ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vandt Årets Idé: To venners vilde succes med førstehjælp fortsætter online

Af Michael Qureshi
Mark Nilsson og Anders Kjærgaard
Mark Nilsson og Anders Kjærgaard

Nordjyske Anders Kjærsgaard og soldaterkammeraten Mark Nilsson fra Jelling startede salg af hjertestartere og førstehjælpskurser med firmaet First-8 i 2016, hvor de omsatte for 120.000 kroner.

I 2017 var omsætningen på 3,5 millioner kroner, og i 2018 forventes omsætningen at stige til omkring 5,5 millioner kroner.

Næste skridt er at tilbyde online kurser og abonnementer uden binding på hjertestartere.

I 2017 vandt de to iværksættere årets bedste ide i Berlingske Boost og siden er pilen kun gået opad for First-8, hvilket en vækst i omsætningen for 2018 understreger, men i stedet for at hvile på laurbærrene, er der fokus på udvikling.

I 2018 har firmaet udviklet online hjertestarterkurser og her op til jul har de to iværksættere netop lanceret et onlinekursus i førstehjælp, så man kan tage kurset, når det passer ind i en travl hverdag.

Vandt Årets Idé: To venners vilde succes med førstehjælp fortsætter online

Nu kan du tage dit førstehjælpskursus online

”Vi får rigtigt gode tilbagemeldinger på vores kurser. Nogle af vores deltagere kunne dog godt tænke sig at tage et kursus online, så de ikke er bundet af tid og sted.

Derfor har vi nu udviklet onlinekurser til voksne og voksne med børn i alderen 0-8 år,” siger Anders Kjærsgaard.

At tilbyde muligheden for at lære førstehjælp online ligger i naturlig forlængelse af de to soldaterkammeraters stærke ønske om at give deres viden om førstehjælp fra Forsvaret videre til private og erhvervslivet, så man kan handle, hvis det bliver nødvendigt.

”Vores mantra er, at man aldrig kan forudsige, hvornår en ulykke sker, men man kan til gengæld være forberedt”. I forlængelse af den tankegang kan vi med et online førstehjælpskursus sørge for at flere er forberedte, fordi de har fået teorien, forklarer Anders Kjærsgaard.

Det har taget et år at udvikle platformen, og nu er den klar, så man købe et kursus til voksne og et kursus målrettet mod forældre. Man har adgang til kurset i et år, så man kan genopfriske teorien, hvis man har lyst.

”For os er visionen, at skabe et mere sikkert Danmark. Der kan online læring om førstehjælp bidrage. Det giver mening for os, og giver det også mening for andre, så tilbyder vi op til jul et gavekort på et online førstehjælpskursus, som ide til jule- eller mandelgaven. Eller bare som en must-have familiegave for kun 199 kroner.” siger Mark Nilsson.

Vandt Årets Idé: To venners vilde succes med førstehjælp fortsætter online

Hjertestarter på abonnement

I Danmark sker der dagligt ti hjertestop uden for landet hospitaler, og med den viden i bagagen, har First-8, som de første valgt at tilbyde abonnement på hjertestartere helt uden bindingsperiode.

”Vi ved, at det er en helt ny tilgang, men nu gør vi det. Vi synes nemlig, at det giver god mening, at en grundejerforening, et firma, en privatperson eller noget helt andet, kan have en hjertestarter i nærheden for ca. 400 kroner om måneden.

Og ønsker man den ikke mere, så kan man opsige abonnementet med en måneds varsel. forklarer Mark Nilsson.

Del artikel