Fokus på lokale formål: DITHJEM donerer del af omsætning til velgørenhed

Skrevet af: Michael Qureshi

Velgørenhed i alle afskygninger er fantastisk.

Der hentes penge til at gøre en forskel på et eller andet plan. Men der er også en del velgørenhedsorganisationer, som har svært ved at gøre opmærksom på sig selv.

Især de mindre lokale støtteformål kan godt blive overset i forhold til de store organisationer, der kan lave store landsdækkende kampagner.

Det er også en af grundene til, at Aalborgs nye ejendomsmægler DITHJEM med duoen Christina Neve og Camilla Stisager har valgt en lidt anden strategi for at støtte gode formål.

Tre lokale formål får del i omsætning

De tager udelukkende udgangspunkt i lokalsamfundet i Aalborg og omegn, og så er strategien at donere fem procent af årets omsætning til tre lokale formål.

Forleden kunne de afsløre, at der allerede er samlet tæt på 30.000 kr. ind i år. Når Christina og Camilla sælger en bolig, lader de sælgeren bestemme, hvilken af tre forskellige trængte formål, som de vil donere deres del til.

“Folk har taget rigtig godt imod vores tiltag. De synes, det er modigt af os, at vi gør det med omsætningen og ikke overskuddet. For i princippet kunne vi jo så bare hive mere løn ud til os selv for at nedbringe et eventuelt overskud. Omsætningen kan man ikke gøre så meget ved,” fortæller Camilla Stisager, da MigogAalborg besøger den kvindelige mæglerduo i deres lokaler i den gamle Astoria-biograf.

I første år har man valgt at fokusere på tre lokale formål: Dansk dyreværn i Nibe, Café Hjerterummet på Østerbro i Aalborg og så Barnets Blå Hus på Sønderbro i Aalborg.

Det lokale må ikke blive glemt

“Mange firmaer donerer til de store velgørenhedsorganisationer, som fx Børnecancerfonden, Kræftens Bekæmpelse eller lignende – og al mulig respekt for det. Men vi prioriterede i stedet, at det var lokalt, og vi dermed kan komme forbi og se, at pengene rent faktisk bliver brugt aktivt.

Vi brugte også lang tid på at udvælge lige præcis de her tre foreninger, som vi synes, er så hjertevarme. Alle vores kunder har heldigvis taget rigtig godt imod initiativet og går også vældigt meget op i, hvad lige præcis deres donation skal gå til,” forklarer Christina Neve.

“Vi synes eksempelvis ikke, at der er mange, der kender til Barnets Blå Hus. Det gjorde vi ikke engang selv, før vores grafiker, Kunø designs nævnte dem. Her kan børn og unge op til 13 år komme, hvis deres forældre er misbrugere eller andet.

Et opslag delt af DITHJEM (@dithjemaalborg) den

Her arrangeres fællesspisning, udflugter, psykologsamtaler mv., og de her børn fortjener virkelig, at nogen er med til at gøre en forskel for dem. Det er generelt skønt at se så mange frivillige såvel som ansatte gøre en kæmpe indsats i alle 3 foreninger,” siger Christina Neve.

Skiller sig ud i et konkurrencepræget ejendomsmarked

DITHJEM gik i luften i maj som Aalborgs nye mægler. Den seneste trend i Aalborg-området er klart, at man kan godt kan klare sig uden de store kæder i ryggen.

Både Christina Neve og Camilla Stisager er rigtig glade for responsen, de har fået, efter de er gået selvstændigt.

“Starten har været over al forventning. Vi har rigtig mange, der siger, at vi har været gode til at skille os ud i markedet bl.a. via vores markedsføring. Vi har ihærdigt forsøgt at adskille os fra den typiske kliché af en ejendomsmægler og vise et mere nærværende og personligt udtryk.

Mange lægger da også ekstra mærke til, at vi er to kvinder, der er startet selv. Normalt er man nok vant til at se fyrene i branchen gøre det, så det har vi nok også fået noget gratis reklame på,” siger Camilla Stisager og griner lidt.

De har også fået god respons på deres væremåde, når de er ude på vurderinger eller skal gennemføre et salg.

“Vi forsøger virkelig at bringe servicefaget tilbage i branchen. For os handler det ikke kun om køb og salg. Det er, for de fleste mennesker en meget personlig proces, så det forsøger vi at imødekomme. Det vigtigste for os er, at vores kunder er glade og tilfredse kunder – vi kan ikke leve af ét salg, så vores forretning eksisterer kun, hvis vores kunder anbefaler os til andre og gerne kommer igen.

Vi tænker selvfølgelig også forretning, men vi har nok en anden tilgangsvinkel til salgsdelen end så mange andre. Det kan folk godt lide,” afslutter Christina Neve.

Surdejsbrød og gigantiske kanelsnegle: Luksus-bageri åbner midt i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

I København har man oplevet folk stå i kø i timevis uden for to af Hovedstadens nye bagerier.

Ikke fordi der er kø-tilbud eller gratis bagværk, men simpelthen fordi det er så godt. Eksempelvis står en tidligere Noma-kok bag bageriet Juno, og siden er Hart også blevet utrolig hypet.

En af årsagerne til at de to københavner-steder har så stor succes er blandt andet at stort set alt deres brød og kager laves på surdej.

Så er det, at vi her i Aalborg kan klappe i hænderne over, at der på mandag d. 16. december åbner et luksus-bageri i hjertet af Aalborg på Budolfi Plads.

Bageriet kommer til at holde åbent fra 7-16 hver dag undtagen søndage, og selv om brødet og kagerne bliver i gourmet-klassen, så holdes priserne på et “nordjysk” niveau.   

Erfaren mand bag disken

Det bliver Aalborgs første ægte surdejs-bageri, og bag det nye moderne bageri står Surdejsbageren alias Henrik Bruse Skougaard.

Han har tidligere med stor succes kreeret lækkert brød og kager på kaffebaren Behag din Smag og stået i køkkenet på Helmuth og Wildebeest.

Nu går han solo med sit eget bageri, der som navnet antyder har fokus på surdej og godt, økologisk bagværk.

Det er dog ikke en plan, som Henrik Bruse Skougaard har gået og brygget på længe. Faktisk faldt lokationen først på plads i sidste uge efter en snak med Lars Helmuth, der for nyligt har åbnet spisestedet Aktuel.

Surdejsbageren rykker nemlig ind i Aktuels To Go-butik i gadeplan, og det kom lidt som en gave fra de højere magter, fortæller Lars Helmuth til MigogAalborg.

“Vi er simpelthen blevet overvældet over den fantastiske modtagelse, Aktuel har fået siden åbningen.

Vi har ganske enkelt rendt stærkere på selve caféen, end vi turde drømme om, så jeg søgte ret hurtigt en samarbejdspartner på delen nedenunder.

Og der er jeg så heldig, at Henrik kom med sit fantastiske koncept. Jeg synes, det er et perfekt match for begge parter,” forklarer Helmuth.

Fra garagen til Budolfi Plads

Den seneste tid har Surdejsbageren bagt hjemme i sin garage og solgt det på Frederikstorv og Nørresundby Torv med stor succes. Han har også leveret bagværk til Butik Gejst.

Men den spirende drøm om at åbne sit eget er nu på plads.

“Surdejsbagerier er kæmpestort i byer som København og Århus.

Vi ville være de første, der åbnede med konceptet her i Aalborg, og jeg er glad for, at det nu bliver en realitet.

Det er gået utrolig stærkt, siden jeg snakkede med Lars Helmuth i sidste uge, og det er ikke meget søvn, jeg har fået siden,” forklarer Henrik Bruse Skougaard til MigogAalborg.

Surdejen har i den grad været up coming inden for de seneste par år, og det er der ifølge Henrik en helt særlig grund til.

“En surdej laves ud fra en naturlig proces med mel og vand, som du får til at fermentere.

Gæringen bliver dermed naturlig og medvirker til mere smag og struktur i brødet. Jeg bruger meget fuldkorn og økologisk mel, så det er også sundere,” forklarer Henrik og uddyber:

“Det smager af mere, og så bliver det ikke tørt. Jeg plejer at sige til mine kunder, at de sagtens kan lade det være i papirposen i 4-5 dage, hvor almindeligt bagerbrød bliver tørt efter halvanden dag,” forklarer han.

Henrik bager brødet friskt hver eneste morgen og forventer desuden at opnå et økologisk sølvmærke, der betyder, at 6​0-90 procent af stedets samlede indkøb er økologiske. ​

Nybagt brød og kæmpe kanelsnegl

Menukortet kommer til at byde på masser af lækkert, nybagt brød, to forskellige slags panini samt både øllebrød og havregrød i luksus-klassen.

Og så er der kagerne. Dem kan vi savlende glæde os til.

Især en særlig kage bliver Surdejsbagerens signatur-kage.

“Vores kanelsnegl bliver et kæmpe svin. Den vejer 220 gram og bliver med pistacie og masser af glasur.

Ligesom folk snakker om Slotsbagerens Chokoladeboller, så håber jeg, at de vil tage herned for især vores kanelsnegle,” lyder det fra Henrik.

Hvis man igen sammenligner med Juno og Hart i København, så koster deres bagværk det hvide ud af øjnene. Men det kommer ikke til at ske her i Aalborg.

“Det bliver luksusbrød til en fornuftig mønt. Vi er jo i Nordjylland, og jeg synes nogle gange, at man godt kan sætte sin pris for højt, fordi du har et lækkert produkt.

Jeg synes, at vores produkter skal være tilgængelige for alle, og det bliver samme pris, om man spiser det her eller tager med ud af huset.”

Brandvarmt billetsalg: To nye datoer i Aalborg til populært Hella Joof foredrag

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er få i Danmark, som kan fylde sale til et foredrag som Hella Joof.

Hun er en ægte multikunster, der både kan synge, spille skuespil, skrive bøger og ikke mindst instruere film.

Hella Joof er samtidig en utrolig sympatisk kvinde, og hun formår at favne og fascinere publikum, når hun står på scenen.

De seneste par gange Hella Joof har besøgt Aalborg, og i øvrigt på de datoer der hidtil er placeret i 2020, er alt udsolgt.

Hella Joof billetter ryger som varmt brød søndag morgen.

Ene dato er næsten udsolgt

Men nu er to nye datoer kommet på plakaten, når Hella Joof besøger Aalborg i oktober 2020.

Bevares, der er næsten et år til. Ikke desto mindre er den ene dato snart udsolgt, og derfor er der indsat et ekstra foredrag dagen efter.

Hella Joof kommer i Musikkens Hus mandag d. 26. oktober og tirsdag d. 27. oktober.

Hellas sprudlende foredrag tager sit afsæt i begrebet: ”Lykke” og er intet mindre end fyldt med humor, glæde, satire, alvor og andre gode ingredienser fra det virkelige liv.

Hella Joof indtog 90’erne med Bullerfnis, Blypperne og Lex og Klatten, og lige siden har hun haft en fast plads på det hvide lærred såvel som i danskernes hjerter.

MOD TIL arrangerer foredrag med ildsjæle og danskere som har haft MODET til at forfølge og at realisere deres drøm.

Hvad: Hella Joof foredrag
Hvor: Musikkens Hus
Hvornår: 26. oktober – billetter her
27. oktober – billetter her

Vinder stor pris: Unge gutter fra Aalborg med genial opfindelse

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Morten Holst Henriksen
Foto: Morten Holst Henriksen

Et hold af opfindsomme unge fra Aalborg Tekniske Gymnasium løb forleden med sejren i Regionsrådets innovationskonkurrence, Nordjyske Nyskabere.

Vinderne blev belønnet for at have lavet en løsning, der kan opdage naturbrande, så snart de opstår.

Musikkens Hus i Aalborg dannede rammen om en spændende og festlig finale i årets udgave af Nordjyske Nyskabere, Regionsrådets store innovationskonkurrence for elever på de nordjyske ungdomsuddannelser.

Fem hold, ud af de oprindelige 42, stod overfor hinanden i finalen.

Alle hold leverede en overbevisende scenepræsentation af deres ideer og produkter, og ved dagens afslutning stod holdet FireObs fra Aalborg Tekniske Gymnasium som vinder af Nordjyske Nyskabere 2019.

Original idé med stort potentiale og værdi

FireObs består af Daniel Doroshenko, Lathes Linganathan og Jenisten Antony.

Holdet har arbejdet 4 måneder med deres idé med sparring fra holdet af mentorer bag Nordjyske Nyskabere.

De har udarbejdet et produkt, der kan opdage en naturbrand i dens tidlige fase – meget hurtigere end de eksisterende metoder, såsom satellit-fotografering eller øjenvidneberetninger.

Derudover er produktet baseret på en teknologi, der ikke anvender nogen form for batterier, og derfor ikke udgør nogen belastning af miljøet.

Dommerne var enige om, at holdet har skabt et produkt, der kan skabe stor værdi for samfundet.

Derudover kunne dommergruppen se andre brugssituationer end dem holdet selv har haft i tankerne, eksempelvis i større boligkomplekser. Der er således tale om en skalerbar idé med et stort potentiale.

Med sejren i Nordjyske Nyskabere følger målrettet rådgivning fra Weltklasse, Advokatfirmaet Vingaardshus og Revisionsfirmaet Beierholm.

Derudover modtager vinderholdet en præmiecheck på 25.000 kr., som de kan bruge på at videreudvikle deres forretningsidé og produkt.

Foto: Morten Holst Henriksen

Iværksætteri skaber udvikling og arbejdspladser

Med den årlige innovationskonkurrence Nordjyske Nyskabere, som blev skudt i gang i 2012, vil Regionsrådet inspirere flere unge til at arbejde med innovation, forfølge deres gode idéer og måske i sidste ende springe ud som iværksættere og etablere virksomheder, der kan skabe øget udvikling og nye arbejdspladser:

“Nordjylland skal leve af de gode ideer i fremtiden, og derfor har vi fokus på at skabe interesse for innovation og entreprenørskab hos de unge.

Vi vil gerne skabe en begejstring for muligheden for at blive iværksætter – også allerede mens man går på en ungdomsuddannelse.

Det er et højt niveau vi har været vidner til i årets konkurrence, så det tegner rigtigt godt for fremtiden,” siger Ulla Astman, regionsrådsformand i Region Nordjylland.

Fotos: Fotograf Aalborg/Morten Holst Henriksen