Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gode råd til at motivere dine medarbejdere 

Af Annoncør

Engagerede og målrettede medarbejdere er en vigtig ingrediens i opskriften på en succesfuld arbejdsplads. Der er dem, der får maskineriet til at køre rundt og i sidste ende skaber gode resultater på bundlinjen.

Annoncør betalt indhold leveret af y-design.dk

Ikke nok med at et motiverende arbejdsmiljø skaber en god omgangstone og mere arbejdsglæde, så har det også en indvirkning på sygefraværet. Du kan nemlig forebygge sygefravær ved at opretholde et positivt og sundt arbejdsmiljø, da det smitter af på medarbejdernes mentale og psykiske helbred. Dermed er der også mindre risiko for opsigelser, idet de ansatte ikke nedslides mentalt i samme grad. Læs mere om hvordan du skaber motivation og arbejdsglæde på jobbet i artiklen her. 

Bevar produktiviteten med ros og anerkendelse

Rosende ord er noget alle kan lide. Det gælder i særdeleshed, hvis det kommer fra chefens mund. Ifølge sociologien er mennesket er jo som udgangspunkt et anerkendelsessøgende væsen – om der er tale om et kompliment fra en kammerat, nogle søde ord fra din kæreste eller anerkendelse fra din leder, så er det med til at opmuntre og motivere. Det har den effekt, at din medarbejder føler, at deres indsats har værdi, og at deres arbejde nytter, hvilket er afgørende for at holde produktiviteten og effektiviteten i hævd. En ideel måde, at vise dine medarbejdere, at du påskønner deres arbejdspræstation, er ved at give en firmagave fra y-design. På den måde kan du fejre deres succeser og inspirere dine medarbejdere til at fortsætte i samme stil.  

Husk den gode kommunikation og dialog

Kommunikation er ikke blot vejen frem i et parforhold, det er også et afgørende element på en arbejdsplads. Fornuftige rammer for dialog og kommunikation mellem dig som leder og dine medarbejdere er med til at udvikle virksomheden i en positiv retning. Det er vigtigt, at involvere dine medarbejdere, lytte til deres ideer og forslag og huske at viderekommunikere. Disse faktorer bidrager nemlig til øget motivation blandt personalet. Hvis du modsat ikke har en åben kommunikation, vil det blot have en ekskluderende effekt. Det kan skabe utryghed på grund af uvisheden om, hvad der sker på arbejdspladsen. Derfor skal du undgå en lukket kommunikation ved at tænke lidt ekstra over, hvordan du kommunikerer både i tale og skrift. Sådan sætter du også et godt eksempel overfor dine medarbejdere. I bund og grund handler det altså om at bygge bro, og huske at dine ansatte også er mennesker.

Del artikel