Gode råd til jobsøgende

Skrevet af: Redaktionen

Fire råd til dig, der er jobsøgende

Dette er sponsoreret indhold

Det kan være frustrerende at være jobsøgende. Har du selv været på jobjagt i en periode, ved du med sikkerhed, hvor meningsløst det kan virke at skrive og sende den ene ansøgning efter den anden – indtil du til sidst ikke kan huske, hvilke stillinger du har søgt. 

Men der er alternativer til at sende ansøgninger ud på samlebånd – uanset om du leder efter ufaglærte jobs, studiejob eller et job i den branche, du er uddannet indenfor. Vi har samlet en håndfuld af dem i det her indlæg. Leder du efter nyt arbejde i Aalborg og omegn? Så læs med, og få fire råd til jobsøgningen. 

Brug et rekrutteringsfirma 

Hvis du er ved at være godt og grundigt træt af at sende et utal af ansøgninger afsted til lige så mange arbejdsgivere, kan du med fordel overveje at benytte et rekrutteringsfirma – det kan spare dig for mange timers ansøgningsskrivning. 

Rekrutteringsfirmaet gør nemlig meget af arbejdet for dig. Du behøver blot at registrere dit CV – herefter vil rekrutteringsfirmaet hjælpe dig med at finde det rette match. Som regel vil du blive indkaldt til en samtale, som giver rekrutteringsfirmaet mulighed for at lære din profil at kende. Derefter kan de hjælpe dig med at finde det helt rette firma – og vice versa. 

Søger du et lokalt rekrutteringsfirma, tilbyder Temp-Team for eksempel rekruttering i Aalborg. Det sikrer, at du kun søger lokalt i Aalborg og omegn – og derfor ikke behøver at bekymre dig om at skulle pendle flere timer dagligt, blot fordi du mangler et job. Samtidig har du både mulighed for at finde vikariater og fastansættelser.

Tilmeld dig diverse jobsider

Det kan også betale sig at tilmelde sig diverse jobportaler. Mange jobportaler har funktioner, der gør det muligt at få notifikationer om ledige stillinger i Aalborg, der matcher din profil og din branche. 

Det er en god måde til hele tiden at have et overblik over, hvilke jobs der er tilgængelige i dit område. Derudover er det på mange jobportaler muligt at oprette sig som bruger, uploade et CV og dermed gøre det muligt for eventuelle arbejdsgivere at finde.

Har du en LinkedIn-profil, kan det også betale sig at bruge lidt tid på at finpudse din profil og opdatere dit CV. På LinkedIn har du også mulighed for at trække på dit netværk. Hvis du ikke allerede har en profil på LinkedIn, kan vi varmt anbefale at oprette en. 

Lav en plan over, hvor du vil ansøge 

Generelt er det en god idé at skabe en udførlig plan over din ansøgningsproces. Hvilke jobs ønsker du at søge? Hvornår er deadline for at sende din ansøgning? Hvad vil du nå fra den ene dag til den anden?

Lav et skema over alle de jobs, der er ledige nær dig – og som du ønsker at søge. Listen behøver ikke at være uudtømmelig – du kan altid tilføje jobs løbende, efterhånden som stillingerne bliver slået op. Når du har søgt et job, markerer du stillingen. På den sørger du for aldrig at misse en deadline. 

Samtidig kan det være rart at have et overblik over, hvilke jobs du har søgt. Det kan være med til at give dig  fornemmelsen af, at du rykker dig processen – og at du når de mål, du har sat dig. 

Hav tålmodighed – og finpuds dine evner efterhånden

De færreste får drømmejobbet efter at have sendt et par enkelte ansøgninger afsted. Du har sikkert hørt, at tålmodighed er en dyd. Og selvom om det er frustrerende at få at vide, når du allerede har mistet overblikket over søgte jobs, er det godt at have in mente. 

 Det kan nemlig være en længerevarende proces at søge et job. Det kan naturligvis være frustrerende – særligt hvis du søger job, mens du er arbejdsløs. Sørg derfor for at glæde dig over de små sejre. At komme til samtale, selvom du ikke fik jobbet, er en bedrift i sig selv – og kan være en utrolig lærerig oplevelse, der hjælper dig til din næste samtale. 

Har du sendt mange ansøgninger afsted uden held, kan du overveje at tage på et CV-kursus eller lignende. Hvis du er medlem af en a-kasse, vil små kurser eller workshops ofte blive udbudt gratis. Der er ingen grund til at være bleg for at finpudse dine evner – man kan altid blive bedre til at skrive skarpere ansøgninger og gå til jobsamtale. 

 

Bremser tidsplan: Krise udskyder åbning af Supersygehuset et halvt år

Skrevet af: Michael Qureshi

Supersygehuset i Aalborg er det største enkeltstående byggeprojekt nogensinde i Aalborg Kommunes historie.

Man har netop med stor succes haft Åbent Hospital, hvor man åbnede portene for nysgerrige aalborgensere og øvrige nordjyder.

Her kunne tusinder af gæster se det imponerende byggeri i fuldt flor og komme helt tæt på projektet.

Men en større krise er nu blusset op, og får store konsekvenser for åbningen af Universitetshospitalet.

Må udskydes et halvt år

Det nye hospital er hårdt ramt af, at totalleverandøren ikke har leveret det fornødne el-projekt. Dermed er der udsigt til at udskyde åbningen i et halvt år.

Det skriver Nordjyske tirsdag.

Målet var, at Supersygehuset skulle stå klar i slutningen af 2020, men nu ser det ud til, at det først bliver i foråret 2021.

“Vores totalrådgiver har ikke leveret et bygbart el-projekt, så entreprenøren kan komme til at trække kabler, og hvad de nu ellers skal.

Det kan få betydning for økonomien, når der skal betales løn til håndværkere, som bare står og venter på at komme i gang,” siger regionsrådsformand Ulla Astman til Nordjyske.

Byggeriet består bl.a. af to sengetårne og når op i ni etagers højde. Hertil kommer en helikopterplatform på taget af det sydlige sengetårn, hvorfra der er direkte elevatoradgang til operations- og behandlerafsnit nedenunder.

 

Stor udvidelse på plads: Sådan bliver det nye Gigantium

Skrevet af: Redaktionen
Illustration: Kjær & Richter
Illustration: Kjær & Richter

Det har længe været en del af planen, og nu er tingene endelig på plads.

Til foråret begynder den planlagte udvidelse af Gigantium i Aalborg, som omfatter en 4.300 kvadratmeter stor tilbygning med hal- og fitnessfaciliteter.

Man får bl.a. et stort træningsområde, som vil være attraktivt for alle dem, der bor i området omkring Gigantium.

Aalborg-entreprenøren TL BYG har sikret sig totalentreprisen på det omfattende projekt på tre etager.

Den ikoniske hal danner rammen om en række af Aalborgs største sportsbegivenheder som hjemmebane for både Aalborg Håndbold og Aalborg Pirates.

Nu skal Gigantium udvides med en stor tilbygning på 4.300 kvadratmeter fordelt på tre etager, så endnu flere aalborgensere kan få glæde af faciliteterne.

Illustration: Kjær & Richter

Aalborg-virksomhed valgt til opgaven

Aalborgvirksomheden TL BYG, der blandt andet står bag opførelsen af Musikkens Hus og renovering af Kunsten Museum of Modern Art, er valgt som totalentreprenør på byggeriet.

“Den stigende interesse for Aalborg Øst skaber en øget efterspørgsel på Gigantiums faciliteter, der i forvejen er underlagt et enormt pres.

Der er behov for mere kapacitet, og vi glæder os til at komme i gang med projektet, som opgavemæssigt passer rigtig godt til vores kernekompetencer,” lyder det fra Jens Nielsen, salgsdirektør i TL BYG, der er valgt som totalentreprenør på det omfattende projekt.

Gigantium får ny hovedindgang

Tilbygningen placerer sig på sydvestsiden ved den eksisterende atletik- og idrætshal og skal blandt andet rumme to sammenhængende sportshaller med tilhørende omklædningsfaciliteter, et stort træningsområde, konference- og mødelokaler samt behandlerrum og toiletfaciliteter.

Udvidelsen omfatter desuden en ny hovedindgang og ankomstområde mod syd.

Illustration: Kjær & Richter

“Det er helt afgørende, at den nye tilbygning udarbejdes med en arkitektonisk samhørighed for at skabe en naturlig synergi med det eksisterende Gigantium.

Materialerne er derfor nøje udvalgt til de indendørs faciliteter og facadebeklædning, så hallen fremstår som en samlet enhed,” siger Jens Nielsen.

 Facaden på de nye halbygninger opdeles i felter med perforende sinusplader og glatte metalplader, der skaber et dynamisk, visuelt udtryk afhængigt af vind og vejr.

Første spadestik til Gigantiums tilbygning bliver taget i foråret 2020, og projektet skal afleveres i efteråret 2021.

Gode tilbud, kage og bobler: Magasin fejrer 1 års fødselsdag med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

På fredag den 20. september er det et år siden, at Magasin vendte retur til Aalborg.

Det berømte stormagasin åbnede igen dørene til deres mondæne shopping-omgivelser i det nye Friis Shoppingcenter, og nu er det tid til at fejre et års fødselsdagen.

Det bliver fejret med et brag af en fødselsdagsfest hele dagen med gode tilbud, bobler, konkurrencer, uddeling af gavekort og meget mere.

Aalborgenserne har taget så godt imod stormagasinet, at det nu skal fejres med manér.

Aktiviteter hele dagen

Allerede fra i dag er festlighederne indledt, hvor der hele ugen vil være masser af gode tilbud i Mad&Vin i Magasin.

På selve fødselsdagsdatoen den 20. september går det for alvor løs med aktiviteter i hele åbningstiden fra kl. 10-19.

På dagen kan du blandt andet starte med fødselsdagskage i Lagkagehuset fra kl. 10-11, og der vil også være mulighed for at deltage i en konkurrence om et gavekort til en personlig shopper, hvor du også får et gavekort på 2.500 kr.

Du kan få lavet huller i ørene hos Pilgrim, og fra kl. 12-17 vil der blive uddelt gavekort på 100 kr. ved indgangen.

Derudover vil der fra kl. 15-18 være et lykkehjul med lækre præmier samt delikate smagsprøver.

Første år er gået over al forventning

Store Manager i Magasin Tina Mikkelsen glæder sig over den forrygende start:

“Det første år er gået over al forventning, og vi er enormt glade for, at aalborgenserne har givet os en så god start.

Udover at borgerne i Aalborg har vist stor opbakning til vores fysiske butik, har det i den grad også gavnet vores onlinesalg i Nordjylland.

Det vil vi selvfølgelig gerne fejre med alle, der har lyst til at kigge forbi på fødselsdagen,” siger hun.

Magasins Store Manager i Aalborg, Tina Mikkelsen

Har fået en personal lingeri-shopper

Magasin i Aalborg har i løbet af det første år haft stort fokus på at gøre dét ekstra og skabe oplevelser for kunderne.

Deres personlige shoppere har blandt andet været meget populære i det nordjyske, og derfor har Magasin også udvidet med en lingeri-shopper.

På selve fødselsdagen lancerer de også deres nye duftkoncept, som giver kunderne mulighed for at få en times konsultation med en uddannet duftekspert, der hjælper dem med at finde deres helt personlige duftgarderobe.

“Vi har fra start slået os fast på at skabe ultimative købsoplevelser, hvor vi skal tilbyde det mere i form af events, talks og anderledes oplevelser.

Senest har vi afholdt et udsolgt beauty-event i samarbejde med Eurowoman, og det er blandt andet den slags oplevelser, vi fortsat gerne vil forkæle vores kunder med i Aalborg,” lyder det fra Tina Mikkelsen.

Den gode start har også gjort, at Magasin i løbet af året har udvidet med flere koncepter, som Lagkagehuset, Coffee Ten og en attraktiv terrasse.

I løbet af denne uge vil Magasin desuden løfte sløret for endnu flere gode tilbud.

Programmet for fødselsdagsfest fredag d. 20. september

Kl. 10-11: Få fødselsdagskage i Lagkagehuset.

Kl. 10-12: I Goodie Appen kan du få en gratis tapas tallerken m. serano hos Coffee Ten.

Kl. 10-19: Deltag i konkurrencen om 2500,- og en Personlig Shopper i Magasin

Kl. 10-19: Via Goodie Card appen kan du få en lille softice hos Is à Bella

Kl. 10-19: Køb en kaffe hos Coffee Ten og få et gratis termokrus fra Bodum.

Kl. 10-19: Du får 4 poser Magasin kaffe til 110,- Spar 130,-.

Kl. 11-18: Få lavet hul i ørerne hos Pilgrim for 50,-

Kl. 12-17: Vi uddeler gavekort á 100,- ved indgangen.

Kl. 13-19: Masser af smagsprøver fra blandt andet Hr. Skov, Nicholas Vahé, Coffee Ten, Magasin kaffe og mange flere.

Kl. 15-18: Med en Goodie App kan du prøve lykkehjulet og vinde masser af lækre præmier.

15-16 – Få fødselsdagsboller i Lagkagehuset.

Kl. 15 – 18: Køb en taske fra DAY et og få brodereret personlige initialer på. Gaver til de første 50 købende kunder.

Kl. 15-18: Der er popcorn til alle børn, og du kan få en Bakito gymnastikpose via din Goodie App.

Kl. 15-18: Besøg H.J. Hansens Gin Bar i herretøjsafdelingen
og meget meget mere…

Magasin har oprettet en Facebook-begivenhed på fødselsdagen, der løbende opdateres frem mod fredag.

Tjek den ud her