GastroNorth kæmper for Michelin-stjernen: Får støtte på 200.000 kr.

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinh fra Fusion (yderst venstre) møder Kristian Rise fra Vendia (yderst højre). Øvrige på billedet er Morten Kok (Mortens Kro) samt Peter Christian Jensen (direktør Ruths Hotel)
Vinh fra Fusion (yderst venstre) møder Kristian Rise fra Vendia (yderst højre). Øvrige på billedet er Morten Kok (Mortens Kro) samt Peter Christian Jensen (direktør Ruths Hotel)

Det er den største anerkendelse i den internationale restaurantionsbranche at få tildelt en Michelin-stjerne.

Endnu er det ikke lykkedes en nordjysk restaurant at få Michelin-guiden til at uddele en heroppe, men niveauet er absolut til det.

Der kæmpes derfor også i kulisserne for at få Michelin til at kigge mod det nordjyske. GastroNorth er en samling af fem nordjyske toprestauranter, der bruger deres fælles netværk for øget international bevågenhed til fordel for gastronomien i Nordjylland.

Restauranterne er Ruths Gourmet i Skagen, Vendia Gourmet i Hjørring og så Aalborg-restauranterne Fusion, Bühlmann og Mortens Kro.

Modtager 200.000 kr. fra Aalborg Erhvervsråd

Nu har GastroNorth fået en hjælpende hånd, da Aalborg Erhvervsråd på seneste møde besluttede at bevilge det private initiativ 200.000 kroner. Initiativet, der er taget af fem nordjyske toprestauranter, har bl.a. til formål at tiltrække mere international opmærksomhed om nordjysk topgastronomi, flere gastrointeresserede turister og bl.a. gennem opkvalificering dermed skabe grundlag for flere arbejdspladser.

Erhvervsrådsmedlem Steen Royberg forklarer den kommunale bevilling med seriøsiteten, der ligger bag GastroNorth-projektet, og målet om at skabe flere arbejdspladser med rod i øget international gastroturisme i Aalborg og Nordjylland.

De involverede toprestauranter glæder sig over håndsrækningen.

”Vi har besluttet at medfinansiere initiativet for at sikre GastroNorths opstart, fordi vi opfatter det som seriøst, målrettet og med et meningsfuldt succeskriterie for hele det aalborgensiske og nordjyske turisterhverv på et område, gastroturisme, som internationalt er i vækst.

Et spændende område, som vi vurderer vores by og egn netop har naturlige forudsætninger for at gøre sig mere gældende på,” forklarer Steen Royberg, medlem af Aalborg Erhvervsråd og bl.a. formand for Erhverv Norddanmark.

Glæde over bevillingen

Hos GastroNorths initiativtagerrestauranter er der naturligvis glæde over bevillingen:

”Det er både et tydeligt signal og en klar håndsrækning, som vi takker for, og som vi håber kan være med til yderligere at samle alle gode kræfter” siger Peter Chr. Bühlmann Jensen, der er direktør på Ruths Hotel og dermed for Ruths Gourmet, på vegne af alle GastroNorth-restauranterne.

Peter Chr. Bühlmann Jensen understreger, hvad erhvervsrådet også har lagt vægt på, at initiativet er åbent for alle nordjyske restauranter med realistiske internationale ambitioner og vilje til at arbejde for at nå målet, som ultimativt er en Michelinstjerne til mindst en nordjysk restaurant.

På samme måde arbejdes der også på at medinddrage kvalitetsleverandører af råvarer i projektet, der understøtter samme nordjyske fødevarefortælling.

”Uanset hvilken eller hvilke nordjyske restauranter, der forhåbentligt en gang opnår en Michelinstjerne, så er erfaringerne fra andre områder, hvor det er sket, f.eks. i Aarhus, at det også øger interessen for og omsætningen hos øvrige gourmetrestauranter i området, fordi flere internationale gastroturister rejser til,” forklarer Peter Christian Bühlmann Jensen om baggrunden for initiativet.

Flere restauranter er velkommen

Han nævner bl.a. restauranterne Applaus, Textur, Tabu, Brøndums, Svinkløv, Strandingskroen og Villa Vest., som eksempler på toprestauranter, der vil blive inviteret med i GastroNorth, hvis folkene bag er interesseret.

GastroNorth samarbejder allerede med bl.a. Visit Aalborg og VisitNordjylland om forskellige konkrete projekter. Blandt andet har man lige haft en gruppe norske gastrojournalister på besøg i Aalborg og i det øvrige Nordjylland.

Aalborg Erhvervsråds bevilling følger oven på 100.000 kr., som et folketingsflertal via finansloven og regeringens Gastro25-initiativ for 2017 valgte at tildele GastroNorths opstartsarbejde på folketingsmedlem Søren Gades foranledning – samt de midler, som restauranterne selv lægger i projektet.

Så er datoen afsløret: Denne dag ankommer Julemanden til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Visitaalborg
Foto: Visitaalborg

Vi har stort set lige afsluttet den lækre sommer, og nu kommer de mørke dage med kulde, regn og blæst.

Men der er lige en enkelt ting, som rigtig mange glæder sig til, hver eneste gang året drejer ind i den kolde efterårstid. Julemandens ankomst til Aalborg på Honnørkajen.

Det er efterhånden blevet en tradition for tusinder af aalborgensere at dukke op, når Aalborgs faste glade julemanden lægger til kaj på Havnefronten. Derfor er der rigtig mange, som har ventet på den officielle dato på Julemandens ankomst.

Kommer sejlende i sit store røde skib

Den har Aalborg City nu afsløret på Facebook, og der er rigtig mange, som allerede har markeret sig interesseret eller deltager på Facebook-begivenhed.

Det bliver således lørdag den 17. november kl. 10.45, at Julemanden kommer sejlende i sit store røde skib og indtager Aalborg. Herefter plejer han at være rundt omkring i Aalborg frem mod juleaften.

Således var han både på julemarkedet på Gl. Torv og i Friis Shoppingcenter sidste år.

Programmet er således lagt op;

Kl. 10:45 Aalborg gardens nisseorkester underholder
Kl. 11:00 Julemandens skib ligger til ved Honnørkajen
Kl. 11.45 Velkomsttale til julemanden ved borgmester Thomas Kastrup-Larsen
Kl. 12:00 Julemanden og borgmesteren kører i kane igennem byens gader – de stopper ved julemarkedet på Gammeltorv

Samme dag tændes det store Juletræ på Nytorv også. Her holder borgmester Thomas Kastrup Larsen traditionen tro også en tale til byen.

Du kan selv melde dig interesseret i Julemandens ankomst her

Er der andre børnefamilier i kvarteret: Her er det “hemmelige” trick

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Du har endelig fundet drømmehuset i den rette by, og i det rigtige område.

Men nu kommer det store spørgsmål, som kan være væsentligt for at få dine børn til at blive aktiveret i fritiden.

Bor der andre børnefamilier i nærheden?

Vi kan alle huske gadelegene spark til bøtten, antonios, og jeg erklærer krig. Det var fantastisk at kunne lege i fritiden med de andre børn på villavejen.

De nostalgiske minder man selv har om barndommens leg, ønsker man som forældre at give videre til sine børn. Derfor er det ofte væsentligt, om der bor børn i området, men hvordan kan man undersøge det på forhånd?

Trampolin tricket

Vi kender alle Google Maps og Google Earth, men for kort tid siden valgte Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet at frigive 1,3 millioner skråfotos af danske ejendomskomplekser som en del af forvaltningsgrundlaget til de nye ejendomsvurderinger.

Ved at benytte de ovenstående luftfotos systemer, hvor Energi, Forsynings og Klimaministeriet har de nyeste fotos over Danmark, så kan du slå din kommende bopæl op og se hvor mange trampoliner, som der står i dine kommende naboers have.

Med trampolinerne i haverne, så er der stor sandsynlighed for børn i området.

Prøv det her, og find ud af om der er børnefamilier i det kommende kvarter hvor du flytter ind.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Alle kan stille op: Hvem er Aalborgs bedste karaoke-sanger?

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste gør det. Enten i badet, foran spejlet med hårbørsten eller når der kommer lidt alkohol i blodet…

… Her er der selvfølgelig tale om at skråle med på de største sange og leve sig ind i livet som popstjerne.

Karaoke er en evig kilde til sjov og spas, og her i weekenden kan du både få den ultimative håneret og vinde fede præmier, når Aalborgs bedste karaoke-sanger skal findes.

Aalborgs første mesterskab i karaoke

Café Frederiksberg inviterer nemlig til Aalborg Mesterskab i karaoke på fredag 29. september fra klokken 21.

“Drømmer du om at få luftet din sangstemme, give den fuld gas ved mikrofonen og fyre den max af til publikum, så tilmeld dig som karaokesanger når Café Frederiksberg afholder Aalborgs første Aalborg Mesterskab i Karaoke fredag d. 28. september.

‘Hvis du tør – så kom med mig, vi skal slingre ned af Vestergade, aldrig sige aldrig, se Venedig og dø, inden vi styrter ned på en øde ø, hvor vi skråler Born ind the USA og Livin’ on a Prayer, inden vi ender i Folsom Prison og savner Someone Like You,” skriver Café Frederiksberg på Facebook.

Gratis entré og masser af præmier

Hvis du ønsker at deltage, vælger du selv din helt egen sang. Nummeret skal blot være tilgængeligt på YouTube. Det er gratis at deltage og tilmelding kan ske til nfo@onlinenord.dk.

“Vinderen af ”Aalborg Mesterskab i Karaoke 2018” bliver fundet ved publikums afstemning og et dommerpanel.

Det bliver den vildeste hitaften, og uanset om du vil synge eller heppe, så gå ikke glip af denne festlige begivenhed,” skriver Café Frederiksberg på Facebook.

Udover æren, kan vinderen se frem til en pokal, en studieindspilning og en gæsteoptræden med en af Nordjyllands bedste sangere, Claus Hassing forsanger i Bryan Adams Tribute.

Du kan finde mere info om begivenheden her.