GastroNorth kæmper for Michelin-stjernen: Får støtte på 200.000 kr.

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinh fra Fusion (yderst venstre) møder Kristian Rise fra Vendia (yderst højre). Øvrige på billedet er Morten Kok (Mortens Kro) samt Peter Christian Jensen (direktør Ruths Hotel)
Vinh fra Fusion (yderst venstre) møder Kristian Rise fra Vendia (yderst højre). Øvrige på billedet er Morten Kok (Mortens Kro) samt Peter Christian Jensen (direktør Ruths Hotel)

Det er den største anerkendelse i den internationale restaurantionsbranche at få tildelt en Michelin-stjerne.

Endnu er det ikke lykkedes en nordjysk restaurant at få Michelin-guiden til at uddele en heroppe, men niveauet er absolut til det.

Der kæmpes derfor også i kulisserne for at få Michelin til at kigge mod det nordjyske. GastroNorth er en samling af fem nordjyske toprestauranter, der bruger deres fælles netværk for øget international bevågenhed til fordel for gastronomien i Nordjylland.

Restauranterne er Ruths Gourmet i Skagen, Vendia Gourmet i Hjørring og så Aalborg-restauranterne Fusion, Bühlmann og Mortens Kro.

Modtager 200.000 kr. fra Aalborg Erhvervsråd

Nu har GastroNorth fået en hjælpende hånd, da Aalborg Erhvervsråd på seneste møde besluttede at bevilge det private initiativ 200.000 kroner. Initiativet, der er taget af fem nordjyske toprestauranter, har bl.a. til formål at tiltrække mere international opmærksomhed om nordjysk topgastronomi, flere gastrointeresserede turister og bl.a. gennem opkvalificering dermed skabe grundlag for flere arbejdspladser.

Erhvervsrådsmedlem Steen Royberg forklarer den kommunale bevilling med seriøsiteten, der ligger bag GastroNorth-projektet, og målet om at skabe flere arbejdspladser med rod i øget international gastroturisme i Aalborg og Nordjylland.

De involverede toprestauranter glæder sig over håndsrækningen.

”Vi har besluttet at medfinansiere initiativet for at sikre GastroNorths opstart, fordi vi opfatter det som seriøst, målrettet og med et meningsfuldt succeskriterie for hele det aalborgensiske og nordjyske turisterhverv på et område, gastroturisme, som internationalt er i vækst.

Et spændende område, som vi vurderer vores by og egn netop har naturlige forudsætninger for at gøre sig mere gældende på,” forklarer Steen Royberg, medlem af Aalborg Erhvervsråd og bl.a. formand for Erhverv Norddanmark.

Glæde over bevillingen

Hos GastroNorths initiativtagerrestauranter er der naturligvis glæde over bevillingen:

”Det er både et tydeligt signal og en klar håndsrækning, som vi takker for, og som vi håber kan være med til yderligere at samle alle gode kræfter” siger Peter Chr. Bühlmann Jensen, der er direktør på Ruths Hotel og dermed for Ruths Gourmet, på vegne af alle GastroNorth-restauranterne.

Peter Chr. Bühlmann Jensen understreger, hvad erhvervsrådet også har lagt vægt på, at initiativet er åbent for alle nordjyske restauranter med realistiske internationale ambitioner og vilje til at arbejde for at nå målet, som ultimativt er en Michelinstjerne til mindst en nordjysk restaurant.

På samme måde arbejdes der også på at medinddrage kvalitetsleverandører af råvarer i projektet, der understøtter samme nordjyske fødevarefortælling.

”Uanset hvilken eller hvilke nordjyske restauranter, der forhåbentligt en gang opnår en Michelinstjerne, så er erfaringerne fra andre områder, hvor det er sket, f.eks. i Aarhus, at det også øger interessen for og omsætningen hos øvrige gourmetrestauranter i området, fordi flere internationale gastroturister rejser til,” forklarer Peter Christian Bühlmann Jensen om baggrunden for initiativet.

Flere restauranter er velkommen

Han nævner bl.a. restauranterne Applaus, Textur, Tabu, Brøndums, Svinkløv, Strandingskroen og Villa Vest., som eksempler på toprestauranter, der vil blive inviteret med i GastroNorth, hvis folkene bag er interesseret.

GastroNorth samarbejder allerede med bl.a. Visit Aalborg og VisitNordjylland om forskellige konkrete projekter. Blandt andet har man lige haft en gruppe norske gastrojournalister på besøg i Aalborg og i det øvrige Nordjylland.

Aalborg Erhvervsråds bevilling følger oven på 100.000 kr., som et folketingsflertal via finansloven og regeringens Gastro25-initiativ for 2017 valgte at tildele GastroNorths opstartsarbejde på folketingsmedlem Søren Gades foranledning – samt de midler, som restauranterne selv lægger i projektet.

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her

Gigantisk kø: POWER åbnede i Aalborg med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag morgen klokken 7.00 åbnede Elektronik- og hvidevarekæden POWER med et brag i City Syd.

Tusinder af aalborgensere har allerede fra morgenstunden stået i kø, og i aftes var der propfyldt i teltet med overnattende kunder.

To timer efter åbningen var køen stadig gigantisk, men der var højt humør blandt de fremmødte, der fik serveret kaffe og rundstykker.

Mange kom også glade ud fra butikken med store fladskærme og computere og andet elektronik.

Udover en masse vilde kø-tilbud på bl.a. prisvindende SONY høretelefoner, Macbook Air 2019 og 65″ Samsung TV bliver det også en dag fyldt med fede events og konkurrencer.

“Det er en stor festdag,” siger Jesper Boysen, kædens adm. direktør.

Kan prøve Virtual Reality

For dem der tager turen derud, kan man også fordrive ventetiden med at prøve virtual reality, hvor aalborgensiske VRgame opstiller deres maskiner udenfor butikken – helt gratis selvfølgelig.

Senere på dagen serveres der også grillpølser og gratis is fra en is-bil i løbet af dagen.

120 medarbejdere, både fra den nye Aalborg butik samt hovedkontoret i København, står klar i den 2.500 kvadratmeter store butik om fredagen, og der åbnes 24 kasser til hurtig ekspedering.

Se alle POWERs åbningstilbud her.

Hvad: POWER butik åbningsdag
Hvor: Løven 25A, 9200 Aalborg SV
Hvornår: 23. august, 07.00-22.00