Fokus på lokale formål: DITHJEM donerer del af omsætning til velgørenhed

Skrevet af: Michael Qureshi

Velgørenhed i alle afskygninger er fantastisk.

Der hentes penge til at gøre en forskel på et eller andet plan. Men der er også en del velgørenhedsorganisationer, som har svært ved at gøre opmærksom på sig selv.

Især de mindre lokale støtteformål kan godt blive overset i forhold til de store organisationer, der kan lave store landsdækkende kampagner.

Det er også en af grundene til, at Aalborgs nye ejendomsmægler DITHJEM med duoen Christina Neve og Camilla Stisager har valgt en lidt anden strategi for at støtte gode formål.

Tre lokale formål får del i omsætning

De tager udelukkende udgangspunkt i lokalsamfundet i Aalborg og omegn, og så er strategien at donere fem procent af årets omsætning til tre lokale formål.

Forleden kunne de afsløre, at der allerede er samlet tæt på 30.000 kr. ind i år. Når Christina og Camilla sælger en bolig, lader de sælgeren bestemme, hvilken af tre forskellige trængte formål, som de vil donere deres del til.

“Folk har taget rigtig godt imod vores tiltag. De synes, det er modigt af os, at vi gør det med omsætningen og ikke overskuddet. For i princippet kunne vi jo så bare hive mere løn ud til os selv for at nedbringe et eventuelt overskud. Omsætningen kan man ikke gøre så meget ved,” fortæller Camilla Stisager, da MigogAalborg besøger den kvindelige mæglerduo i deres lokaler i den gamle Astoria-biograf.

I første år har man valgt at fokusere på tre lokale formål: Dansk dyreværn i Nibe, Café Hjerterummet på Østerbro i Aalborg og så Barnets Blå Hus på Sønderbro i Aalborg.

Det lokale må ikke blive glemt

“Mange firmaer donerer til de store velgørenhedsorganisationer, som fx Børnecancerfonden, Kræftens Bekæmpelse eller lignende – og al mulig respekt for det. Men vi prioriterede i stedet, at det var lokalt, og vi dermed kan komme forbi og se, at pengene rent faktisk bliver brugt aktivt.

Vi brugte også lang tid på at udvælge lige præcis de her tre foreninger, som vi synes, er så hjertevarme. Alle vores kunder har heldigvis taget rigtig godt imod initiativet og går også vældigt meget op i, hvad lige præcis deres donation skal gå til,” forklarer Christina Neve.

“Vi synes eksempelvis ikke, at der er mange, der kender til Barnets Blå Hus. Det gjorde vi ikke engang selv, før vores grafiker, Kunø designs nævnte dem. Her kan børn og unge op til 13 år komme, hvis deres forældre er misbrugere eller andet.

Et opslag delt af DITHJEM (@dithjemaalborg) den

Her arrangeres fællesspisning, udflugter, psykologsamtaler mv., og de her børn fortjener virkelig, at nogen er med til at gøre en forskel for dem. Det er generelt skønt at se så mange frivillige såvel som ansatte gøre en kæmpe indsats i alle 3 foreninger,” siger Christina Neve.

Skiller sig ud i et konkurrencepræget ejendomsmarked

DITHJEM gik i luften i maj som Aalborgs nye mægler. Den seneste trend i Aalborg-området er klart, at man kan godt kan klare sig uden de store kæder i ryggen.

Både Christina Neve og Camilla Stisager er rigtig glade for responsen, de har fået, efter de er gået selvstændigt.

“Starten har været over al forventning. Vi har rigtig mange, der siger, at vi har været gode til at skille os ud i markedet bl.a. via vores markedsføring. Vi har ihærdigt forsøgt at adskille os fra den typiske kliché af en ejendomsmægler og vise et mere nærværende og personligt udtryk.

Mange lægger da også ekstra mærke til, at vi er to kvinder, der er startet selv. Normalt er man nok vant til at se fyrene i branchen gøre det, så det har vi nok også fået noget gratis reklame på,” siger Camilla Stisager og griner lidt.

De har også fået god respons på deres væremåde, når de er ude på vurderinger eller skal gennemføre et salg.

“Vi forsøger virkelig at bringe servicefaget tilbage i branchen. For os handler det ikke kun om køb og salg. Det er, for de fleste mennesker en meget personlig proces, så det forsøger vi at imødekomme. Det vigtigste for os er, at vores kunder er glade og tilfredse kunder – vi kan ikke leve af ét salg, så vores forretning eksisterer kun, hvis vores kunder anbefaler os til andre og gerne kommer igen.

Vi tænker selvfølgelig også forretning, men vi har nok en anden tilgangsvinkel til salgsdelen end så mange andre. Det kan folk godt lide,” afslutter Christina Neve.

Hyggeligt for hele familien: Sig godnat til dyrene i Aalborg Zoo

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Aalborg Zoo
Foto: Aalborg Zoo

Hvis man vil prøve noget nyt i Aalborg Zoo, så bør man overveje at tage til helt særlige Late Night åbning fredag d. 6. september.

Her får man en helt særlig rolig stemning i hele Zoo, når mørket begynder at sænke sig, og der bliver roligt i omgivelserne. Aalborg Zoo holder åbent helt frem til kl. 20.00 denne dag, så man kan være med til at sige godnat til dyrene.

Man kan nyde sin aftensmad i Zoo, hvor bålpladsen er åben og deres forskellige grill er tændt op. Efter aftensmaden kan man så gå en tur i parken, hvor dyrene stille og roligt gør sig natklar.

Zoo har årligt også deres totalt udsolgte sov med dyrene på savannen, men det er lidt anderledes her, hvor man trods alt skal være ude senest klokken 20.00.

Læs også: August slutter vildt: Så meget sker der i Aalborg

Tigerungerne vokser hurtigt

Man kan måske også være heldige at få et glimt af de hastigt voksende tigerunger.

Faktisk går det over alt forventning med de to unger, der i april kom til verden – som en stor overraskelse for Zoo.

Fødslen var en stor glæde, da tigerne tilhører den stærkt truede Sumatra-art, som der kun findes omkring 400 individer tilbage af i naturen. Det er især skovfældning og krybskytteri, som truer tigrene.

“Det går forrygende fantastisk!” siger dyrepasser Frank i en video, som Aalborg Zoo har delt på YouTube.

Måske læste du den skønne historie om dengang dyrepasser Frank reddede tigerungerne ned fra højderne.

Bethari også vist sig at være en både omsorgsfuld og rolig mor.

Hun passer tålmodigt ungerne, men er også tryg nok til at lade dem være alene af og til.

Dyrepasserne har derfor haft mulighed for at undersøge og veje ungerne løbende.

Hvis man vil være med til at putte dyrene, så skal man bare købe almindelig entré-billet til Zoo på dagen.

Læs også: Rekordhandel: Vild penthouse-lejlighed er den dyreste nogensinde i Aalborg

Tæt på Aalborg: Nu kan du købe et hus med egen landingsbane

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom vi i Aalborg har en velfungerende lufthavn med gratis parkering og gode forhold for passagererne, kan man indimellem godt drømme om en privat landingsbane, hvor du er fri for både kø og lange security-checks, og hvor din egen seng kun er få meter væk.

Den drøm kan nu gå i opfyldelse her i Nordjylland på adressen Ellehammersvej 150 i Vadum.

Mæglerhuset har nemlig fået Vadum Flyveplads til salg, hvor du i købet både får et fint stuehus på 195 m2 og tilhørende 5 ha jord for 1.695.000 kr.

På grunden finder du den famøse landingsbane, der må siges at være en helt unik detalje ved stedet.

Foto: Mæglerhuset

Landingsbanen er godkendt og har en længde på godt 600 meter.

Åbent hus i weekenden

Mæglerhuset holder Åbent Hus på søndag den 25. august fra kl. 16.00-16.30, og her kan du få stillet nysgerrigheden om både hus og landingsbane.

Den nuværende ejer Kaj, er tidligere pilot og har sågar selv været med til at bygge fly. Han har været særdeles glad for landingsbanen, men nu skal der nye luftlag til.

Foto: Mæglerhuset
Foto: Mæglerhuset

”Ejendommen ligger i Aalborg kontrolzone. Derfor skal der rapporteres til Aalborg Lufthavn før start og landing,” fortæller den nuværende ejer.

Du finder mere info om ejendommen her.

Vælg alle dine favoritter: Helmuth lancerer Hverdagsbrunch

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Byens brunch-scene shiner som aldrig før, og der findes snart ikke én café eller restaurant, der ikke har det legendariske måltid på menukortet.

At skille sig ud på den front kan derfor være en udfordring, men alligevel har mange forsøgt at bringe noget helt nyt på bordet.

Heriblandt Helmuth Bar & Kitchen, der i weekenden serverer en overdådig brunch-buffet med alt, hvad den rumlende mave kan begære.

Nu har Helmuth dog også valgt at jonglere med sine brunch-kundskaber i hverdagene med konceptet Helmuths Hverdagsbrunch.

Fra tirsdag til fredag, kl. 10.00-14.00, kan du kigge forbi Helmuth og sammensætte, hvad der for dig er den helt perfekt brunchtallerken.

Med en liste på bordet, en blyant i hånden og mere end 20 valgmuligheder er du nu klar til kamp.

Skarp pris med drikkevarer ad libitum

Eneste spørgsmål er: Hvad har du lyst til?

Brunchpølser og sprødstegt bacon? Røræg? Ost og marmelade? Årstidens frugt? En smørbagt croissant?

Det kan være svært at fravælge – men det behøver du faktisk heller ikke.

Helmuth anbefaler, at du vælger 4-5 retter, men det er naturligvis muligt at gå all in og bestille lige så meget, som din brunchsult beder dig om.

Prisen for 4 retter er 178 kr., 198 kr. for 5 retter, og herefter 20 kr. pr. ekstra ret. Der er altid én lille brødkurv inkluderet i prisen.

Et sådant gilde kræver selvfølgelig også noget at skylle ned med. Men her er der heller ikke noget at frygte – drikkevarer ad libitum er nemlig inkluderet i prisen.

Her kan du vælge alt fra ingefærshots, juice, hjemmelavet saft og kaffe i alle afskygninger.

Noget for enhver smag

Her på MigogAalborg satte vi selvfølgelig krydser ad libitum på den mangfoldige liste, og efter at smagt alle retterne, kan vi kun konkludere, at det her koncept bliver et sikkert hit på brunchhimlen i Aalborg.

Der er – bogstaveligt talt – noget for enhver smag, og uanset om du er til de sunde valg, de syndige eller en blanding, er der masser af valgmuligheder på menukortet.

Vi har svært ved at udpege deciderede favoritter, men vi vil dog lige fremhæve retter som hjemmelavet limeguf(!) til den friske frugt, hashbrowns med aioli, den chokoladeovertrukkede romkugle og selvfølgelig Helmuth’s berygtede hjemmelavede nutella, som går perfekt sammen med den smørbagte croissant.

Konceptet er også den oplagte mulighed, hvis du og venindegruppen aldrig kan blive enige om, hvem der har opfundet den dybe brunchtallerken.

Her burde alle kunne få stillet sine lyster, og er du veganer, vegetar, glutenallergiker eller laktoseintolerant, så er det med små, grafiske markeringer, også nemt at navigere rundt i madlabyrinten.

En stor anbefaling herfra.

Hvad: Helmuths Hverdagsbrunch
Hvornår: Tirsdag-fredag, 10-14
Hvor: Boulevarden 28, 9000 Aalborg

Læs mere her.