Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Grill-mester for en aften: Weber har stor succes med deres Grill Academy

Af Michael Qureshi

Grillsæsonen er over os, og så snart solen bare skinner lidt, så elsker vi danskere at tænde op for grillen.

Weber dominerer det danske grillmarked, og det har de også udnyttet til at lære os lidt mere om, hvordan man i det hele taget griller.

Så er du nysgerrig på at lære lidt mere om den ædle grillkunst, så er en aften på Weber Grill Academy i Nørresundby måske lige noget for dig.

Det seneste årti har åbnet op for en helt ny grill-verden for danskerne. En verden hvor den rigtige duft, smag og det helt rigtige stykke kød har været altafgørende på en lun sommeraften i baghaven.

Kun det bedste er godt nok. Og derfor åbnede Weber i 2007 op for deres første Grill Academy – Danmarks første rendyrkede grillskole.

Succes og gode oplevelser

Der er ikke mange, som ved det, men faktisk er der ikke langt til Weber Grill Academy, hvis man er aalborgenser.

Grill-mester for en aften: Weber har stor succes med deres Grill Academy
Teamet bag Grill Academy

Weber Grill Academy oplyser stolt den ellers ret anonyme vej i Nørresundby og byder flere gange ugentligt på en grillskole i særklasse med topprofessionelle grillhelte, som kan råde og vejlede dig i jagten på det perfekt tilberedte stykke kød.

Grillskolens vision er at skabe glæde for landets grillentusiaster og at give dem succesoplevelser med deres grilloplevelse.

Andri Bergmann Eyvindsson er Manager for Weber, og har med sine 10 års grillerfaring et godt fundament for at kunne videregive sin brændende kærlighed for mad over åben ild.

Gik i ekstase over et stykke kød

Han fortæller, at dét at se gæsterne få en succesoplevelse med grillen er det bedste ved hans job.

Grill-mester for en aften: Weber har stor succes med deres Grill Academy

”Vi havde en gæst på et kursus, som endte med at gå fuldstændig i ekstase over et stykke kød. Han havde aldrig før tilberedt kylling, som var blevet så saftigt og – perfekt. Det var en sjov oplevelse, fordi det netop drejede sig om noget så simpelt som et stykke kylling.

Men det viser jo bare, at alle hver især har et forskelligt udgangspunkt for at grille, og at deres succes på grillskolen ikke er mindre af den grund.” fortæller Andri.

Livretter og det gode selskab

MigogAalborg fik selv lov til at komme ud en aften på Grill Academy, hvor vi kunne lære lidt om den gode grilloplevelse.

Grill-mester for en aften: Weber har stor succes med deres Grill Academy

Indledningsvist bliver vi vist rundt på Webers Grillskole – hvilket er en oplevelse i sig selv. Allerede ved foyeren er det svært ikke at blive betaget af den glitrende disco-grill, som byder gæsterne velkommen til en festlig aften.

Der er virkelig kræset for detaljerne, og en rundvisning kan bestemt ikke overstås på fem minutter.

Weber Grill Academy har arrangementer for alle. Mange kommer som en del af et firmarrangement, teambuilding eller lignende – men grillskolen er også åben for privatpersoner.

Er kommet helt fra Aarhus

På en ganske almindelig mandag møder vi parret Elisabeth Hartler og Peter Jørgensen, som har taget turen helt fra Aarhus for at deltage i deres allerførste grillaften hos Weber.

Grill-mester for en aften: Weber har stor succes med deres Grill Academy

Grill-mester for en aften: Weber har stor succes med deres Grill Academy

”Vi griller meget derhjemme, så det er både for at blive klogere på dét at grille og så selvfølgelig at få en god oplevelse sammen og med andre grillentusiaster.” fortæller Elisabeth.

”BBP – Bøf, Bearnaise og Pommes” er aftenens tema, og der er virkelig lagt i kakkelovnen (eller grillen…) til en aften fyldt med livretter for den brede befolkning.

Selvom det umiddelbart kan lyde overvældende for en amatør at skulle tage ansvaret for så meget god kød, så sørger de engagerede instruktører for hele tiden at vejlede i udskæring, tilberedning og ikke mindst – grill.

Der er altså ingen grund til at være nervøs, uanset dit niveau. Når aftenen er omme, vil du højst sandsynligt føle dig som en ægte grill master! Det gjorde vi i hvert fald. Vi lærte meget om selve processen lige fra at pensle kødet til selve grilningen og så ikke mindst udskæringen.

Hele tiden med fokus på at blive klogere samtidig med at der var plads til en masse grin i godt selskab. Vi kan i hvert fald godt anbefale, at man tager firmaet eller partneren/vennerne med til en eksklusiv grillaften i grillkongernes hovedkvarter.

Vi lovede i øvrigt at sige videre, at i begyndelsen af juli er der en Ladies Grill’ Night og en Gentlemens Evening hvor der er åbent for tilmeldinger.

Er du blevet fristet eller har lyst til at vide mere? Læs mere om Weber Grill Academy og deres mange forskellige kurser på deres hjemmeside.

Del artikel

Andre læser også