Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Fri cava, kaffe, og juice: Fauna lancerer populær brunch som buffet

Af Stine Kjølby Christensen

I 2019 løb Restaurant Fauna (dengang Musikkens Spisehus) af med titlen som Byens Bedste Brunch til årets Aalborg Awards.

Det kommer nok heller ikke som en overraskelse for dem, der har prøvet brunchtallerkenen – uanset om det er før eller siden.

Restaurant Fauna har virkelig formået at skabe en fantastisk gastronomisk oplevelse ud af noget så mainstream som … Ja, brunch.

Samtidigt har du nok byens smukkeste udsigt over Limfjorden, der kan nydes … når du altså ikke har øjnene på tallerkenen.

Fri cava, kaffe, og juice: Fauna lancerer populær brunch som buffet
Arkivfoto

Faunas brunch med det hele

Det kan være svært at forestille sig, at Faunas brunch kunne blive meget mere gennemført; men det modbeviste de i dag ved lanceringen af deres helt nye koncept: Brunchbuffet.

Her serveres alle favoritterne fra brunchtallerkenen på et stort, opdækket bord, hvor du selv kan fylde op med så meget du vil, så ofte du vil og med hvad du vil.

Fri cava, kaffe, og juice: Fauna lancerer populær brunch som buffet

Med til den nye brunch kommer også tilbuddet, de på menukortet kalder “Faunas brunch med det hele”. Det dækker over, at du for 378 kr. får brunch ad libitum inklusiv fri Cava, kaffe, friskpresset juices og smoothies.

Dette tilbud er for dig, der slet ikke kan få nok af luksus og følelsen af at være forkælet. Det valgte vi naturligvis, da vi i dag lagde vejen forbi for at teste det nye koncept.

Faunas 1. sal var allerede propfyldt med gæster, da vi ankom kl. 10, men med en bordreservation (som er strengt nødvendigt!) blev vi i ro og mag vist ned til vores plads.

Fri cava, kaffe, og juice: Fauna lancerer populær brunch som buffet

Herefter fik vi udleveret et menukort, hvor vi skulle tage stilling til, hvilke drikkevarer vi ønskede til brunchen.

Vi valgte begge et glas Cava, et glas appelsinjuice, et glas æblejuice, en kaffe, the og to smoothies. Kort sagt: Det hele.

Portionsanrettet buffet

Mens Faunas tjenere sørgede for at finde drikkevarerne frem, blev vi vist op i buffeten, hvor der (som navnet jo dækker over) var tag-selv.

Dette føltes i sig selv lidt mærkværdigt efter flere år med Corona, hvor alle lemmer og beskidte tanker skulle sprittes af, før man overhovedet kunne overveje at indtage en plads i buffet-køen.

Alt var dog anrettet på bittesmå tallerkener eller i skåle, så man ikke skulle have grabberne unødvendigt ned i noget.

Fri cava, kaffe, og juice: Fauna lancerer populær brunch som buffet

Og som en ældre mand så pænt forklarede til sit barnebarn i køen: “Hvis man ikke vil have det, må man ikke røre det.”

Nå, det var måske et sidespring – men det er primært fordi, at vi ikke havde så meget andet at sætte en finger på (så at sige).

Kvalitet over hele linjen

Efter at have fyldt vores tallerken op med alt, hvad buffeten havde at byde på, begav vi os igen ned til vores bord.

Her var drikkevarerne endnu ikke ankommet, og der gik da også et godt stykke tid, før vi endelig havde fuld plade.

Dette havde naturligvis ikke været noget problem, hvis man altså ikke liiiige skulle have taget et billede af hele pakken – og det skulle vi jo.

Drikkevarerne ankom drypvis til bordet, og mens appetitten voksede i os, fik vi skudt de billeder, vi havde brug for – og så var det ellers bare at dig in.

Fri cava, kaffe, og juice: Fauna lancerer populær brunch som buffet

Faktisk er der ikke så meget at fortælle om maden – for den smagte nøjagtig lige så godt, som den gjorde på den “gamle” tallerken.

Det hele var veltilberedt med sans for detaljen, og der er slet ingen tvivl om, at alle råvarer er nøje udvalgte og i høj kvalitet – lige fra de lækre charcuterier til hjemmelavede delikatesser.

Fri cava, kaffe, og juice: Fauna lancerer populær brunch som buffet

Et lille “men”…

Drikkevarerne fejlede heller ingenting. Især den røde smoothie vandt vores hjerter, og var det ikke fordi at maden var så lækker, kunne man da godt have risikeret at drikke sig mæt i netop denne.

De varme drikkevarer var også gode, men skulle vi komme med et godt bud på, hvordan man meget nemt og billigt kunne opgradere disse yderligere … så skulle det være at tilbyde plantemælk i (og til) netop kaffen.

Når noget er så luksuriøst og gennemført i forvejen ville det ikke gøre det værre, at man – som stort set alle andre steder i byen – kunne imødekomme ønsket om et vegansk/laktoseintolerant alternativ til mælken.

Fri cava, kaffe, og juice: Fauna lancerer populær brunch som buffet

Det er så også det eneste “brok”, vi kunne komme på efter et besøg på Faunas 1. sal, og det bliver ikke sidste gang, at vi stornyder en lørdag formiddag i de omgivelser.

Drømmer du også om at prøve Faunas nye brunchbuffet, så skal du være ude i god tid. En bordreservation er nødvendig, og den kan du sikre dig lige her.