Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter fem års fravær: Dinosaurerne vender tilbage til Aalborg Zoo

Af Stine Kjølby Christensen

Det er efterhånden 65 millioner år siden, at dinosaurerne blev udslettet fra jordens overflade – men hvert år kommer nye dinosaurfans til verden og sørger for, at fortidsøglerne ikke bliver glemt lige foreløbigt.

I 2013 og 2014 kunne Aalborg Zoo præsentere en ekstraordinær udstilling, udviklet af det naturhistoriske museum, Museo del Desierto i Mexico, med hele 15 dinosaurer i fuld størrelse med bevægelse og lyd.

Udstillingen blev en kæmpe succes, men siden har den altså været i hi og været erstattet af en istidsudstilling med mammutter, sabeltigere og uldhårede næsehorn.

Nu har Aalborg Zoo meldt ud, at sæsonen 2019 byder på et kæmpe – men samtidigt splinternyt  – comeback for de forhistoriske dyr i parken.

Kæmpe dinosaurer i naturlig størrelse

Udstillingen starter 13. april og kan ses frem til d. 20. oktober.

“Nu synes vi, det må være tid til, at dinosaurerne vender tilbage,” fortæller Søren Sørensen, der er salg- og kommunikationschef i Aalborg Zoo.

“Det er jo ved at være fem år siden, at vi havde den oppe sidst, hvilket jo betyder, at der er kommet mange nye dinosaurfans til.

Der sker også hele tiden en udvikling i udstillingerne, så vi glæder os til at få dem tilbage i parken,” siger han.

Ligesom sidste gang kan parkens gæster se frem til et sted mellem 15 og 20 dinosaurer – alle i deres naturlige størrelser.

“Den højeste dinosaur bliver vores spinosaurus, der er 17 meter lang og 5,5 meter høj. Selvfølgelig kommer T-rex også tilbage med både bevægelse og lyd,” forklarer Søren.

Efter fem års fravær: Dinosaurerne vender tilbage til Aalborg Zoo

Helhedsoplevelse for publikum

Udstillingen bliver opbygget således, at hver dinosaur bliver omkranset af et miljø med blandt andet de planter, der også fandtes på den tid.

Dette skal være med til at skabe en helhedsoplevelse for de nysgerrige publikummer.

Derudover vil der også være knyttet forskellige historiske facts til dyrene – men samtidigt er det også vigtigt for zoo at trække paralleller til havens egne, nulevende dyr.

“Vi ved jo i dag, at mange af dinosaurerne har direkte slægtskab til fuglene – og forskning har jo også vist, at mange af dem havde fjer og dun ligesom dem.”

Efter fem års fravær: Dinosaurerne vender tilbage til Aalborg Zoo

Dinosaurerne bliver primært placeret på den store plæne ved hovedindgangen, men en del af “legen” er også, at man selv kan komme på dinosaurjagt rundt i haven, hvor de bliver placeret på udvalgte steder.

Den sidste dinosaurudstilling var en lejet udgave, men denne gang har Aalborg Zoo købt hele herligheden, hvilket betyder, at havens gæster sandsynligvis kan glæde sig til at gense den i de kommende sæsoner.

Hvad: Dinosaurudstilling 2019
Hvor: Aalborg Zoo
Hvornår: 13. april – 20. oktober

Læs mere her.

Del artikel