Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kunsten inviterer til ny udstilling: Gratis adgang for studerende i april og maj

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Kunsten
Foto: Kunsten

I morgen er en glædens dag for alle kultur- og oplevelses-sultne aalborgensere.

Udover spisesteder og barer åbner det lokale kulturliv; og det gælder selvfølgelig også Kunsten.

Museet har bestemt ikke ligget på den lade side under nedlukningen, og de kan allerede i morgen introducere en ny udstilling, der taler direkte ind i tidsånden.

Særligt blandt den yngre del af befolkningen er emner som identitet, gamle magtstrukturer, ligestilling og seksualitet højt på dagsordenen, og udstillingen, som hedder Modvægtens teori, rammer lige ind i disse problemstillinger.

Derfor giver museet nu alle studerende i Aalborg Kommune gratis adgang i udstillingsperioden, som løber til og med 30. maj 2021.

Kunsten inviterer til ny udstilling: Gratis adgang for studerende i april og maj
Toyin Ojih Odutola: A Parting Gift Hers and Hers Only fra udstillingen Modvægtens teori © Toyin Ojih Odutola. Courtesy of the artist and Jack Shainman Gallery, New York.

Fælles om store kulturoplevelser

Modvægtens teori er en udstilling af den unge, nigerianske verdensstjerne, Toyin Ojih Odutola, og udstillingen lægger i høj grad op til videre diskussion hjemme på uddannelsesinstitutionen, i studiegruppen eller fredagsbaren.

“Det er en udstilling, der i høj grad udfordrer traditionel tænkning og giver stof til eftertanke – uanset om man læser på sociologi eller til social- og sundhedsassistent.

Den udfordrer den måde, vi ser på os selv og hinanden, siger Lasse Andersson, direktør på Kunsten og fortsætter:

Og så savner vi alle – ikke mindst de unge – at være fælles om store kulturoplevelser, som man kan spejle sig i som menneske. Sådan en oplevelse leverer Toyin Ojih Odutola i højeste grad!”

I forbindelse med udstillingen vil der 15. maj være en talk med den populære podcastduo bag “A Seat at The Table”, Naima Yasin & Ingrid Baraka. Podcasten – og dermed talken – berører blandt andet de tematikker, som særligt optager sorte kvinder i Danmark.

Del artikel

Andre læser også