Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Går forrest: Aalborg-piger lancerer bæredygtigt tøjbrand

Af Redaktionen
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

En hjertesag, to progressive tankegange og ikke mindst ønsket om en mere bæredygtig modeindustri.

Det er ingredienserne på at skabe sit helt eget tøjbrand – i hvert fald for de to Aalborg-piger, Elisabeth og Sofie.

Mange af os kan nok genkalde følelsen af kedsomhed og et ønske om at “der skulle ske noget nyt”, da Corona hærgede i især 2020.

Det samme gjorde sig gældende for de to veninder, der af samme årsag valgte at hive en gammel drøm op af de støvede skuffer: Nemlig drømmen at skabe og producere sit helt eget tøj.

Den drøm er nu blevet til virkelighed, og går under navnet Cura Clothing.

Går forrest: Aalborg-piger lancerer bæredygtigt tøjbrand
Foto: Simone Kjølby Christensen

“Vi har været tætte veninder i 13 år, så snakken om at lave vores eget har vi haft mange gange med jævne mellemrum gennem årene.

Men ligesom med mange andre ting, forblev det ofte bare snak og dagdrømmeri … Lige indtil i slutningen af 2020, hvor trangen til nye udfordringer opstod pludseligt,” fortæller Elisabeth Jasmin Grevlund.

“Vi valgte derfor at satse hele butikken og smed alle vores sparepenge efter vores gamle drøm!” stemmer Sofie Mikkelsen i.

Drømmen om slow fashion

De to piger er blot 26 og 27 år, og er begge i gang med hver deres uddannelser inden for hhv. serviceøkonomin og innovation- og entreprenørship.

Ingen af dem havde erfaring med design og produktion af nyt tøj, hvorfor nallerne da også blev brændt et par gange på rejsen til det færdige produkt.

“Der har været så mange bump på vejen, at vi ikke længere kan tælle dem på to hænder. Vi har brændt nallerne et par gange i løbet af de sidste to år, men vi har lært så meget af det, og vi fortryder intet,” siger Elisabeth.

Går forrest: Aalborg-piger lancerer bæredygtigt tøjbrand
Foto: Simone Kjølby Christensen

Joggingtøj i høj kvalitet

Og hvad er det så præcis at Cura Clothing står for?

“Drivkraften til at komme i mål med Cura Clothing har klart været, at vi syntes der manglede flere slow fashion tøjbrands.

Dertil skal det siges, at vi selvfølgelig anerkender, at produktion af tøj aldrig bliver helt bæredygtigt, men nu har vi besluttet, at vi vil gøre vores absolut bedste for at producere på etisk og ansvarlig vis,” forklarer Sofie.

Hos Cura Clothing følger man ikke trends og tendenser, og det har resulteret i, at sortimentet (indtil videre) udelukkende består af tøj, som vi jo allesammen elsker at gå i: Joggingtøj.

“Det er en lidt pudsig historie, hvorfor det lige blev joggingtøj,” siger Elisabeth med et smil.

“Vi havde faktisk først lavet tegninger til “pænt, casual” tøj, men midt i designprocessen kom vi – i en anden sammenhæng – til at snakke om, hvor meget, vi elsker at gå i joggingtøj. Så det skulle det jo selvfølgelig være!”

Går forrest: Aalborg-piger lancerer bæredygtigt tøjbrand
Foto: Simone Kjølby Christensen

For at imødekomme deres egne visioner for brandet laver Cura Clothing eksempelvis ikke mere end fire kollektioner årligt. Alt tøj produceres i Europa og i en kvalitet, der skal kunne holde mange år frem.

Derudover er den første kollektion lavet udelukkende af spildmaterialer fra andre tøjproduktioner.

Ser lyst på fremtiden

Selvom Cura Clothing endnu er et relativt ukendt tøjbrand, har modtagelsen ifølge pigerne været over al forventning.

“Vi havde næsten ikke turde at håbe på, at det ville få så god en start som det har! Vi er meget taknemlige over den støtte vi har modtaget,” siger Sofie, mens Elisabeth fortsætter:

“Det er på både virkelig fedt og samtidig meget angstprovokerende, fordi vi føler et kæmpestort ansvar både overfor os selv  – i og med vi har satset hele butikken – men også overfor vores kunder, som vi for alt i verden synes fortjener det bedst mulige produkt og service.”

Det kreative venindepar er dog ikke så skræmte af processen, at de ikke har tænkt sig at fortsætte den. For allerede nu er der nyheder på vej.

“Vi har mange spændende projekter på tegnebrættet, men hvis der er noget, vi har lært indtil nu, så er det, at ting tager tid. Vi kan dog afsløre, at vi til foråret lancerer en ny kollektion, som vi både er vanvittigt spændte på og stolte af!” siger Sofie.

Hvad fremtiden ellers byder på for Cura Clothing, er ikke til at vide. Dog ved Elisabeth og Sofie godt, hvad de drømmer om:

“I fremtiden vil vi gerne være et af danske kvinders foretrukne brands at shoppe slow fashion tøj hos. Det er helt sikkert drømmen,” slutter de.

Del artikel

Andre læser også