Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter aktion i Gaden: Politiet er massivt ude i byen i aften

Af Michael Qureshi
Foto: Kim Matthai Leland
Foto: Kim Matthai Leland

Sent i aftes valgte Nordjyllands Politi at rydde Jomfru Ane Gade for alle, der stod i køer eller blot hang ud i byens store festgade.

I aften er det helt sikkert, at folk ikke får lov til at stimle sammen i Jomfru Ane Gade. For der kommer til at være meget politi ude i Aalborgs midtby i aften.

Smittetallet det seneste døgn spiller også en væsentlig rolle. Med 189 nye smittede er det højeste tal siden midt i april, så alle politikredse er blevet bedt om at håndtere enhver tæt forsamling.

Efter aktion i Gaden: Politiet er massivt ude i byen i aften
Fra aktionen fredag aften Foto: Privat

Intet opholdsforbud endnu

Nordjyllands Politi oplyser til TV 2, at man har overvejet et opholdsforbud i Jomfru Ane Gade, men har valgt ikke at gennemføre det.

Det kan dog komme senere.

“Vi vil selvfølgelig være massivt til stede i aften for at sørge for, at det ikke sker igen. Men folk har også selv et ansvar for ikke at gå et sted hen, der er fyldt med mennesker,” siger vagtchefen hos Nordjyllands Politi til TV 2.

På Twitter skriver politiet;

“Skal du i Jomfru Ane Gade i aften: Kom i god tid, hold afstand og endelig: Det kan være, at I kommer til at gå hjem igen, hvis der allerede er for mange samlet.

Husk, at fra kl. 23 kan i ikke længere komme ind på restaurationerne. Pas på jer selv og på hinanden.”

Yngre breder smitten

Fredag slog direktør for Statens Serum Institut Kåre Mølbak fast, at det lige nu er meget den yngre del af befolkningen som breder smitten mellem hinanden.

Det er også derfor, at antallet af indlagte blandt andet ikke stiger væsentligt.

De seneste syv dage er der konstateret 17 smittede i Aalborg Kommune, og vi holder os stadig pænt på kurven. Hvorimod Frederikshavn lige nu er en højrød zone hos Statens Serum Institut.

Del artikel

Andre læser også