Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

GastroNorth kæmper for Michelin-stjernen: Får støtte på 200.000 kr.

Af Michael Qureshi
Vinh fra Fusion (yderst venstre) møder Kristian Rise fra Vendia (yderst højre). Øvrige på billedet er Morten Kok (Mortens Kro) samt Peter Christian Jensen (direktør Ruths Hotel)
Vinh fra Fusion (yderst venstre) møder Kristian Rise fra Vendia (yderst højre). Øvrige på billedet er Morten Kok (Mortens Kro) samt Peter Christian Jensen (direktør Ruths Hotel)

Det er den største anerkendelse i den internationale restaurantionsbranche at få tildelt en Michelin-stjerne.

Endnu er det ikke lykkedes en nordjysk restaurant at få Michelin-guiden til at uddele en heroppe, men niveauet er absolut til det.

Der kæmpes derfor også i kulisserne for at få Michelin til at kigge mod det nordjyske. GastroNorth er en samling af fem nordjyske toprestauranter, der bruger deres fælles netværk for øget international bevågenhed til fordel for gastronomien i Nordjylland.

Restauranterne er Ruths Gourmet i Skagen, Vendia Gourmet i Hjørring og så Aalborg-restauranterne Fusion, Bühlmann og Mortens Kro.

Modtager 200.000 kr. fra Aalborg Erhvervsråd

Nu har GastroNorth fået en hjælpende hånd, da Aalborg Erhvervsråd på seneste møde besluttede at bevilge det private initiativ 200.000 kroner. Initiativet, der er taget af fem nordjyske toprestauranter, har bl.a. til formål at tiltrække mere international opmærksomhed om nordjysk topgastronomi, flere gastrointeresserede turister og bl.a. gennem opkvalificering dermed skabe grundlag for flere arbejdspladser.

Erhvervsrådsmedlem Steen Royberg forklarer den kommunale bevilling med seriøsiteten, der ligger bag GastroNorth-projektet, og målet om at skabe flere arbejdspladser med rod i øget international gastroturisme i Aalborg og Nordjylland.

De involverede toprestauranter glæder sig over håndsrækningen.

”Vi har besluttet at medfinansiere initiativet for at sikre GastroNorths opstart, fordi vi opfatter det som seriøst, målrettet og med et meningsfuldt succeskriterie for hele det aalborgensiske og nordjyske turisterhverv på et område, gastroturisme, som internationalt er i vækst.

Et spændende område, som vi vurderer vores by og egn netop har naturlige forudsætninger for at gøre sig mere gældende på,” forklarer Steen Royberg, medlem af Aalborg Erhvervsråd og bl.a. formand for Erhverv Norddanmark.

Glæde over bevillingen

Hos GastroNorths initiativtagerrestauranter er der naturligvis glæde over bevillingen:

”Det er både et tydeligt signal og en klar håndsrækning, som vi takker for, og som vi håber kan være med til yderligere at samle alle gode kræfter” siger Peter Chr. Bühlmann Jensen, der er direktør på Ruths Hotel og dermed for Ruths Gourmet, på vegne af alle GastroNorth-restauranterne.

Peter Chr. Bühlmann Jensen understreger, hvad erhvervsrådet også har lagt vægt på, at initiativet er åbent for alle nordjyske restauranter med realistiske internationale ambitioner og vilje til at arbejde for at nå målet, som ultimativt er en Michelinstjerne til mindst en nordjysk restaurant.

På samme måde arbejdes der også på at medinddrage kvalitetsleverandører af råvarer i projektet, der understøtter samme nordjyske fødevarefortælling.

”Uanset hvilken eller hvilke nordjyske restauranter, der forhåbentligt en gang opnår en Michelinstjerne, så er erfaringerne fra andre områder, hvor det er sket, f.eks. i Aarhus, at det også øger interessen for og omsætningen hos øvrige gourmetrestauranter i området, fordi flere internationale gastroturister rejser til,” forklarer Peter Christian Bühlmann Jensen om baggrunden for initiativet.

Flere restauranter er velkommen

Han nævner bl.a. restauranterne Applaus, Textur, Tabu, Brøndums, Svinkløv, Strandingskroen og Villa Vest., som eksempler på toprestauranter, der vil blive inviteret med i GastroNorth, hvis folkene bag er interesseret.

GastroNorth samarbejder allerede med bl.a. Visit Aalborg og VisitNordjylland om forskellige konkrete projekter. Blandt andet har man lige haft en gruppe norske gastrojournalister på besøg i Aalborg og i det øvrige Nordjylland.

Aalborg Erhvervsråds bevilling følger oven på 100.000 kr., som et folketingsflertal via finansloven og regeringens Gastro25-initiativ for 2017 valgte at tildele GastroNorths opstartsarbejde på folketingsmedlem Søren Gades foranledning – samt de midler, som restauranterne selv lægger i projektet.

Del artikel

Andre læser også