vej i Nørresundby og byder flere gange ugentligt på en grillskole i særklasse med topprofessionelle grillhelte, som kan råde og vejlede dig i jagten på det perfekt tilberedte stykke kød.

Grillskolens vision er at skabe glæde for landets grillentusiaster og at give dem succesoplevelser med deres grilloplevelse.

Andri Bergmann Eyvindsson er Manager for Weber, og har med sine 10 års grillerfaring et godt fundament for at kunne videregive sin brændende kærlighed for mad over åben ild.

Gik i ekstase over et stykke kød

Han fortæller, at dét at se gæsterne få en succesoplevelse med grillen er det bedste ved hans job.

”Vi havde en gæst på et kursus, som endte med at gå fuldstændig i ekstase over et stykke kød. Han havde aldrig før tilberedt kylling, som var blevet så saftigt og – perfekt. Det var en sjov oplevelse, fordi det netop drejede sig om noget så simpelt som et stykke kylling.

Men det viser jo bare, at alle hver især har et forskelligt udgangspunkt for at grille, og at deres succes på grillskolen ikke er mindre af den grund.” fortæller Andri.

Livretter og det gode selskab

MigogAalborg fik selv lov til at komme ud en aften på Grill Academy, hvor vi kunne lære lidt om den gode grilloplevelse.

Indledningsvist bliver vi vist rundt på Webers Grillskole – hvilket er en oplevelse i sig selv. Allerede ved foyeren er det svært ikke at blive betaget af den glitrende disco-grill, som byder gæsterne velkommen til en festlig aften.

Der er virkelig kræset for detaljerne, og en rundvisning kan bestemt ikke overstås på fem minutter.

Weber Grill Academy har arrangementer for alle. Mange kommer som en del af et firmarrangement, teambuilding eller lignende – men grillskolen er også åben for privatpersoner.

Er kommet helt fra Aarhus

På en ganske almindelig mandag møder vi parret Elisabeth Hartler og Peter Jørgensen, som har taget turen helt fra Aarhus for at deltage i deres allerførste grillaften hos Weber.

”Vi griller meget derhjemme, så det er både for at blive klogere på dét at grille og så selvfølgelig at få en god oplevelse sammen og med andre grillentusiaster.” fortæller Elisabeth.

”BBP – Bøf, Bearnaise og Pommes” er aftenens tema, og der er virkelig lagt i kakkelovnen (eller grillen…) til en aften fyldt med livretter for den brede befolkning.

Selvom det umiddelbart kan lyde overvældende for en amatør at skulle tage ansvaret for så meget god kød, så sørger de engagerede instruktører for hele tiden at vejlede i udskæring, tilberedning og ikke mindst – grill.

Der er altså ingen grund til at være nervøs, uanset dit niveau. Når aftenen er omme, vil du højst sandsynligt føle dig som en ægte grill master! Det gjorde vi i hvert fald. Vi lærte meget om selve processen lige fra at pensle kødet til selve grilningen og så ikke mindst udskæringen.

Hele tiden med fokus på at blive klogere samtidig med at der var plads til en masse grin i godt selskab. Vi kan i hvert fald godt anbefale, at man tager firmaet eller partneren/vennerne med til en eksklusiv grillaften i grillkongernes hovedkvarter.

Vi lovede i øvrigt at sige videre, at i begyndelsen af juli er der en Ladies Grill’ Night og en Gentlemens Evening hvor der er åbent for tilmeldinger.

Er du blevet fristet eller har lyst til at vide mere? Læs mere om Weber Grill Academy og deres mange forskellige kurser på deres hjemmeside.

Grønt lys til populær keramik-café: Art By Me genåbner i denne uge

Skrevet af: Redaktionen

I starten af marts åbnede Aalborgs populære keramik-café Art by Me i nye og større lokaler.

Adressen i Dannebrogsgade var udskiftet med Urbansgade 28, hvor Reberbans Blomster tidligere lå.

Men stort set lige efter indvielsen af de nye større lokaler, så lukkede statsminister Mette Frederiksen det meste af Danmark ned.

Siden har Art by Me været lukket ned i de sidste 10 uger, og meget få aalborgensere nåede at se de nye lokaler.

Nu kan vi få taget revanche, når keramik-caféen endelig genåbner på onsdag d. 27. maj.

“Vi kan slet ikke beskrive, hvor meget vi glæder os,” lyder det på Facebook fra indehaverne Annette og Mette.

Eventyret startede i 2017

Deres eventyr startede i juni 2017, hvor de åbnede en ny, kreativ café i Vestbyen.

De to veninder havde indtil da været kollegaer i tandplejen, men gik med en spirende drøm om sammen at kaste sig ud i et helt nyt eventyr.

Eventyret kom til at hedde Art By Me og blev Aalborgs første keramikcafé – og er i skrivende stund stadig den eneste.

Nu glæder de sig igen til at tage imod gæster, der gerne vil være kreative og ikke mindst hygge med god kaffe, te og lækker chokolade.

Ekstra pladser og helt særligt rum

Foruden de ekstra pladser i de nye lokaler har Annette og Mette også sørget for, at de fremover kan imødekomme et særligt ønske, som kunderne stærkt har efterspurgt i den gamle café.

“Vi ved ikke helt, hvad det skal hedde endnu, men vi har fået lavet et ekstra rum, hvor dem, der gerne vil sidde mere privat, kan booke sig ind.

Det bliver et eksklusivt rum med egen color bar og plads til 12 personer,” har de tidligere fortalt MigogAalborg.

Der er ingen tvivl om, at når forsamlingsforbud hæves 8. juni til 30-50 personer vil det rum sandsynligvis blive ret brugt blandt firmaer og større selskaber.

Hvad: Art by Me genåbner
Hvor: Urbansgade 28, 9000 Aalborg
Hvornår: Fra Onsdag d. 27. maj klokken 12.00

AALBORG SUSHI FESTIVAL – FÅ LÆKRE MENUER TIL 99 KR.

MigogAalborg har lavet en Sushi Festival som kører i denne uge. Få bl.a. 24 stykker sushi fra nyåbnede Yummi eller 18 stk. sushi fra populære Suzumi. Læs mere her

Priser fra 29 kr.: Lykkeposer hver dag fra 7-Eleven på Too Good to Go

Skrevet af: Michael Qureshi

Mens Corona satte det meste af landet i stå, har der været godt gang i hjulene hos både Too Good To Go og 7-Eleven.

De to parter har brugt de seneste uger på at oprette samtlige 7-Eleven-butikker i Too Good To Go-appen, og dermed kan man nu købe lykkeposer med overskudsvarer i 7-Eleven-butikker over hele landet.

Det meddeler parterne i en pressemeddelelse.

Hvad betyder det så rent praktisk?

For at bekæmpe madspild laver 7-Eleven butikkerne i Aalborg dagligt “lykkeposer” med overskydende mad.

Udvalget varierer fra dag til dag, så man skal lade sig overraske af indholdet. I posen kan der f.eks. være salater, sandwiches, kager, bagværk, mellemmåltider og drikkevarer.

Priserne varierer også fra 29 kr. og op – men en hurtig gennemgang af Too Good to Go app’en viser en gennemsnitlig pris på 39 kr.

Det landsdækkende samarbejde er skudt i gang efter en testperiode i udvalgte 7-Eleven-butikker på DSB-stationer.

Kunderne får en god deal og hjælper miljøet

En testperiode, der ifølge Maria Gervig, Commercial Director hos 7-Eleven, er gået over al forventning.

“Bekæmpelse af madspild har meget høj prioritet hos 7-Eleven.

Det er ganske enkelt meningsløst at smide god mad ud set ud fra både sociale, miljømæssige og økonomiske betragtninger.

Derfor er vi meget glade for, at vi har fundet en løsning, der kommer alle til gode.

Vores kunder får en virkelig god deal, mindre spild er penge sparet, og vi giver miljøet en hjælpende hånd.

Særligt sidstnævnte har stor betydning for os, og derfor føles det ekstra godt, at vi nu også på denne front kan føle stolthed over at afhjælpe et miljøproblem,” siger Maria Gervig.

I testperioden er der blevet reddet lige knap 24.000 lykkeposer med overskudsvarer. Det er 60 ton sparet CO2e, hvilket svarer til 262 flyveture fra København til London.

Lykkeposer fra 7-Eleven er populære

Landechef for Too Good To Go i Danmark, Heidi Boye, er derfor meget begejstret over, at samarbejdet nu fortsætter på fuld styrke.

“7-Elevens lykkeposer har været særdeles populære blandt vores brugere i de butikker, hvor vi har testet konceptet.

Så vi er selvfølgelig meget glade for, at vi nu kan give hele landet mulighed for at bekæmpe madspild på en sjov måde.

Når så mange butikker går sammen, flytter det virkelig noget i det store madspildsregnskab, så 7-Eleven kan være super stolte af indsatsen,” siger Heidi Boye, landechef for Too Good To Go i Danmark.

Lykkeposerne vil være tilgængelige i 7-Eleven-butikker i Aalborg, på tankstationer og på togstationer.

Det gælder om at være hurtigt ude i løbet af dagen, når lykkeposerne sættes i salg. Så bestiller og betaler man i Too Good to Go app’en.

Du kan hente app’en, hvor du normalt henter apps.

AALBORG SUSHI FESTIVAL – FÅ LÆKRE MENUER TIL 99 KR.

MigogAalborg har lavet en Sushi Festival som kører i denne uge. Få bl.a. 24 stykker sushi fra nyåbnede Yummi eller 18 stk. sushi fra populære Suzumi. Læs mere her

Håber på flere passagerer: Dantaxi installerer Corona-beskyttelse i alle deres biler

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto
Arkivfoto

Næste gang du skal ud og køre taxi i Aalborg og omegn, så bliver det måske en lidt anderledes oplevelse.

Danmarks største taxiselskab Dantaxi installerer nu Corona-beskyttelse for både deres chauffører og passagerer i samtlige vogne. Det er knap 2.000 biler i Dantaxi, som svarer til cirka halvdelen af samtlige taxier i landet.

Det skriver Fagbladet 3F.

Der indsættes plexiglas mellem passagerer og chauffør, og det skal være på plads i alle selskabets vogne senest i næste uge.

Hårdt ramt branche

Taxa-selskaberne i Danmark har været hårdt ramt af Corona-krisen, og det er en måde at sikre, at både chauffører og passagerer føler sig mere trygge.

Det fortæller Vibeke Wolfsberg, Dantaxis kommercielle direktør.

“Taxiselskaberne har siden krisens start ligget noget nær underdrejet, og da det så værst ud, var tre ud af fire taxiture forsvundet. Vi vurderer, at der i tiden fremover vil være fokus på tryghed på hele persontransportområdet.

For taxichaufføren betyder tiltagene, at der skal indarbejdes nye rutiner, og at den daglige kontakt med kunderne ikke bliver helt som før,” siger Vibeke Wolfsberg til Fagbladet 3F.

Taxierne får også fastmonteret håndsprit, ligesom der stilles udvidede krav til rengøring og afspritning af alle kontaktflader i og uden på taxien, oplyser Dantaxi.

Hos vognmændenes brancheforening håber man, at det kan øge volumen af folk, der bruger taxi i landet.

AALBORG SUSHI FESTIVAL – FÅ LÆKRE MENUER TIL 99 KR.

MigogAalborg har lavet en Sushi Festival som kører i denne uge. Få bl.a. 24 stykker sushi fra nyåbnede Yummi eller 18 stk. sushi fra populære Suzumi. Læs mere her