Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Perfekt til hele familien: Emil fra Lønneberg spiller i vinterferien

Af Emil Kjær Jørgensen

Vinterferien er lige om hjørnet, og selvom mange af os ser frem til afslapning og kvalitetstid med familien, kan det indimellem også være svært at underholde de mindste i familien i én hel uge i træk.

Men sidst på ugen, fredag den 22. februar, er der heldigvis hjælp at hente i AKKC, hvor det anmelderroste teaterstykke Emil fra Lønneberg spiller kl. 17.

Børnebilletter (under 13 år) fås endda til halv pris, og både børn og voksne kan forudbestille en såkaldt Emil-pose med mad, snacks og drikkevarer, der gerne må medbringes i salen.

Underholdning for hele familien

Astrid Lindgrens klassiker er elsket af flere generationer, og publikum kan i Folketeaterets opsætning se frem til at genopleve alle de skøre episoder fra Lønneberg i Småland: Emil og suppeterrinen, Kommandusen i ulvefælden og gildet for alle fattiglemmerne.

Listen er lang, og fælles for dem alle er, at Emil ”bare gjorde det af godhed”.

Den godhjertede, men vilde dreng, spilles på charmerende vis af Michael Slebsager, der ifølge Berlingske er perfekt i rollen.

På scenen møder vi også far Anton, mor Alma og lille Ida, der spilles af en velsyngende Asta Kamma August, og som er ligeså eventyrlysten og nysgerrig som Emil selv.

Ida, Alfred, Line, Tyttebær-Maja og alle de andre fra Lønneberg er også med på scenen i Aalborghallen, der i løbet af forestillingen tager form som værkstedet på Katholt, hvor Emil som sædvanligt snitter træmænd.

En stor musikalsk oplevelse

”Forestillingens særlige scoop er nu ikke enkeltpræstationer, men det legesyge univers, hvor Georg Riedels musik er en allestedsnærværende medspiller”, skriver Berlingske blandt andet om Emil fra Lønneberg.

Musikken er især til stede i forestillingen, hvor nogle af forestillingens rekvisitter udgør instrumenterne, såsom raslende frikadeller, budding som tromme og en helstegt pattegris som kontrabas.

Folketeaterets version af Emil fra Lønneberg har betaget anmeldere fra hele Danmark, og fredag d. 22. februar er det altså Aalborg tur til at følge  Emil fra Lønneberg, når han iført sin lue, viser, at det ikke altid er de voksne, der har ret …

… og at børn med krudt i røven måske ikke er så slemme endda.

Hvad: Emil fra Lønneberg
Hvor: AKKC
Hvornår: Fredag d. 22. februar fra kl. 17

Du finder billetter lige her.

Ønsker man en Emil-pose til forestillingen, skal de forudbestilles her.

Teaterstykket anbefales til børn fra 5 år.

Del artikel