Efter periode med lange køer: Alle spor på Limfjordsbroen er genåbnet

Skrevet af: Michael Qureshi

I over en måned har det været et trafikalt knudepunkt, der har skabt lange køer langs Vesterbro og fra Nørresundby-siden.

Men nu er der gode nyheder. Søndag var alle fire spor på Limfjordsbroen igen åbne, præcis som tidsplanen lovede med afslutning sidst i uge 32.

Cyklisterne må dog væbne sig med tålmodighed lidt endnu, da det stadig kun er højre bane (retning Nørresundby mod Aalborg), som er åben for cyklister.

Søndag aften var der i hvert fald stadig skilte, der henviste cyklister til den side af broen.

Genåbningen af de fire spor er imidlertid gode nyheder for de mange tusinder bilister, der hver dag skal ind og ud af Aalborg over Limfjorden.

Trods sommerferie har Aalborg været plaget af længere rejsetid omkring Limfjordsbroen, og en af dagene gik det også helt galt med ulykke i Limfjordstunnelen sideløbende med vejarbejdet.

Det skabte trafikkaos med kilometerlange køer, hvor flere af MigogAalborgs læsere meldte om, at det tog halvanden time fra Skalborg til Nørresundby.

Skolestart i Aalborg Kommune

I den kommende uge er der også skolestart, og de fleste er tilbage fra sommerferie. Derfor har det også været vigtigt for Aalborg Kommune at deadline blev overholdt i det større vejarbejde.

Arbejdet på Limfjordsbroen omfattede udskiftning af belægning på kørebaner, fortov og cykelsti samt udskiftning af broens fuger.

Arbejdet var en del af en større renovering af belægningerne på Limfjordsbroen.

Arbejdet i år vil omfatte ca. en fjerdedel af broen. De øvrige dele af arbejdet vil blive gennemført i sommerferieperioden i 2020, 2021 og 2022.

Populær smutvej lukkes permanent

Ikke langt fra Limfjordsbroen igangsættes et andet arbejde i morgen mandag d. 12. august. En meget populær genvej, især i myldretid, afspærres fremover permanent.

Ifølge Aalborg Kommune lukker strækningen mellem Naurvej og Faunavej på Søndre Skovvej for motorkørsel.

Det sker for at sikre en bedre skolevej til Stolpedalsskolens børn, samt for at styrke de rekreative værdier i Mølleparken.

Foto: Aalborg Kommune

En anden årsag er uden tvivl, at beboere i området har klaget over for meget trafik på skovvejen omkring Mølleparken, fordi mange har benyttet vejen som smutvej.

Men den mulighed slutter i hvert fald mandag.

Nye regler i danske lufthavne: Du skal bære mundbind i Aalborg Lufthavn

Skrevet af: Michael Qureshi

Selv om Corona-virussen stort set lukkede Danmark ned, så ser man stadig ikke særligt mange danskere bære mundbind som i mange andre lande.

Men nu skal man vænne sig til at bære mundbind, hvis man opholder sig i en dansk lufthavn. Det står i nye retningslinjer fra myndighederne, som den danske luftfartsbranche har offentliggjort.

De skal implementeres seneste 15. juni i bl.a Aalborg Lufthavn.

Passagerer skal bære mundbind, fra de går ind i lufthavnen, mens de sidder i flyet, og til de forlader lufthavnsterminalen på destinationen.

Dermed følger den danske luftfartsbranche de internationale de nye anbefalinger fra den europæiske luftfartsmyndighed, Easa.

Kun personale og passagerer må opholde sig i lufthavne

Fremover må kun personale og passagerer desuden opholde sig i lufthavnsterminaler, så man skal vente uden for, hvis man skal hente en rejsende.

Har man ikke mundbind på, får man ikke lov til at komme ombord på flyet.

“Luftfarten er international, så det er helt nødvendigt med internationalt gældende retningslinjer. Vi er meget tilfredse med, at der nu er enighed om enkle og pragmatiske regler, som kan skabe en tryg rejse for passagererne,” siger Michael Svane fra Dansk Luftfart ifølge TV 2.

I går kunne vi fortælle, at Aalborg Lufthavn bliver hårdt ramt på udenrigstrafikken over sommeren grundet regeringens forlængede rejsevejledninger. KLM genåbner dog en populær rute meget snart – det kan du læse mere om her

Må vente lidt endnu: Problemer udsætter åbning af Aalborg Havnebad

Skrevet af: Redaktionen
Havnebadet
Havnebadet

Stærk strøm og dårlig sigtbarhed gør det umuligt for dykkere, at lave de nødvendige sikkerhedsforanstaltninger.

Aalborg Kommune kunne i går melde en åbningsdato ud på Aalborg Havnebad, der hed fredag den 5. juni, men efter at erhvervsdykkere i to dage har kæmpet forgæves mod forholdene i vandet, er åbningsdagen nu udskudt til næste uge.

Regner med åbning i næste uge

Bademester Sevastianos Prenta fortæller:

“De net der omgiver havnebadet skal tjekkes efter, inden vi lader folk bruge anlægget. Vi afventer roligere vande og dykkerne udfører arbejdet hurtigst muligt.

Vi regner stærkt med at kunne åbne Aalborg Havnebad i uge 24,” lyder det fra bademesteren.

Vestre Fjordpark genåbner med vand stadig efter planen i morgen Grundlovsdag, mens Nibe Fjordbad åbner for publikum lørdag d. 20. juni.

Kan skabe yderligere kø: Mere vejarbejde ved centralt knudepunkt i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Det er ikke let for dem, der skal krydse Limfjorden i bil i myldretrafikken.

Et større arbejde på Limfjordsbroen har reduceret fra to til et spor i hver retning, og det skaber allerede en del kødannelse i hverdagene.

Men nu igangsættes endnu et vejarbejde på Vesterbro lige før Limfjordsbroen. Det meddeler Aalborg Kommune torsdag eftermiddag.

Søndag den 7. juni går de nemlig i gang med en række komplicerede ledningsarbejder i krydset Vesterbro / Borgergade, i forbindelse med arbejdet til den kommende Plusbus.

Er færdige i august

Arbejdet sker samtidigt med renoveringen af Limfjordsbroen. Aalborg Kommune forventer at være færdige i krydset midt i august. Det vil så være nogenlunde på samme tid, som arbejdet med Limfjordsbroen også er planlagt til at være færdigt.

Man pointerer dog, at de trafikale forhold på Vesterbro ikke ændrer sig væsentligt sammenlignet med i dag.

Der vil dog være spærret for trafik fra Vesterbro til Borgergade, i både østlig og vestlig retning.

På den måde optimeres trafikafviklingen på Vesterbro.

For nordgående trafik vil der være adgang til Borgergade via Toldbodgade og Vesterå.

For sydgående trafik vil der være adgang til Borgergade via Gammel Strandvej, Strandvejen og Badehusvej.

Trafikforholdene justeres i takt med opgravningsarbejdet i krydset.

Her skal du være opmærksom

Borgergade
Fra den 7. juni arbejder Aalborg Kommune i Borgergade, på den korte strækning fra Kattesundet til Vesterbro. Mens de arbejder, vil der være adgang til Kattesundet via Vesterå. Vær opmærksom på, at de også arbejder i den sydlige del af Vesterå.

Ved Stranden
Der arbejdes fortsat i Ved Stranden mellem Vesterå og Jomfru Ane Gade.

Aalborg Kommune skriver;

“Det er omfattende projekter, som finder sted i et kritisk og snævert område i byen, men mange ting bliver fixet på én gang – nu vi er i jorden og har spærret af.

Vi håber på jeres forståelse og tålmodighed – vi åbner op så hurtigt det kan lade sig gøre.”