Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Skal tiltrække store navne: Forsanger fra dansk band lander stort job i Aalborg

Af Michael Qureshi
Foto: renejeppesen.dk
Foto: renejeppesen.dk

Den danske sanger Silas Bjerregaard, der blandt andet er kendt som forsanger i bandet Turboweekend og sine optrædener som soloartist, tiltræder en stilling som Booking Manager i Musikkens Hus.

Her skal han stå i spidsen for koncerthusets rytmiske musikprogram samt udviklingsaktiviteter, der vedrører det musikalske vækstlag.

Det skriver Musikkens Hus i en pressemeddelelse.

Den danske sanger Silas Bjerregaard, som primært er kendt som forsanger i bandet Turboweekend og solooptrædener i eget navn samt tv-programmer som Toppen af Poppen, er netop tiltrådt en stilling som Booking Manager i Musikkens Hus.

Silas Bjerregaard kommer til at stå i spidsen for koncerthusets rytmiske profil, herunder booking og kontakt med kunstnere, samt udviklingsaktiviteter, der vedrører det musikalske vækstlag i Nordjylland.

“Jeg har haft mange virkeligt gode musikoplevelser i Aalborg, og jeg glæder mig til at kunne give tilbage til byen.

Især Musikkens Hus har lagt scene til nogle fantastiske aftener gennem årene, og hver gang jeg har spillet der, har jeg glædet mig til at komme igen,” fortæller Silas Bjerregaard.

Han fortsætter;

“I mine øjne er Musikkens Hus et ambitiøst koncerthus, som har muligheden for at vise, at Danmark er i bevægelse.

Vi skal give plads til det velkendte, som samler os alle sammen, men samtidigt skal vi styrke de stemmer, der udfordrer normerne og viser nye retninger og nuancer, internationalt såvel som lokalt.

Danmarks øvelokaler og studier er sprængfyldte af talent i alle genrer, og både det etablerede og dybt professionelle, og det helt nye og uhørte har – og vil fortsat have – plads i Musikkens Hus,” lyder det fra Silas Bjerregaard.

Skal tiltrække store navne: Forsanger fra dansk band lander stort job i Aalborg
Foto: Petra Kleis

Indtræder i ambitiøst producentteam

Silas Bjerregaard indtræder i Musikkens Hus’ eksisterende programafdeling bestående af førende danske og internationale kunstnerprofiler og producenter.

Producentmodellen er aldrig tidligere set i dansk kontekst og omfatter blandt andet en nedlægning af den traditionelle programchefstilling til fordel for en udvidet konstellation med flere specialiserede profiler inden for bl.a. jazz, klassisk musik og egenproduktioner.

“Vi har en stærk tro på, at tiden er moden til en modernisering af måden at arbejde med programlægning på – såvel driftsmæssigt som taktisk og strategisk.

Derfor har vi det seneste halvandet år investeret massivt i kompetenceniveauet, og resultatet er en producentmodel, som endnu ikke er set i dansk kontekst med en unik konstellation af danske og internationale profiler,” fortæller adm. direktør i Musikkens Hus og Aalborg Symfoniorkester Lasse Rich Henningsen.

“Vi glæder os i den forbindelse over, at det er lykkedes at tiltrække Silas Bjerregaard, som i vores optik er en af de stærkeste rytmiske sangere i Danmark.

Der er lige nu større behov end nogensinde for at sætte kunstnerne i fokus efter en lang periode med udfordrende vilkår for livemusikken, og vi er overbeviste om, at Silas er den helt rigtige mand til opgaven,” forklarer han videre.

Programafdelingen ledes af Executive Producer Andreas Mathew samt kunstnerisk chef Tecwyn Evans, der sammen har ansvaret for at sikre Musikkens Hus’ og Aalborg Symfoniorkesters programmæssige strategi, fremdrift og udvikling.

Koncerthuset har desuden udvidet producentteamet med en af landets førende jazzmusikere og professor ved Kunst Uni Graz i Østrig Morten Toftgaard Ramsbøl, som skal cementere Musikkens Hus som hotspot for de største internationale jazznavne.

Producentteamet består desuden af leder for Aalborg Operafestival Peter Rønn samt de anerkendte producenter Anne Rom Aaen og Kresten Thomsen.

Del artikel

Andre læser også