ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flot hæder: Aalborg-virksomheden Nordlux vinder stor international pris

Af Michael Qureshi

Aalborg-virksomheden Nordlux er en af Skandinaviens førende udbydere af dekorativ, innovativ og funktionel belysning til hjemmet.

Nordlux blev grundlagt i 1977, da iværksætteren Svend Erik Poulsen solgte sine første armaturer til Dansk Supermarked (nu Salling Group).

I dag forhandles Nordlux produkter i mere end 50 lande og er repræsenteret i 13 ud af de 20 største byggemarkeder i Europa.

På det internationale plan imponerer Nordlux også.

Nordlux’ Design For The People er for fjerde år i træk blevet hædret med hele 2 stk. af de eftertragtede Red Dot Design Awards*.

“Vi er stolte over at kunne annoncere, at Stay bord og væg, designet af Maria Berntsen, har vundet hver sin Red Dot Design Award 2020 i kategorien Product Design,” skriver Nordlux i en pressemeddelelse.

Flot hæder: Aalborg-virksomheden Nordlux vinder stor international pris

Dansk design når det er bedst

Stay bord og væg er designet af danske Maria Berntsen. Designerens ønske har været at skabe en lampe, som er både multifunktionel og smuk belysning i ét og samme design.

”Min ide gik ud på at lave en tidløs lampeserie der kan indgå i det morderne hjem.

Den skulle have vor tids LED teknologi, med mulighed for at dæmpe lys effekten og derved give netop det lys man har behov for i en arbejds/læse situation eller til en hyggestund i sofaen” forklarer designer Maria Berntsen.


Bordlampen har flere lækre egenskaber, hvor lampeskærmens fleksible drejemekanisme giver mulighed for et retningsbestemt lys, der skaber optimale lysforhold.

Det svævende design på Stay væg, hvor der er integreret bord, gør lampen til et spændende alternativ til en klassiske væglampe.

Opladerstation i lampefoden

Fælles og både bord- og væglampen er deres høje funktionsværdi, idet der i lampefoden er integreret en opladerstation med USB-adgang, samt en flot og diskret on/off touch funktion der også kan dæmpe lyset.

”Vi er stolte over, at vi for fjerde år i træk har vundet Red Dot Awards.

I vores arbejde med Design For The People bestræber vi os på, i tæt samarbejde med nogle af Danmarks bedste designere, at udvikle design, som kan bidrage positivt til folks hverdag – både æstetisk og funktionelt”, siger CEO for Nordlux Niels Jakobsen.

Den nordiske stil er i dag inspireret af en international luksuriøs stemning, grundet vores mange rejser omkring i verden.

Det har påvirket vores måde at indrette os på, en stil der giver et udtryk og følelse af moderne designer hoteller. Her spiller belysning en stor rolle, da det er med til at fuldende udtrykket og sætte stemningen i et rum.

Funktionalitet og design spiller sammen

Stay væg og bord er perfekte eksempler på, hvordan funktionalitet og design kan harmonere på en måde, hvor designet er velegnet i det private hjem, såvel som på et hotelværelse.

”I projekter og på hoteller tæller hver en kvadratmeter – derfor var det oplagt at lave en lampe med integreret bord, som netop ikke optager for meget plads.

Stay væglampen giver en smuk og super effektiv løsning, hvor man har plads til mobil, sin bog, et glas vand mv. ”, fortæller Maria Berntsen.

”Design For The People ønsker vi skal kunne passe ind i private hjem, men samtidig også kunne indgå i indretningen af en restaurant eller et hotel.

Vi håber at disse prestigefyldte, internationale design awards kan være med til, at åbne døre til flere projekter på det professionelle marked”, tilføjer Niels Jakobsen.

*Red Dot Design Award er en prestigefyldt pris, der uddeles for enestående design og kvalitet. Kun produkter, projekter og koncepter, som udmærker sig ved deres ekstraordinære design, tildeles dette eftertragtede kvalitetsstempel af den internationale jury.

Du kan læse mere om Nordlux her.

Vejledende udsalgspris for Stay bordlampe er 1199,-

Vejledende udsalgspris for Stay væglampe er 1199,-

Del artikel

Andre læser også