Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gratis hjælp på vej: GirlTalk vil booste unge kvinders selvværd

Af Stine Kjølby Christensen

Byens unge kvinder har det svært, men hjælpen er på vej.

Non-profit organisationen GirlTalk har nu flere gratis tilbud til byens kvinder mellem 12 og 18 år.

Statistikkerne siger nemlig, at netop denne målgruppe af unge kvinder, er dem, der er i størst risiko for mistrivsel.

Helt konkret er pigerne, stressede, pressede, ensomme og usikre på dem selv. Mange af dem er dybt utilfredse med deres krop, de bliver ofte ked af det når de går på de sociale medier og de møder verden med enorme krav til dem selv.

Men det er umuligt at være perfekt. Og det er frygtelig hårdt at prøve hele tiden.

Derfor er det så vigtigt, at de unge piger taler sammen – også om alt det svære og det, der er lidt pinligt eller ligefrem smerteligt at tale om.

Derfor tilbyder nonprofitorganisationen GirlTalk nu to forskellige forløb til byens unge kvinder. Det ene er målrettet udskolingspigerne fra 12 – 15 år og det andet er målrettet de lidt ældre fra 15- 18 år.

Gratis hjælp på vej: GirlTalk vil booste unge kvinders selvværd

EmpowR – Udskolingspigerne

EmpowR er målrettet udskolingspiger og er gruppesessioner hvor pigerne laver forskellige øvelser og lege mens de taler sammen.

Det altså hyggelige, sjove møder med ærlige åbne snakke. For selvom unge piger måske har mange venner og en fyldt kalender, kan det være svært at få talt åbent og dybt og især om alt det svære.

I EmpowR lærer pigerne at sætte ord på følelser og tanker og se det svære i nye perspektiver. De bliver samtidig bevidste om hvad de kan gøre for at passe på sig selv og deres mentale trivsel:

”Antallet af unge piger, der kæmper med lavt selvværd, er bekymrende og stigende.

Sociale medier og en verden af muligheder gør det vanskeligere for pigerne at navigere i, hvem de er, og om det nu også er godt nok.

Derfor tilbyder vi EmpowR, som er gruppeforløb hvor pigerne trygt og sammen med ligestillede kan tale om det er der svært, hygge sig og samtidig opbygge selvværd,” siger projektleder i EmpowR Maiken Ziebell.

Sisterhood – Unge kvinders Stemme

Sisterhood er for de 15 – 18 årige og noget helt unikt. Det er skabt ud fra organisationens landsdækkende undersøgelser, som giver unge kvinder en stemme.

I løbet af det seneste år har GirlTalk undersøgt, hvad unge kvinder kæmper med og hvad de ønsker sig af forebyggende hjælp mod mistrivsel. Og ud fra det er Sisterhood opstået:

”Mistrivslen blandt piger og unge kvinder er stigende. Derfor er det vores pligt, at være nysgerrig på hvad denne mistrivsel rummer og hvordan vi kan hjælpe. Derfor er Sisterhood et vigtigt initiativ.

I Sisterhood giver vi unge kvinder en stemme og vi lytter og lærer,” siger Bianca Handberg der er kvinden bag Sisterhood projektet.

Gratis hjælp på vej: GirlTalk vil booste unge kvinders selvværd

Egne erfaringer i centrum

Sisterhood-projektet konkluderer igennem sine undersøgelser, at ensomhed, stress og kropsutilfredshed er de tre ting unge kvinder kæmper mest med, når det kommer til mistrivsel.

Samtidig viser projektet, at unge kvinder gerne vil have hjælp igennem fællesskab, spejling og det kreative. Derfor har vi skabt Sisterhood-indsatsen, som omfavner ønskerne fra landets unge kvinder.

”Sisterhood-indsatsen er skabt med unge kvinders egne erfaringer i centrum. Vi mener nemlig, at de er eksperter i deres eget liv. Som samfund skal vi generelt blive bedre til at lytte til denne målgruppe, som oplever en stigende mistrivsel. Vi må løfte i flok,” siger Bianca Handberg.

Begge forløb faciliteres af frivillige gruppeledere der er uddannet og oplært af GirlTalk.

De frivillige er alle lokale psykologistuderende i 20’erne. Som frivillig får de løbende sparring og supervision og deres tilbagemeldinger er altid, at de ville have ønsket der havde været sådanne tilbud til dem, dengang de var i målgruppen.

EmpowR:
EmpowR er et gratis tilbud til udskolings-piger mellem 12 og 15 år.

Det er samtalegrupper, der ledes af to frivillige og til møderne laves der både øvelser mens der tales om bestemte emner. Det kan være emner som krop, selvværd, pres, SoMe, venskaber med mere.

Til møderne hygges der og grines mens de fleste deltagere oplever at de slet ikke er så alene med deres tanker som de tror og at de faktisk kan spejle sig i hinanden.

Nogle steder opstår der ligefrem venindegrupper efterfølgende og feedbacken er altid, at pigerne går derfra med øget selvværd.

Konkret mødes de en gang om ugen over 10 uger i Blok X i Karolinelund hver mandag. Forløbet er tiltænkt 4-8 piger og starter d. 12 april.

Du kan tilmelde dig lige her.

Sisterhood
Gratis tilbud til yngre kvinder mellem 15-18 år. Disse grupper ledes af frivillige uddannede kvinder, der styrer forløbene. Konkret mødes man mens man sidder og tegner. Lederne har en bowle med, en såkaldt ”Fish bowl,” hvor deltagerne smider et papir i med det de gerne vil tale om. Det kan være krop, sex, grænser, løsrivelse eller fremtidsplaner. Alt er tilladt. Formatet er, at man sidder og hygger sig og skaber en god og åben stemning i et sikkert og trygt miljø.

Forløbet varer 8 uger og der er plads til 5-10 deltagere på et hold. Man mødes om onsdagen i Stationsbygningen i Nørre Sundby fra onsdag d. 14 april.

Du kan tilmelde dig lige her.

Om GirlTalk:
GirlTalk er en organisation, der startede med en gratis anonym, chat til unge piger.

På 15 år har de gennemført over 100.000 chatsamtaler som alle ledes af frivillige uddannede.

I dag tilbyder organisationen også gratis brevkasse, samtalegrupper, foredrag, psykologsamtaler og forældrerådgivning.

Læs mere på www.girltalk.dk