Gode råd til jobsøgende

Skrevet af: Redaktionen

Fire råd til dig, der er jobsøgende

Dette er sponsoreret indhold

Det kan være frustrerende at være jobsøgende. Har du selv været på jobjagt i en periode, ved du med sikkerhed, hvor meningsløst det kan virke at skrive og sende den ene ansøgning efter den anden – indtil du til sidst ikke kan huske, hvilke stillinger du har søgt. 

Men der er alternativer til at sende ansøgninger ud på samlebånd – uanset om du leder efter ufaglærte jobs, studiejob eller et job i den branche, du er uddannet indenfor. Vi har samlet en håndfuld af dem i det her indlæg. Leder du efter nyt arbejde i Aalborg og omegn? Så læs med, og få fire råd til jobsøgningen. 

Brug et rekrutteringsfirma 

Hvis du er ved at være godt og grundigt træt af at sende et utal af ansøgninger afsted til lige så mange arbejdsgivere, kan du med fordel overveje at benytte et rekrutteringsfirma – det kan spare dig for mange timers ansøgningsskrivning. 

Rekrutteringsfirmaet gør nemlig meget af arbejdet for dig. Du behøver blot at registrere dit CV – herefter vil rekrutteringsfirmaet hjælpe dig med at finde det rette match. Som regel vil du blive indkaldt til en samtale, som giver rekrutteringsfirmaet mulighed for at lære din profil at kende. Derefter kan de hjælpe dig med at finde det helt rette firma – og vice versa. 

Søger du et lokalt rekrutteringsfirma, tilbyder Temp-Team for eksempel rekruttering i Aalborg. Det sikrer, at du kun søger lokalt i Aalborg og omegn – og derfor ikke behøver at bekymre dig om at skulle pendle flere timer dagligt, blot fordi du mangler et job. Samtidig har du både mulighed for at finde vikariater og fastansættelser.

Tilmeld dig diverse jobsider

Det kan også betale sig at tilmelde sig diverse jobportaler. Mange jobportaler har funktioner, der gør det muligt at få notifikationer om ledige stillinger i Aalborg, der matcher din profil og din branche. 

Det er en god måde til hele tiden at have et overblik over, hvilke jobs der er tilgængelige i dit område. Derudover er det på mange jobportaler muligt at oprette sig som bruger, uploade et CV og dermed gøre det muligt for eventuelle arbejdsgivere at finde.

Har du en LinkedIn-profil, kan det også betale sig at bruge lidt tid på at finpudse din profil og opdatere dit CV. På LinkedIn har du også mulighed for at trække på dit netværk. Hvis du ikke allerede har en profil på LinkedIn, kan vi varmt anbefale at oprette en. 

Lav en plan over, hvor du vil ansøge 

Generelt er det en god idé at skabe en udførlig plan over din ansøgningsproces. Hvilke jobs ønsker du at søge? Hvornår er deadline for at sende din ansøgning? Hvad vil du nå fra den ene dag til den anden?

Lav et skema over alle de jobs, der er ledige nær dig – og som du ønsker at søge. Listen behøver ikke at være uudtømmelig – du kan altid tilføje jobs løbende, efterhånden som stillingerne bliver slået op. Når du har søgt et job, markerer du stillingen. På den sørger du for aldrig at misse en deadline. 

Samtidig kan det være rart at have et overblik over, hvilke jobs du har søgt. Det kan være med til at give dig  fornemmelsen af, at du rykker dig processen – og at du når de mål, du har sat dig. 

Hav tålmodighed – og finpuds dine evner efterhånden

De færreste får drømmejobbet efter at have sendt et par enkelte ansøgninger afsted. Du har sikkert hørt, at tålmodighed er en dyd. Og selvom om det er frustrerende at få at vide, når du allerede har mistet overblikket over søgte jobs, er det godt at have in mente. 

 Det kan nemlig være en længerevarende proces at søge et job. Det kan naturligvis være frustrerende – særligt hvis du søger job, mens du er arbejdsløs. Sørg derfor for at glæde dig over de små sejre. At komme til samtale, selvom du ikke fik jobbet, er en bedrift i sig selv – og kan være en utrolig lærerig oplevelse, der hjælper dig til din næste samtale. 

Har du sendt mange ansøgninger afsted uden held, kan du overveje at tage på et CV-kursus eller lignende. Hvis du er medlem af en a-kasse, vil små kurser eller workshops ofte blive udbudt gratis. Der er ingen grund til at være bleg for at finpudse dine evner – man kan altid blive bedre til at skrive skarpere ansøgninger og gå til jobsamtale. 

 

Lækre biler til særpriser: Kæmpe Brugtbils Festival med kendte mærker i weekenden

Skrevet af: Redaktionen

Det er ikke så tit, at man kan få en Audi, Golf, Passat eller Skoda til en særpris.

Men i den kommende weekend lørdag d. 16. november og søndag d. 17. november inviterer bilhuset Semler Retail på Ny Kærvej til stor Brugtbils Festival. Fra klokken 11-16 begge dage.

Her kan man få særligt gode priser på de tre kendte mærker Audi, Volkswagen + Volkswagen Erhverv og Skoda.

De kører skarpe priser på deres brugte biler + GRATIS undervognsbehandling på alle brugte biler solgt denne weekend, og ugen efter.

Ender man med at købe en brugt bil derude i weekenden deltager man automatisk i lodtrækningen om et gavekort på 4000,- til et spaophold.

Derudover er der også en anden konkurrence, som alle kan deltage i, hvor man kan vinde et gavekort på 1000 kr.

Gratis pølser, balloner og sodavand

Udover bilerne er der andre gode grunde til at kigge forbi og man kan let tage hele familien med. Der er nemlig sørget for pølsevogn, der deler GRATIS pølser ud, samt sodavand.

Desuden er der balloner til børnene.

Blandt helt skarpe tilbud kan man bl.a. købe en Audi A3 30 TDI Sport Limited Sportsback S Tronic der kun har kørt 8.000 kilometer til 310.000 kr.

En Audi A6 2,0 TDI 190 Ultra Avant S Tronic med 101.000 kilometer på tælleren står i 335.000 kr. Så altså meget bil for gode penge.

En Skoda Fabia 1,0 TSI 95 Ambition Combi der har kørt 3.000 kilometer kan man købe 175.000 kr.

Se flere tilbud på dette link Brugtbil Festival

Hvad: Brugtbil Festival
Hvor: Ny Kærvej 47
Hvornår: Lørdag & søndag d. 16 og 17. november
Klokken 11-16 begge dage

Ugens tip: Grillen Burgerbar laver den ultimative andeburger

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Vi elsker at forkæle jer med de bedste nyheder fra verdens fedeste by, og nu er vi klar med endnu et tiltag, som forhåbentlig får jer til at udnytte endnu flere af de mange lækre kulinariske sager, som byens madsteder byder på.

Ugens Tip er en stor succes på vores søstermedie MigogKbh, hvor redaktionen tipper om alt fra gourmet-pita, lækkert kaffe, smørrebrød og varm chokolade.

Det er vi nu også klar med her på MigogAalborg, og Ugens Tip er et højaktuelt og indbydende ét af slagsen.

Den ultimative andeburger

Vi har før skrevet om Grillen Burgerbars geniale julefrokost-koncept, hvor flæskesteg, kartofler og sovs er byttet ud med burger og bajere.

Hovedingrediensen i julefrokosten er burgeren Grill De Canard, som er deres bud på den ultimative andeburger med rødkål, sprøde flæskesvær og Confit de Canard.

Men den greasy andeburger er ikke kun gæst til julefrokosten, for den findes nemlig også på menukortet i en begrænset periode.

Sidste år kunne burgeren kun bestilles i perioden 1.-23. december, men på grund af stor efterspørgsel har de i år valgt at sætte burgeren på menuen allerede d. 8. november og helt frem til 31. december.

Det virker altså til, at Grill De Canard er ved at blive et decideret julehit, og det så vi som den perfekte andledning til lige at lave en lille tester.

Derfor satte vi GPS’en til Ved Stranden 1 og satte os for at lave en lille andmeldelse af den populære burger.

ANDmeldelse af Confit De Canard

Confit de Canard består som beskrevet af confiteret and, rødkål, flæskesvær og er smurt med Grillen’s mayo.

Kender du endnu ikke til confiteret and, fortjener du næsten at blive kogt i dit eget fedt … for det er netop, hvad andekødet er gået igennem for at blive så mørt, at du kan spise det uden gebis.

Det gik ikke længe fra vi andkom til den fristende burger stod foran os.

Efter kyndig vejledning fra tjeneren valgte vi at supplere burgeren med ekstra and og flæskesvær til 25. kr. ekstra (… for hvorfor ikke?!) og så en gang pickles (+ 5 kr.), som skulle være et tiltrængt syrligt indspark til de mange tunge elementer i burgeren.

Kombinationen af det fede og møre (!) and, den let-syrlige rødkål, mayo’en og brioche-bollen var virkelig lækker!

Men vores klare holdning er, at du ligeså godt kan gå all in og bestille den med ekstra kød og pickles, for det gjorde den samlede smagsoplevelse helt suveræn.

Du vælger selvfølgelig at bestille Confit De Canard som menu (129 kr.), hvor du kan vælge mellem Curly Fries, Fries, Cheese Fries (+10 kr.), Oh My Fries (+20 kr.) eller Sweet potato fries (+10 kr.).

Dertil får du også en valgfri mayo, og her faldt vores valg naturligvis på den hjemmelavede Bearnaise mayo … det var simpelthen for fristende ikke lige at prøve kombinationen af confiteret and og bearnaise sauce.

Spoiler alert: Det fungerer selvfølgelig glimrende!

Den samlede pris for oplevelsen landede på 159 kr. og så tør vi godt garantere, at du ikke går sulten derfra.

Hvad: Grill De Canard (Andeburger med rødkål, sprøde flæskesvær og Confit de Canard)
Hvor: Grillen Burgerbar
Hvornår: Frem til 31/12
Pris: Burger: 109 kr. (både i restauranten og takeaway) Menu: 129 kr (Ekstra and og flæskesvær: 25 kr., Pickles: 10 kr.)

Store biografdag på søndag i Aalborg: Alle film koster en 50’er

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Pressefoto
Pressefoto

Årstiden indbyder for alvor til filmhygge og lune popcorn.

Så er det jo meget heldigt, at Nordisk Film Biografer på søndag, d. 17. november, fejrer filmglæden og afholder Den Store Biografdag.

Her kan du kurere tømmermændene, hygge med kæresten eller tage familien med i Nordisk Film Biografer i Kennedy Arkaden og i Shoppen i City Syd for en flad 50’er.

MigogAalborg har været kontakt med Nordisk Film biograferne i Aalborg, og de oplyser, at der allerede er solgt mange billetter.

Derfor skal du nok være hurtig på tasterne, hvis du vil have lige præcis din yndlingsplads … eller være sikker på at kunne se lige netop din favoritfilm.

Tilbuddet gælder alle billetter og til alle forestillinger dagen igennem.

“En biografoplevelse er oplagt måde at være sammen om en fælles oplevelse. Både med dem, man har med i biografen, og med de andre gæster i biografsalen.

Og den fælles oplevelse skal have de allerbedste rammer. Derfor arbejder Nordisk Film Biografer altid på at matche de mange, gode film med den højeste kvalitet i både service, komfort og biografteknik,” skriver Nordisk Film i en pressemeddelelse.

Det kan du se i biografen på søndag

På Den Store Biografdag kan biografgæsterne opleve film for enhver smag, og valget er dit:

Du kan blandt andet se den højspændte og anmelderroste danske film Kollision med fantastisk skuespil af blandt andre Nikolaj Lie Kaas og Cecilie Stenspil.

Der er også underholdning i vente for de mindste i familien, som kan se tegnefilmen Familien Addams, som byder på masser af grin og monsterballade.

Er du i det romantiske hjørne kan du se frem til den den romantiske julefilm Last Christmas, der handler om Kate, som arbejder i en julebutik i London og møder den fremmede mand Tom, som sætter hjertet i brand.

For de fartglade er en mulighed filmen Le Mans ’66, som handler om optakten til Le Mans-løbet i 1966 med Christian Bale og Matt Damon i hovedrollerne.

Derudover vises der også film som Midway, Downton Abbey, Ser du Månen, Daniel, Jagtsæson, Joker, Zombieland, og den nye Terminator med Arnold Schwarzenegger tilbage i sin glansrolle.

Gratis kaffekapsler til folket

I år præsenteres Den Store Biograf i samarbejde med L’OR kaffekapsler, og det betyder, at der på selve dagen vil blive uddelt prøver på L’OR kaffekapsler i alle Nordisk Film Biografer.

Hvad: Den Store Biografdag
Hvor: Alle Nordisk Films biografer (I Aalborg: City Syd og Kennedy)
Hvornår: Søndag d. 17 november hele dagen.

Du finder billetinfo her.