Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gælder også Nordjylland: Stort testfirma fyret som leverandør på lyntest

Af Michael Qureshi

Det store skandinaviske firma SOS International er blevet fyret af myndighederne som leverandør af lyntest til ansatte på landets plejecentre.

Det skriver flere medier søndag eftermiddag heriblandt Ekstra Bladet og TV 2.

Den seneste uge har SOS International og deres underleverandør Medicals Nordic været under heftig beskydning i medier som Politiken og B.T., hvor ansatte har stået frem og fortalt om sløsede hygiejneforhold og lemfældig omgang med borgernes persondata.

Blandt andet er CPR-numre blevet delt i en whatsapp fællestråd, som er en beskedtjeneste.

Ulla Astmann, regionsrådsformand i Region Nordjylland, har netop udtalt sig om sagen;

“Det vi har set fra SOS International har været under al kritik, og beslutningen om at stoppe samarbejdet er derfor den rigtige.

Jeg er selvfølgelig ærgerlig over, at SOS ikke leverede på opgaven.

Det er glædeligt, at Falck er klar til at overtage hurtigtest i Nordjylland. Jeg er sikker på, at nordjyderne får et trygt og kvalitetssikkert tilbud,” lyder det fra Ulla Astmann.

Udsendt en mail

Der er søndag udsendt en mail til partiernes sundhedsordførere, hvor man bekræfter fyringen, som også gælder Region Nordjylland.

Her står der ifølge TV 2 følgende;

“På vegne af sundhedsministeren skal jeg orientere om, at Region Midt i dag vil melde ud, at kontrakterne med SOS International A/S opsiges med 30 dages varsel i Region Hovedstaden, Region Sjælland, Region Midtjylland og Region Nordjylland står der i mailen, som fortsætter:

“SOS International A/S vil fortsætte med at antigenteste med eget personale i opsigelsesperioden i Region Hovedstaden, men Medicals Nordic A/S stopper omgående som underleverandør.”

Har også overtaget testcentre i Aalborg

SOS International har også overtaget lyntest-opgaverne fra Falck, hvor de blandt andet har testcenter i Gigantium samt ved Aalborg Lufthavn i Nørresundby.

Ifølge en pressemeddelelse fra Regionerne kommer Falck igen til at overtage den del efter opsigelsesperioden.

SOS International vandt en udbudsrunde foran Falck, som måtte lukke deres gratis testcenter-faciliteter ned per 1. februar.

Del artikel

Andre læser også