Stor gallafinale: Dronningen gæster Aalborg i næste weekend

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Musikkens hus
Foto: Musikkens hus

Aalborg Symfoniorkester står for fjerde gang bag verdens største Wagner-sangerkonkurrence The Lauritz Melchior International Singing Competition.

Sangerkonkurrencen er under protektion af Hendes Majestæt Dronningen, og minsandten om hun ikke kigger forbi for at overvære finalen på lørdag den 31. oktober i Musikkens Hus.

Efter planen vil Dronningen ankomme til Musikkens Hus kl. 19.20.

“Det er med stor glæde, at vi nu kan byde Dronning Margrethe velkommen tilbage til Aalborg og Musikkens Hus i anledningen af finalen i The Lauritz Melchior International Singing Competition, som i en årrække har bidraget til at sætte Aalborg og Danmark på det kunstneriske verdenskort.

Det er nu 11. gang i husets seks år lange levetid, at vi modtager royalt besøg, og det er lige stort hver gang,” lyder det fra adm. direktør i Musikkens Hus og Aalborg Symfoniorkester, Lasse Rich Henningsen.

Kunstnerisk chef for Aalborg Symfoniorkester glæder sig også over besøget.

“Vi er beærede over Dronningens overværelse af gallafinalen af LMISC 2020. Vi ser frem til at byde hende velkommen ved denne prestigefyldte begivenhed, siger Tecwyn Evans, kunstnerisk chef for Aalborg Symfoniorkester.”

H.M. Dronningen modtages af Lasse Rich Henningsen, adm. direktør for Musikkens Hus og Aalborg Symfoniorkester, Tecwyn Evans, kunstnerisk chef for Aalborg Symfoniorkester og Poul Elming grundlægger af The Lauritz Melchior International Singing Competition.

Fakta om The Lauritz Melchior International Singing Competition:

  • LMISC-konkurrencen blev afviklet i 2010, 2014, 2017 og nu i 2020
  • I 2010 vandt Allison Denise Oakes fra USA
  • I 2014 vandt Tiina-Maija Koskela fra Finland
  • I 2017 vandt Cornelia Beskow, Sverige
  • Deltagerne kommer fra hele verden – i år er deltagerne fra Brasilien, England, USA, Finland, Sverige, Danmark, Norge og Canada
  • Læs mere om konkurrencen her.