ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

DMI opgraderer uvejr: Farligt vejr rammer senere på dagen

Af Michael Qureshi

Lige nu er de fleste af os ved at smelte i varmen med endnu en dag over 30 grader.

Men i løbet af lørdagen vender vejret ret pludseligt. I forvejen har DMI varslet skybrud, som også kommer til at ramme StorAalborg. Men lørdag formiddag har DMI opgraderet varslet.

Nu tales der om farligt vejr.

Lyn, torden og kraftige vindstød

Det forventes nemlig, at lyn, torden og kraftige vindstød vil følge i hælene på det skybrud, der rammer landet i løbet af dagen.

“Det farlige kan bestå i, at der kommer torden og skybrud. Lagt sammen med kraftige vindstød er det en cocktail, der kan skabe farlige situationer, fordi der også kommer lyn.

Der er nemlig fare for, at de kan antænde naturen, og hvis der så går ild i noget, kan vindstødene være med til at sprede ilden. Nogle timer kan vejret føles voldsomt, fordi vi går fra fuldt sommervejr til ekstremt kraftigt vejr,” fortæller vagthavende ved DMI Frank Nielsen til eb.dk

Tidspunktet forskelligt fra Aalborg og øvrige Nordjylland

Helt præcist varsler DMI om skybrud, torden og kraftige vindstød over Aalborg i en periode mellem klokken 19.00 og 01.00 lørdag.

Nord for Aalborg meldes der også om skybrud men det kategoriseres ikke som farligt vejr men i stedet for voldsomt vejr. Her er der tale om perioden mellem 22.00 og 01.00.

Du kan selv tjekke varslet her

De tunge skyer der vil dække det meste af landet medbringer masser af regn.

DMI forventer mellem 25 og 35 mm regn på 30 min samt risiko for kraftig torden med vindstød over 15 m/s

Kraftig torden medfører fare for lynbrande, risiko for nedbrud af elektriske systemer, risiko for mange fejlalarmer fra automatiske anlæg. Skybrud medfører fare for oversvømmelse af lavtliggende områder, oversvømmelse af kældre, vand på kørebaner og i viadukter (akvaplaning), nedsat sigtbarhed.

Ikke desto mindre kommer regnen også på et godt tidspunkt, hvor hele landet er ramt af ekstrem tørke, og der er mange markbrande i gang landet over.

Del artikel