Gode råd: Husk A-kassen inden du bliver færdig på studiet

Skrevet af: Michael Qureshi

De fleste studerende tænker nærmest kun på studie, eksamener og eventuelt studiejob for at få det hele til at løbe rundt, mens de går på universitetet.

Det betyder at mange glemmer vigtige faktorer til livet efter fx Aalborg Universitet.

En af de største ting, som havner i glemmebogen er A-kassen. I denne artikel gennemgår vi hvorfor det er vigtigt at studerende melder sig ind i en A-kasse, mens de studerer og hvordan du finder frem til den bedste A-kasse.

Fordele ved at melde sig ind i en A-kasse før dimension

Hvis du melder dig ind i en A-kasse senest 12 måneder før din dimission, så opnår du en række fordele.

I denne forbindelse er det gratis at melde sig ind i A-kassen.

Derudover vil du også være dagpenge-berettiget og dette betyder at du slipper for karantæne. Derudover kan du opnå et studiemedlemskab, hvis du er under 30 år, når du melder dig ind.

Hvad er karantæne hos en A-kasse?

Ovenfor har vi nævnt karantæne. Du kommer i en måneds karantæne hos en A-kasse, hvis du tilmelder dig, når du er færdig er på universitet.

I forbindelse med denne karantæne vil du ikke få udbetalt dagpenge.

Derudover betyder tilmelding efter færdiggjort uddannelse også at der kan gå omkring 2-3 måneder, før at du får dine dagpenge udbetalt, da de betales bagud.

De studerende glemmer at melde sig ind i A-kassen

Selvom at du godt kan melde dig ind i en A-kasse efter din dimission, så har du kun 14 dage til at sende ansøgningen og det er de færreste studerende klar over.

Tilbage i 2009 viste en undersøgelse for A-kassen STA at halvdelen af de studerende over 18 år ikke viste at de kun havde to uger til at melde sig ind i en A-kasse efter at de havde færdiggjort en uddannelse.

Hvis du overskrider denne tidsfrist kan du først blive medlem, når du kommer ud på arbejdsmarkedet, og tidligst et år efter at du er kommet i job er du berettiget til dagpenge.

Sådan finder du den bedste A-kasse

Det er altså uden tvivl vigtigt at du melder sig ind i en A-kasse inden dimission.

Nu sidder du måske og tænker på hvilken A-kasse du bør melde dig ind i og dette kan vi også hjælpe med.

Der findes flere forskellige sider, som har sammenlignet A-kasserne i Danmark og som er kommet frem til hvilken er den bedste A-kasse.

For at finde frem til den bedste A-kasse har sider som find-a-kasse-priser.dk vurderet faktorer som fx Trustpilot score samt service og pris på selve A-kassen.

På den førnævnte side er det fx Frie Funktionærer, som topper med en Trustpilot score på 9,3, mens 3F skraber bunden med en Trustpilot score på 3,3.

Derfor bør du måske overveje at melde dig ind i Frie Funktionærer, men tjek gerne sammenligningerne før du tager den endelige beslutning.

Den perfekte symfoni: Kaffebar klar med uimodståelige is-sandwich

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sommervejret er for alvor kommet til Aalborg ( … i hvert fald til og med i morgen), og du finder ikke to bedre venner end høj solskin og is.

Det skulle da lige være Behag Din Smags fuldstændige fantastiske bagværk i selskab med hjemmelavet is.

Igen i år har Aalborg bedste kaffebar nemlig tryllet i køkkenet og kreeret hele to fristende is-sandwich – naturligvis lavet helt fra bunden med økologiske råvarer.

Favoritten fra sidste år, Hindbærsnitte-is, kan vi heldigvis byde velkommen igen, men den har fået en særdeles sød og lækker ven.

I år har bageriet tryllet endnu engang og lavet en ny variant i form af en Brownie-is.

“Den smager som … en opgraderet mælkesnitte!”

Behag Din Smag har præsenteret isene som en nyhed i dag, sååååå … Vi stod selvfølgelig klar til at smage på herlighederne her til formiddag.

Hindbærsnitte-udgaven skuffer heller ikke i år.

Det iskolde lag af hindbæris er noget tykkere, end man kender fra den klassiske hindbærsnittes lag af syltetøj, men det er bestemt ikke en negativ ting.

Isen og de syndige mørdejsbunde er den perfekte kombination, og den lette syrlighed fra de friske bær, bringer balancen helt i top. En respektfuld opgradering af en af danskernes yndlingskager!

Men hvad så med den nye dreng i klassen?

Brownie-isen smager (surprise …) fuldstændig forrygende. Der er små stykke af brownie i vaniljeisen, og de to brownie-bunde har fået et ekstra skud kakao, og vi udbrød i kor: “Ej, den smager af mælkesnitte!”, og det er jo aldrig helt dårligt.

Læg dertil, at den uforklarlige mælkecreme fra mælksnitten er erstattet af den vildeste vaniljeis med browniestykker!

Intet besøg på Behag Din Smag uden byens bedste kaffe. Lene Hyldahl, indehaver og barista, anbefaler en Espresso Tonic som et friskt pust til de syndige is-bomber.

“Espresso Tonic er min personlige i sommervarmen, for den er helt vildt læskende,” forklarer Lene.

Behag Din Smag oplyser, at de fristende sommer-is koster 38 kr., og de vil kunne købes hele sommeren .. så længe lager haves!

Find din indre popstjerne frem: Nu kan du komme til X Factor casting i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV2
Foto: TV2

Drømmer du om at blive sanger? Eller kender du én, der har en helt fantastisk sangstemme, som hele Danmark burde høre?

Så er der nu mulighed for at få testet sangtalentet, når X Factor åbner op for pop-up castings rundt omkring i hele landet.

Det skriver TV2 i en pressemeddelelse.

Her i Aalborg foregår det traditionen tro i Folkekirkens Hus på Gammeltorv 4. Det bliver fredag den 12. juni kl. 14.00 – 20.00, at du kan komme til pop-up casting.

Udover muligheden for at komme videre i X Factor, kan du også møde finalisten og nordjyden Mathilde Cafeey, der kommer forbi og hilser på.

Sådan foregår en pop-up casting

Pop-up casting er en uformel casting, hvor du blot skal komme, som du er. Du skal ikke synge for dommertrioen fra TV, men bliver mødt af de flinke X Factor castere.

Og hvis du imponerer dem, har du chancen for at komme videre til auditions, hvor du skal synge foran dommerne.

Foto: Lasse Lagoni

“Man får derfor en stor forlomme i køen, hvis man stiller op d. 12. juni. Og så er det helt lowkey og ufarligt – og faktisk lidt hyggeligt at kigge forbi vores pop-up,” skriver X Factor.

Kommer du forbi en pop-up casting, undgår du en tur til Aarhus eller København til de officielle precastings i august, hvor køen er ufattelig lang.

Hvad: X Factor pop-up casting
Hvor: Folkekirkens Hus
Hvornår: Fredag den 12. juni kl. 10-14

Du kan finde mere info her.

Frisk vand i bassinerne: Vestre Fjordpark genåbner i denne uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Nu er der godt nyt til os, der er ved koge over i den nordjyske sommervarme.

I går kunne vi fortælle, at Rigspolitiet og sundhedsmyndigerne har givet de udendørs friluftsbade lov til at åbne efter længere tids nedlukning. Det kan du læse mere om her.

I dag skulle Magistraten i Aalborg Kommune så mødes, hvor åbningen af Vestre Fjordpark var et af hovedpunkterne på dagsordenen.

De har besluttet, at Vestre Fjordpark genåbner på fredag, den. 5. juni.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Aalborg Kommune har lavet en række foranstaltninger for at kunne håndtere afstandskravet i forbindelse med Covid-19 i Vestre Fjordpark.

Det er kommunens vurdering, at det dermed vil være forsvarligt igen at lukke vand ind i Vestre Fjordparks bassiner.

Nedenstående foranstaltninger er blevet truffet:

 

  • Markeringer på opholdsarealerne der gør det muligt at overholde det nødvendige afstandskrav på 1 meter både på det grønne areal og trædækket.
  • Legepladsen og tårnet vil være afspærret og kan ikke benyttes.
  • Tarzanbanen afspærres og 1 meter vippen, 3 meter vippen samt udspringstårnet vil være lukket for at undgå, at der opstår lange køer og for at undgå kontaktflader, som mange personer rører ved.
  • Vandet udskiftes løbende via pumpen, så der hele tiden er frisk vand i bassinerne.

Aalborg Havnebad og Nibe Fjordbad åbner også fredag 5. juni. Også her vil der blive sørget for, at afstandskravene kan overholdes.

Lækre is hele sommeren

Udover udsigt til frisk vand i bassinet, kan vi også glæde os over, at Café Salt holder åbent ALLE dage resten året. Derfor kan en forfriskende dukkert kombineres med en lækker is; hvad med en Joe Exotic? Læs mere om det skøre tiltag her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her