Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Er det tide at gøre dit firma mere klimavenligt?

Af Henrik Thierlein

Det bliver mere og mere populært at gøre sit firma rigtig klimavenligt. Det er noget som kunderne i stor stil er ude efter. Og det er også rart at man som firmaejer har den grønne samvittighed på plads. I denne artikel får den nogle få gode råd om, hvordan du blandt andet kan begynde at gøre dit firma mere klimavenligt.

Solceller er vejen frem

Det er først og fremmest vigtigt at kigge lidt på, hvor man får sine energikilde fra. Størstedelen af de danske virksomheder er trods alt meget afhængige af deres energi. Vi bruger energien til stort set alt på vores arbejdspladser i da. Det er ikke kun noget, som giver os lys, så vi kan se hvad det er vi laver. Det er også nødvendigt at have dette så vi har konstant adgang til internettet.

Hvis du har en meget stor virksomhed, er det især meget vigtigt at sætte fokus på dette. I så fald er det nemlig rigtig meget energi som du opbruger hver dag. Og her kan det eventuelt være en god ide at kigge på at investere i nogle solceller. Solceller er så absolut vejen frem og det er en god idé at få disse installeret på taget eller lignende, så man ikke bruger så meget sort energi.

Det koster sjældent særlig meget relativt set at installere sådanne solceller. Og på længere sigt kan det faktisk være en rigtig god investering. På længere sigt kan du nemlig ende med at spare rigtig meget på din elregning, når du får solceller installeret på taget.

Hvis du skal i gang med at installere solceller, så er det også vigtigt at sørge for at softwaren følger med. Du kan eventuelt læse mere om dette på Shoreline.

Genbrug så meget i kan

Derudover kan det også være en god idé at kigge på, hvordan i kan minimere jeres forbrug og også genbruge det som i allerede benytter jer af. Det er for eksempel en god ide at fjerne så meget engangsplast på arbejdspladsen som overhovedet muligt. Og her er det en god idé at kigge på detaljer også. Er det for eksempel nødvendigt at der er engangskrus til kaffen? Eller kan i sagtens lige bruge det ekstra minut på at skylle et almindeligt krus op?

Kig også på at minimere den mængde af papir som i benytter i det daglige arbejde. Det kan også mærkes på længere sigt.